Meteotaula

  • MeteoTaula 250 – Els Fogons de la Carme
    Escolta àudio

    MeteoTaula 250 – Els Fogons de la Carme

    A la terra seca i aspra del sud de les Terres de Lleida trobareu, a Cervià de les Garrigues, un restaurant amb personalitat pròpia, Els Fogons de la Carme. Carme Mora, cuinera i propietària, ens descriu la seva cuina i quins són els plats que no podem deixar de banda. Pregunta: A quina comarca es troba situat el restaurant Els Fogons de la Carme? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, ametlles, romaní, eucaliptus i gelea, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 249 – Siberites de Gandesa
    Escolta àudio

    MeteoTaula 249 – Siberites de Gandesa

    Us presentem un dels restaurant on gaudireu del plaer del menjar, Sibarites. David Moseguí, xef del restaurant, ens presenta les novetats de la carta, allò que no podem deixar de banda i el que fa que sigui un restaurant hagi rebut tan bones crítiques. Pregunta: La crítica del restaurant sibarites diu que la relació qualitat-preu és modesta, bona o excel·lent Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, ametlles, romaní, eucaliptus i gelea, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 248 – Vins i Olis Suñer
    Escolta àudio

    MeteoTaula 248 – Vins i Olis Suñer

    Molts pagesos han tingut en els seus camps els dos conreus estrella del Mediterrani: el raïm i l'oliva. Un conreu de secà del qual han tret els millors fruits amb el nom "Vins i Olis Suñer". Josep Suñer i M. Alba Suñer ens donen a conèixer els seus resultats. Pregunta: El vins del Celler Suñer són de la DO Tarragona o Montsant? Premi: lot amb 5 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, ametlles, romaní, eucaliptus i gelea, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 247 – Un hotel de cinc generacions, el Pinxo
    Escolta àudio

    MeteoTaula 247 – Un hotel de cinc generacions, el Pinxo

    Us presentem un establiment singular amb 90 anys d'història a Santa Coloma de Farners: l'Hotel Pinxo. Josep Boadas, cinquena generació de l'hotel, ens revela les seves joies. Pregunta: Si anem Can Pinxo a dinar de menú, ens oferiran més de 5 plats de primer i de segon? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, ametlles, romaní, eucaliptus i gelea, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Totes les seccions: la Vall d'Horta després del gran incendi del 10 d'agost del 2003
    Escolta àudio

    Totes les seccions: la Vall d'Horta després del gran incendi del 10 d'agost del 2003

    Fusió de totes les seccions amb el macrotema: la Vall d'Horta després del gran incendi del 10 d'agost del 2003. Ara, el bosc està millor? Fem taula rodona amb José Luis Gallego, Jordi Puig, Paco Cano, representant de l'associació de Professionals Forestals de Catalunya (PROFOR), Angel Miño, director del Parc de St. Llorenç Savall, i Ramon Capdevila, propietari de la Masia del Racó de Can Brossa. MeteoEscapades 246 Pregunta: La biomassa ha de ser la primera o l'última sortida de la fusta dels boscos? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. MeteoAmbient 246 Pregunta: A quin parc natural afecta l'incendi del 10 d'agost del 2003? Premi: Pack familiar (1 adult + 1 infant) al Parc Lúdic de Port Ainé, vàlid fins al 31 d'agost, gentilesa d'FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. MeteoTerra 246 Pregunta: La silvicultura podria ser una de les solucions a l'excés de massa forestal a Catalunya? Premi: Pack familiar (1 adult + 1 infant) al Parc Lúdic de Port Ainé, vàlide fins al 31 d'agost, gentilesa d'FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. MeteoTaula 246 Pregunta: En el passat, Catalunya tenia més boscos? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, ametlles, romaní, eucaliptus i gelea, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. MeteoTemps 246 Pregunta: L'incendi de la Vall d'Horta es va produir ara fa...? Premi: 1 ampolla de vi rosat Xic, DO Penedès, elaborat amb xarel·lo vermell, gentilesa de Caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 245 – Descobrim un vi de la DO Alella
    Escolta àudio

    MeteoTaula 245 – Descobrim un vi de la DO Alella

    Us presentem Alella Vinícola, que, amb més de 100 anys d'experiència, han anat més enllà de la producció massiva i han recuperat vins oblidats. Xavier García, enòleg, geòleg i director tècnic d'Alella Vinícola ens defineix els trets únics dels seus vins. Pregunta: El director tècnic d'Alella Vinícola, a més d'enòleg, és...? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, ametlles, romaní, eucaliptus i gelea, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 244 – Acústic Celler i RitmeCeller
    Escolta àudio

    MeteoTaula 244 – Acústic Celler i RitmeCeller

    Descobrim dos cellers d'un mateix propietari amb característiques i denominacions d'origen diferents. Albert Jané, propietari i enòleg d'Acústic Celler Montsant / RitmeCeller Priorat i Autòcton Celler, ens defineix els seus vins i les seves característiques: Pregunta: En el Celler Acústic trobarem la varietat "gewürztraminer"? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de les varietats pell de taronja, avellana, romaní i taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 243 – Arrels del vi i Vinyes d'Olivardots
    Escolta àudio

    MeteoTaula 243 – Arrels del vi i Vinyes d'Olivardots

    Arrels del Vi és una fira de referència per als vins de l'Empordà, i Vinyes d'Olivardots hi va presentar un dels vins guanyadors. Carme Casacuberta, enòloga i copropietària de Vinyes d'Olivardots, i Tess Oriol, coorganitzadora d'Arrels del Vi, ens descriuen la fira, l'objectiu i el dinamisme vitivinícola de la DO. Pregunta: De quina DO és Vinyes d'Olivardots? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 242 – Els xipirons al plat al Restaurant Asmundo
    Escolta àudio

    MeteoTaula 242 – Els xipirons al plat al Restaurant Asmundo

    Seiem a taula d'un dels restaurants més emblemàtics de Sant Carles de la Ràpita, el restaurant Asmundo. Segis Martí (Segismundo) i Noemí Martí, pare i filla cuiners, ens presenten les maneres de cuinar els xipirons per treure'ls el màxim gust i profit. Pregunta: Com es deia el Restaurant Asmundo quan va obrir fa 100 anys? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125gr, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 241 – Monvínic
    Escolta àudio

    MeteoTaula 241 – Monvínic

    L'avantguarda de la cultura del vi té un nom a Barcelona, Monvínic. Un espai de trobada d'aficionats, apassionats i professionals del vi. Dues persones ens descriuen aquest establiment: Clara Saludes, directora general Monvínic, i Ariadna Julian, xef de Monvínic. Pregunta: A Monvínic hi ha una figura que ajuda les persones interessades en el món del vi a saber-ne més. Com es diu? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 240 – Restaurant Can Vinyers de Matadepera
    Escolta àudio

    MeteoTaula 240 – Restaurant Can Vinyers de Matadepera

    Us presentem un restaurant de Matadepera, al peu de la serra de Sant Llorenç de Munt i l'Obac: Can Vinyers. Christian Martino, gerent del Restaurant, ens defineix el tipus de cuina i les joies de la carta que no podem deixar de banda. Pregunta: Podem dinar per menys de 20 euros un dia de cada dia a la Masia de Pedra, dins del Golf de Can Vinyers? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 239 – Raimat i els seus vins amb noms meteorològics
    Escolta àudio

    MeteoTaula 239 – Raimat i els seus vins amb noms meteorològics

    Els noms de fenòmens meteorològics arriba al món del vi. Raimat té dos vins ecològics amb uns noms que no passen desapercebuts per als amants del temps: Boira i Ventada. Xavi Nolla, sommelier de Raimat, ens defineix aquesta gamma de vins, les seves singularitats i el perquè d'aquests noms. Pregunta: Raimat, pels seus vins ecològics, ha triat nom de fenòmens meteorològics o astronòmics? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 g de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 238 - La Bauma de les Deveses de Sant Julià de Cerdanyola
    Escolta àudio

    MeteoTaula 238 - La Bauma de les Deveses de Sant Julià de Cerdanyola

    La Bauma de les Deveses és un projecte per produir vi d'alta qualitat preservant els valors ecològics, productius, històrics i culturals. Carles Flaquer, biòleg, i Joan Rubió, enòleg, ens expliquen aquesta experiència de conreu a alçada. Pregunta: Quin animal lliga una bauma, un biòleg i un enòleg en aquesta entrevista? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 237 – És temps de cireres: la cirera eco
    Escolta àudio

    MeteoTaula 237 – És temps de cireres: la cirera eco

    Estem en plena temporada de cireres. Una fruita depurativa, energètica, desinfectant, anticancerígena i regeneradora. Ramon Flotats, productor de cirera eco, mostra la diferència sobre les cireres convencionals i les virtuts de les ecològiques. Pregunta: La cirera eco procedeix de les Terres de l'Ebre o de Sant Climent de Llobregat? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 grams, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 236 – Vi "Ratpenat", biologia i enologia en estat pur
    Escolta àudio

    MeteoTaula 236 – Vi "Ratpenat", biologia i enologia en estat pur

    Trobem un vi curiós en què un animal, el ratpenat, pren el protagonisme en tots els seus sentits. Ton Mata, propietari i enòleg del Celler Credo, i Carles Flaquer, biòleg del Museu de Ciències Naturals de Granollers, ens expliquen el paper fonamental que fan els ratpenats a les vinyes, fet que ha donat nom a peu al nom d'aquest vi. Pregunta: Són bons per la vinya els ratpenats? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.