El Capital no menja a taula

  • "Als Estats Units és més fàcil trobar una hamburguesa amb enciam que un enciam fresc"
    Escolta àudio

    "Als Estats Units és més fàcil trobar una hamburguesa amb enciam que un enciam fresc"

    Menjar de manera saludable als Estats Units és un privilegi reservat només a uns quants. El periodista Marc Casanovas fa un mes que viu a Boston i ens explica en primera persona l'odissea per trobar productes frescos i de qualitat.

    Menjar de manera saludable als Estats Units és un privilegi reservat només a uns quants. El periodista Marc Casanovas fa un mes que viu a Boston i ens explica en primera persona l'odissea per trobar productes frescos i de qualitat.

  • És possible fer una millor cervesa sense alcohol?
    Escolta àudio

    És possible fer una millor cervesa sense alcohol?

    Moltes persones pensen que la cervesa sense alcohol és un producte dolent i barat que consumeix la gent que no pot beure una altra cervesa. Tradicionalment, la cervesa sense alcohol s'havia associat a les persones que tenien problemes de salut. Però, en els últims anys, hem vist un boom de les cerveses 0,0 i cada vegada compten amb més adeptes. Tot i això, hi ha molts consumidors que reclamen que se'n millori el gust perquè sigui més semblant a la tradicional. El periodista Marc Casanovas analitza per què no és tan fàcil com sembla i els interessos que hi ha en joc.

    Moltes persones pensen que la cervesa sense alcohol és un producte dolent i barat que consumeix la gent que no pot beure una altra cervesa. Tradicionalment, la cervesa sense alcohol s'havia associat a les persones que tenien problemes de salut. Però, en els últims anys, hem vist un boom de les cerveses 0,0 i cada vegada compten amb més adeptes. Tot i això, hi ha molts consumidors que reclamen que se'n millori el gust perquè sigui més semblant a la tradicional. El periodista Marc Casanovas analitza per què no és tan fàcil com sembla i els interessos que hi ha en joc.

  • Llet o no llet, aquesta és la qüestió!
    Escolta àudio

    Llet o no llet, aquesta és la qüestió!

    El làctic és un sector estratègic amb molts diners en joc, la majoria dels quals provenen d'aportacions de l'Estat. És un dels dos lobbys alimentaris més poderosos, juntament amb el de la carn. Cada any genera 12.700 milions d'euros a Espanya i proporciona feina directa o indirecta a 60.000 persones. Però també rep 420 milions d'euros de subvenció anuals de la Comissió Europea. El periodista Marc Casanovas analitza per què, tot i les ajudes, el consum de llet ha disminuït gairebé un 10% des del 2010 i també si les begudes vegetals (d'arròs, de soja, de civada, etc.) han arribat per quedar-se.

    El làctic és un sector estratègic amb molts diners en joc, la majoria dels quals provenen d'aportacions de l'Estat. És un dels dos lobbys alimentaris més poderosos, juntament amb el de la carn. Cada any genera 12.700 milions d'euros a Espanya i proporciona feina directa o indirecta a 60.000 persones. Però també rep 420 milions d'euros de subvenció anuals de la Comissió Europea. El periodista Marc Casanovas analitza per què, tot i les ajudes, el consum de llet ha disminuït gairebé un 10% des del 2010 i també si les begudes vegetals (d'arròs, de soja, de civada, etc.) han arribat per quedar-se.

Anar al contingut