Meteotaula

 • MeteoTaula 280 – "101 recetas para triunfar"
  Escolta àudio

  MeteoTaula 280 – "101 recetas para triunfar"

  Ens deixem guiar pel cuiner i pastisser Miquel Antoja, autor del llibre "101 recetas para triunfar" per elaborar a casa, amb productes habituals i sense estris de la gran cuina, uns plats que us deixaran bocabadats. Escolta l'entrevista. Pregunta: Dins del món de la cuina, l'especialitat que li ha cridat més l'atenció és? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 279 – Restaurant les Voltes de Sant Sebastià
  Escolta àudio

  MeteoTaula 279 – Restaurant les Voltes de Sant Sebastià

  Situat en les antigues corts de bestiar d'una casa centenària, la seva transformació ha fet que sigui un lloc on es gaudeix de l'espai interior, dels plats d'alta qualitat en un indret per descobrir, el Moianès. Jan Fargas, cuiner, i Jaume Castany, cofundador i propietari del Restaurant les Voltes de Sant Sebastià, ens mostren la màgia dels plats i de l'entorn. Pregunta: Digueu un dels 3 plats que ens ha citat el cuiner Jan Fargas com a destacat. Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 278 – Oli Priordei, una joia del Priorat
  Escolta àudio

  MeteoTaula 278 – Oli Priordei, una joia del Priorat

  Priordei neix de la iniciativa de dos grans cooperatives productores d'oli que van creure en el futur de la producció i comercialització d'oli verge extra de gran qualitat. Situats al Priorat, Jordi Ciuraneta, president d'Agrofoods, ens mostra nous productes d'oli i les exigències comercials de futur. Pregunta: Les pluges de febrer van afavorir la recent collita d'olives? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge, arbequina del Priorat de 250 ml. collita primerenca i 1 llauna d'oli de 500 ml especial per a nens perquè ajuda al creixement del ossos, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 277 – Tresmacarrons
  Escolta àudio

  MeteoTaula 277 – Tresmacarrons

  Ens entaulem en un restaurant del Maresme, els "Tresmacarrons". Un restaurant de carta dinàmica que es mou segons els productes de temporada i amb un gran toc de mar per la seva proximitat. Miquel Aldana, cap de cuina, ens obre la carta dels seus plats. Pregunta: El 2017 el restaurant Tresmacarrons va ser convidat a un dels santuaris d'investigació culinària del país. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 276 – Malena Restaurant
  Escolta àudio

  MeteoTaula 276 – Malena Restaurant

  A les comarques de Lleida trobem un restaurant amb estrella Michelin amb una cuina delicada i ben acurada en què, a més, la brasa juga un paper important. Josep María Castaño, "Xixo", cuiner del restaurant ens serveix els seus plats i les seves creacions. Pregunta: Quantes Estrelles Michelin té el restaurant Malena? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 275 – La Boscana, on gaudiràs del plat i de l'espai
  Escolta àudio

  MeteoTaula 275 – La Boscana, on gaudiràs del plat i de l'espai

  Ens posem a les mans del cuiner Joel Castanyé, Premi Revelació 2018, del restaurant La Boscana de Bellvís. Ell ens explicarà la seva cuina i el que descobrirem en els seus plats. Pregunta: Com suquen el pa al restaurant La Boscana? Premi: 1 ampolla de cava BRUT RESERVA, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 274 – Bar La Plata
  Escolta àudio

  MeteoTaula 274 – Bar La Plata

  Aquí teniu una bar de tapes, però no pas un bar qualsevol, sinó un dels millors de la ciutat de Barcelona, La Plata. Amb més de 70 anys d'història, ofereix tapes ben originals i modernes i altres de ben autèntiques, com les de quan es va fundar. Pepe Gómez, cambrer de La Plata, ens ofereix els seus plats. Pregunta: Quin any es va fundar el bar La Plata? Premi: 1 ampolla de cava Brut Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 273 – Sidra i elaborats de poma
  Escolta àudio

  MeteoTaula 273 – Sidra i elaborats de poma

  La poma molt més enllà de la fruita de postres. Pau Frigola, amb l'empresa familiar Mooma, fa tot tipus de derivats de la poma, des de sidra fins a vinagre, compota i deshidratats. En Pau defineix els eixos de l'empresa, les varietats de pomes i la qualitat dels seus productes. Pregunta: Pau Frigola compra les pomes fora o les produeix ell mateix? Premi: 1 ampolla de cava BRUT RESERVA gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 272 – La Bodega Sepúlveda
  Escolta àudio

  MeteoTaula 272 – La Bodega Sepúlveda

  Aquí teniu un celler amb història que s'ha adaptat als temps. De les novetats actuals i d'aquesta transformació, ens en parlen Josep Solà, pare, i Núria Solà, filla, propietaris de la Bodega Sepúlveda. Pregunta: La Bodega Sepúlveda, es troba situada a Ciutat Vella o al Barri de Sant Antoni? Premi: 1 ampolla de cava BRUT RESERVA, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 271 – La vedella ecològica
  Escolta àudio

  MeteoTaula 271 – La vedella ecològica

  Al peu del Pedraforca trobem una explotació ramadera, Cal Pacient, que es dedica a la criança de vedelles ecològiques, només alimentades en pastures sense adobs químics ni pesticides. Mariàngels Ferrer i Francesc Aguilar, ramaders i productors ens comenten la qualitat d'aquesta carn. Pregunta: Puc demanar la vedella ecològica del Pedraforca a distància? Premi: 1 ampolla de cava Brut Reserva gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 270 – Els pollastres ecològics
  Escolta àudio

  MeteoTaula 270 – Els pollastres ecològics

  Situats a mig camí entre Tremp i el Pont de Muntanyana, trobem Fígols de Tremp on una família crien pollastres ecològics. La gran superfície de la qual disposen fa que els pollastres campin i al seu ritme. Martí Peró, criador, ens explica les característiques d'aquest pollastre. Pregunta: Els pollastres ecològics de la Torre d'Erbull estan engabiats o campen en llibertat controlada? Premi: 1 ampolla de cava BRUT NATURE GRAN RESERVA 2011, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 269 – L'Antic Molí, un restaurant amb Estrella a les Terres de l'Ebre
  Escolta àudio

  MeteoTaula 269 – L'Antic Molí, un restaurant amb Estrella a les Terres de l'Ebre

  A l'extrem sud del país, a Ulldecona, trobem un restaurant guardonat amb una estrella Michelin, l'Antic Molí. Vicent Guimerà, xef i propietari del restaurant, ens ofereix un joc i una experiència inoblidable. Gaudeix-los. Pregunta: Un dels puntals forts de l'antic molí és un producte mediterrani al cent per cent. Quin? Premi: 1 ampolla de cava BRUT NATURE GRAN RESERVA 2011, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata a recollir a Catalunya Ràdio de Barcelona. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 268 – "La Màgia de la Cuina" amb Carme Ruscalleda
  Escolta àudio

  MeteoTaula 268 – "La Màgia de la Cuina" amb Carme Ruscalleda

  La dona amb més prestigi davant dels fogons de Catalunya i de part del món, Carme Ruscalleda, ens presenta el seu llibre "La màgia de la cuina". Amb ella descobrirem els que ens ofereix el llibre i els reptes que ens convida a superar. Pregunta: Carme Ruscalleda va publicar les primer libre ara a prop de...? 50 anys, 30 anys o 15 anys? Premi: 1 ampolla de cava BRUT NATURE GRAN RESERVA 2011, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 267 – Un formatge Cadí, premiat mundialment
  Escolta àudio

  MeteoTaula 267 – Un formatge Cadí, premiat mundialment

  Cadí és una coperativa que ja té més de 100 anys, la primera dins el sector lleter que agrupa ramaders de la Cerdanya i Alt Urgell. Dels productes que elaboren i del formatge premiat mundialment, ens en parla Josep Balcells, director tècnic de Cadí. Pregunta: Com es diu el formatge premiat en el darrer concurs mundial de formatges? Premi: 1 exemplar de la "Guia de vins de Catalunya 2018" de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 266 – Guia de Vins de Catalunya 2018
  Escolta àudio

  MeteoTaula 266 – Guia de Vins de Catalunya 2018

  Endrecem els vins del país i els classifiquem. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, autors de la Guia de Vins de Catalunya, ens expliquen l'evolució dels vins, els nous que apareixen i la tendència de futur. Pregunta: La Guia tria els vins que s'hi jutgen o ho fan els cellers? Premi: 1 ampolla de cava Barrica, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.