Les novetats de la setmana

 • Novetat: "Moderniste", música per a instruments de vent
  Escolta àudio

  Novetat: "Moderniste", música per a instruments de vent

  És un àlbum doble titulat "Moderniste", que interpreta el quintet de vent Les vents français i el pianista Éric Le Sage. Quatre dels compositors representats en aquest àlbum doble es poden associar legítimament al que es coneix com a modernisme, referint-se a la proliferació general de noves idees i a la nova estètica musical a principis del segle XX i més enllà. Pel que fa a les dues obres de Philippe Hersant i Thierry Escaich, ens conviden a reflexionar sobre el que, avui dia, significa la modernitat per a nosaltres. L'àlbum l'ha editat Warner Classics.

 • Novetat: La integral de les sonates per a violoncel i piano de Beethoven
  Escolta àudio

  Novetat: La integral de les sonates per a violoncel i piano de Beethoven

  El violoncel·lista Lluís Claret, juntament amb el pianista Masaru Okada, interpreta la integral de les sonates per a violoncel i piano de Ludwig van Beethoven. Unes sonates que ens permeten veure el desenvolupament creatiu del compositor. És un àlbum editat per Exton.

 • Novetat: Música virtuosa per a clarinet i piano de Juan B. Meseguer Llopis
  Escolta àudio

  Novetat: Música virtuosa per a clarinet i piano de Juan B. Meseguer Llopis

  És el cinquè volum de la col·lecció que el segell Columna Música dedica a la música virtuosa. El disc es titula "El clarinete mágico" i l'interpreten el clarinetista Josep Fuster i el pianista Francisco Hervás. L'enregistrament es va fer els dies 8 i 9 de setembre del 2018 al Conservatori Mestre Vert de Carcaixent, a València.

 • Novetat: Música coral de Morten Lauridsen
  Escolta àudio

  Novetat: Música coral de Morten Lauridsen

  El Cor de Cambra d'Europa, dirigit per Nicol Matt, interpreta música coral del compositor nord-americà, d'origen danès, Morten Lauridsen, que en algunes de les peces també toca el piano. L'àlbum, titulat "Light eternal", està integrat per obres compostes entre els anys 1987 i 2016. És un enregistrament del segell alemany Deutsche Grammophon.

 • Novetat: Nou disc de Bryn Terfel 5 anys després de l'últim àlbum d'estudi
  Escolta àudio

  Novetat: Nou disc de Bryn Terfel 5 anys després de l'últim àlbum d'estudi

  L'àlbum es titula "Dreams and songs" i és una col·lecció de propines musicals que Bryn Terfel ha gaudit interpretant-les durant molts anys. El disc és un homenatge als compositors i intèrprets de peces populars que són un plaer poder-les interpretar i sentir com el públic també les canta, com per exemple "If I were a rich man", del musical "Fiddler on the Roof" (un violinista a la teulada). Amb nous arranjaments per a orquestra, Bryn Terfel interpreta 14 temes: onze amb la Czech Philharmonic Orchestra, i tres amb la Royal Philharmonic Orchestra, sota la batuta de Paul Bateman.

 • Novetat: Primer enregistrament mundial del Concert per a violoncel de Salonen
  Escolta àudio

  Novetat: Primer enregistrament mundial del Concert per a violoncel de Salonen

  El compositor i director d'orquestra Esa-Pekka Salonen ha escrit un concert per al violoncel·lista Yo-Yo Ma, que és qui l'interpreta amb la Filharmònica de Los Àngeles, dirigida pel mateix autor de l'obra. L'àlbum es va enregistrar en directe el 8 de febrer del 2018, a la sala de concerts Walt Disney del Centre de Música de Los Angeles. Foto: Anne Ryan

 • Novetat: Renaud Capuçon i David Fray interpreten Bach
  Escolta àudio

  Novetat: Renaud Capuçon i David Fray interpreten Bach

  Es tracta del primer àlbum que enregistren junts. El disc està integrat per quatre de les sis sonates per a violí i clavecí obligat de Johann Sebastian Bach: la núm. 3 en Mi, la núm. 4, en Do, la núm. 5, en fa m i la núm. 6 en Sol. És un disc del segell Erato.

 • Novetat: Christian Thielemann dirigeix les 4 simfonies de Schumann
  Escolta àudio

  Novetat: Christian Thielemann dirigeix les 4 simfonies de Schumann

  Expert en el repertori romàntic, el prestigiós director d'orquestra Christian Thielemann dirigeix les quatre simfonies de Robert Schumann. Quatre obres mestres del romanticisme alemany que ens interpreta al capdavant de la Staatskapelle Dresden, de la qual n'és el director principal des de la temporada 2012/2013. L'àlbum es va enregistrar al Suntory Hall de Tòquio i l'ha editat el segell Sony Classical.

 • Novetat: Jordi Savall dirigeix la seva versió de la "Passió segons Sant Marc", de Bach
  Escolta àudio

  Novetat: Jordi Savall dirigeix la seva versió de la "Passió segons Sant Marc", de Bach

  És un enregistrament d'aquesta obra, que ha estat revisada i completada per Jordi Savall a partir de les recerques, reconstruccions i adaptacions fetes per Alexander Grychtolik. Savall ens presenta una versió que segueix exactament el text de la versió de 1744, que comenta els capítols 14 i 15 de l'evangeli de Sant Marc, donant sempre prioritat a la música de Bach i estructurat a partir de l'adaptació del text final de Picander a les fonts originals de les obres del compositor: l'Oda Fúnebre, la Passió segons Sant Mateu, les diferents versions de la Passió segons Sant Joan i algunes cantates. Intèrprets: David, Szigetvári (Evangelista), Marta Mathéu, soprano; Raffaele Pé, contratenor; Reinoud Van Mechelen, tenor; Konstantin Wolff, baix; Veus - Cor Infantil Amics de la Unió, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, dirigits per Jordi Savall. És un enregistrament del segell Alia Vox. (Foto: David Iganaszweski)

 • Novetat: Beethoven dirigit per Laurence Equilbey
  Escolta àudio

  Novetat: Beethoven dirigit per Laurence Equilbey

  Laurence Equilbey, al capdavant de l'Insula Orchestra i el cor de cambra Accentus, dues formacions fundades i dirigides per ella, ens presenten el Triple concert per a violí, violoncel, piano i orquestra en Do, op. 56 i la la Fantasia per a piano, cor i orquestra en do m, op. 80. Dues obres del període central de la creativitat de Beethoven. En aquest enregistrament també hi han participat, Alexandra Conunova, violí; Natalie Clein, violoncel; David Kadouch, Sandrine Piau, soprano; Anaïk Morel, mezzosoprano; Stanislas de Barbeyrac, tenor; Florian Sempey, baix; i Bertrand Chamayou, piano. És un àlbum del segell ERATO.

 • Novetat: Khatia Buniatishvili, una de les grans pianistes d'avui dia
  Escolta àudio

  Novetat: Khatia Buniatishvili, una de les grans pianistes d'avui dia

  És un nou àlbum de la sèrie que aquesta pianista georgiana dedica a un únic compositor. Aquesta vegada, a Franz Schubert, de qui interpreta la Sonata per a piano, en Si bemoll, D. 960, que va acabar de compondre dos mesos abans de morir, i els 4 Impromptus, D 899. El disc es tanca amb la transcripció que Franz Liszt va fer de "Ständchen" (Serenata), lied del recull "El cant del cigne", D 957 n. 4, de Schubert. És un àlbum del segell Sony classical.

 • Novetat: Música de l'estonià Arvo Pärt, creador de l'estil de composició "tintinnabuli"
  Escolta àudio

  Novetat: Música de l'estonià Arvo Pärt, creador de l'estil de composició "tintinnabuli"

  El disc es titula com una de les seves obres més famoses, "Spiegel im Spiegel", que l'obre i el tanca amb dues versions diferents (violoncel i piano / violí i piano). L'àlbum està integrat per obres que Arvo Pärt va compondre entre els anys 1973 i 2010, i que interpreten Kayako Bruckmann, violí; René Berman, violoncel; i Michael van Krücker, piano. És un disc del segell ETCETERA.

 • Novetat: "Acis and Galatea" l'obra dramàtica més popular en vida de Händel
  Escolta àudio

  Novetat: "Acis and Galatea" l'obra dramàtica més popular en vida de Händel

  "Acis and Galatea", serenata o entreteniment pastoral, amb llibret de John Gay, està basada en "Les Metamorfosis" d'Ovidi (llibre XIII). Mantenint-se fidels a l'estrena de l'obra, el 1718, la interpreten cinc cantants i nou músics: Jeremy Budd (Acis), Grace Davidson (Galatea), Stuart Young (Polyphemus), Mark Dobell (Damon), Simon Berridge (Coridon) i The Sixteen, dirigits per Harry Christophers. És un àlbum del segell CORO.

 • Novetat: El "Càntic dels Càntics" a través de cinc compositors
  Escolta àudio

  Novetat: El "Càntic dels Càntics" a través de cinc compositors

  Molts compositors de segles passats es van sentir atrets per la bellesa poètica, la complexitat dels significats al·legòrics i el llenguatge sensual del "Càntic dels Càntics", llibre de l'Antic Testament conservat entre els escrits sapiencials i que s'havia atribuït a Salomó. El conjunt vocal Capella Mariana, dirigit per Vojtěch Semerád, especialitzat en polifonia medieval i renaixentista i en el repertori vocal de principis del Barroc, interpreta obres de Palestrina, L'Héritier, Mantua, Gobert i Desprez. L'àlbum es titula "Song of Songs" i l'ha editat ETCETERA.

 • Novetat: La música de Gershwin des d'un punt de vista més contemporani
  Escolta àudio

  Novetat: La música de Gershwin des d'un punt de vista més contemporani

  El disc es titula "Gershwin Reimagined. An american in London" i ens presenta alguns dels grans títols del compositor novaiorquès des d'un punt de vista més contemporani. Obres que interpreta la Royal Philharmonic Orchestra de Londres, sota la batuta del director i compositor uruguaià José Serebrier, amb una formació de jazz, The Shelly Berg Trio (Shelly Berg, piano; Gregg Field, bateria; i Chuck Bergeron, contrabaix), a més d'altres intèrprets com el trompetista Arturo Sandoval, les cantants Ledisi i Monica Mancini i el violinista Mark O'Connor. És un àlbum del segell DECCA.