Les novetats de la setmana

 • Novetat: Nikolaj Znaider completa la integral dels concerts per a violí de Mozart
  Escolta àudio

  Novetat: Nikolaj Znaider completa la integral dels concerts per a violí de Mozart

  Nikolaj Znaider assumeix els papers de solista i director, al capdavant de l'Orquestra Simfònica de Londres, per interpretar els tres primers concerts per a violí de Wolfgang Amadeus Mozart. Els concerts KV 207 (1773), KV 211 (1775) i KV 216 (1775). Amb aquests concerts, Nikolaj Znaider completa la integral dels concerts per a violí de Mozart que ha editat el segell LSO Live.

 • Novetat: Gautier Capuçon interpreta Schumann
  Escolta àudio

  Novetat: Gautier Capuçon interpreta Schumann

  Gautier Capuçon és el gran protagonista d'aquesta àlbum que interpreta amb la pianista Martha Argerich, el seu germà Renaud Capuçon i l'Orquestra de Cambra d'Europa, dirigida per Bernard Haitink. L'àlbum també és el retrobament artístic amb la fotògrafa americana Jamie Beck amb qui s'ha submergit en aquest univers romàntic i apassionat del segle 19 de Robert Schumann.

 • Novetat: Gianandrea Noseda dirigeix Txaikovski i Mussorgski
  Escolta àudio

  Novetat: Gianandrea Noseda dirigeix Txaikovski i Mussorgski

  Gianandrea Noseda, principal director convidat de l'Orquestra Simfònica de Londres dirigeix la Simfonia n. 4, de Txaikovski; i Quadres d'una exposició, de Mussorgski. Dues obres que es van enregistrar en directe al Barbican de Londres.

 • Novetat: Adrian Butterfield dirigeix dues obres que Händel va compondre per al duc de Chandos
  Escolta àudio

  Novetat: Adrian Butterfield dirigeix dues obres que Händel va compondre per al duc de Chandos

  Händel va ser compositor resident de la casa de Cannons del 1717 al 1719, i durant aquest període va compondre les dues obres d'aquest àlbum: Chandos Te Deum, HWV 281 i Chandos Anthem n. 8, HWV 253. Els intèrprets són la soprano Grace Davidson, els tenors Charles Daniels, Nicholas Mulroy i Benedict Hymas (només el Te Deum) i el baix Edward Grint, amb la London Handel Orchestra, dirigida per Adrian Butterfield. L'àlbum l'ha editat el segell Onyx classics.

 • Novetat: Valery Gergiev dirigeix els ballets "Petruixka" i "Joc de cartes" de Stravinsky
  Escolta àudio

  Novetat: Valery Gergiev dirigeix els ballets "Petruixka" i "Joc de cartes" de Stravinsky

  És un enregistrament en directe d'aquests dos ballets d'Ígor Stravinsky que interpreta l'Orquestra Mariinsky de Sant Petersburg, dirigida per Valery Gergiev. L'àlbum l'ha editat el segell del Teatre Mariinsky.

 • Novetat: El pianista francès Julien Brocal interpreta Mompou i Ravel
  Escolta àudio

  Novetat: El pianista francès Julien Brocal interpreta Mompou i Ravel

  És el segon àlbum que Julien Brocal ha enregistrat per al segell Rubicon. De Frederic Mompou interpreta el cicle per a piano "Paisatges" i "Charmes". I de Maurice Ravel, la suite per a piano "Miroirs" i la "Sonatina". L'album s'acaba amb "Nature morte", de Julien Brocal.

 • Novetat: Teodor Currentzis dirigeix la Simfonia n. 6, de Mahler
  Escolta àudio

  Novetat: Teodor Currentzis dirigeix la Simfonia n. 6, de Mahler

  Es tracta de la primera versió de la Simfonia n. 6, en la m, "Tràgica", tal com la va concebre i com es va publicar per primera vegada, amb l'Scherzo com a segon moviment, i l'Andante moderato com a tercer moviment. La interpreta l'orquestra MusicAeterna, fundada per Teodor Currentzis el 2004. És un enregistrament del segell Sony classical.

 • Novetat: Yannick Nézet-Séguin dirigeix "Mass", de Leonard Bernstein
  Escolta àudio

  Novetat: Yannick Nézet-Séguin dirigeix "Mass", de Leonard Bernstein

  Bernstein tenia 52 anys quan va compondre aquesta "Mass" (Missa), peça teatral per a cantants, instrumentistes i ballarins. L'obra va ser un encàrrec de Jacqueline Kennedy Onassis per a la inaguració del "Kennedy Center for the Performing Arts" (Washington, D.C.). Text litúrgic amb textos addicionals de Stephen Schwartz i Leonard Bernstein. Intèrprets: Westminster Symphonic Choir Temple University Concert Choir The American Boychoir Temple University Diamond Marching Band The Philadelphia Orchestra Yannick Nézet-Séguin, direcció.

 • Novetat: El guitarrista suís Christoph Denoth interpreta música de l'Amèrica del Sud
  Escolta àudio

  Novetat: El guitarrista suís Christoph Denoth interpreta música de l'Amèrica del Sud

  Christoph Denoth continua enriquint el repertori de guitarra amb un àlbum amb obres, algunes originals, d'altres arranjades, de diversos compositors com ara Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Ernesto Cordero i Antonio Lauro, entre d'altres.

 • Novetat: "Miroir(s)", àlbum de debut de la soprano franco-danesa Elsa Dreisig
  Escolta àudio

  Novetat: "Miroir(s)", àlbum de debut de la soprano franco-danesa Elsa Dreisig

  Elsa Dreisig explora com diferents compositors s'han apropat a les mateixes grans heroïnes operístiques: Salomé de Jules Massenet i Richard Strauss, Manon de Jules Massenet i Giacomo Puccini; Juliette de Charles Gounod i Daniel Steinbel (menys conegut), i els dos miralls de l'òpera "Faust" de Gounod; i de l'òpera "Thaïs" de Massenet. Elsa Dreisig canta amb l'Orquestra Nacional Montpellier d'Occitània, dirigida pel danès Michael Schönwandt. És un àlbum del segell Erato.

 • Novetat: "Cantata; yet can I hear...", el nou disc del contratenor Bejun Mehta
  Escolta àudio

  Novetat: "Cantata; yet can I hear...", el nou disc del contratenor Bejun Mehta

  El disc conté una selecció de cantates per a veu solista, tant seculars com sagrades, de les tradicions italiana, alemanya i anglesa, que Bejun Mehta interpreta amb l'Akademie für Alte Musik Berlin, un dels conjunts de música antiga més reconeguts actualment. És el primer àlbum que aquest contratenor enregistra per al segell Pentatone.

 • Novetat: Mendelssohn dirigit per John Eliot Gardiner
  Escolta àudio

  Novetat: Mendelssohn dirigit per John Eliot Gardiner

  John Eliot Gardiner, al cap davant de la London Symphony Orchestra, ens ofereix la integral de les simfonies de Mendelssohn, a més d'algunes obertures i la música incidental "A Midsummer Night's Dream". Una capsa de cinc CD's que ha editat el mateix segell de l'orquestra, LSO, amb enregistraments que es van fer en directe al Barbican de Londres.

 • Novetat: Alisa Weilerstein interpreta Haydn i Schönberg
  Escolta àudio

  Novetat: Alisa Weilerstein interpreta Haydn i Schönberg

  La violoncel·lista nord-americana Alisa Weilerstein interpreta el dos concerts per a violoncel i orquestra que va compondre Haydn i la primera versió de la versió per a orquestra de corda de "Verklärte Nacht" (Nit transfigurada), de Shönberg, composta originalment per a sextet de corda, el 1899. Alisa Weilerstein les interpreta amb els Trondheim Soloists. Segell: Pentatone

 • Novetat: "Amoria", l'homenatge de les germanes Labèque a la música basca.
  Escolta àudio

  Novetat: "Amoria", l'homenatge de les germanes Labèque a la música basca.

  Per aquest homentge a la música basca, les germanes Katia i Marielle Labèque han comptat amb la participació d'altres intèrprets: el contratenor Carlos Mena, el quintet Hegiak -format pels cantants Thierry Biscary i Eñaut Elorrieta, els intèrprets de txalaparta Harkaitz Martínez de San Vicente i Mikel Ugarte, i el percusionista Ander Zulaika-, a més de l'Escolanía Easo Araoz Gazte Abesbatza i la violagambista Elena Martínez de Murguía. Cinc segles de música basca a través de compositors de diferents èpoques, des del Renaixement fins a l'actualitat, des de la música de Joanes Antxieta, fins a l'obra actual d'Alberto Iglesias.

 • Novetat: Bohuslav Martinu dirigit per Lawrence Foster
  Escolta àudio

  Novetat: Bohuslav Martinu dirigit per Lawrence Foster

  Lawrence Foster, al capdavant de l'Orquestra Filharmònica de Marsella, interpreta els concerts dobles per a violí i piano i la Rapsòdia-Concert per a viola i orquestra, de Bohuslav Martinu. Deborah & Sarah Nemtanu, violins. Magalí Demesse, viola. Momo & Mari Kodama, piano. Orchestre Philharmnonique de Marseille. Lawrence Foster, direcció. (Fragment d'una foto de Marc Ginot)