MeteoTerra J. Puig

 • Meteoambient + Meteoterra 286 – Setmana de la Natura del 26/05 al 05/06
  Escolta àudio

  Meteoambient + Meteoterra 286 – Setmana de la Natura del 26/05 al 05/06

  La Setmana de la Natura és l'esdeveniment ambiental més important de Catalunya: la setmana de l'any amb més activitats ambientals i més diverses, que implica a milers de persones. Cal prendre consciencia del seu valor i de la seva preservació. Oriol Baena, Membre de la Xarxa de Voluntariat Ambiental, i Marc Vilahur, president de la Xarxa de Custòdia del Territori, ens guia durant aquest setmana Pregunta: Quants quilòmetres recorrerà la Ultra Clean Marathon? Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 283 – El conill, una plaga?
  Escolta àudio

  MeteoTerra 283 – El conill, una plaga?

  Les darreres setmanes s'han detectat importants danys en plantacions de fruiters a conseqüència dels conills. Quina problemàtica ha causat aquest rosegador en el món agrari? Quines són les solucions? Jordi Puig dona resposta a aquestes preguntes i a algunes més. Pregunta: Quants anys de producció es poden perdre per l'efecte de les rosegades dels conills a les plantacions de fruiters? Premi: Tres contes "Sant Jordi, contes i flors", "Màscares i mentides" i "Velles històries i nius nous", gentilesa de Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 282 – Lliga't a la Terra
  Escolta àudio

  MeteoTerra 282 – Lliga't a la Terra

  Una fira que va néixer amb l'objectiu de promocionar la cultura pagesa, de recuperar tradicions i el teixit productiu agrari i, per sobre de tot, donar valor a les varietats locals d'horta del Vallès. Jordi Puig i Ricard Alcojor ens presenten la fira i els productes que trobarem. Pregunta: Quantes tomaqueres es repartiran aquest any a la fira del Lliga't a la terra? Premi: 3 contes "Canvi d'aires, una nit agitada i anem al circ", gentilesa de Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 280 – La tecnologia CRISPR/CAS9 que ens canviarà la vida
  Escolta àudio

  MeteoTerra 280 – La tecnologia CRISPR/CAS9 que ens canviarà la vida

  Aquesta tècnica de tecnologia genètica aplicada als aliments permetrà curar malalties i per millorar els aliments transgènics. Jordi Puig en dona els detalls i ens descriu aquesta tecnologia i els límits de la barrera ètica. Pregunta: Què pot fer el CRISPR? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel.lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 279 – La bleda, delícia de primavera
  Escolta àudio

  MeteoTerra 279 – La bleda, delícia de primavera

  De cultiu fàcil, la bleda és molt apreciada per la gran quantitat de vitamines i carotens que té. Jordi Puig, el nostre mestre de la terra, ens presenta les grans virtuts i qualitats d'aquesta verdura i una anècdota ben curiosa. Pregunta: Per què no s'han de consumir bledes cap a l'estiu? Premi: Una ampolla de vi Xic, xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris

  Els propietaris dels boscos del Montseny es mouen entre la preservació de l'entorn, l'explotació i l'impacte generat per la gran afluència de turistes. Units en l'Associació de Propietaris del Montseny, parlem dels seus objectius amb Francisco de Puig, president de l'Associació de Propietaris del Montseny, Josep Mataró, membre de la junta i silvicultor, i Rafel Catafal, responsable de la gestió de l'Associació. Pregunta: Quina superfície aglutina l'associació de propietaris del Montseny? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 274 – El parc de Collserola, una aposta per la producció agrària agroecològica
  Escolta àudio

  MeteoTerra 274 – El parc de Collserola, una aposta per la producció agrària agroecològica

  Us presentem una estratègia innovadora de promoure els sistemes alimentaris i dins de comunitats locals justes i sostenibles al parc de Collserola. Guillem Tendero, ambientòleg i membre de l'Associació Arran de Terra, ens mostra els beneficis i els objectius del projecte. Pregunta: Quants productors professionals hi ha dins del parc de Collserola? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g (un de gingebre, un de pol·len i l'altre de gelea pròpolis i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g (un de castanyer i l'altre de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 273 – Les vinyes de l'Empordà: qualitat, entorn i turisme
  Escolta àudio

  MeteoTerra 273 – Les vinyes de l'Empordà: qualitat, entorn i turisme

  El món del vi de l'Empordà ha fet un gir de 180 graus amb què la qualitat i la innovació han passat a ser els eixos principals dels cellers. Un vi vinculat al paisatge i on es lliga amb el turisme. Darrere de tot hi ha el programa de custòdia agrària de la qual ens parlen Barbara Magugliani, gerent celler La Gutina, Josep Serra, propietari i enòleg de la Vinyeta i Montse Pascual, coordinadora del projecte de custòdia agrària de la IAEDEN. Pregunta: Qui fa custòdia agrària a l'Empordà? Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o be una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per conèixer el procés d'elaboració dels productes. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoTerra 272 – La vaca de l'Albera
  Escolta àudio

  MeteoTerra 272 – La vaca de l'Albera

  La serra de l'Albera és més coneguda per ser a tocar de França i per la tramuntana. Però, a més, té una gran biodiversitat florística, agrària i faunística. Avui coneixem la vaca de l'Albera, una raça que viu en semillibertat pels boscos de la zona i que pastura en zones arbrades. Pregunta: D'on és originària la vaca fagina? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 271 – Els cacauets, font de vitamines i minerals
  Escolta àudio

  MeteoTerra 271 – Els cacauets, font de vitamines i minerals

  El cacauet és un producte arribat d'Amèrica de gran implantació al Mediterrani. Jordi Puig treu la màscara de la mala fama del cacauet i ens presenta les propietats i les seves virtuts. Pregunta: On és encara avui comú el cultiu del cacauet? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 269 – Menjars ecològics a l'escola
  Escolta àudio

  MeteoTerra 269 – Menjars ecològics a l'escola

  Coneixem una empresa de menjars escolars que trenca motllos i tòpics amb menús ecològics i amb productes de proximitat, Ecomenja. Joan Maria Ribas, fundador i gerent de l'Ecomenja, ens explica com neix l'empresa, els beneficis i els costos reals dels seus menús. Pregunta: Quants menús diaris fa Ecomenja al dia? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 torta imperial i 1 estoig Premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 268 – Jordi Puig Salarich, un savi rural del Llobregat al Pirineu
  Escolta àudio

  MeteoTerra 268 – Jordi Puig Salarich, un savi rural del Llobregat al Pirineu

  Descobrim un gran personatge del país vinculat al món rural, Jordi Puig Salarich, maquinista. Un persona que es va moure per tot el territori muntant màquines de munyir vaques i va estar en contacte amb bona part dels pagesos i ramaders. Un contacte que va permetre tenir un gran coneixement de la Catalunya rural. Pregunta: Quina era la professió de Jordi Puig? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 tortell imperial i 1 estoig premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 267 – La carxofa, la reina de l'hivern
  Escolta àudio

  MeteoTerra 267 – La carxofa, la reina de l'hivern

  La carxofa és un dels cultius amb més renom de la nostra gastronomia i, en bona part, es degut al fet que ens estem menjant una flor. També pel que fa a les seves propietat medicinals. Jordi Puig ens presenta les grans virtuts d'aquest producte. Pregunta: Quina varietat és la majoritària a Catalunya ? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 torta imperial i 1 estoig Premium monofloral de 3 pots de mel, (agredolç de taronger, crema d'avellana i pell de taronja), gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 266 – Els cítrics, un fruita d'hivern molt i molt sucosa
  Escolta àudio

  MeteoTerra 266 – Els cítrics, un fruita d'hivern molt i molt sucosa

  Descobrim els cítrics de la temporada, el seu origen ancestral i on es conreen a Catalunya. Jordi Puig ens dona llum sobre els cítrics al país i la situació actual d'aquest conreu. Pregunta: Quina varietat local de taronger és molt dolça? Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o bé una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per conèixer el procés d'elaboració dels productes. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTerra 263 – El Priorat, una comarca rural avantguardista gràcies al seu paisatge
  Escolta àudio

  MeteoTerra 263 – El Priorat, una comarca rural avantguardista gràcies al seu paisatge

  El Priorat va patir un procés de regressió molt fort a partir dels anys 50 del segle passat i va tocar fons a finals dels 80. A partir d'aquest moment, la comarca inicia una lleugera recuperació que es consolida definitivament amb el nou segle. Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat, i Joan Vaqué, responsable del pla de gestió de l'entitat PRIORITAT, ens expliquen les raons d'aquest canvi i quin és el model utilitzat. Pregunta: Quin any es preveu que arribi el reconeixement per a la candidatura del Priorat per ser patrimoni de la humanitat de la Unesco? Premi: 1 ampolla de cava Barrica, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut