Roda el món

 • La Patagònia argentina: un territori d'extrems
  Escolta àudio

  La Patagònia argentina: un territori d'extrems

  Descobrim la Patagònia argentina amb Xavier Moret, un territori immens assetjat pel vent i tot tipus d'inclemències meteorològiques. Amb l'Alfons Gorina, ens fixem en pel·lícules vinculades a aquesta zona austral.

 • L'Estocolm de Xavier Moret
  Escolta àudio

  L'Estocolm de Xavier Moret

  Viatgem fins a la capital de Suècia, Estocolm, amb en Xavier Moret, que la coneix pam a pam des que fa més de 40 anys hi va anar a treballar durant un estiu. Amb l'Alfons Gorina, repassem diverses pel·lícules vinculades a aquesta ciutat escandinava.

 • Els baobabs de Botswana
  Escolta àudio

  Els baobabs de Botswana

  A Botswana, hi ha unes catedrals naturals: els baobabs, uns arbres de formes estranyes que fan les delícies dels viatgers com en Xavier Moret. En parlem amb ell i amb l'Alfons Gorina, que ens recomana pel·lícules relacionades amb aquest país africà.

 • L'Escòcia de Xavier Moret
  Escolta àudio

  L'Escòcia de Xavier Moret

  Descobrim Escòcia de la mà del periodista Xavier Moret, que ens explica les diverses rutes que podem fer per visitar aquest país. Paral·lelament, amb l'Alfons Gorina, repassem pel·lícules vinculades a aquest territori.

 • Hong Kong: la Xina amb regust britànic
  Escolta àudio

  Hong Kong: la Xina amb regust britànic

  Viatgem fins a l'arxipèlag de Hong Kong amb un home que l'ha recorregut de punta a punta: el periodista Xavier Moret. Amb Alfons Gorina, repassem algunes de les pel·lícules i actors mítics relacionats amb Hong Kong.

 • Kirguizistan: muntanyes i tradicions misògines
  Escolta àudio

  Kirguizistan: muntanyes i tradicions misògines

  Viatgem fins al Kirguizistan, un país situat en una regió molt muntanyosa on el segrest de dones per casar-s'hi és habitual. Parlem d'aquestes tradicions misògines amb el periodista Xavier Moret i l'Alfons Gorina, que ens acosta a la producció cinematogràfica d'aquest país de l'Àsia central.

 • La Guatemala de Xavier Moret
  Escolta àudio

  La Guatemala de Xavier Moret

  Descobrim les experiències que va viure el periodista Xavier Moret quan va visitar Guatemala. Amb l'Alfons Gorina, anem al cinema per descobrir pel·lícules relacionades amb aquest país de l'Amèrica Central.

 • Dinamarca, entre el "hygge" i les dunes
  Escolta àudio

  Dinamarca, entre el "hygge" i les dunes

  Diuen que els danesos tenen una filosofia pròpia de l'espai, el "hygge", un concepte que no té traducció, però que fa referència a l'ordre i la calidesa. En parlem amb el periodista Xavier Moret. A més, entrem al cinema per descobrir el cinema de Dinamarca amb l'Alfons Gorina.

 • Xavier Moret: un explorador del segle XXI
  Escolta àudio

  Xavier Moret: un explorador del segle XXI

  El periodista de viatges i col·laborador d'"El suplement" Xavier Moret presenta el seu nou llibre "Tras los pasos de Livingstone", un viatge a l'Àfrica oriental per seguir els passos dels exploradors europeus que van dibuixar els mapes de l'interior del continent. Amb ell i Alfons Gorina ens desplacem a un dels països de què parla el llibre: Tanzània.

 • Nova Zelanda, l'altra punta del món
  Escolta àudio

  Nova Zelanda, l'altra punta del món

  Amb en Xavier Moret viatgem, literalment, a l'altra punta del món: Nova Zelanda. Descobrim les diferents facetes d'un país divers influenciat per la cultura maori. D'altra banda, amb l'Alfons Gorina entrem al cinema per trobar pel·lícules vinculades a aquest arxipèlag.

 • Namíbia, l'ordre africà
  Escolta àudio

  Namíbia, l'ordre africà

  Xavier Moret ens porta a Namíbia, un país de l'Àfrica on encara conserven reminiscències de l'època colonial alemanya. Amb Alfons Gorina, anem al cinema per descobrir pel·lícules vinculades a aquest territori.

 • Malta: tres illes i un passat
  Escolta àudio

  Malta: tres illes i un passat

  Amb en Xavier Moret, descobrim les tres illes que formen Malta, un país amb una història plena de disputes pel control del Mediterrani. D'altra banda, amb l'Alfons Gorina, entrem al cinema per descobrir pel·lícules relacionades amb Malta.

 • Bulgària, Balcans, iogurt i monestirs
  Escolta àudio

  Bulgària, Balcans, iogurt i monestirs

  Amb en Xavier Moret, visitem una de les portes europees del mar Negre, Bulgària, un escenari de cinema que ens descobreix, també, l'Alfons Gorina.

 • Panamà, més enllà del canal
  Escolta àudio

  Panamà, més enllà del canal

  Amb en Xavier Moret, viatgem fins a Panamà, un país que té una de les infraestructures més importants del món: el canal que uneix l'oceà Pacífic amb el Carib. Ara bé, què hi ha més enllà del canal? Per últim, repassem les millors pel·lícules vinculades a aquest país de l'Amèrica Central amb l'Alfons Gorina.

 • Bhutan: la Felicitat Nacional Bruta
  Escolta àudio

  Bhutan: la Felicitat Nacional Bruta

  T'imagines un país on la felicitat és més important que els diners? Amb Xavier Moret, viatgem fins a Bhutan per descobrir un país amagat entre les muntanyes que té diverses particularitats. I amb Alfons Gorina descobrim les pel·lícules que s'han rodat en aquest territori.