TOTS ELS ÀUDIOS

  • Hamburguesa del McDonald's: nyap o top?
    Escolta àudio

    Hamburguesa del McDonald's: nyap o top?

    El periodista gastronòmic Pau Arenós, guanyador del Premi Nacional de Gastronomia, tasta una hamburguesa del McDonald's de la Signature Collection, creada pel xef Dani García. Serà aquest un producte estrella o bé un nyap?

  • Les 4 claus per fer que que un pícnic sigui memorable
    Escolta àudio

    Les 4 claus per fer que que un pícnic sigui memorable

    El dissenyador Òscar Guayabero ens porta de pícnic amb una cistella de vímet ben organitzada, plena de glamour i de bon menjar, mentre recorda imatges fotogràfiques i pictòriques que evoquen pícnics mítics.

  • La cultura gastronòmica acaba forçant la natura: Es poden plantar arrossars a Finlàndia?
    Escolta àudio

    La cultura gastronòmica acaba forçant la natura: Es poden plantar arrossars a Finlàndia?

    De què depèn que els xinesos no tolerin la llet? Per què els americans sempre prenen begudes fredes? Fem girar el globus terraqüi amb el catedràtic de Geografia Humana Francesc Nadal per descobrir com el territori on vivim determina com mengem, o bé com nosaltres modifiquem el territori per menjar el que volem! També li preguntem per les Indicacions Geogràfiques Protegides i per les Denominacions d'Origen. De la del Priorat en sap, i molt, Álvaro Palacios, enòleg i viticultor, propietari del Celler Álvaro Palacios, amb qui parlarem de la importància de les D.O. Viatgem fins al Japó i fem un recorregut pels horts urbans que cultiven els millors xefs europeus mentre ho aprenem tot del cafè amb el nou volum de la Bullipedia, de Ferran Adrià. Són les tres novetats gastro del nostre llibreter de capçalera, Nacho Borraz. El director de la fundació Alícia, Toni Massanés, parla de musclos. Philippe Regol menja a l'Espai Sucre i la cuinera del Ferrer de Tall, Maria Nicolau, deixa la propina.

  • Magnum vegà: nyap o top?
    Escolta àudio

    Magnum vegà: nyap o top?

    Matteo Reggio, copropietari de la gelateria Parallelo de Barcelona, tasta un gelat vegà al "Nyap o top?" de Gerard Jubany. És aquest un producte nyap o bé una genialitat?

  • Un viatge gastronòmic pel Japó, pels horts urbans dels xefs de renom i pel gust pel cafè
    Escolta àudio

    Un viatge gastronòmic pel Japó, pels horts urbans dels xefs de renom i pel gust pel cafè

    Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que us faran venir salivera: "Sushi Ramen, Sake. Un viaje apasionante del acervo culinario de Japón" de Matt Goulding (Salamandra); "El Jardín del Chef" (Phaidon) i un nou volum de la Bullipedia dedicada al món del cafè "Coffee Sapiens" (Phaidon). Podeu seguir aquestes i tota la resta de recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.

  • Alex Atala: sobrevalorem els diners i infravalorem el menjar perquè ens pensem que és un regal
    Escolta àudio

    Alex Atala: sobrevalorem els diners i infravalorem el menjar perquè ens pensem que és un regal

    Alex Atala, el xef més important del Brasil i un dels més influents del món, s'asseu a la taula del Restaurant Caníbal. El seu restaurant D.O.M., a Sao Paulo, està reconegut amb dues estrelles Michelin i és el número 5 a la llista 50 Best Restaurants de Llatinoamèrica. La revolució d'Alex Atala passa per posar en valor la cuina brasilera, ensenyar-la al món i recuperar ingredients autòctons de l'Amazones. Del Brasil anem fins a Mèxic amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, que ens descobreix els trets distintius de la gastronomia autòctona; Clàudia Sans, quarta generació a Cafés el Magnífico, tasta una raresa al "Nyap o top?" de Gerard Jubany; el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, parla de la xocolata i d'altres productes de temporada; el crític gastronòmic Philippe Regol menja al restaurant Cal Trumfo de la Torre d'Oristà, i la propina la deixa Jordi Asturgó de l'"APM?"

  • Cappuccino Shakissimo: nyap o top?
    Escolta àudio

    Cappuccino Shakissimo: nyap o top?

    Clàudia Sans és la quarta generació que es fa càrrec de Cafés El Magnífico. La convidem al "Restaurant Caníbal" perquè tasti un caputxino zero i sense lactosa, de la marca Nescafé. Es pren fred. Serà aquest un producte top o bé un nyap?

  • Mèxic: "quesadillas", "mole", "pozol" i mescal
    Escolta àudio

    Mèxic: "quesadillas", "mole", "pozol" i mescal

    Sense el blat de moro és impossible entendre la gastronomia mexicana. Amb el periodista Salvador Garcia-Arbós, viatgem fins a Mèxic per descobrir els trets distintius de la cultura gastronòmica de la Ciutat de Mèxic i Oaxaca.

  • Menjar, molt més gran que el plat!
    Escolta àudio

    Menjar, molt més gran que el plat!

    El Museu Victoria and Albert acull fins al 20 d'octubre una de les exposicions sobre menjar més esperades de l'any: "Food: bigger than the plate" ("Menjar: més gran que el plat"). Passegem per l'exposició amb José Pizarro, un cuiner extremeny que fa vint anys que viu i treballa a Londres, on té quatre restaurants de cuina espanyola. L'exposició està dividida en quatre blocs temàtics i inclou 70 instal·lacions de dissenyadors, artistes, cuiners, ramaders i científics. Totes ens recorden que gairebé tots els grans temes que ens preocupen passen pel com i què mengem. El futur de la nostra alimentació és a les nostres mans! També netegem la mala imatge que tenen els vins dolços amb la sommelier Clara Antúnez; la periodista Mar Calpena tasta un vermut sense alcohol al "Nyap o top?" de Gerard Jubany; el director de la Fundació Alícia Toni Massanés parla dels fideus; el crític gastronòmic Philippe Regol menja a Marea Alta i la propina la deixa la cuinera Maria Nicolau.

  • Versin: nyap o top?
    Escolta àudio

    Versin: nyap o top?

    La periodista Mar Calpena repeteix com a clienta i tasta el Versin, un vermut sense alcohol. Serà aquest producte un nyap o bé una genialitat?

  • Vins dolços: l'equilibri perfecte entre acidesa i alcohol
    Escolta àudio

    Vins dolços: l'equilibri perfecte entre acidesa i alcohol

    Amb la sommelier i nutricionista Clara Antúnez trenquem els tòpics negatius que envolten el món del vi dolç.

  • La cuina: l'espai vital d'una casa, històricament silenciat
    Escolta àudio

    La cuina: l'espai vital d'una casa, històricament silenciat

    L'espai de la cuina pot tenir molts significats i és un dels més especials de la casa. Tot i això, aquesta estança s'ha ignorat durant dècades. Entrem en una cuina excepcional, la de la Pedrera de Barcelona, de la mà de la historiadora Isabel Segura, que fa anys que es dedica a la recerca per escriure un llibre únic i revelador: "Cuines de Barcelona" (Comanegra). Parlem dels primers tuppers que van sortir al mercat i dels de l'actualitat amb el dissenyador Òscar Guayabero. La periodista gastronòmica Cristina Jolonch, autora de "De carne y hueso. Conversaciones sobre la gastronomía y la vida" (Libros de Vanguardia), tasta un marmitako al "Nyap o top?" de Gerard Jubany. Sabrem quina és la magdalena de Proust de l'editora Maria Bohigas. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, ens explica les propietats de les cireres. El crític Philippe Regol menja al Bardeni i la propina la deixa Jordi Asturgó, de l'"APM?"

  • De metall, plàstic, vidre, fusta o silicona: tots deuen el seu nom a Silas Tupper
    Escolta àudio

    De metall, plàstic, vidre, fusta o silicona: tots deuen el seu nom a Silas Tupper

    Les carmanyoles han tornat amb força per quedar-se! Per salut, per economia i com a estalvi de temps durant la jornada laboral. De l'origen d'aquest invent, de com ha evolucionat i dels diferents dissenys i materials amb què es fabriquen, en parla el dissenyador Òscar Guayabero

  • Marmitako en sobre: nyap o top?
    Escolta àudio

    Marmitako en sobre: nyap o top?

    Cristina Jolonch, periodista de referència del món gastronòmic, acaba de publicar "De carne y hueso. Conversaciones sobre la gastronomía y la vida?" (Libros de Vanguardia), un recull de 40 de les entrevistes a personatges del món de la gastronomia i a alguns que no en formen part, que ha escrit al Canal Comer de l'edició digital de La Vanguardia. La convidem per parlar-ne i també perquè tasti un marmitako al "Nyap o top?" de Gerard Jubany. Aquest producte resulta un nyap o bé una genialitat?

  • El plaer de menjar ens ajuda a continuar vivint
    Escolta àudio

    El plaer de menjar ens ajuda a continuar vivint

    El cervell humà és un dels òrgans que més curiositat desperta i un dels més sensibles a la falta d'aliment. Per què mengem? Per què ens provoca plaer menjar? Entrevistem el neurocientífic Ignacio Morgado, que fa més de 30 anys que estudia el nostre cervell i que acaba de publicar el llibre "Deseo y placer. La ciència de las motivaciones" (Ariel). Nacho Borraz @librosalabrasa ve carregat de novetats editorials relacionades amb la gastronomia i l'acte de menjar. L'actor Jordi Martínez ens explica la seva magdalena de Proust. Xavi Miró, propietari de la formatgeria Llet Crua, tasta un cheddar al whiski a "Nyap o top". El productor d'oli Xavier Ruzafa ens explica quines condicions ha de reunir un camp d'oliveres per produir oli d'oliva verge extra de qualitat. El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ens explica quins productes tenim de temporada. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al Plata Bistró de Barcelona i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.