MeteoMar M. Vizcarro

  • El suc, una part del que es pesca es reparteix
    Escolta àudio

    El suc, una part del que es pesca es reparteix

    El suc no té res a veure amb el líquid espremut d'una fruita. És una prima sobre la feina feta d'alguns oficis. Maria Vizcarro ens explica què és el suc i com funciona en el món de la pesca. Pregunta: El suc és només per als pescadors ? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Les espardenyes, les del fons marí
    Escolta àudio

    Les espardenyes, les del fons marí

    L'espardenya és juntament amb les garoines un dels pocs equinoderms comestibles. A la llotja els pescadors el porten net, li treuen la part de fora, obren els exemplars amb un ganivet i extreuen l'espardenya, és a dir, la carn. Mari Vizcarro ens descriu on viu i les seves característiques culinàries. Pregunta: on es pesquen les espardenyes? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Amplia el catàleg de peixos que menges amb la veta
    Escolta àudio

    Amplia el catàleg de peixos que menges amb la veta

    Quants peixos acostumes a consumir? Afegeix un altre peix a la teva cuina. És ideal per fer fumets i per a fritura. Mario Vizcarro ens mostra aquest peix, amb les seves característiques i tot el que en podem treure. Pregunta: De quin color són majoritàriament les vetes? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La canana, un peix que mengem més del que pensem
    Escolta àudio

    La canana, un peix que mengem més del que pensem

    Saps diferenciar un calamar d'una canana? Mario Vizcarro ens mostra les diferències, on i com viu la canana i les característiques. A més, no poden faltar els consells culinaris per treure el màxim profit d'aquest cefalòpode. Pregunta: A quin altre animal s'assembla la canana? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El calamar de potera
    Escolta àudio

    El calamar de potera

    El calamar de potera no és una raça de calamar. Mario Vizcarro ens ha donat tota mena de detalls de la seva temporalitat, característiques, curiositat i de consells culinaris per treure'n el màxim profit. Pregunta: La potera és una espècie de calamar? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • És temps de galeres
    Escolta àudio

    És temps de galeres

    La galera és un crustaci que viu en fons arenosos on fa cavitats que ella mateixa excava. Mario Vizcarro ens diu on viu a casa nostra, algunes curiositats, quan és la millor temporada de captures i, sobretot, com presentar-la als fogons. Pregunta: On es pesca la galera? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana
    Escolta àudio

    Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana

    L'augment de les temperatures associat a l'escalfament del planeta té conseqüències reals sobre la pesca a les costes catalanes. Mario Vizcarro ens dona exemples clars i reals dels l'efectes del canvi climàtic. Pregunta: A quina temperatura mort la cria del musclo? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Consells per a un bon peix i marisc per Nadal
    Escolta àudio

    Consells per a un bon peix i marisc per Nadal

    Els preus del peix i el marisc es disparen quan s'acosten les dates més assenyalades de l'any. Mario Vizcarro ens dona uns quants trucs per comprar al millor preu, per congelar, com congelar, per descongelar i per cuinar. Pregunta: Cal congelar el peix? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita
    Escolta àudio

    Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita

    Us presentem un projecte experimental de pesca a les aigües de Castelló i la Ràpita que es va dur a terme fa molts anys. En Mario Vizcarro ens el detalla per valorar els plans de gestió, que tenen un resultat molt positiu per a la mar i per a les persones que hi treballen. Pregunta: Quants anys va durar aquest pla d'arrossegament? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • La sípia, pla de gestió a les badies de Pals i Roses
    Escolta àudio

    La sípia, pla de gestió a les badies de Pals i Roses

    El 21 de setembre passat es va constituir el Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la sèpia a les badies de Pals i Roses. La sèpia és una espècie de mol·lusc de rellevància i importància socioeconòmica per a la pesca artesanal de la zona. Mario Vizcarro ens parla de la necessitat del pla de gestió, les mesures i els objectius. Pregunta: Quina modalitat pesquera s'adreça aquest pla? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 311 – El cranc blau, què cal fer?
    Escolta àudio

    311 – El cranc blau, què cal fer?

    Fa dos anys, el setembre del 2016, us vam presentar la novetat de la comercialització del cranc blau del delta de l'Ebre. La seva velocitat de colonització, la seva comercialització i la problemàtica, amb Mario Vizcarro. Pregunta: Quina és la millor època per menjar-ne? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 310 – Guardó a les millors pràctiques a la pesca de petita escala
    Escolta àudio

    310 – Guardó a les millors pràctiques a la pesca de petita escala

    Mario Vizcarro: "L'orgull de rebre el premi a les millors pràctiques de la pesca de petita escala." Fa poques setmanes es va celebrar, a Malta, la Conferència de Pesca Sostenible de Petita Escala al Mediterrani i el mar Negre. Mario ens explica aquesta trobada entre les grans administracions europees i els pescadors d'arts menors i de resultat positiu. Pregunta: Què entèn la Comissió Europea per pesca a petita escala? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 307 – El pop de roca o pop roquer
    Escolta àudio

    307 – El pop de roca o pop roquer

    Anem cap als fons rocosos per saber més coses d'una espècie solitària, el pop de roca. Ara és temporada del pop i Mario Vizcarro ens ensenya els secrets i les qualitats d'aquest cefalòpode. Pregunta: Quina és la talla mínima per al pop roquer? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 306 – El sorell, un peix amb gust excel·lent
    Escolta àudio

    MeteoMar 306 – El sorell, un peix amb gust excel·lent

    Us presentem un peix de temporada, el sorrell. Un peix blau que té les tres B: bo, bonic i barat. Té un gran valor nutritiu, de gust fi, de preu econòmic i de gran qualitat, per ser de temporada. Mario Vizcarro ens descriu on és, com es pesca i ens dona consells gastronòmics. Pregunta: Com s'anomena el sorell petit i fregit? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada
    Escolta àudio

    MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada

    La sardina és dels pocs peixos que arreu del país rep el mateix nom. Mario Vizcarro ens explica com ha anat la temporada, quina evolució s'espera amb l'escalfament del planeta i l'impacte de l'home. També sabrem com es pesquen i com s'han de menjar. Pregunta: Per què se'n diu peix blau? Premi: Dos pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i "fideuàs", gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.