TOTS ELS ÀUDIOS

 • Vi novell (que no jove!)
  Escolta àudio

  Vi novell (que no jove!)

  A l'Edat Mitjana, les masies que tenien vi novell penjaven una branca de pi a la porta d'entrada a la casa per indicar-ho. La Clara Antúnez és sommelier i nutricionista i ens explica en quina època de l'any és tradició consumir vi novell.

 • Oli amb gust de xocolata: nyap o top?
  Escolta àudio

  Oli amb gust de xocolata: nyap o top?

  L'actor, director teatral i propietari del restaurant Llurito del barri de Gràcia de Barcelona, Pau Roca, se sotmet al tast d'oli de xocolata. Aquest producte és una genialitat o un nyap?

 • Albert Ventura: "Els inspectors Michelin no en tenen ni idea, de cuina"
  Escolta àudio

  Albert Ventura: "Els inspectors Michelin no en tenen ni idea, de cuina"

  Quins són els restaurants que premia la "Guia Michelin" i per què? Què passa si no fas el tipus de cuina que se suposa que has de fer? L'hi preguntem a Albert Ventura, xef del Coure, un restaurant excel·lent que no té cap estrella i que tampoc la vol. Amb la periodista Carme Gasull repassem la història de la "Guia vermella" i entrevistem Andy Hayler, el periodista britànic que ha menjat a tots els tres estrelles del món. Amb el dissenyador Òscar Guayabero resolem el misteri de les teteres de bar que sempre gotegen. Toni Massanés ens parla de la coliflor i d'altres productes que ara estan de temporada. Tastem unes patates amb allioli amb Delicious Martha per decidir si són nyap o són top. I... és bo el criteri de la "Guia Michelin"? El nostre crític de capçalera, Philippe Regol, respon. I la propina avui la deixa la cuinera Maria Nicolau.

 • Patates ali oli del Carrefour: nyap o top?
  Escolta àudio

  Patates ali oli del Carrefour: nyap o top?

  Delicious Martha (Marta Sanahuja) és la víctima que avui tastarà aquest producte a base de patata i allioli i determinarà si es tracta d'una genialitat o bé d'un nyap. Quin serà el veredicte?

 • El drama de les teteres de bar: per què sempre vessen?
  Escolta àudio

  El drama de les teteres de bar: per què sempre vessen?

  Per què els bars estan plens de teteres que gotegen? Amb el dissenyador Òscar Guayabero parlem dels objectes que envolten l'acte de menjar, i avui li ha tocat a la tetera, un artefacte l'origen del qual es remunta a la Xina i i que data del segle XIV.

 • L'excel·lència dels plats de caça té un nom: llebre a la royale
  Escolta àudio

  L'excel·lència dels plats de caça té un nom: llebre a la royale

  És temps de caça, però de tots els plats el més nostrat potser seria la llebre a la royale, que encara es fa en restaurants de tradició. La salsa es fa amb la sang de l'animal. Ens ho expliquen Paula Molés i Salvador Garcia-Arbós.

 • Santi Santamaria deia: "Menja, calla i sigues feliç. I no preguntis, perquè pots ofendre"
  Escolta àudio

  Santi Santamaria deia: "Menja, calla i sigues feliç. I no preguntis, perquè pots ofendre"

  Aquesta setmana, protagonitzada pel ball d'estrelles de la guia Michelin, recordem el cuiner que va liderar el primer tres estrelles de Catalunya: Santi Santamaria. En parlem amb el seu fill Pau i amb dos cuiners que coneixien bé: Ferran Adrià i Xavier Pellicer. Va ser revolucionària, la manera d'entendre la cuina del xef de Sant Celoni? Amb Ana Vega, mirem enrere per descobrir la historia curiosa del cigaló, "carajillo", o com en vulgueu dir. Toni Massanés ens diu quins productes hem de posar al cabàs d'anar a comprar aquests dies i ens recorda que ara és època de carn de caça. Sotmetem Empar Moliner a un tast perillós: el "caviar de xia" és top o nyap? El crític Philippe Regol ens descobreix un restaurant del Poblenou amb un relació qualitat-preu immillorable. I la propina la deixa Jordi Asturgó!

 • Xiaviar: nyap o top?
  Escolta àudio

  Xiaviar: nyap o top?

  Aquest producte és una genialitat o bé un nyap? Sabrem què en pensa Empar Moliner, la nostra víctima d'avui.

 • Cafè amb coses: La història del cigaló
  Escolta àudio

  Cafè amb coses: La història del cigaló

  El cigaló és un concepte de beguda sota el qual s'engloben múltiples versions del cafè amb un ragi de licor, des de les més elaborades (amb múltiples fases i flamejat) fins a les més senzilles, que consisteixen a posar un rajolí d'alguna beguda espirituosa dins el cafè. Ana Vega, periodista especialitzada en història de la gastronomia, ens parla de l'origen i evolució d'aquesta beguda

 • Productors de mandarines: comerç online per sobreviure
  Escolta àudio

  Productors de mandarines: comerç online per sobreviure

  Viatgem al País Valencià, a Borriana, per visitar dos productors de mandarines i taronges que es dediquen, amb la seva empresa Naranjas la Torre, a enviar els seus cítrics a particulars. També passegem pels horts amb l'enginyer agrònom Vicente Tejedo. Salvador Garcia-Arbós ens porta fins a Texas, als Estats Units, per descobrir la salsa barbacaoa i el tex-mex. Amb Toni Massanés parlem d'espinacs i d'altres productes de temporada. Tastem una truita de patates per a microones per descobrir si és un nyap o si és top. I també tenim temps per descobrir un restaurant francès amb el crític Philippe Regol, i per escoltar la propina de Maria Nicolau.

 • Truita de patata fresca amb ceba: nyap o top?
  Escolta àudio

  Truita de patata fresca amb ceba: nyap o top?

  L'"alter ego" de Sr. Boca, Irene Guardiola, se sotmet al nostre tast d'avui. Serà aquesta truita precuinada de Carrefour un nyap o un producte top?

 • Texas: salsa barbacoa, Dr. Pepper i tex-mex
  Escolta àudio

  Texas: salsa barbacoa, Dr. Pepper i tex-mex

  Amb Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a Texas, l'estat dels Estats Units on tot és XL, el "fast food" és barat i el "refill" és gratis.

 • McDonald's versus Dos Palillos: de com l'espai condiciona l'acte de menjar
  Escolta àudio

  McDonald's versus Dos Palillos: de com l'espai condiciona l'acte de menjar

  Entrem a un McDonald's amb el psicòleg ambiental Enric Pol i al restaurant Dos Palillos amb l'arquitecte Jordi Tió i el xef Albert Raurich. Amb ells reflexionem sobre com l'espai influeix en l'acte de menjar. Com d'important és l'estètica en la tria d'un restaurant? Tenen el mateix gust uns musclos menjats davant del mar que a casa? Amb la col·laboradora Clara Antúnez parlem de la ratafia i de les nous verdes. Toni Massanés ens recorda quins són els productes de temporada ara, a principis d'octubre. Amb el periodista gastronòmic Òscar Gòmez descobrim si el pit de gall dindi en llauna és nyap o top. El que segur que és top és el restaurant que ens recomana Philippe Regol. I la propina ens la deixa Jordi Asturgó, que ha visitat la VeggieWorld amb un fuet a la mà.

 • Sense nous verdes, no hi ha ratafia!
  Escolta àudio

  Sense nous verdes, no hi ha ratafia!

  Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, ens il·lustra sobre el món de la ratafia, una beguda tradicional la base de la qual són les nous verdes o tendres i una barreja de flors, fruits i altres herbes. S'acostumen a fer barreges de més de 50 plantes diferents i la graduació final del licor oscil·la entre els 22 i 35 graus.

 • Pit de pollastre en llauna: nyap o top?
  Escolta àudio

  Pit de pollastre en llauna: nyap o top?

  Òscar Gómez, col·laborador del "Què fem?" de "La Vanguardia" i autor del blog Decuina.net, és la víctima que determinarà si aquest producte és un nyap o una exquisidesa.

Anar al contingut