TOTS ELS ÀUDIOS

 • Mor Lluís Millet i Loras
  Escolta àudio

  Mor Lluís Millet i Loras

  Catalunya Música recorda a Lluís Millet i Loras, fill de Lluís Maria Millet i Millet i nét de Lluís Millet i Pagès, fundador de l'Orfeó Català i impulsor d'una obra musical, social i cabdal per a la història de Catalunya. Recuperem l'entrevista que Joan Vives li va fer el 10 de febrer a l'espai "A la manera de...".

 • Mor la mecenes musical Gemma Romanyà
  Escolta àudio

  Mor la mecenes musical Gemma Romanyà

  Catalunya Música recorda Gemma Romanyà, mecenes, promotora musical i fundadora del cicle "Paper de música" de Capellades, amb motiu de la seva mort. Recuperem l'entrevista que Joan Vives li va fer el novembre del 2003 a l'espai "Solistes".

 • Mor el director d'orquestra Jesús López Cobos
  Escolta àudio

  Mor el director d'orquestra Jesús López Cobos

  Catalunya Música recorda el director d'orquestra Jesús López Cobos amb motiu de la seva mort. Recuperem l'entrevista que Joan Vives li va fer el 2 de maig del 2005 a l'espai "Solistes".

 • Esmorzar i conversa a casa de l'Albert Ejarque, oient de Catalunya Música
  Escolta àudio

  Esmorzar i conversa a casa de l'Albert Ejarque, oient de Catalunya Música

  Una part de l'equip del programa "Tots els matins del món" ens hem desplaçat fins a casa de l'Albert Ejarque i l'Anna Maria Pavía. Hem esmorzat i hem tingut una conversa amb l'Albert, que ens ha presentat el seu racó de música, on hi té un orgue i un clavecí. L'Albert ens va escriure perquè a casa seva té el "racó de música", amb un orgue i un clavecí. Nascut a Barcelona, el seu pare, que era un enamorat de la música, el va portar a veure sarsuela des que era ben petit. L'Albert no és músic professional, sinó un músic amateur, autodidacte. Va treballar de tècnic amb arts gràfiques i especialitzat en planificació i edició de llibres, i quan es va jubilar va decidir dedicar la resta de la seva vida a tenir un vincle molt estret amb la música. Durant 8 anys va ser guia del Gran Teatre del Liceu, fins que li van oferir ser organista titular de l'església de Santa Maria de Moià. Ja fa 4 anys i mig que n'és. Moltes gràcies, Albert i Anna, per tanta amabilitat!

 • Setmana Gran de la Radiodifusió Catalana - Victòria Palma
  Escolta àudio

  Setmana Gran de la Radiodifusió Catalana - Victòria Palma

  Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, Victòria Palma ha dedicat l'espai setmanal "La lletra menuda" a la "Setmana Gran de la Radiodifusió Catalana", celebrada el novembre del 1934, per commemorar el desè aniversari del naixement de la ràdio a Catalunya.

 • Centenari de Ricard Viladesau
  Escolta àudio

  Centenari de Ricard Viladesau

  Aquest any es commemora el centenari del naixement del gran solista de tenora i compositor Ricard Viladesau, que va néixer a Calonge el 18 de gener del 1918. Viladesau va excel·lir, principalment, durant les vint temporades en què va tocar a La Principal de la Bisbal. Va ser en aquell període quan Pau Casals el va qualificar de Príncep de la Tenora. Amb motiu d'aquest aniversari recuperem el programa "A la manera de..." que Catalunya Música li va dedicar l'any 1995. Dues hores de conversa amb Joan Vives il·lustrades amb la música que el mateix Viladesau va seleccionar.

 • Conversa amb la compositora i pianista Mercè Torrents
  Escolta àudio

  Conversa amb la compositora i pianista Mercè Torrents

  La compositora i pianista Mercè Torrents ens va deixar el passat dissabte, 20 de gener, a l'edat de 87 anys. A mode d'homenatge, recuperem el programa "Solistes" enregistrat el mes de febrer del 2014, en què Joan Vives hi va mantenir una conversa agradable i distesa.

 • Aniversaris 2018: Gioacchino Rossini
  Escolta àudio

  Aniversaris 2018: Gioacchino Rossini

  Per començar l'any ben informats, repassem amb Joan Vives els aniversaris musicals més importants del 2018. En aquest programa: "Gioacchino Rossini, 150 anys"

 • Aniversaris 2018: Charles Gounod
  Escolta àudio

  Aniversaris 2018: Charles Gounod

  Per començar l'any ben informats, repassem amb Joan Vives els aniversaris musicals més importants del 2018. En aquest programa: "Charles Gounod, 200 anys".

 • "A la manera de..." Ramon Oliveras
  Escolta àudio

  "A la manera de..." Ramon Oliveras

  El lutier, músic i compositor de sardanes Ramon Oliveras (Sant Joan de les Abadesses, 1937) ens va deixar el passat dijous, 4 de gener, a l'edat de 80 anys. Per aquest motiu hem recuperat de la nostra fonoteca l'entrevista que Joan Vives hi va mantenir l'any 2001 dins de la sèrie de programes "A la manera de..."

 • Aniversaris 2018: Leonard Bernstein
  Escolta àudio

  Aniversaris 2018: Leonard Bernstein

  Per començar l'any ben informats, repassem amb Joan Vives els aniversaris musicals més importants del 2018. En aquest programa: "Leonard Bernstein, 100 anys"

 • Aniversaris 2018: Claude Debussy
  Escolta àudio

  Aniversaris 2018: Claude Debussy

  Per començar l'any ben informats, repassem amb Joan Vives els aniversaris musicals més importants del 2018. En aquest programa: "Claude Debussy, 100 anys"

 • Resum de l'any 2017: Tercera part (setembre-desembre)
  Escolta àudio

  Resum de l'any 2017: Tercera part (setembre-desembre)

  Un repàs dels fets musicals més destacats de l'any que acomiadem. Un programa realitzat i presentat per Albert Torrens i Xavier Chavarria. Tercera part, de setembre a desembre.

 • "A la manera de..." Lluís Virgili
  Escolta àudio

  "A la manera de..." Lluís Virgili

  El dijous 28 de desembre moria el director coral i pedagog Lluís Virgili i Farrà (Manresa, 16 de juliol del 1925 - Lleida, 2017), un dels referents de la direcció coral al nostre país dels darrers dies del franquisme i l'etapa de la transició. Fill del músic Antoni Virgili, entre 1953 i 1991 va succeir el seu pare com a director de l'Orfeó Lleidatà. Amb un clar i profund esperit de reforma el mestre Virgili va crear una veritable escola de pedagogia de la direcció i del cant coral, organitzant des del 1964 els Cursos Internacionals de Música amb la coral francesa À Coeur Joie, i els Cursos Nacionals celebrats cada any per Nadal.

 • Resum de l'any 2017: Segona part (maig-agost)
  Escolta àudio

  Resum de l'any 2017: Segona part (maig-agost)

  Un repàs dels fets musicals més destacats de l'any que acomiadem. Un programa realitzat i presentat per Albert Torrens i Xavier Chavarria. Segona part, de maig a agost.