TOTS ELS ÀUDIOS

 • Josep Pedrals: "La cultura del vi crea la meitat de la poesia de la humanitat"
  Escolta àudio

  Josep Pedrals: "La cultura del vi crea la meitat de la poesia de la humanitat"

  A la poesia occidental hi trobem moltes referències al món del vi. La sommelier Clara Antúnez ve acompanyada de dos vins, un de blanc i un de negre, i d'un poeta, Josep Pedrals. Amb tots dos parlem de vi i de poesia.

 • El menjar gairebé liquida quatre estrelles del rock
  Escolta àudio

  El menjar gairebé liquida quatre estrelles del rock

  Rebem quatre grans músics al Restaurant Caníbal: Mama Cass, Neil Young, David Bowie i Elvis Presley. Tots quatre van tenir una relació turmentosa amb la cuina; uns perquè menjaven en excés i altres perquè s'alimentaven només a base de pebrots picants i llet! Ricard Martín, periodista gastronòmic, ha investigat què menjaven aquests quatre personatges. El dissenyador Òscar Guayabero parla de la importància de les cadires on ens asseiem per degustar un àpat. La il·lustradora Paula Bonet ens explica quina és la seva magdalena de Proust. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de la botifarra. El periodista i ànima d'El Comidista, Mikel López Iturriaga, s'asseu una altra vegada a la taula del Caníbal per tastar i valorar un producte de qualitat alimentària dubtosa. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al restaurant Tram Tram de Sarrià, del xef Isidre Soler. I la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

 • Flam proteic: nyap o top?
  Escolta àudio

  Flam proteic: nyap o top?

  Mikel López Iturriaga, periodista gastronòmic que escriu el blog d'"El Comidista" a "El País", repeteix com a client al Restaurant Caníbal. Ve a tastar i valorar un producte proteic pensat per als esportistes. Serà aquest flam una genialitat o bé un nyap?

 • Una cadira incòmoda pot arruinar el millor dels àpats
  Escolta àudio

  Una cadira incòmoda pot arruinar el millor dels àpats

  La cadira perfecta no existeix, però sí que s'ha ajustar a l'alçada de la taula com a principi bàsic. La manera d'asseure'ns condicionarà la nostra experiència gastronòmica. Del disseny de cadires i d'espais en l'àmbit de la restauració, ens en parla el dissenyador Oscar Guayabero

 • Com ha canviat la càmera dels mòbils la nostra manera de menjar?
  Escolta àudio

  Com ha canviat la càmera dels mòbils la nostra manera de menjar?

  En parlem amb una fotògrafa gastronòmica, Becky Lawton; una estilista del menjar, Eva Hausmann; una instagramer, Sr. Boca, que penja fotos perquè li agrada menjar bé i compartir-ho amb els seus seguidors; i un cuiner, el xef del restaurant Els Tinars, Marc Gascons. El llibreter de La Central del Raval, Nacho Borraz, ens recomana tres llibres que tenen com a fil conductor la gent viatjada i l'intercanvi cultural; Xavier Ruzafa, propietari de la botiga Oro líquido, parla del món de l'oli, i Toni Masssanés, director de la Fundació Alícia, de productes de temporada. David La Hora B se sotmet al "Nyap o top" del Gerard Jubany; el crític Philippe Regol menja al nou restaurant del xef Artur Martínez, Mai. La sociòloga Marina Subirats ens explica quina és la seva magdalena de Proust i la propina la posa Jordi Asturgó de l'"APM".

 • Filets de melva Tejero: nyap o top?
  Escolta àudio

  Filets de melva Tejero: nyap o top?

  David La Hora del Bagel és amant de la gastronomia i repeteix com a víctima al Restaurant Caníbal: se sotmet a un tast de filets de melva en oli d'oliva de la casa Tejero. Quin serà el seu veredicte? Serà un producte top o bé un nyap?

 • El menjar com a nexe d'unió de les diferents cultures
  Escolta àudio

  El menjar com a nexe d'unió de les diferents cultures

  Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que tenen com a fil conductor la gent viatjada i l'intercanvi cultural, tant pel que fa a l'emigració de persones com a la introducció de nous productes: "Aroma àrab", de Salah Jamal (Cossetània); "El arte de comer", de Frances Kennedy Fisher (Debate), i "You and I eat the same", de Chris Ying i René Redzepi (Artisan Publishers). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.

 • Eliana Thibaut Comalada, la dona que ha rebutjat col·laborar amb Ferran Adrià
  Escolta àudio

  Eliana Thibaut Comalada, la dona que ha rebutjat col·laborar amb Ferran Adrià

  Viatgem fins a Perpinyà perquè conegueu Eliana Thibaut Comalada, escriptora, historiadora de la cuina catalana i mestra de grans xefs. Té 90 anys i més de 60 llibres escrits. Una dona importantíssima per a la història de la gastronomia catalana. El periodista gastronòmic Salvador García-Arbós ens explica com es prepara i es consumeix el cafè arreu del món. Toni Massanés, director de la fundació Alícia, parla de calçots i de la salsa amb què se suquen, el romesco. El músic Joan Colomo se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany i determina si un grapat de grills amb ceba i gust de barbacoa són un nyap o un producte gourmet. El crític gastronòmic Philippe Regol menja a la Bodega 1900 del xef Albert Adrià. L'actor Sergi López ens explica quina és la seva magdalena de Proust i la propina la posa Maria Nicolau.

 • On fan el millor cafè del món? (i no, no és a Itàlia!)
  Escolta àudio

  On fan el millor cafè del món? (i no, no és a Itàlia!)

  Amb Salvador Garcia-Arbós, periodista gastronòmic, viatgem pel món. Avui no anem a un lloc en concret, sinó que fem diverses parades per diferents països, per descobrir com es fa (i com es pren) el cafè arreu del món.

 • Grills amb gust de ceba i barbacoa: nyap o top?
  Escolta àudio

  Grills amb gust de ceba i barbacoa: nyap o top?

  El músic i cantant Joan Colomo determina si aquesta exquisidesa és un producte top o bé un nyap.

 • Bròquil, plàtan, coriandre, cogombre... Per què ens agraden unes coses i n'odiem d'altres?
  Escolta àudio

  Bròquil, plàtan, coriandre, cogombre... Per què ens agraden unes coses i n'odiem d'altres?

  Com es forma el gust? En parlem amb Diego Redolar, neurocientífic, professor de la Universitat Oberta de Catalunya i investigador del Grup Cognitive NeuroLab, que treballa amb la neurogastronomia per ajudar a millorar la percepció del sabor perduda a conseqüència de malalties com l'ictus i l'Alzheimer. I també amb Sara Pareja, dietista-nutricionista de la Fundació Alícia. La sommelier i nutricionista Clara Antúnez ens explica com es fa un te de qualitat. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de les sardines de llauna i d'altres productes de temporada. Roger Estrada, periodista gastronòmic al diari "Ara", determina si un formatge vegà és un nyap o un producte top. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al Restaurant Diverxo del xef Dabiz Muñoz, i la propina la posa Jordi Asturgó.

 • Formatge vegà tipus cheddar: nyap o top?
  Escolta àudio

  Formatge vegà tipus cheddar: nyap o top?

  Roger Estrada, periodista gastronòmic al diari Ara, tasta un formatge 100% vegà fet amb oli de coco. Deu ser un producte top o bé un nyap?

 • Si no t'agrada el te potser és perquè no n'has begut de bo!
  Escolta àudio

  Si no t'agrada el te potser és perquè no n'has begut de bo!

  La sommelier i nutricionista Clara Antúnez ens explica les diferències que hi ha entre els diferents tipus de te (vermell, blanc, verd, negre, groc i blau); on es conrea; el grau de cafeïna que conté i com l'assimila el cos; quina és la millor hora del dia per prendre'l i com fer un te de qualitat a casa.

 • Carn halal: què ha de ser primer, la llibertat religiosa o el benestar animal?
  Escolta àudio

  Carn halal: què ha de ser primer, la llibertat religiosa o el benestar animal?

  Més de la meitat de vedells i xais de Mercabarna se sacrifiquen seguint el ritus halal. En parlem amb Abderrahim Fahad, propietari de la carnisseria Al-Amir al barri d'Horta de Barcelona; Àgata Albero i Javier Albarracín, creadors de Barcelona Halal Services, una consultoria que neix per assessorar empreses i organitzar esdeveniments relacionats amb el món halal; i amb Antonio Velarde, cap del programa de Benestar Animal de l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i membre del Panell sobre Salut i Benestar Animal de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària. El crític gastronòmic Philippe Regol visita el restaurant Hisop de Barcelona; Toni Massanés parla dels tirabecs i d'altres productes de temporada. El dissenyador Òscar Guayabero explica quins estris hi ha al mercat pensats per fer la vida més fàcil a persones amb mobilitat reduïda. Òscar Gómez se sotmet al "Nyap o top?" i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

 • Pastís d'aniversari congelat: nyap o top?
  Escolta àudio

  Pastís d'aniversari congelat: nyap o top?

  Repeteix com a client del Restaurant Caníbal Òscar Gómez, autor del blog "Decuina.net" i col·laborador a Gastronosfera.com i al suplement "Què fem?" de "La Vanguardia". L'Òscar s'atreveix a tastar un pastís congelat del Mercadona decorat amb motius de Star Wars. Aquest producte serà un nyap o una genialitat?