TOTS ELS ÀUDIOS

 • Programa 11: Philippe Jaroussky
  Escolta àudio

  Programa 11: Philippe Jaroussky

  Aquesta setmana descobrim un dels grans contratenors actuals a través de l'extensa discografia que ens recomana. Jaroussky té una gran preparació musical, i a més de cantar, dirigeix el seu conjunt "Artaserse", fundat el 2002. Va començar amb el violí i el piano i es va introduir en el món del cant i la música antiga més endavant. Tot això es fa palès resseguint la seva llista de recomanació particular, que va de Paganini i Chopin, fins a Bach i Händel, passant per Gluck, Verdi, Stravinski i molts més, sempre parant atenció als intèrprets, sovint molts cantants que admira o amb els col·labora i continua fent bona música.

 • Programa 10: Zubin Mehta
  Escolta àudio

  Programa 10: Zubin Mehta

  La feina del director al capdavant de l'orquestra, més enllà del fet vistós i visual, és complexa i difícil d'entendre, perquè més enllà d'exercir el lideratge -com qui governa el so poderós d'un important conjunt d'instruments ajudat de les mans, els braços i sovint un tros de fusta allargat que anomenem batuta- comporta una gran preparació, coneixement musical, experiència estètica i moltes hores d'assaig. Això, afegit a una gran capacitat comunicativa, ofereix els millors resultats al servei de l'expressió musical. Aquesta setmana tenim de protagonista un dels màxims exponents de la direcció de la nostra era simfònica, el gran Zubin Mehta, que amb la seva experiència encara està en actiu i ens descobreix els seus gustos musicals a través, sobretot, de les versions orquestrals que ell mateix ha protagonitzat.

 • Programa 9: William Christie
  Escolta àudio

  Programa 9: William Christie

  El director i clavecinista William Christie és una de les grans autoritats de la interpretació de la música antiga amb criteris històrics. Des que va fundar el seu conjunt "Les arts florissants" el 1979, ha encapçalat diferents projectes musicals i operístics i ha visitat diferents repertoris, amb un interès especial per la redescoberta dels compositors del barroc francès, que suma a la seva activitat com a professor i musicòleg.

 • Programa 8: Daniel Barenboim
  Escolta àudio

  Programa 8: Daniel Barenboim

  Un dels músics més complets i universals, pianista i director, ens dibuixa el seu perfil a través dels gustos musicals i recomanacions. Fem un cop d'ull a la seva trajectòria i observem totes les connexions a través de la selecció musical que ell mateix ha triat.

 • Programa 7: Anne-Sophie Mutter
  Escolta àudio

  Programa 7: Anne-Sophie Mutter

  Fer música des d'un primer faristol o des de l'última fila dels violins demana el mateix esforç i dedicació, si bé és cert que, a mesura que s'avança de posició i s'accedeix al lloc del concertino –i ja no diguem al del solista–, la responsabilitat i el grau d'exigència augmenten. Per moltes dones que han volgut dedicar-se a la música aquest grau d'exigència sovint ha representat un plus afegit a la pròpia superació. Aquest és el cas de la nostra protagonista, Anne-Sophie Mutter, una autèntica virtuosa i heroïna del violí.

 • Programa 6: Jonas Kaufmann
  Escolta àudio

  Programa 6: Jonas Kaufmann

  La veu és personal i intransferible, sensible i molt especial. És per això que també és més vulnerable, i com a instrument humà, està sotmès a les inclemències del temps i del ritme de vida que de vegades s'imposa. El nostre personatge, el cantant bavarès Jonas Kaufmann, és intel·ligent i versàtil, tal com ho demostra l'extens repertori que interpreta. Al programa d'aquesta setmana descobrirem, a més de com canta Kaufmann, quina és la seva personalitat i la manera que té d'entendre la música --potser també la vida-- a través dels seus gustos personals.

 • Programa 5: Martha Argerich
  Escolta àudio

  Programa 5: Martha Argerich

  Descobrim els gustos i la llista de recomanació, no només pianística, d'una de les grans intèrprets i mestres del piano. Des dels seus referents –Gulda, Cortot, Lipatti- a les seves preferències musicals de gèneres i estils diferents, Martha Argerich és actualment una mestra de mestres que sorprèn per la seva gran sensibilitat i domini tècnic. Més que definir, el programa mostra el caràcter i la manera d'entendre la música d'aquesta gran pianista a través dels seus gustos musicals, on trobarem algunes sorpreses.

 • Programa 4: Simon Rattle
  Escolta àudio

  Programa 4: Simon Rattle

  El britànic Simon Rattle és una de les grans batutes de la direcció d'orquestra actual. El 2018 tanca una llarga i exitosa etapa al capdavant de l'Orquestra Filharmònica de Berlín i tot just en comença una de nova amb l'Orquestra Simfònica de Londres. El seu model ha contribuït a la democratització de la música.

 • Programa 3: John Eliot Gardiner
  Escolta àudio

  Programa 3: John Eliot Gardiner

  Un dels directors més polièdrics que han transformat la visió del repertori, des de la música antiga -Monteverdi, Bach, Händel- fins al repertori clàssic i romàntic -Mozart, Beethoven, Berlioz- i rl segle XX -Britten, Stravinski-, passant per Verdi i Schumann. El director anglès John Eliot Gardiner és un preciosista que recrea i rellegeix el gran repertori per obrir-nos a una nova concepció musical, basada en la claredat, sempre ben informada i amb l'objectiu de crear un discurs musical coherent i ple de vitalitat.

 • Programa 43: Leonard Bernstein
  Escolta àudio

  Programa 43: Leonard Bernstein

  Obrim la segona temporada commemorant el centenari del naixement d'aquest reconegut compositor i pianista que va ser el primer director d'orquestra nascut als Estats Units que va obtenir èxit i reconeixement internacional. Avui al "I tu, què escoltes": les recomanacions musicals del gran mestre Bernstein.

 • Programa 2: Cecilia Bartoli
  Escolta àudio

  Programa 2: Cecilia Bartoli

  La veu de Cecilia Bartoli ens fascina per la seva capacitat i gran temperament. És única amb les agilitats, amb un timbre de mezzo o de soprano -depèn com es miri- perquè ella, més enllà de les etiquetes, es defineix com una cantant de veu flexible i de mentalitat curiosa, i això queda ben patent a l'hora de fer-nos descobrir nous repertoris. Al programa d'aquesta setmana descobrirem què escolta, coneixerem els gustos i les preferències musicals de la Bartoli a través de la seva llista de recomanació personal. Segur que us sorprendrà

 • Programa 1: Gustavo Dudamel
  Escolta àudio

  Programa 1: Gustavo Dudamel

  Us heu preguntat mai quins són els gustos musicals del director d'orquestra veneçolà Gustavo Dudamel? Quines són les seves músiques de capçalera? I les versions? Perquè identificar-nos amb una música, un artista, una expressió que a la vegada ens evoca records, sentiments i ens fa venir ganes de comunicar-la, és un una experiència que accelera el voltatge i fa vibrar. per això, volem transmetre emocions, accions i opinions. Que allò que ens fa vibrar i ens emociona sigui viscut. Aquesta poètica guiarà tots els programes de "I tu, què escoltes?", a partir d'aquesta temporada.