El gastromusical

 • Kepa Junkera, el so de les arrels
  Escolta àudio

  Kepa Junkera, el so de les arrels

  Josep Lluís Santiso ens presenta Kepa Junkera, que, amb el seu peculiar acordió basc, la "trikitixa", fa un recorregut musical des de les arrels fins a l'actualitat dins el gènere de la world music. Junkera és un amant, també, de la bona cuina, de l'Athletic Club i de Catalunya, tal com demostra en el seu últim treball discogràfic titulat "Foc". I per acabar, el xef Jordi Jacas ens maridarà un plat pensat especialment per a la proposta musical.

 • Chambao, flamenc electrònic malagueny
  Escolta àudio

  Chambao, flamenc electrònic malagueny

  Josep Lluís Santiso ens presenta la particular música de Chambao, grup liderat per la Lamari que, a més, ha col·laborat molt a Catalunya i ha cantat en diverses ocasions en català. Un grup creat a Màlaga que fa una barreja molt interessant entre el flamenc i la música electrònica.

 • Pancho Varona, l'essència de Sabina
  Escolta àudio

  Pancho Varona, l'essència de Sabina

  Pancho Varona potser és un gran desconegut per a molts. Però no s'entendria Sabina sense ell. Ha estat el compositor de moltes de les seves cançons i en Josep Lluís Santiso ens descobreix aquest personatge que també va provar l'aventura en solitari però on més ha triomfat ha estat al costat de Joaquin Sabina.

 • Sopa de Cabra, la globalització del rock gironí
  Escolta àudio

  Sopa de Cabra, la globalització del rock gironí

  El boom del rock en català va tenir com un dels protagonistes els empordanesos Sopa de Cabra. En Santiso ens recupera la seva història a través d'un dels seus millors àlbums gravats en directe a Barcelona, el "Ben endins".

 • Su Ta Gar, heavy metal des d'Eibar
  Escolta àudio

  Su Ta Gar, heavy metal des d'Eibar

  El Barça juga al camp de l'Eibar, una petita població basca de menys de 30.000 habitants, i en Josep Lluís Santiso ens descobreix una banda de heavy metal que està triomfant arreu. Amb aquesta música en Jordi Jacas haurà de ser capaç de maridar-hi un plat.

 • Concert dins d'un avió
  Escolta àudio

  Concert dins d'un avió

  En Josep Lluís Santiso té la virtut de sorprendre'ns sempre. I ara ens descobreix alguns concerts que s'han fet... dins d'un avió! I fins i tot un de molt especial que va estar amenitzat per plats cuinats pel gran xef Dani Garcia! En Jordi Jacas ho acabarà maridant tot plegat amb un plat creat per ell.

 • El dia que Dire Straits van ser de l'Espanyol
  Escolta àudio

  El dia que Dire Straits van ser de l'Espanyol

  Els Dire Straits estaven actuant a Barcelona i de cop Mark Knopfler es va posar la samarreta de l'Espanyol i va sortir a l'escenari a tocar el "Money for nothing". En Josep Lluís Santiso ens descobreix el motiu i ens recorda aquell històric concert de la mítica banda.

 • Sebastián Iradier, el gran compositor desconegut
  Escolta àudio

  Sebastián Iradier, el gran compositor desconegut

  En Josep Lluís Santiso ens descobreix la figura de Sebastián Iradier, un compositor basc que ha estat capaç de compondre algunes de les grans obres de la música que tots coneixem i que s'han convertit en himnes populars, però que van ser creades pel seu talent.

 • L'origen del rock andalús
  Escolta àudio

  L'origen del rock andalús

  En Josep Lluís Santiso ens descobreix l'origen del rock andalús de la mà d'un rocker anomenat Silvio que va viure la seva vida al màxim i que també té molta relació amb el món del futbol i amb la rivalitat entre el Betis i el Sevilla.

 • Ainhoa Arteta: la soprano incompresa
  Escolta àudio

  Ainhoa Arteta: la soprano incompresa

  Josep Lluís Santiso ens acosta la personalitat i la història de la soprano Ainhoa Arteta, nascuda a Sant Sebastià i que ha hagut de patir i treballar molt, i rebre moltes crítiques perquè sigui reconegut el seu talent. Arteta ha volgut apostar per diferents gèneres i versions que no sempre han entès els crítics. Jordi Jacas s'encarrega de maridar la seva música.

 • Ovidi Montllor, l'artista d'Alcoi
  Escolta àudio

  Ovidi Montllor, l'artista d'Alcoi

  En Josep Lluís Santiso ens recorda la figura d'Ovidi Montllor aprofitant l'enfrontament del Barça amb un equip valencià. Repassem la seva vida i gran part de la seva discografia, i en Jordi Jacas s'encarrega de maridar la seva música.

 • El fenomen de les baralles de galls
  Escolta àudio

  El fenomen de les baralles de galls

  Un dels moviments musicals més de moda entre els adolescents és el de les baralles de galls. És una mena de guerra dialèctica amb una base musical en què, rapejant, discuteixen d'un tema, bàsicament improvisant i rimant. En Josep Lluís Santiso ens ho explica i en Jordi Jacas ho marida.

 • Luz Casal, atreviment, rock i valentia
  Escolta àudio

  Luz Casal, atreviment, rock i valentia

  Luz Casal és una gallega que porta el rock a la sang. Tot i això té la sensibilitat idònia per adaptar al castellà una de les millors cançons de la història de la música en català: "Boig per tu". Josep Lluís Santiso ens explica la seva trajectòria i Jordi Jacas la marida.

 • La internacionalització dels festivals
  Escolta àudio

  La internacionalització dels festivals

  A poc més de 20 quilòmetres de Vila-real hi ha una localitat anomenada Benicàssim. Allà s'hi celebra un festival de música des de 1995 que va començar a escala local però ha acabat sent un festival internacional ple de turistes. En Santiso ens explica el seu creixement i la seva globalització perquè després en Jordi Jacas ho maridi.

 • Los Piratas i el pop-rock dels 80
  Escolta àudio

  Los Piratas i el pop-rock dels 80

  Fem un repàs de la revolta musical que es va viure a Espanya als anys 80, i ho culminem amb Los Piratas, un grup gallec que va triomfar en aquella dècada. Josep Lluís Santiso parla amb ells i en Jordi Jacas acabarà maridant la música.

Anar al contingut