Les novetats de la setmana

 • Novetat: "Voglio cantar", primer disc de la soprano hongaresa Emöke Baráth.
  Escolta àudio

  Novetat: "Voglio cantar", primer disc de la soprano hongaresa Emöke Baráth.

  Després d'haver participat en diversos àlbums amb el contratenor francès Philippe Jaroussky, aquest és el primer disc en solitari de la soprano hongaresa Emöke Baráth com a artista exclusiva del segell Erato. Un àlbum amb música de compositors del barroc vencià: Barbara Strozzi, Biagio Marini, Tarquinio Merula, Pietro Francesco Cavalli i Antonio Cesti. Intèrprets: Emöke Baráth, soprano. Il Pomo d'Oro. Francesco Corti, direcció.

 • Novetat: Les obres per a violoncel i piano de Beethoven
  Escolta àudio

  Novetat: Les obres per a violoncel i piano de Beethoven

  El pianista Kennedy Moretti i el violoncel·lista Arnau Tomàs, membre del Quartet Casals, interpreten les cinc sonates per a violoncel i piano i les tres col·leccions de variacions per a violoncel i piano que va compondre Beethoven. Són obres que va compondre en diferents moments de la seva vida i que, per tant, ens permeten veure com va evolucionar l'estil d'aquest compositor que un bon dia, a causa de la pèrdua de l'oïda, va haver d'abandonar la carrera de pianista virtuós. Segell: Aglae

 • Novetat: Obres de Benet Casablancas i Demian Luna, que va ser alumne seu
  Escolta àudio

  Novetat: Obres de Benet Casablancas i Demian Luna, que va ser alumne seu

  L'àlbum es titula "Paráfrasis de la emoción" i l'interpreta David Casanova. El disc aplega bona part de l'obra pianística de Benet Casablancas i la integral de l'obra per a piano del compositor argentí Demian Luna, que va ser alumne de Casablancas. És un àlbum editat per Columna Música.

 • Novetat: Viktoria Mullova interpreta Arvo Pärt
  Escolta àudio

  Novetat: Viktoria Mullova interpreta Arvo Pärt

  En aquest enregistrament, la violinista Viktoria Mullova interpreta algunes de les obres més conegudes del compositor estonià Arvo Pärt: "Tabula rasa", "Fratres", "Passacaglia", "Darf ich..." i "Spiegel im Spiegel". Intèrprets: Viktoria Mullova, violí Estonian National Symphony Orchestra Paavo Järvi, direcció Florian Donderer, violí II, a l'obra "Tabula rasa" Liam Dunachie, piano, a l'obra "Spiegel im Spiegel"

 • Novetat: "Resilience" és el nou àlbum del Calidore String Quartet
  Escolta àudio

  Novetat: "Resilience" és el nou àlbum del Calidore String Quartet

  Calidore String Quartet, un dels millors conjunts de cambra actuals, interpreta quartets de corda de Prokófiev, Janácek, Golijov i Mendelssohn. Quatre compositors que, fins i tot en alguns dels moments més difícils de les seves vides, es van dedicar a la música per vèncer la ràbia i la por, però també per expressar la tendresa, l'esperança i l'optimisme.

 • Novetat: Odes i cançons de benvinguda de Henry Purcell
  Escolta àudio

  Novetat: Odes i cançons de benvinguda de Henry Purcell

  The Sixteen, dirigits pel seu fundador, Harry Christophers, interpreten Odes, cançons i anthems que Purcell va compondre per a la benvinguda del rei Carles II. Cath: Since The Duke is return'd, Z271 Welcom song: Welcome, Vicegerent, Z340 Let mine eyes run down with tears, Z24 Sleep, Adam, sleep, and take thy rest, Z195 Beati omnes qui timent Dominum, Z131 O sing unto the Lord, Z44 Great God, and just, Z186 Welcome song: Fly, bold rebellion, Z324

 • Novetat: Anne-Sophie Mutter homenatja Penderecki amb motiu del seu 85è aniversari
  Escolta àudio

  Novetat: Anne-Sophie Mutter homenatja Penderecki amb motiu del seu 85è aniversari

  És un àlbum doble integrat per les 4 obres que el compositor polonès va compondre per a la violinista alemanya Anne-Sophie Mutter: La Follia (2013), el Duo concertante (2010), la Sonata n. 2 (1999) i Metamorphosen (1992-1995). Hi participen el contrabaixista Roman Patkoló, el pianista Lambert Orkis i la London Symphony Orchestra, que dirigeix el mateix Krzysztof Penderecki. L'àlbum el va editar Deutsche Grammophon el 2018, any del 85è aniversari de Penderecki.

 • Novetat: Un viatge amb el Goliath seguint les passes de Josef Kämpfer
  Escolta àudio

  Novetat: Un viatge amb el Goliath seguint les passes de Josef Kämpfer

  Josef Kämpfer va ser un oficial de cavalleria a l'exèrcit hongarès que, quan tenia uns 30 anys, va decidir abandonar aquella vida per poder ser músic. I "Goliath" és el sobrenom del contrabaix que va dissenyar i construir. Un instrument que deuria impressionar el públic per la seva grandària i que es podia desmuntar i tornar a muntar. Obres: Franz Anton Hoffmeister: Concert per a contrabaix en Mi bemoll Johann Matthias Sperger: Sonata per a contrabaix i viola d'amore Johann Baptist Vaňhal : Concert per a contrabaix en Mi bemoll Wolfgag Amadeus Mozart: Ària de concert per a veu de baix, contrabaix i orquestra "Per questa bella mano", K 612 Intèrprets: Grigory Krotenko, contrabaix Ilya Mazurov, baríton Barocco Concertato Maria Krestinskaya, direcció i viola d'amore Segell: Rubicon

 • Novetat: El pianista Javier Perianes homenatja Claude Debussy
  Escolta àudio

  Novetat: El pianista Javier Perianes homenatja Claude Debussy

  Amb motiu del centenari de la mort del compositor francès, molts artistes del segell Harmonia Mundi l'han volgut homenatjar. Javier Perianes, que sempre ha sentit una especial fascinació i admiració per la música de Debussy, interpreta els Preludis del 1r Llibre i "Estampes", tríptic per a piano. (Fotografia: Josep Molina)

 • Novetat: Ian Page dirigeix la versió original de "Grabmusik" i "Bastien und Bastienne" de Mozart
  Escolta àudio

  Novetat: Ian Page dirigeix la versió original de "Grabmusik" i "Bastien und Bastienne" de Mozart

  Classical Opera i The Mozartists, fundats i dirigits per Ian Page, interpreten la versió original de dues obres que Mozart va compondre durant la seva infantesa: la cantata "Grabmusik", K. 42/35a (1767) i el singspiel "Bastien und Bastienne", K. 50 (1768). Cantants solistes: Anna Lucia Richter, soprano (Der Engel i Bastienne), Jacques Imbrailo, baríton (Der Seele), Alessandro Fisher, tenor (Bastien) i Darren Jeffery, baix-baríton (Colas). És un àlbum del segell Signum Classics. (Foto: Benjamin Ealovega)

 • Novetat: John Eliot Gardiner dirigeix Schubert i Brahms
  Escolta àudio

  Novetat: John Eliot Gardiner dirigeix Schubert i Brahms

  L'Orquestra Révolutionnaire et Romantique dirigida per John Eliot Gardiner interpreta la Simfònia núm. 5 en Si bemoll, D.485, de Franz Schubert; i la Serenata núm. 2 en La, op. 16 de Johannes Brahms. Dues obres amb clares influències de Wolfgang Amadeus Mozart. És un enrgistrament que es va fer en directe, el 19 de novembre del 2016, al Concertgebouw d'Amsterdam. Foto: Sim Canetty-Clarke

 • Novetat: La violinista Arabella Steinbacher interpreta Richard Strauss
  Escolta àudio

  Novetat: La violinista Arabella Steinbacher interpreta Richard Strauss

  Els seus pares, músics professionals i grans amants de la música de Richard Strauss, li van posar el nom d'Arabella, com la comèdia lírica en tres actes, op. 79, d'aquest compositor alemany, potser per això la seva música l'emociona tant. El famós duet "Aber der Richtige ..." d'aquesta òpera l'ha acompanyat des que té memòria. I aquest duet ha estat l'impuls per gravar aquest àlbum dedicat íntegrament a la música de Richard Strauss. Obres: Concert per a violí en re m, op. 8 Romanze (Cello-Romanze, for violin) Little Scherzino op. 3 n. 4 (arranjada per Peter von Wienhardt) Zueignung op. 10 n. 1 Traum durch die Dämmerung op. 29 n. 1 Cäcilie op. 27 n. 2 Siegenlied op. 41 n. 1 From "Arabella": "Aber der Richtige..." (arranjada per Peter von Wienhardt) Intèrprets: Arabella Steinbacher WDR Symphony Orchestra Lawrence Foster, direcció. Foto: Sammy Hart

 • Novetat: "Into the Fire", nou disc de la mezzosoprano Joyce DiDonato
  Escolta àudio

  Novetat: "Into the Fire", nou disc de la mezzosoprano Joyce DiDonato

  És l'enregistrament en directe del concert que la mezzosoprano Joyce DiDonato i el Brentano String Quartet van fer el 21 de desembre del 2017 al Wigmore Hall de Londres. Un concert concebut al voltant del cicle de cançons "Camille Claudel: Into the Fire", de Jake Heggie, una obra escrita per a Joyce DiDonato. El disc es completa amb cançons de Claude Debussy i Richard Strauss, a més d'un moviment de quartet de Guillaume Lekeu, i de dues propines musicals: la cançó "Morgen, Op. 27, n. 4", de Richard Strauss, i la famosa nadala "Silent night", de Franz Xaver Gruber.

 • Novetat: El violinista italià Giuliano Carmignola interpreta les Sonates i Partites de Bach
  Escolta àudio

  Novetat: El violinista italià Giuliano Carmignola interpreta les Sonates i Partites de Bach

  És l'últim enregistrament del violinista italià Giuliano Carmignola per al segell alemany Deutsche Grammophon. Bach va compondre les Sonates i Partites, BWV 1001-1006, el 1720, quan ocupava el lloc de mestre de capella a Köthen. En aquest àlbum doble les interpreta amb un violí Pietro Guarneri construït a Venècia el 1733 i un arc fet per Emilio Slaviero el 2007 a partir d'un model del segle 18 fet per Nicolas Léonard Tourte. Foto: Anna Carmignola

 • Novetat: 'Harmonie du soir' interpreta Mozart i Beethoven
  Escolta àudio

  Novetat: 'Harmonie du soir' interpreta Mozart i Beethoven

  Són dos quintets que Mozart i Beethoven van escriure en la mateixa tonalitat, Mi bemoll major: el Quintet, KV 452, de Mozart; i el Quintet, op. 16, de Beethoven. Mozart va ser el primer en escriure una obra per a piano i quatre instruments de vent. 'Harmonie du soir' està format per Enrique Bernaldo de Quirós, piano; Carlos Fortea, oboè; José Francisco Fortea, trompa; Sílvia Insa, clarinet; i Josep Tatay, fagot. L'àlbum l'ha editat el segell Play Classics.