TOTS ELS ÀUDIOS

 • La tapa: l'invent més exportat del món
  Escolta àudio

  La tapa: l'invent més exportat del món

  La cultura de la tapa forma part de la nostra història recent, però la practiquem amb èmfasi! En parlem amb tot un expert en bars, Alberto Garcia-Moyano, i amb una investigadora d'Història de la Gastronomia, Isabel Lugo. Una història curiosa és la que amaguen les forquilles. Ens ho explicarà el dissenyador Óscar Guayabero. I el nostre crític de capçalera, Philippe Regol, ha fet els deures i ens diu com es menja en un restaurant que està en boca de tothom: Direkte Boqueria. Toni Massanés ens recordarà què hem de comprar aquests dies. Ah, i també hi direm la nostra sobre la polèmica dels "stagiers" a l'alta cuina!

 • Tentacles de cefalòpodes: nyap o top?
  Escolta àudio

  Tentacles de cefalòpodes: nyap o top?

  Ana Casanova, que és qui s'amaga darrere del compte d'Instagram lovefood_es, se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany.

 • Sabíeu que al segle XVI els homes refusaven menjar amb forquilla?
  Escolta àudio

  Sabíeu que al segle XVI els homes refusaven menjar amb forquilla?

  Óscar Guayabero ens explica per què! Guayabero és dissenyador i professor de l'Escola Massana, d'Elisava i de l'Escola Superior de Disseny de Barcelona, i s'encarrega d'il·lustrar-nos sobre una cosa importantíssima: el disseny dels objectes que envolten l'acte de menjar. Avui parlem de les forquilles i de com han passat de ser un objecte residual a convertir-se en un d'imprescindible a les taules, i fins i tot han esdevingut un objecte de disseny.

 • El mar és de tots, però tenim prou peix per a tothom?
  Escolta àudio

  El mar és de tots, però tenim prou peix per a tothom?

  Visitem el port de Barcelona i parlem amb biòlegs marins i pescadors per saber quina és la situació dels nostres mars i si podem continuar menjant peix com fins ara. Amb l'Ana Vega, descobrim la relació de la maionesa amb Maó, a Menorca. Toni Massanés, de la Fundació Alícia, ens recorda què hem de comprar aquesta setmana. La periodista Mar Calpena haurà de tastar la Cola Bio Organic i decidir si és un nyap o és top. I el Philippe Regol ens fa la seva crítica sobre un lloc acabat d'inaugurar, el Bar Thonet de Barcelona.

 • Maonesos del món: uniu-vos per reclamar que la maionesa és vostra!
  Escolta àudio

  Maonesos del món: uniu-vos per reclamar que la maionesa és vostra!

  On es va inventar la maionesa? Descobrim l'origen d'aquesta salsa amb Ana Vega, periodista gastronòmica especialitzada en història culinària.

 • Cola Bio Organic: nyap o top?
  Escolta àudio

  Cola Bio Organic: nyap o top?

  Mar Calpena és periodista gastronòmica experta en el món de la cocteleria i autora del blog "Una o dos copas". Avui s'aventura a tastar una beguda de valor gastronòmic dubtós. Voleu saber quin és el seu veredicte?

 • On són les dones gastrònomes? I les dones xefs?
  Escolta àudio

  On són les dones gastrònomes? I les dones xefs?

  Citem la Carmen Alcaraz del Blanco, periodista gastronòmica i humanista, a la biblioteca de l'Institut Català de la Dona, que és on fa recerca pel seu llibre sobre gastrònomes. Li preguntem per què al món de la gastronomia i de la cuina hi ha tant poques dones ocupant càrrecs de responsabilitat? Anirem a París, amb el Salvador Garcia-Arbós, que ens diu què hem de menjar a la capital de França. I el nostre crític gastronòmic, Philippe Regol, visita el restaurant Dos Pebrots, de Barcelona.

 • Sabrossada vegana: nyap o top?
  Escolta àudio

  Sabrossada vegana: nyap o top?

  Josep Sucarrats, periodista gastronòmic i director de la revista "Cuina", tasta un producte de valor gastronòmic dubtós. Voleu saber el seu veredicte?

 • Si vas a París, menja falàfel!
  Escolta àudio

  Si vas a París, menja falàfel!

  Amb Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a París per fer un recorregut pels imprescindibles gastronòmics de la capital de França que, sorprenentment, no inclou ni les clàssiques baguets, ni els macarrons, ni els croissants.

 • El disseny a la cuina, cosa de Neandertals
  Escolta àudio

  El disseny a la cuina, cosa de Neandertals

  Passejem amb el dissenyador Juli Capella i l'arqueòleg Eudald Carbonell per descobrir com menjava i cuinava l'home prehistòric. Hem evolucionat tant? Sotmetrem Mikel Iturriaga "El Comidista" a un tast d'un producte estrany per discernir si és un nyap o una delicatessen. Amb la sommelier Clara Antúnez aprendrem coses que no sabíem sobre l'aigua. Toni Massanés, de la Fundació Alicia, ens recordarà què hem de menjar aquesta setmana i Philippe Regol ens deixa la seva crítica del restaurant Hispània.

 • Xocolata amb formatge blau: nyap o top?
  Escolta àudio

  Xocolata amb formatge blau: nyap o top?

  Mikel López Iturriaga, periodista gastronòmic que escriu el blog d'"El Comidista" a "El País", s'ofereix a fer de conillet d'Índies i tasta un producte de valor gastronòmic dubtós. Quin serà el seu veredicte?

 • En què ens hem de fixar quan anem a comprar aigua?
  Escolta àudio

  En què ens hem de fixar quan anem a comprar aigua?

  Donem per fet que l'aigua és tota igual però l'aigua és una beguda que pot ser molt mentidera: com que és un gran dissolvent, pot contenir moltes substàncies amagades sense que s'alteri la seva aparença. Com és l'aigua que bevem? En què ens hem de fixar a l'hora de comprar-ne? En parlem amb Clara Antúnez, sommelier i nutricionista

Anar al contingut