Les novetats de la setmana

 • Novetat: Iván Fischer dirigeix la Simfonia n. 7 de Gustav Mahler
  Escolta àudio

  Novetat: Iván Fischer dirigeix la Simfonia n. 7 de Gustav Mahler

  El director hongarès Iván Fischer dirigeix la setena simfonia de Mahler, una de les menys populars i estimades, amb l'esperança que, després de fer un recorregut complet per aquesta obra, que va de la foscor a la llum, això canviï. La interpreta amb l'Orquestra del Festival de Budapest. L'àlbum l'ha editat el segell Channel classics.

 • Novetat: El violinista James Ehnes interpreta tres primers enregistraments mundials
  Escolta àudio

  Novetat: El violinista James Ehnes interpreta tres primers enregistraments mundials

  El violinista canadenc James Ehnes interpreta tres obres dedicades a ell que són primers enregistraments mundials. Dos concerts per a violí de James Newton Howard i Aaron Jay Kernis, i "Stream of Limelight", de Bramwell Tovey. És un àlbum del segell Onyx.

 • Novetat: La soprano alemanya Anna Lucia Richter interpreta un lieder de Schubert
  Escolta àudio

  Novetat: La soprano alemanya Anna Lucia Richter interpreta un lieder de Schubert

  Titulat "Heimweh", és l'àlbum de debut d'aquesta jove soprano alemanya per al segell Pentatone. Un àlbum que interpreta amb el pianista Gerold Huber i la participació del clarinetista Matthias Schorn en l'últim lied.

 • Novetat: Oratori de Telemann dedicat a la consagració de la nova església de Sant Miquel d'Hamburg
  Escolta àudio

  Novetat: Oratori de Telemann dedicat a la consagració de la nova església de Sant Miquel d'Hamburg

  Georg Philipp Telemann tenia 81 anys quan va compondre l'oratori "Komm wieder, Herr, zu der Menge der Tausenden in Israel TVWV 2:12", per a la consagració de la nova església de Sant Miquel d'Hamburg, que havia quedat completament destruïda per un llamp el 1750. Amb text de Joachim Johann Daniel Zimmermann, l'interpreten: Rahel Maas (soprano), Marian Dijkhuizen (mezzosoprano), Julian Podger (tenor), Klaus Mertens (baix), Mauro Borgioni (baix) i la Kölner Akademi, dirigida per Michael Alexander Willens.

 • Novetat: LSO Live celebra el 90è aniversari del director d'orquestra Bernard Haitink
  Escolta àudio

  Novetat: LSO Live celebra el 90è aniversari del director d'orquestra Bernard Haitink

  Pocs artistes tenen una comprensió tan profunda de la música de Beethoven com el cèlebre director neerlandès Bernard Haitink, conegut pel seu domini del gran repertori simfònic. Aquest àlbum se centra en dues obres de Beethoven que l'Orquestra Simfònica de Londres interpreta amb Maria João Pires, pel que fa al Concert per a piano i orquestra n. 2 en Si b, op. 19; i amb el pianista Lars Vogt, el violinista Gordan Nikolitch i el violoncel·lista Tim Hugh, pel que fa al Triple concert per a violí, violoncel, piano i orquestra en Do, op. 56.

 • Novetat: Música sacra de Johann Friedrich Fasch (1688 - 1758)
  Escolta àudio

  Novetat: Música sacra de Johann Friedrich Fasch (1688 - 1758)

  Àlbum dedicat íntegrament a la música sacra de Johann Friedrich Fasch, a càrrec del cor Rheinische Kantorei i l'orquestra barroca Das Kleine Konzert, dues formacions fundades i dirigides per Hermann Max, una de les figures fonamentals de la interpretació amb criteris històrics. És un enregistrament del segell CPO.

 • Novetat: La compositora londinenca Rebecca Dale debuta per al segell Decca
  Escolta àudio

  Novetat: La compositora londinenca Rebecca Dale debuta per al segell Decca

  Rebecca Dale és la primera compositora que firma un contracte amb Decca Classics. El disc es titula "Requiem for my mother", i està integrat per dues obres, un rèquiem a la memòria de la seva mare, "Materna Requiem", però també dedicat a l'amor incondicional dels pares cap als seus fills; i la simfonia coral "When music sounds". Per al "Materna Requiem": Royal Liverpool Philharmonic Orchestra Kantos Chamber Choir Dir.: Clark Rundell Soprano: Louis Alder Tenor: Trystan Nena soprano: Hahhah Dienes-Williams Nen solista: Edward Hyde Orgue: Dave Hinitt Per a la simfonia coral "When music sounds": The Studio Orchestra The Cantus Ensemble Dir.: Jeff Atmajian Soprano: Nazan Fikret

 • Novetat: Primer disc del multipremiat Cosmos Quartet
  Escolta àudio

  Novetat: Primer disc del multipremiat Cosmos Quartet

  Primer disc de Cosmos Quartet, format per Helena Satué i Bernat Prat, violins; Lara Fernández, viola; i Oriol Prat, violoncel. Segons Alfred Brendel, "una formació amb un so i una aproximació personal que mereix cada instant d'atenció". Interpreten: Haydn: Quartet de corda en Mi bemoll, op. 64 n. 6 Brahms: Quartet de corda n. 3 en Mi bemoll, op. 67 Raquel García-Tomás: (...) Così mostraste a lei i vivi ardori miei (primer enregistrament mundial de la versió per a quartet de corda) És un àlbum editat per Seed Music

 • Novetat: L'arpista belga Anneleen Lenaerts interpreta obres per a arpa de Nino Rota
  Escolta àudio

  Novetat: L'arpista belga Anneleen Lenaerts interpreta obres per a arpa de Nino Rota

  L'arpista belga Anneleen Lenaerts dedica el seu nou disc al compositor italià Nino Rota, de qui aquest 2019 es commemora el 40è aniversari de la seva mort. Segons Lenaerts, Nino Rota mereix que se'l reconegui no només per la seva espectacular llista d'obres que va compondre per al cinema com "La dolce vita", "La strada" i "8 1/2", de Fellini; "Il gattopardo", de Visconti; "El padrí", de Coppola, o "Romeo i Julieta", de Zeffirelli, entre d'altres. L'obra principal del disc és el "Concert per a arpa i orquestra" (1947). Una obra que es complementa amb la "Sonata per a flauta i arpa" (1937) i la "Sarabanda i Toccata per a arpa" (1945). I per tancar el disc, cinc arranjaments que Daniel Capelletti ha fet de cinc de les bandes sonores de Nino Rota.

 • Novetat: El violoncel·lista alemany Johannes Moser interpreta Witold Lutoslawski i Henri Dutilleux
  Escolta àudio

  Novetat: El violoncel·lista alemany Johannes Moser interpreta Witold Lutoslawski i Henri Dutilleux

  El violoncel·lista alemany Johannes Moser enregistra dues grans obres mestres de la segona meitat del segle XX que va estrenar el violoncel·lista Mstislav Rostropovich el 1970. Moser les interpreta amb l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín, sota la batuta del director d'orquestra danès Thomas Søndergård. És un àlbum del segell PENTATONE. (Foto: pàgina web de l'artista, http://www.johannes-moser.com/ )

 • Novetat: L'àlbum més personal de la saxofonista australiana Amy Dickson
  Escolta àudio

  Novetat: L'àlbum més personal de la saxofonista australiana Amy Dickson

  Amb aquest àlbum titulat "In circles", la saxofonista Amy Dickson explora les connexions entre els compositors clàssics i la música popular. Col·laboren en aquest àlbum William Barton, compositor i virtuós del didjeridú, que és un instrument musical, tradicional dels aborígens australians, el pianista Daniel de Borah, i l'Orquestra Simfònica d'Adelaida dirigida per Nicholas Carter. És un àlbum del segell Sony Classical.

 • Novetat: Àlbum del violoncel·lista Guillermo Pastrana i el pianista Daniel Blanch
  Escolta àudio

  Novetat: Àlbum del violoncel·lista Guillermo Pastrana i el pianista Daniel Blanch

  És un àlbum del segell Ibs Classical impulsat i produït per l'Associació Joan Manén, una entitat dedicada a la recuperació i difusió del patrimoni musical català. El violoncel·lista Guillermo Pastrana i el pianista Daniel Blanch interpretenb tres sonates de tres compositors catalans: Joan Manén, Robert Gerhard i Xavier Montsalvatge. L'album es va enregistrar entre el 21 i el 23 de juliol del 2018 a l'Auditori Manuel de Falla de Granada.

 • Novetat: El pianista i compositor turc Fazil Say interpreta les seves obres per a piano sol
  Escolta àudio

  Novetat: El pianista i compositor turc Fazil Say interpreta les seves obres per a piano sol

  Fazil Say ha comentat que no hi ha gaires obres purament musicals sobre el tema de Troia, per tant, ha intentat expressar totes les característiques dramàtiques d'aquesta llegenda màgica a través del llenguatge de la música, i ho ha fet component la "Troy Sonata", op. 78, amb la qual comença aquest àlbum que també inclou "The moving mansion", op. 72a "Hommage to Atatürk", que relata l'amor d'Atatürk per la natura i ho fa amb una història que comença a la ciutat turca de Yalova el 1929. I el disc s'acaba amb dues peces de l'"Art of piano", op. 66.

 • Novetat: La Simfonia n. 2 de Bernstein, una obra per celebrar el centenari de Bernstein
  Escolta àudio

  Novetat: La Simfonia n. 2 de Bernstein, una obra per celebrar el centenari de Bernstein

  "Tocaries aquesta obra amb mi quan faci 100 anys?", això és el que Leonard Bernstein va preguntar a un jove Krystian Zimerman fa més de 30 anys. Malauradament, això no ha estat possible, perquè Bernstein va morir als 72 anys, el 14 d'octubre del 1990. Però en aquest enregistrament del segell Deutsche Grammophon, Zimmerman l'interpreta amb la Filharmònica de Berlín, dirigida per Simon Rattle.

 • Novetat: "Moderniste", música per a instruments de vent
  Escolta àudio

  Novetat: "Moderniste", música per a instruments de vent

  És un àlbum doble titulat "Moderniste", que interpreta el quintet de vent Les vents français i el pianista Éric Le Sage. Quatre dels compositors representats en aquest àlbum doble es poden associar legítimament al que es coneix com a modernisme, referint-se a la proliferació general de noves idees i a la nova estètica musical a principis del segle XX i més enllà. Pel que fa a les dues obres de Philippe Hersant i Thierry Escaich, ens conviden a reflexionar sobre el que, avui dia, significa la modernitat per a nosaltres. L'àlbum l'ha editat Warner Classics.