TOTS ELS ÀUDIOS

  • Aprenem a fer un lemon drizzle, el pastís preferit pels britànics
    Escolta àudio

    Aprenem a fer un lemon drizzle, el pastís preferit pels britànics

    El forner i pagès Iván Hernández, membre de la cooperativa Mas Corcó Pagesos Forners de Manlleu, ens ensenya a fer unes postres que, segons la temporada de l'any, es poden fer amb llimona, però també amb taronja o amb mandarina.

  • Què no ha de faltar en la dieta d'una persona gran?
    Escolta àudio

    Què no ha de faltar en la dieta d'una persona gran?

    Des de la Fundació Alícia no es cansen de repetir la importància que la gent gran tingui una bona alimentació, i més ara en temps de confinament. Quines són les pautes alimentàries que s'haurien de seguir? Quins trucs poden fer servir les persones grans que han perdut la gana? En parlem al Caníbal amb el Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.

  • La xocolata, un antidepressiu ideal en època de confinament
    Escolta àudio

    La xocolata, un antidepressiu ideal en època de confinament

    Avui aprenem a fer trufes! I ho fem amb el mestre xocolater Lluís Riera, propietari de Cacau Pastisseria d'Olot. El Lluís fa gairebé 25 anys que s'hi dedica, és pastisser de cinquena generació.

  • El "mood food", cuina per a la felicitat
    Escolta àudio

    El "mood food", cuina per a la felicitat

    Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens parla de la disciplina sorgida al Japó als anys 80, el "mood food", que relaciona l'estat d'ànim i el menjar. En determinades situacions estressants, hi ha gent que menja sense control i d'altres a qui se'ls tanca l'estómac. Hi ha aliments que poden ajudar a reduir l'angoixa o l'estrès i que tenen efectes positius sobre les nostres emocions.

  • El secret dels millors macarrons, amb Eugeni de Diego
    Escolta àudio

    El secret dels millors macarrons, amb Eugeni de Diego

    Avui us expliquem tots els secrets per aconseguir la perfecció en un bon plat de macarrons. L'Eugeni de Diego, cuiner i propietari dels restaurants A Pluma, ens explica quins passos hem de seguir per assolir la perfecció.

  • Reobrim el Caníbal: com recuperem gust i olfacte si hem passat la Covid?
    Escolta àudio

    Reobrim el Caníbal: com recuperem gust i olfacte si hem passat la Covid?

    Durant la crisi del coronavirus alguns pacients han experimentat una pèrdua lleu o severa del gust i l'olfacte. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica com podem recuperar, a poc a poc, la capacitat gustativa i olfactiva.

  • Fem cookies amb Ana Casanovas Lovefood
    Escolta àudio

    Fem cookies amb Ana Casanovas Lovefood

    La cuinera i fotògrafa Ana Casanovas ha preparat un tutorial per fer cookies de xocolata amb els més petits de casa. Si seguiu els seus consells, us prometem que us quedaran boníssimes!

  • Aprenem a fer croquetes amb la cuinera Maria Nicolau
    Escolta àudio

    Aprenem a fer croquetes amb la cuinera Maria Nicolau

    La cuinera del restaurant El Ferrer de Tall, de Vilanova de Sau, Maria Nicolau, ens ensenya com fer croquetes, el plat de cuina de reaprofitament per excel·lència. La podeu seguir a Twitter, amb l'usuari @malbercocs, per a moltes altres receptes. Diversió i aprenentatge assegurats!

  • Fem pa amb Jordi Morera
    Escolta àudio

    Fem pa amb Jordi Morera

    Jordi Morera, cinquena generació de flequers de "L'espiga d'or", de Vilanova i la Geltrú, ens explica com fer pa a casa en cinc passos.

  • Josep M. Rodríguez (La Pastisseria) ens ensenya a fer una mona
    Escolta àudio

    Josep M. Rodríguez (La Pastisseria) ens ensenya a fer una mona

    A la classe de primària del "Popap" escolar, el pastisser Josep Maria Rodríguez, propietari i pastisser de La Pastisseria Barcelona, i Gemma Safont-Tria, realitzadora del programa "Un restaurant caníbal a Berlín", ens expliquen com podem fer una senzilla mona de Pasqua casolana en temps de confinament pel coronavirus.

  • La Boqueria fa 180 anys
    Escolta àudio

    La Boqueria fa 180 anys

    Al mercat de la Boqueria, el dia 19 de març, fa 180 anys que s'hi va posar la primera pedra. Un mercat que ha marcat la vida de la capital catalana. Per a aquest aniversari us hem preparat un menú ben especial. Esmorzem amb Nacho Borraz, llibreter a La Central del Raval, per buscar els cinc millors llibres escrits sobre el mercat. I després passegem amb Toni Massanés pel mític mercat, que té més de 260 comerços, que són refugi de turistes, barcelonins i grans cuineres i cuiners. Josep Capdevila d'Avinova ens explica la història d'aquesta parada centenària. Però tenim més coses: Gerard Jubany sotmet el xef Joan Gurguí al seu particular "Nyap i top", ho superarà? I per acabar, "La propina", que ens arriba des del Priorat de la mà de Joan Asens.

  • Menú especial caníbal pel 8-M: gastronomia és una paraula femenina
    Escolta àudio

    Menú especial caníbal pel 8-M: gastronomia és una paraula femenina

    És una constant que les dones hagin de lluitar per veure reconeguda la feina que fan. En el món del disseny, la fotografia, la pagesia, la gastronomia, la cuina i un llarg etcètera. Un "restaurant caníbal" fet per dones i per a dones, perquè hi són i hi han estat sempre, tot i que sovint la seva feina no té la visibilitat que es mereix. Amb el dissenyador Òscar Guayabero homenatgem les dones dissenyadores al llarg de la història, les que van treballar a l'estudi de Walter Gropius i Mies van der Rohe, però són pràcticament anònimes, i les que tenen una marca pròpia i reconeixement internacional, com Nani Marquina o Patricia Urquiola. A més, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parla de l'origen del xató. El cantant de Blaumut, Xavi de la Iglesia, recorda la seva magdalena de Proust. El crític gastronòmic Philippe Regol dina al restaurant Les Magnòlies i la propina la deixa la pagesa Maria Costa de Cal Rosal, al sud de Berga.

  • Vins brisats, una reinterpretació del vi blanc
    Escolta àudio

    Vins brisats, una reinterpretació del vi blanc

    Els vins brisats s'elaboren seguint un procés semblant al que se segueix per elaborar un vi negre, deixant que fermenti amb totes les part sòlides del raïm (les pells, la rapa, la polpa i els pinyols). En parlem amb la nostra sommelier i nutricionista de capçalera, Clara Antúnez

  • Els envasos de plàstic: una revolució fora de control
    Escolta àudio

    Els envasos de plàstic: una revolució fora de control

    L'ús dels plàstics d'un sol ús té efectes negatius en el medi ambient, però també en la salut humana. Reunim la directora de Rezero, Rosa García, i el doctor Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública de la UAB i investigador de l'IMIM, per parlar dels efectes dels plàstics en la nostra salut. I també tenim temps per parlar dels vins brisats amb la sommelier i nutricionista Clara Antúnez. El calçot és un aliment que aguanta el fred, fins i tot les glaçades, i que s'ha convertit en tot un emblema social a través de les calçotades. En parlem amb Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. El periodista Toni Cruanyes recorda la seva magdalena de Proust; Tonatiuh Cortés, propietari de Cloudstreet Bakery, tasta un producte de qualitat dubtosa al "Nyap o top?"; Philippe Regol, el nostre crític gastronòmic, dina a Xavier Pellicer Restaurant i ens ho explica, i la propina la deixa la pagesa Dolors Català des d'Arbeca (les Garrigues).

  • Els bodegons: la nostra història gastronòmica a través de l'art
    Escolta àudio

    Els bodegons: la nostra història gastronòmica a través de l'art

    Què expliquen i què no expliquen els bodegons? Fem un recorregut pels quadres de bodegons o natures mortes que exposa el Museu Nacional d'Art de Catalunya amb Francesc Quílez, coordinador de col·leccions del MNAC, i entrevistem el director d'art i fotògraf Germán Pardo. També ampliem la llista de plats estel·lars de la gastronomia universal amb la paella, amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós. Els ous de gallina són un luxe a l'abast de tothom. Ens ho explica Toni Massanés, director de la Fundació Alícia; la cantant Núria Feliu recorda la seva "magdalena de Proust"; el periodista i director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, repeteix com a client al restaurant Caníbal i tasta un producte de qualitat dubtosa al "Nyap o top?"; Philippe Regol, el nostre crític gastronòmic de capçalera, fa un vermut a "Sant Antoni Gloriós" i la propina la deixa la cuinera Maria Nicolau, del restaurant El Ferrer de Tall, de Vilanova de Sau (Osona).

Anar al contingut