TOTS ELS ÀUDIOS

  • Vázquez Montalbán, el periodista que escrivia mentre cuinava
    Escolta àudio

    Vázquez Montalbán, el periodista que escrivia mentre cuinava

    Recordem Manuel Vázquez Montalbán, l'escriptor, el periodista i el gastrònom. Aquesta setmana ha fet quinze anys de la seva mort. Conversem amb amics i gent que el va conèixer bé, com Ferran Adrià, la periodista Cristina Jolonch o la seva metge. Ho farem passejant per Barcelona, resseguint els seus passos i els del seu "alter ego", Pepe Carvalho. I també us descobrirem la que segurament és la millor taverna del món gràcies al nostre crític Philippe Regol. Haureu d'anar a Sant Sebastià, això sí! I us recordem què hem de menjar aquests dies amb Toni Massanés. Al "Nyap o top?", tastem un paté de gall dindi i el Jordi Asturgó deixa la seva propina.

  • Pit de gall d'indi per untar: nyap o top?
    Escolta àudio

    Pit de gall d'indi per untar: nyap o top?

    David La Hora del Bagel és un amant de la gastronomia i la víctima d'avui: se sotmet a un tast arriscat, una mena de paté de pit de gall dindi per untar. Quin serà el seu veredicte? Què serà aquest producte, un despropòsit o una genialitat?

  • La "Cocina viejuna" de Pepe Carvalho
    Escolta àudio

    La "Cocina viejuna" de Pepe Carvalho

    "Cocina viejuna" (Larousse) és el nou llibre d'Ana Vega, que explica com era la cuina a Espanya als anys 70 i 80 i com va canviar la forma de menjar amb l'arribada de la publicitat. El llibre també parla d'una recepta que apareix en una de les novel·les de Manuel Vázquez Montalbán, "Los mares del Sur", i ens descobreix per què a Pepe Carvalho li agradava tant el llobarro al fonoll.

  • Sake: per què hauries de correr a anar-ne a buscar una ampolla?
    Escolta àudio

    Sake: per què hauries de correr a anar-ne a buscar una ampolla?

    Ens proposem que, en acabar el programa, correu a buscar una ampolla de sake. Què és el sake? Com es fabrica? Amb què combina? Amb Roger Ortuño, expert en gastronomia japonesa; Antoni Campins, productor de sake a Catalunya, i Tamae Imachi, sommelier del Dos Palillos, desmuntem grans mites sobre el sake. Del Japó a Escòcia, on viatgem amb el Salvador Garcia-Arbós. Ens descobrirà què hem de menjar, si visitem el país. El Toni Massanés ens recorda els productes de temporada i amb l'Oscar Broc tastem una maionesa de tofu. Serà un nyap o serà top? Philippe Regol ens descobreix un restaurant mallorquí al Raval i la Maria Nicolau deixa la seva propina.

  • Tofunesa: nyap o top?
    Escolta àudio

    Tofunesa: nyap o top?

    El periodista i company d'iCat Òscar Broc se sotmet a un tast per decidir si la "tofunesa" és una delícia o una cosa dolentíssima. Ja us avancem, per si no ho havíeu pensat, que la "tofunesa" és una maionesa feta amb tofu... i sense ou.

  • Si vas a Escòcia, menja cérvol i beu whisky!
    Escolta àudio

    Si vas a Escòcia, menja cérvol i beu whisky!

    Amb Salvador Garcia-Arbós viatgem a Escòcia. I parlem de cérvol, whisky, haggis, vegans i scones.

  • Salah Jamal: "Sense els àrabs no tindríem macarrons"
    Escolta àudio

    Salah Jamal: "Sense els àrabs no tindríem macarrons"

    Conversem amb el dermatòleg i historiador palestí Salah Jamal sobre una de les cuines que més ens ha influït: la cuina àrab. Tot això amb motiu de la reedició del seu "Aroma àrab". També parlem amb Ferran Adrià, que considera aquest llibre un "clàssic imprescindible". Descobrim el most amb la sommelier Clara Antúnez. Toni Massanés ens recorda què hem de comprar aquest principi d'octubre, Philippe Regol visita el restaurant L'Horta de Tavertet i sotmetem el cuiner televisiu Marc Ribas a un tast que posarà a prova les seves papil·les gustatives.

  • Pasta carbonara Yatekomo: nyap o top?
    Escolta àudio

    Pasta carbonara Yatekomo: nyap o top?

    El cuiner televisiu Marc Ribas, al capdavant dels programes de TV3 "Cuines" i "Joc de cartes", se sotmet a un tast arriscat, una pasta deshidratada a la carbonara, que després de posar-la al microones està llesta en 4 minuts. Sobreviurà al tast? És aquest producte un despropòsit o una genialitat?

  • El most, la beguda energètica més antiga del món
    Escolta àudio

    El most, la beguda energètica més antiga del món

    Què és el most de raïm? De quin color és i de què depèn el seu color? Quines propietats té a nivell nutricional? L'hi preguntem a la Clara Antúnez, sommelier i nutricionista, amb qui parlem de les coses del beure.

  • La tapa: l'invent més exportat del món
    Escolta àudio

    La tapa: l'invent més exportat del món

    La cultura de la tapa forma part de la nostra història recent, però la practiquem amb èmfasi! En parlem amb tot un expert en bars, Alberto Garcia-Moyano, i amb una investigadora d'Història de la Gastronomia, Isabel Lugo. Una història curiosa és la que amaguen les forquilles. Ens ho explicarà el dissenyador Óscar Guayabero. I el nostre crític de capçalera, Philippe Regol, ha fet els deures i ens diu com es menja en un restaurant que està en boca de tothom: Direkte Boqueria. Toni Massanés ens recordarà què hem de comprar aquests dies. Ah, i també hi direm la nostra sobre la polèmica dels "stagiers" a l'alta cuina!

  • Tentacles de cefalòpodes: nyap o top?
    Escolta àudio

    Tentacles de cefalòpodes: nyap o top?

    Ana Casanova, que és qui s'amaga darrere del compte d'Instagram lovefood_es, se sotmet al "Nyap o top" de Gerard Jubany.

  • Sabíeu que al segle XVI els homes refusaven menjar amb forquilla?
    Escolta àudio

    Sabíeu que al segle XVI els homes refusaven menjar amb forquilla?

    Óscar Guayabero ens explica per què! Guayabero és dissenyador i professor de l'Escola Massana, d'Elisava i de l'Escola Superior de Disseny de Barcelona, i s'encarrega d'il·lustrar-nos sobre una cosa importantíssima: el disseny dels objectes que envolten l'acte de menjar. Avui parlem de les forquilles i de com han passat de ser un objecte residual a convertir-se en un d'imprescindible a les taules, i fins i tot han esdevingut un objecte de disseny.

  • El mar és de tots, però tenim prou peix per a tothom?
    Escolta àudio

    El mar és de tots, però tenim prou peix per a tothom?

    Visitem el port de Barcelona i parlem amb biòlegs marins i pescadors per saber quina és la situació dels nostres mars i si podem continuar menjant peix com fins ara. Amb l'Ana Vega, descobrim la relació de la maionesa amb Maó, a Menorca. Toni Massanés, de la Fundació Alícia, ens recorda què hem de comprar aquesta setmana. La periodista Mar Calpena haurà de tastar la Cola Bio Organic i decidir si és un nyap o és top. I el Philippe Regol ens fa la seva crítica sobre un lloc acabat d'inaugurar, el Bar Thonet de Barcelona.

  • Maonesos del món: uniu-vos per reclamar que la maionesa és vostra!
    Escolta àudio

    Maonesos del món: uniu-vos per reclamar que la maionesa és vostra!

    On es va inventar la maionesa? Descobrim l'origen d'aquesta salsa amb Ana Vega, periodista gastronòmica especialitzada en història culinària.

  • Cola Bio Organic: nyap o top?
    Escolta àudio

    Cola Bio Organic: nyap o top?

    Mar Calpena és periodista gastronòmica experta en el món de la cocteleria i autora del blog "Una o dos copas". Avui s'aventura a tastar una beguda de valor gastronòmic dubtós. Voleu saber quin és el seu veredicte?