MeteoMar M. Vizcarro

S'han trobat 136 resultats.

  • Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana
    Escolta àudio

    Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana

    L'augment de les temperatures associat a l'escalfament del planeta té conseqüències reals sobre la pesca a les costes catalanes. Mario Vizcarro ens dona exemples clars i reals dels l'efectes del canvi climàtic. Pregunta: A quina temperatura mort la cria del musclo? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Consells per a un bon peix i marisc per Nadal
    Escolta àudio

    Consells per a un bon peix i marisc per Nadal

    Els preus del peix i el marisc es disparen quan s'acosten les dates més assenyalades de l'any. Mario Vizcarro ens dona uns quants trucs per comprar al millor preu, per congelar, com congelar, per descongelar i per cuinar. Pregunta: Cal congelar el peix? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita
    Escolta àudio

    Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita

    Us presentem un projecte experimental de pesca a les aigües de Castelló i la Ràpita que es va dur a terme fa molts anys. En Mario Vizcarro ens el detalla per valorar els plans de gestió, que tenen un resultat molt positiu per a la mar i per a les persones que hi treballen. Pregunta: Quants anys va durar aquest pla d'arrossegament? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • La sípia, pla de gestió a les badies de Pals i Roses
    Escolta àudio

    La sípia, pla de gestió a les badies de Pals i Roses

    El 21 de setembre passat es va constituir el Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la sèpia a les badies de Pals i Roses. La sèpia és una espècie de mol·lusc de rellevància i importància socioeconòmica per a la pesca artesanal de la zona. Mario Vizcarro ens parla de la necessitat del pla de gestió, les mesures i els objectius. Pregunta: Quina modalitat pesquera s'adreça aquest pla? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 311 – El cranc blau, què cal fer?
    Escolta àudio

    311 – El cranc blau, què cal fer?

    Fa dos anys, el setembre del 2016, us vam presentar la novetat de la comercialització del cranc blau del delta de l'Ebre. La seva velocitat de colonització, la seva comercialització i la problemàtica, amb Mario Vizcarro. Pregunta: Quina és la millor època per menjar-ne? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 310 – Guardó a les millors pràctiques a la pesca de petita escala
    Escolta àudio

    310 – Guardó a les millors pràctiques a la pesca de petita escala

    Mario Vizcarro: "L'orgull de rebre el premi a les millors pràctiques de la pesca de petita escala." Fa poques setmanes es va celebrar, a Malta, la Conferència de Pesca Sostenible de Petita Escala al Mediterrani i el mar Negre. Mario ens explica aquesta trobada entre les grans administracions europees i els pescadors d'arts menors i de resultat positiu. Pregunta: Què entèn la Comissió Europea per pesca a petita escala? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 307 – El pop de roca o pop roquer
    Escolta àudio

    307 – El pop de roca o pop roquer

    Anem cap als fons rocosos per saber més coses d'una espècie solitària, el pop de roca. Ara és temporada del pop i Mario Vizcarro ens ensenya els secrets i les qualitats d'aquest cefalòpode. Pregunta: Quina és la talla mínima per al pop roquer? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 306 – El sorell, un peix amb gust excel·lent
    Escolta àudio

    MeteoMar 306 – El sorell, un peix amb gust excel·lent

    Us presentem un peix de temporada, el sorrell. Un peix blau que té les tres B: bo, bonic i barat. Té un gran valor nutritiu, de gust fi, de preu econòmic i de gran qualitat, per ser de temporada. Mario Vizcarro ens descriu on és, com es pesca i ens dona consells gastronòmics. Pregunta: Com s'anomena el sorell petit i fregit? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada
    Escolta àudio

    MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada

    La sardina és dels pocs peixos que arreu del país rep el mateix nom. Mario Vizcarro ens explica com ha anat la temporada, quina evolució s'espera amb l'escalfament del planeta i l'impacte de l'home. També sabrem com es pesquen i com s'han de menjar. Pregunta: Per què se'n diu peix blau? Premi: Dos pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i "fideuàs", gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 295 – La moixarra o dorada
    Escolta àudio

    MeteoMar 295 – La moixarra o dorada

    Amb quin nom coneixes aquest peix? Hi ha diferents noms segons l'indret del país. Maria Vizcarro ens en diu altres noms i també ens mostra on viu, curiositats i les millors maneres de cuinar-lo per gaudir-ne plenament. Pregunta: Per què és diu daurada? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 291 – La tonyina vermella: el cas de la tonyina Trini
    Escolta àudio

    MeteoMar 291 – La tonyina vermella: el cas de la tonyina Trini

    Durant uns mesos hi va haver una tonyina que es va fer famosa al port de l'Escala: la tonyina Trini. Mario Vizcarro ens diu la situació de la tonyina a Catalunya i curiositats que us sorprendran. Pregunta: Per què es diu tonyina Trini? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 290 – Arrenca la temporada del musclos al delta de l'Ebre
    Escolta àudio

    MeteoMar 290 – Arrenca la temporada del musclos al delta de l'Ebre

    El tram final de juny és el moment de l'inici de la temporada del musclo al delta de l'Ebre, que compta amb més de 150 muscleres. Mario Vizacarro ens explica com es presenta la temporada després d'una primavera tan plujosa, com afectarà el canvi climàtic aquest espècie i com els podem cuinar de manera ben senzilla. Pregunta: Les aportacions d'aigua dolça (pluges) són bones per al conreu del musclo? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 289 – La conservació del peix i el marisc quan fa calor
    Escolta àudio

    MeteoMar 289 – La conservació del peix i el marisc quan fa calor

    Primer cal diferenciar com ens arriben a casa els peixos i mariscos. Els primers normalment arriben a casa morts i els mariscos millor que arriben vius. Mario Vizcarro ens dona alguns trucs per conservar-los de la millor manera possible amb l'arribada de la calor estival. Pregunta: Quina proporció de sal té l'aigua de mar? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 287 – Primer exercici complet de cranc blau
    Escolta àudio

    MeteoMar 287 – Primer exercici complet de cranc blau

    El cranc blau és una espècie forana que ha vingut per quedar-se. La seva presència va començar pel sud, al delta de l'Ebre, i ara ja s'han detectat exemplars molt més al nord, comenta Mario Vizcarro. Amb ell descobrim les seves característiques i comercialització. Pregunta: el cranc blau és una espècia autòctona? Premi: dos pots de fumet de peix, gentilesa de la Confraria de Pescadors 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 285 –  La pesca amb palangró
    Escolta àudio

    MeteoMar 285 – La pesca amb palangró

    El palangró, també anomenat palangre, està considerat un art menor de pesca. Mario Vizcarro ens mostra aquesta tècnica, els avantatges i les limitacions. Pregunta: Quina espècie és un lluç de palangre o de pintxo? Premi: 2 pots de fumet de peix, gentilesa de la Confraria de Pescadors, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.