Amb el periodista i savi Salvador Garcia-Arbós continuem ampliant la llista dels 10 plats estel·lars de la gastronomia universal. Avui parlem de la paella, un plat de sota, cavall i rei per als valencians. Un plat que genera debat: de qualsevol arròs se'n pot dir "paella"?
Amb el periodista i savi Salvador Garcia-Arbós continuem ampliant la llista dels 10 plats estel·lars de la gastronomia universal. Avui parlem del bistec tàrtar, plat de culte per als amants de la carn crua. Un bistec tàrtar demana un cert ritual de preparació: com s'elabora i com s'amaneix?
Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem arreu del món a la recerca dels deu plats estel·lars de la gastronomia universal. El protagonista d'avui és l'aliment preferit de Homer Simpson, el patriarca d'una de les sèries més longeves de la història, els Simpson. Fem una oda al dònut, una massa de farina pastada amb aigua i llet, de forma més o menys rodona, feta amb ingredients dolços o salats i fregida en un greix de qualitat (o ordinari).
Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem arreu del món a la recerca dels deu plats estel·lars de la gastronomia universal. La protagonista d'avui és una massa de pa circular i aplanada, cuita en un forn morú, amb tomàquet, oli i formatge en la versió més bàsica: la pizza! Napolitana en el nom i en la forma.
Les patates bullides són de naturalesa avorrida; les patates rosses, en canvi, són divertides i un menjar bonic i barat, però trobar-ne de bones als restaurants és tot un repte! Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós parlem d'aquest producte senzill que es menja sol, amb salsa o bé es fa servir d'acompanyament. També li demanem al xef Jordi Vilà (AlKostat, Alkimia) com les fa ell, i a la cuinera Maria Nicolau (El Ferrer de Tall) què té aquest plat que fa que sigui irresistible.
Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós anem fins a Figueres per parlar dels tres restaurants que van afavorir la modernització gastronòmica de l'Empordà: l'Hotel Duran, el Motel Empordà i El Bulli. Josep Pla solia menjar al Motel i Salvador Dalí s'allotjava a temporades a l'Hotel Duran. Aquest és l'eix argumental de l'exposició "El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli", que fins al 15 de setembre podreu veure al Museu de l'Empordà de Figueres.
Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a Grècia, el país paradigma de la dieta mediterrània, amb una gastronomia rica en oli d'oliva verge extra, verdures i hortalisses de qualitat, retsina i aperitius o mezzes.
Amb el periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós viatgem fins a Brussel·les, el país que va veure néixer Tintín. Allà el plat estrella són els musclos amb patates fregides, beuen cervesa feta per monjos de l'orde cistercenc i, de postres, mengen gofres soles o bé acompanyades.