Les novetats de la setmana

 • Novetat: El "Càntic dels Càntics" a través de cinc compositors
  Escolta àudio

  Novetat: El "Càntic dels Càntics" a través de cinc compositors

  Molts compositors de segles passats es van sentir atrets per la bellesa poètica, la complexitat dels significats al·legòrics i el llenguatge sensual del "Càntic dels Càntics", llibre de l'Antic Testament conservat entre els escrits sapiencials i que s'havia atribuït a Salomó. El conjunt vocal Capella Mariana, dirigit per Vojtěch Semerád, especialitzat en polifonia medieval i renaixentista i en el repertori vocal de principis del Barroc, interpreta obres de Palestrina, L'Héritier, Mantua, Gobert i Desprez. L'àlbum es titula "Song of Songs" i l'ha editat ETCETERA.

 • Novetat: La música de Gershwin des d'un punt de vista més contemporani
  Escolta àudio

  Novetat: La música de Gershwin des d'un punt de vista més contemporani

  El disc es titula "Gershwin Reimagined. An american in London" i ens presenta alguns dels grans títols del compositor novaiorquès des d'un punt de vista més contemporani. Obres que interpreta la Royal Philharmonic Orchestra de Londres, sota la batuta del director i compositor uruguaià José Serebrier, amb una formació de jazz, The Shelly Berg Trio (Shelly Berg, piano; Gregg Field, bateria; i Chuck Bergeron, contrabaix), a més d'altres intèrprets com el trompetista Arturo Sandoval, les cantants Ledisi i Monica Mancini i el violinista Mark O'Connor. És un àlbum del segell DECCA.

 • Novetat: "The soldier's tale", obra teatral "per ser llegida, tocada i ballada"
  Escolta àudio

  Novetat: "The soldier's tale", obra teatral "per ser llegida, tocada i ballada"

  Ígor Stravinsky la va compondre "Història d'un soldat" el 1918, cinc anys després del ballet "La consagració de la primavera". En aquest àlbum enregistrat en directe, l'interpreten Roman Simovic (direcció i violí), Malcolm Sinclair (narrador, soldat i dimoni) i un conjunt de cambra de l'Orquestra Simfònica de Londres. És un àlbum del segell d'aquesta orquestra, LSO.

 • Novetat: "American Postcard", nou àlbum de les germanes bessones Naughton, Artistes Steinway
  Escolta àudio

  Novetat: "American Postcard", nou àlbum de les germanes bessones Naughton, Artistes Steinway

  Nascudes a Princeton, Nova Jersey, aquest tercer àlbum de les germanes bessones Christina i Michelle Naughton és un homenatge a la seva terra nadiua, amb obres de quatre compositors nascuts als Estats Units: John Adams, Paul Schoenfield, Conlon Nancarrow i Aaron Copland.

 • Novetat: "My Paris years", nou àlbum del pianista i compositor Alain Lefèvre
  Escolta àudio

  Novetat: "My Paris years", nou àlbum del pianista i compositor Alain Lefèvre

  My Paris Years és, en essència, un homenatge a la ciutat on Alain Lefevre ha passat alguns dels seus millors anys, quan estudiava piano i composició al Conservatori Nacional Superior de Música de París. L'àlbum aplega alguns dels grans clàssics del repertori francès amb obres de Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie i César Franck. És el debut d'Alain Lefèvre amb el segell Warner Classics.

 • Novetat: "Essentia", 3r àlbum de la violista Dana Zemtsov per al segell Channel Classics
  Escolta àudio

  Novetat: "Essentia", 3r àlbum de la violista Dana Zemtsov per al segell Channel Classics

  Dana Zemtsov interpreta obres de Béla Bartók, Michael Kugel, Johannes Brahms, Ernest Bloch i Niccolò Paganini, amb l'Orquestra Simfònica Nacional d'Estònia dirigida per Daniel Raiskin. Dana Zemtsov comenta que cadascuna de les obres d'aquest disc explora les arrels més profundes de la humanitat, aquesta ESSÈNCIA que sempre hi serà, independentment d'on anem i del que fem. (Foto: Marije van den Berg)

 • Novetat: Els tres duets per a violoncel, op. 54 d'Offenbach
  Escolta àudio

  Novetat: Els tres duets per a violoncel, op. 54 d'Offenbach

  A Jacques Offenbach, a qui coneixem principalment per les seves operetes, se'l coneix com a compositor, no obstant, abans va ser un virtuós violoncel·lista. L'àlbum està integrat per algunes de les obres per a violoncel que va compondre, els tres duets per a violoncel, op. 54. Els intèrprets són Paul Christopher i Milovan Paz. És un disc del segell Human Metronome.

 • Novetat: Christian Thielemann dirigeix el concert de cap d'any del 2019
  Escolta àudio

  Novetat: Christian Thielemann dirigeix el concert de cap d'any del 2019

  El concert de cap d'any d'aquest 2019 es va retransmetre a través de més de 90 països i el van seguir uns 40 milions de telespectadors de tot el món. Sota la batuta de Christian Thielemann, la Filharmònica de Viena va interpretar un programa amb obres de la família Strauss, però també d'altres compositors, com ara Carl Michael Ziehrer i Josef Hellmesberger II. L'enregistrament es va fer l'1 de gener d'aquest 2019, al Musikverein de Viena.

 • Novetat: El jove violocel·lista francès Edgar Moreau interpreta Offenbach i Gulda
  Escolta àudio

  Novetat: El jove violocel·lista francès Edgar Moreau interpreta Offenbach i Gulda

  Edgar Moreau interpreta dos concerts per a violoncel: el Gran concert "Concert militar", en Sol, de Jacques Offenbach, de qui aquest 2019 es commemora el bicentenari del seu naixement; i el Concert per a violoncel, orquestra de vent i banda, de Friedrich Gulda. Moreau els interpreta amb l'Orquestra Les Forces Majeures, dirigida per Raphaël Merlin. L'àlbum l'ha editat el segell Erato.

 • Novetat: La soprano Grace Davidson canta John Dowland
  Escolta àudio

  Novetat: La soprano Grace Davidson canta John Dowland

  Gairebé 400 anys després, les cançons de John Dowland continuen interprentant-se i tenint un públic que sempre està encantat i agraït de poder-les sentir. La soprano Grace Davidson i el llaütista David Miller es presenten amb aquest àlbum dedicat al primer llibre de cançons i aires d'aquest compositor, llaütista i cantant del Renaixement anglès (1563 - 1626). L'àlbum l'ha editat Signum Records.

 • Novetat: Jean-Louis Beaumadier, el "Paganini del piccolo"
  Escolta àudio

  Novetat: Jean-Louis Beaumadier, el "Paganini del piccolo"

  El flautista francès Jean-Louis Beaumadier va ser alumne de Jean-Pierre Rampal, que l'anomenava el "Paganini del piccolo", i del seu pare, Joseph Rampal. L'àlbum, editat pel segell francès Skarbo, està integrat per obres de diversos compositors escrites a finals del segle XIX.

 • Novetat: 40è aniversari del conjunt vocal Chanticleer
  Escolta àudio

  Novetat: 40è aniversari del conjunt vocal Chanticleer

  Amb motiu del 40è aniversari del conjunt vocal Chanticleer, anomenat "Orquestra de veus", el segell Warner Classics ha editat l'àlbum "Then and There, Here and Now", que aplega obres de diversos compositors que van viure entre els segles XVI i XX. Chanticleer, format per veus exclusivament masculines, es va fundar el 1978 a San Francisco.

 • Novetat: "The romantic horn", àlbum de Julius Drake i Richard Watkins
  Escolta àudio

  Novetat: "The romantic horn", àlbum de Julius Drake i Richard Watkins

  Julius Drake (piano) i Richard Watkins (trompa) ens presenten un repertori d'obres de compositors que van viure entre entre els segles XVIII i XX. Obres de Beethoven, Franz Strauss i Richard Strauss (pare i fill), Robert Schumann, Alexander Glazúnov, Alexander Scriabin, Paul Dukas, Francis Poulenc i Gilbert Vinter. És un àlbum del segell Signum Records.

 • Novetat: L'Artemis Quartet dedica el seu últim àlbum a Xostakóvitx
  Escolta àudio

  Novetat: L'Artemis Quartet dedica el seu últim àlbum a Xostakóvitx

  L'Artemis Quartet, que aquest 2019 commemora el seu 30è aniversari, dedica els seu últim enregistrament per al segell Erato al compositor rus Dmitri Xostakóvitx, de qui interpreta dos dels 15 quartets de corda que va compondre, el n. 5 i el n. 7, i el Quintet amb piano, op. 57, amb la pianita Elisabteh Leonskaja.

 • Novetat: Les grans obres de Berlioz en un triple àlbum, "Fantastic Berlioz"
  Escolta àudio

  Novetat: Les grans obres de Berlioz en un triple àlbum, "Fantastic Berlioz"

  Aprofitant el 150è aniversari de la mort del compositor francès Hector Berlioz, Warner Classics ha editat un triple àlbum que aplega algunes de les grans obres que va compondre. Són enregistraments que han estat remasteritzats i que interpreten diversos solistes i formacions.