Meteotaula

 • Torrons i mel Alemany, a taula per festes
  Escolta àudio

  Torrons i mel Alemany, a taula per festes

  És temps de posar sobre la taula els millors productes per compartir amb les persones que estimem. Un dels productes estrella d'aquestes festes són els torrons. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, ens explica la temporalitat del producte, ens presenta la desena de torrons que hi elaboren i la qualitat de la matèria primera. Pregunta: A quina vila es fan els torrons i mels Alemany? Premi: 1 Lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 torta imperial, 1 Estoig de 3 mels monoflorals de 50grams, 1 Expositor de mel amb fruits secs de 125g i 2 pots de 150g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Caves Agustí Torelló i Mata - Premi Vinicultura de Talent Femení 2018
  Escolta àudio

  Caves Agustí Torelló i Mata - Premi Vinicultura de Talent Femení 2018

  La tercera edició dels Premis TALENT FEMENÍ, que es van celebrar divendres, 19 d'octubre, a l'Heretat Sabartés, van atorgar el Premi Vinicultura a Gemma Torelló, per la trajectòria professional i mèrits en la gestió de les caves Agustí Torelló Mata, l'assessorament empresarial i en dret vitivinícola, i la comunicació i promoció del món del cava. Amb ella parlem i ens diu el significat del premi per a ella i per al món del cava Pregunta: El cava estrella de Torelló i Mata com es diu? Premi: Una ampolla de cava Magnum Gran Reserva 2010 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Cérvoles Celler, la relació perfecta entre terra, home i vi
  Escolta àudio

  Cérvoles Celler, la relació perfecta entre terra, home i vi

  Situada al contrafort sud de la plana de Lleida trobem la serra de Llena. Un indret de característiques singulars per al conreu del raïm. Si, a més, hi afegim la manera de treballar la terra, trobem uns resultats excel·lents. Tomàs Cusiné, propietari i enòleg, ens obre les portes del celler i ens explica els secrets per arribar tan lluny. Pregunta: El celler Cérvoles fa servir tècniques biodinàmiques? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torró dur rodó imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 lot de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Formatges Camps aconsegueix la màxima qualificació amb un dels seus formatges
  Escolta àudio

  Formatges Camps aconsegueix la màxima qualificació amb un dels seus formatges

  En gairebé dues dècades, Formatges Camps s'ha convertit en una referència d'un producte artesà elaborat i de gran qualitat. Roger Camps ens explica com s'aconsegueix la màxima qualificació al World Cheese Award. Pregunta: El formatge Crisembert i el Lligat de Cabra van guanyar la màxima qualificació al World Cheese Award. Quina? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g (de romaní i ametlles), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 312 - UDON, un menjar ràpid sinònim de menjar saludable
  Escolta àudio

  312 - UDON, un menjar ràpid sinònim de menjar saludable

  Parlar d'UDON és parlar d'un nou concepte de restauració molt implantat al Japó. Un menjar ràpid però ben saludable i que treballa, sempre que és possible, amb productes de proximitat. Jordi Pascual, cofundador d'UDON, ens explica l'èxit d'aquesta cadena de restaurants, dels seus valors i del que volen transmetre.

 • 311 – Gastroshows, experimenta noves sensacions
  Escolta àudio

  311 – Gastroshows, experimenta noves sensacions

  La fusió entre gastronomia i espectacle té un nom i es diu Gastroshows. Esther Fernández i Marc Grivé, fundadors, ens expliquen el concepte i els tipus d'experiències que ofereixen per tal que sigui una vivència única. Pregunta: Els gastroshows, els podrem gaudir a les Balears o a Catalunya? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 310 – L'oli de la Cooperativa Juncosa
  Escolta àudio

  310 – L'oli de la Cooperativa Juncosa

  Al sud del pla de Lleida trobem a Juncosa de les Garrigues una cultura per l'oli molt marcada. Una dedicació i una tradició per obtenir l'oli verge extra les Cabanes de primera qualitat. Pere Guiu, membre del consell rector i responsable de qualitat del oli de la cooperativa de Juncosa, i Enric Mateu, expresident de la cooperativa de Juncosa, ens en parlen. Pregunta: La primavera passada l'oli de la Cooperativa de Juncosa va guanyar el guardó Gourmet d'or en una ciutat europea. Quina? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 309 – Entaulats al restaurant La Marineta, a Mataró
  Escolta àudio

  309 – Entaulats al restaurant La Marineta, a Mataró

  L'experiència, el treball, la dedicació i el sentiment de tres generacions es troben en els fogons i en el servei de la Marieta, situat a Mataró. Dels plats, del que fa particular el restaurant, en parlem amb en Marc Delgado, segon de cuina. Pregunta: Quin plat del Maresme a La Marineta porta un ingredient del mar i un de terra? Premi: 1 lot amb agredolç de taronger de 250 g, 2 pots de mel de 250 g (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 308 – Celler Comalats, un vi d'alçada lluny del Pirineu
  Escolta àudio

  308 – Celler Comalats, un vi d'alçada lluny del Pirineu

  Parlar de vi d'alçada no vol dir parlar del Pirineu. Al sud del pla de Lleida hi trobem la Vall del Corb, on hi ha vinyes a més de 700 metres d'alçada. Eva Bonet, vinyerona del celler Comalats, ens defineix els seus vins i el que volen transmetre. Pregunta: A quina altura es troben les vinyes de Comalats? Premi: 1 lot amb agredolç de taronger de 250 g, 2 pots de mel de 250 g (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 307 – Restaurant el Casinet del Vendrell
  Escolta àudio

  307 – Restaurant el Casinet del Vendrell

  A tocar del mar a la Costa Daurada nord, en una localitat que segur que no tens al cap, trobem un restaurant que ofereix més de deu paelles diferents. Amb Sergi Escolà, fundador i xef del local, en descobrim l'excel·lent ubicació i les raons que ens hi faran tornar. Pregunta: Hi ha un plat al Casinet que destaca per damunt dels altres. Quin? Premi: 1 lot amb agredolç de taronger de 250 g, 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 306 – Formatges de pagès Reixagó
  Escolta àudio

  MeteoTaula 306 – Formatges de pagès Reixagó

  Situada al Lluçanès, des de fa dècades hi ha una granja que es dedica a l'elaboració de formatges, és Reixagó. Joan Ignasi Majó i Cristina Majó, propietaris, ens expliquen el funcionament de la granja i mostren sense embuts el cicle de vida de les vaques, el seu menjar i l'elaboració de formatges. Pregunta: El formatge Reixagó està fet amb llet crua de cabra o llet crua de vaca? Premi: Un lot amb agredolç de taronger de 250 g, dos pots de mel de 250 g (amb gelea i pell de taronja) i dos pots de mel de 125 g (de romaní i ametlles), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 305 - Restaurant El Cinco
  Escolta àudio

  MeteoTaula 305 - Restaurant El Cinco

  Amb una cuina de base tradicional, Josep Armenteros ha transformat els plats clàssics per gaudir-los en tots els sentits. En Josep ens obre les portes del restaurant. Pregunta: El Cinco va ser una mítica discoteca dels anys 70 a Barcelona. Quina? Premi: 1 lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 304 – Tarambana, cultura i gastronomia
  Escolta àudio

  MeteoTaula 304 – Tarambana, cultura i gastronomia

  Anem a Cardedeu per descobrir un espai on la cultura i la gastronomia es fusionen. És el Tarambana. Andreu Vilà, activador cultural i gastronòmic, ens presenta les particularitats d'aquest lloc. Pregunta: El pa del Tarambana és de...? Premi: Un lot d'11 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 303 – Celler Castell d'Encús
  Escolta àudio

  MeteoTaula 303 – Celler Castell d'Encús

  Situat al cor del Pallars Jussà troben aquest celler amb el tret característic de disposar de vinyes fins als 1.300 metres d'alçada i comptar amb 23 varietats. Raül Bobet, propietari i enòleg del celler, ens explica la feina que hi ha darrera per assolir un vi d'alta qualitat. Pregunta: Castell d'Encús va plantar vinyes d alçada a més de 1.200 m. En una coneguda vall. Quina? Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 302 – Restaurant Villa Retiro, Xerta
  Escolta àudio

  MeteoTaula 302 – Restaurant Villa Retiro, Xerta

  A l'extrem sud del país, hi trobem un lloc idíl·lic per allotjar-se i menjar: Villa Retiro. Franc López, xef del restaurant, amb una estrella Michelin, crea amb productes frescos i de temporada una cuina d'autor per assaborir uns plats extraordinaris. Pregunta: Un dels darrers sopars més internacionals que va comandar Franc López va ser a la catedral del vi del Pinell de Brai, dins del concurs de...? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.