TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les confessions d'un cuiner, la relació entre humans i animals i una enciclopèdia dels gustos
  Escolta àudio

  Les confessions d'un cuiner, la relació entre humans i animals i una enciclopèdia dels gustos

  Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, ens parla de tres títols de continguts ben diferents entre ells: "Per què odiava en Ferran Adrià?", d'Oliver Benet (Edicions Sidillà); "La enciclopedia de los sabores", de Niki Segnit (Editorial Debate) i "Domesticados. Las diez especies que han cambiado la historia", d'Alice Roberts (Seix Barral). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa

 • Harold McGee, l'home que parlava amb els aliments
  Escolta àudio

  Harold McGee, l'home que parlava amb els aliments

  Tots sabem fer una truita, coure uns cigrons o fer una maionesa, però mai ningú havia explicat per què qualla un ou, què passa quan es remullen uns cigrons o perquè es talla la maionesa, fins que va arribar Harold McGee, una autoritat mundial en qüestions de ciència i gastronomia. És autor del que es considera la Bíblia de la ciència a la cuina, "La cocina y los alimentos", que es publica l'any 1984 i es reedita el 2004. I també viatgem a Londres amb el periodista gastronòmic Salvador García Arbós. L'actor Pablo Derqui recorda la seva magdalena de Proust. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de la crema catalana i d'altres productes de temporada. La periodista i copropietària del restaurant japonès HaHa, Ruth Jiménez, s'estrena com a clienta amb el "Nyap o top" de Gerard Jubany. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al restaurant Nado del xef Ivan Domínguez i la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

 • Pasta oriental de vedella: nyap o top?
  Escolta àudio

  Pasta oriental de vedella: nyap o top?

  Ruth Jiménez, periodista i copropietària del restaurant japonès HaHa, de Barcelona, tasta uns fideus orientals amb gust de vedella de la marca Kung-Fu. Serà aquest producte un nyap o bé una genialitat?

 • Londres: tes, "scones", "fish and chips" i Dickens
  Escolta àudio

  Londres: tes, "scones", "fish and chips" i Dickens

  Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem a Londres per visitar una exposició dedicada a Charles Dickens, prenem un "afternoon tea" amb "scones" i mengem un "fish and chips" regat amb una "ale".

 • Foc, cabra, sal, restaurant, nevera, hamburguesa: la història del menjar en icones
  Escolta àudio

  Foc, cabra, sal, restaurant, nevera, hamburguesa: la història del menjar en icones

  El dissenyador Alberto Arza, de l'estudi de disseny especialitzat en gastronomia Papila, ens resumeix la història del menjar en 6 icones. Hem agafat els seus dibuixos i els hem portat a l'antropòleg Jesús Contreras perquè ens els interpreti. La sommelier Clara Antúnez ens ha portat el poeta Josep Pedrals a l'estudi. Poesia i cultura del vi. L'actriu Laia Marull rememora la seva magdalena de Proust. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla dels bunyols de vent típics de Quaresma i d'altres productes de temporada. La periodista Empar Moliner s'asseu de nou a la taula del "Caníbal" per tastar i valorar una beguda peculiar amb connotacions cinematogràfiques i literàries. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al restaurant Topik, del xef Adelf Morales. La propina la posa Jordi Asturgó!

 • Cervesa de mantega: nyap o top?
  Escolta àudio

  Cervesa de mantega: nyap o top?

  La periodista Empar Moliner torna al "Restaurant Caníbal" per fer de tastadora d'una beguda amb connotacions literàries i cinematogràfiques. Serà aquesta cervesa sense alcohol, apta per a celíacs, un producte top o bé un nyap?

 • Josep Pedrals: "La cultura del vi crea la meitat de la poesia de la humanitat"
  Escolta àudio

  Josep Pedrals: "La cultura del vi crea la meitat de la poesia de la humanitat"

  A la poesia occidental hi trobem moltes referències al món del vi. La sommelier Clara Antúnez ve acompanyada de dos vins, un de blanc i un de negre, i d'un poeta, Josep Pedrals. Amb tots dos parlem de vi i de poesia.

 • El menjar gairebé liquida quatre estrelles del rock
  Escolta àudio

  El menjar gairebé liquida quatre estrelles del rock

  Rebem quatre grans músics al Restaurant Caníbal: Mama Cass, Neil Young, David Bowie i Elvis Presley. Tots quatre van tenir una relació turmentosa amb la cuina; uns perquè menjaven en excés i altres perquè s'alimentaven només a base de pebrots picants i llet! Ricard Martín, periodista gastronòmic, ha investigat què menjaven aquests quatre personatges. El dissenyador Òscar Guayabero parla de la importància de les cadires on ens asseiem per degustar un àpat. La il·lustradora Paula Bonet ens explica quina és la seva magdalena de Proust. Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, parla de la botifarra. El periodista i ànima d'El Comidista, Mikel López Iturriaga, s'asseu una altra vegada a la taula del Caníbal per tastar i valorar un producte de qualitat alimentària dubtosa. El crític gastronòmic Philippe Regol menja al restaurant Tram Tram de Sarrià, del xef Isidre Soler. I la propina la posa la cuinera Maria Nicolau.

 • Flam proteic: nyap o top?
  Escolta àudio

  Flam proteic: nyap o top?

  Mikel López Iturriaga, periodista gastronòmic que escriu el blog d'"El Comidista" a "El País", repeteix com a client al Restaurant Caníbal. Ve a tastar i valorar un producte proteic pensat per als esportistes. Serà aquest flam una genialitat o bé un nyap?

 • Una cadira incòmoda pot arruinar el millor dels àpats
  Escolta àudio

  Una cadira incòmoda pot arruinar el millor dels àpats

  La cadira perfecta no existeix, però sí que s'ha ajustar a l'alçada de la taula com a principi bàsic. La manera d'asseure'ns condicionarà la nostra experiència gastronòmica. Del disseny de cadires i d'espais en l'àmbit de la restauració, ens en parla el dissenyador Oscar Guayabero

 • Com ha canviat la càmera dels mòbils la nostra manera de menjar?
  Escolta àudio

  Com ha canviat la càmera dels mòbils la nostra manera de menjar?

  En parlem amb una fotògrafa gastronòmica, Becky Lawton; una estilista del menjar, Eva Hausmann; una instagramer, Sr. Boca, que penja fotos perquè li agrada menjar bé i compartir-ho amb els seus seguidors; i un cuiner, el xef del restaurant Els Tinars, Marc Gascons. El llibreter de La Central del Raval, Nacho Borraz, ens recomana tres llibres que tenen com a fil conductor la gent viatjada i l'intercanvi cultural; Xavier Ruzafa, propietari de la botiga Oro líquido, parla del món de l'oli, i Toni Masssanés, director de la Fundació Alícia, de productes de temporada. David La Hora B se sotmet al "Nyap o top" del Gerard Jubany; el crític Philippe Regol menja al nou restaurant del xef Artur Martínez, Mai. La sociòloga Marina Subirats ens explica quina és la seva magdalena de Proust i la propina la posa Jordi Asturgó de l'"APM".

 • Filets de melva Tejero: nyap o top?
  Escolta àudio

  Filets de melva Tejero: nyap o top?

  David La Hora del Bagel és amant de la gastronomia i repeteix com a víctima al Restaurant Caníbal: se sotmet a un tast de filets de melva en oli d'oliva de la casa Tejero. Quin serà el seu veredicte? Serà un producte top o bé un nyap?

 • El menjar com a nexe d'unió de les diferents cultures
  Escolta àudio

  El menjar com a nexe d'unió de les diferents cultures

  Nacho Borraz, llibreter de La Central del Raval, selecciona tres títols que tenen com a fil conductor la gent viatjada i l'intercanvi cultural, tant pel que fa a l'emigració de persones com a la introducció de nous productes: "Aroma àrab", de Salah Jamal (Cossetània); "El arte de comer", de Frances Kennedy Fisher (Debate), i "You and I eat the same", de Chris Ying i René Redzepi (Artisan Publishers). A banda d'aquestes, podeu seguir totes les seves recomanacions gastroliteràries a través del seu compte de Twitter: @librosalabrasa.

 • Eliana Thibaut Comalada, la dona que ha rebutjat col·laborar amb Ferran Adrià
  Escolta àudio

  Eliana Thibaut Comalada, la dona que ha rebutjat col·laborar amb Ferran Adrià

  Viatgem fins a Perpinyà perquè conegueu Eliana Thibaut Comalada, escriptora, historiadora de la cuina catalana i mestra de grans xefs. Té 90 anys i més de 60 llibres escrits. Una dona importantíssima per a la història de la gastronomia catalana. El periodista gastronòmic Salvador García-Arbós ens explica com es prepara i es consumeix el cafè arreu del món. Toni Massanés, director de la fundació Alícia, parla de calçots i de la salsa amb què se suquen, el romesco. El músic Joan Colomo se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany i determina si un grapat de grills amb ceba i gust de barbacoa són un nyap o un producte gourmet. El crític gastronòmic Philippe Regol menja a la Bodega 1900 del xef Albert Adrià. L'actor Sergi López ens explica quina és la seva magdalena de Proust i la propina la posa Maria Nicolau.

 • On fan el millor cafè del món? (i no, no és a Itàlia!)
  Escolta àudio

  On fan el millor cafè del món? (i no, no és a Itàlia!)

  Amb Salvador Garcia-Arbós, periodista gastronòmic, viatgem pel món. Avui no anem a un lloc en concret, sinó que fem diverses parades per diferents països, per descobrir com es fa (i com es pren) el cafè arreu del món.

Anar al contingut