Meteotaula

S'han trobat 308 resultats.

 • MeteoTaula 220 – La guia de vins de Catalunya 2017
  Escolta àudio

  MeteoTaula 220 – La guia de vins de Catalunya 2017

  Fa deu anys que va arrencar la primera guia de vins de Catalunya. Una manera de presentar les novetats, estar a la última en collites, produccions i cellers, sempre defensant l'ús de les varietats tradicionals catalanes. Jordi Alcover i Sílvia Naranjo ens detalla què hi ha darrera de la guia i tot el que podrem trobar i descobrir. Pregunta: En la guia de vins 2017, diversos vins d'un mateix celler han estat premiats. Quin? Premi: Guia de Vins de Catalunya 2017 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 219 – Roqueta Origen, l'amor al vi durant generacions
  Escolta àudio

  MeteoTaula 219 – Roqueta Origen, l'amor al vi durant generacions

  El Mas Roqueta està documentat des de l'any 1199 i sempre ha conreat i elaborat el fruit de la vinya. Una família arrelada a la terra del Bages durant generacions i que ha ampliat el conreu cap al Priorat i Albacete. Ramon Roqueta, director general del grup Roqueta Origen, i Miquel Palau, enòleg del grup, ens desgranen els elements i la filosofia d'aquests cellers. Pregunta: El grup Roqueta es troba dins de Catalunya, en 2 DO. Pla de Bages és una, l'altra quina és? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 218 – Descobrim el Celler Alta Alella
  Escolta àudio

  MeteoTaula 218 – Descobrim el Celler Alta Alella

  Alta Alella s'ha fet un espai entre els vins ecològics del país de més qualitat i prestigi. Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i director tècnic del Celler Alta Alella, ens descobreix els seus vins i obre les portes del celler al públic. Pregunta: Alta Alella i Joies Majoral han fusionat un projecte que ha desembocat en un cava. Quin? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 217 – Cerveses Moritz, 160 anys d'història
  Escolta àudio

  MeteoTaula 217 – Cerveses Moritz, 160 anys d'història

  Aquí teniu una cervesa històrica associada a la ciutat de Barcelona que viu una segona joventut els últims anys. Montse Comabella, "brand manager" de Cerveses Moritz, ens explica els orígens, l'evolució i les darreres novetats i els moments actuals de l'empresa cervesera. Pregunta: L'ànima de la història de Moritz és en un barri de Barcelona. Quin? Premi: Lot amb cinc pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 216 – Xocolata i revista especialitzada
  Escolta àudio

  MeteoTaula 216 – Xocolata i revista especialitzada

  Descobrirem el contingut d'"Art-e-sans", una revista especialitzada en productes artesans i ecològics, amb Núria Valentí, i sabrem que Catalunya ha estat una potència en l'elaboració de la xocolata amb el xocolater Xavier Cordomí, de Bombons Blasi. Pregunta: com es titula la nova edició de la revista "Art-e-sans"? Premi: un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al canvi climàtic. Com podem ser més sostenibles?", gentilesa de Cossetània Edicions, i un exemplar de la revista "Art-e-sans". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 215 – Coneixem i tastem Ferré i Catasús, caves i vins
  Escolta àudio

  MeteoTaula 215 – Coneixem i tastem Ferré i Catasús, caves i vins

  "Viu, emociona't i riu", unes simples paraules plenes de sentit en Ferré i Catasús. Núria Vilalta i Anna Sanson ens presenten la seva filosofia del celler que desprèn energia creadora i creativitat més enllà dels estàndars. Pregunta: Ferre i Catasús elabora vins i caves de 5 DO's diferents. Quines? Premi: LOT amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 214 – El sabor de Mallorca al cor de Barcelona, Idò Balear
  Escolta àudio

  MeteoTaula 214 – El sabor de Mallorca al cor de Barcelona, Idò Balear

  Si les Balears us tenen el cor robat i no us podeu escapar, a Barcelona hi ha un restaurant on trobar els sabors i gustos de les Illes, és Idò Balear. Antònia Arrom i Anabel Cáliz ens descriuen la seva cuina i el que podem trobar. Ara ho pots escoltar i després, si t'hi acostes, tastar. Pregunta: Una de les amanides de l'Idò Balear té el nom d'una comarca situada al peu de la serralada de Tramuntana, al centre nord de l'illa de Mallorca. Quina? Premi: LOT Amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + Meteotaula 213 – Nestlé, més de 100 anys de nutrició i salut
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + Meteotaula 213 – Nestlé, més de 100 anys de nutrició i salut

  Nestlé té una història al darrere carregada d'emotivitat. De l'origen, del que representa el logotip i de la cura per l'alimentació, en parlem amb Josep Daniel, exmembre del Comitè Executiu del Grup Nestlé a Vevey. Pregunta: Gran part de la vida professional de Josep Daniel s'ha desenvolupat en un país europeu. Quin? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 212 - "La cuina de Perter Pan", la pastisseria a les teves mans
  Escolta àudio

  MeteoTaula 212 - "La cuina de Perter Pan", la pastisseria a les teves mans

  Us presentem el llibre "La cuina de Peter Pan" i el seu autor Christian Escribà. Imaginació i experiència es fusionen per acostar-nos a casa uns menjars per compartir: galetes, pastissets, fruita seca i molt més. Una manera agradable de fer entrar la canalla a la cuina i a la cuina dolça. Pregunta: On es troba la pastisseria mare Escribà de Barcelona? Premi: Un exemplar del llibre de Christian Escribà "La cuina de Peter Pan". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 211 - Descobrim Casa Agustí, un restaurant amb història
  Escolta àudio

  MeteoTaula 211 - Descobrim Casa Agustí, un restaurant amb història

  Hi ha restaurants que poden treure pit dels anys que duen de servei. El restaurant Casa Agustí és un històric de Barcelona amb 80 anys a les espatlles. Anna Ros, propietària del restaurant, ens explica com van ser els inicis, com ha evolucionat fins a l'actualitat i els plats que no podeu deixar de banda. Gaudireu del menjar i de l'entorn, amb una decoració dels anys 50. Pregunta: Casa Agustí es va fundar en un any important per a la història de Catalunya i Espanya. Quin? Premi: Lot Amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 210 - Una ratafia amb història, Licors Portet 1883
  Escolta àudio

  MeteoTaula 210 - Una ratafia amb història, Licors Portet 1883

  Situats a la Pobla de Segur, Licors Portet fa 125 anys que fabrica licors. Durant tot aquest temps, els gustos de les persones i les exigències han anat variant, i alguns licors han desaparegut i altres s'han fet a mida del client. Parlem de ratafia amb fra Valentí Serra i amb Àngel Portet, propietari de l'empresa. Pregunta: La ratafia, per elaborar-la, es deixa a l'aire lliure o a...? Premi: LOT amb 4 tauletes de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruits secs de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 209 - Descobrim el vi "Per l'amor de 10"
  Escolta àudio

  MeteoTaula 209 - Descobrim el vi "Per l'amor de 10"

  "Per l'amor de 10" és un vi emmarcat dins un projecte solidari del Grup Ametller que té com a principal protagonista els consumidors d'aquest establiment. Descobrim i tastem el vi amb Dario Jodar, participant en el procés del vi, i descobrim aquest projecte amb Gemma Villarroya, del Grup Ametller. Pregunta: De quina varietat és el Vi10? Premi: Lot amb 4 barres de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruita seca de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoTaula 208 - Descobrim el món dels Torrons i Mels Alemany
  Escolta àudio

  MeteoTaula 208 - Descobrim el món dels Torrons i Mels Alemany

  Endolcim el programa amb la secció que fa venir salivera, Meteotaula. Avui descobrim de la mà de Ferran Alemany tot el món que envolta el torró i la mel que elaboren artesanalment. Sabrem com han aconseguit mantenir la qualitat i l'excel·lència durant més de 125 anys i coneixerem els projectes de futur. Pregunta: Com se'n diu el nou projecte de Torrons Alemany que relaciona humanitat, territori i creativitat artística? Premi: LOT Amb 4 tauletes de torró de 300 g, pack de selecció de mel de 40 g, pack de selecció de mel amb fruita seca de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula + Meteotemps 207 - Qalidès, Terrers del Penedès
  Escolta àudio

  MeteoTaula + Meteotemps 207 - Qalidès, Terrers del Penedès

  Qalidès neix al 2004, una associació de cellers de vins tranquils que defensen el caràcter i la qualitat dels vins del Penedès per promoure l'activitat vitivinícola sostenible i ecològica amb l'entorn. Amb Joan Huguet, del Celler de Can Feixes, i Xavier Rubires, enòleg del Celler Jean Leon, parlem de Qalidès i tastem dues joies de la corona d'aquests cellers. Pregunta: Quants cellers conformen l'associació Qalidès? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • MeteoTaula 206 - Seiem a taula al Toc al Mar a Begur, a Aiguablava
  Escolta àudio

  MeteoTaula 206 - Seiem a taula al Toc al Mar a Begur, a Aiguablava

  Si us agrada el mar, sou amants de la Costa Brava i us encanta menjar productes locals ben cuinats en un lloc idíl·lic, aquí teniu el vostre racó: Toc al Mar, a Aiguablava, a Begur. Santi Colominas, cap de cuina i propietari, ens explica els secrets i la singularitat del restaurant. Pregunta: Amb quin mitjà de transport arriba una part important del menjar que abasteix Toc al Mar? Premi: LOT amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. temps aproximadament? >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.