Les novetats de la setmana

 • Novetat: Enregistrament de la versió original d'"El amor brujo", de Manuel de Falla
  Escolta àudio

  Novetat: Enregistrament de la versió original d'"El amor brujo", de Manuel de Falla

  És un àlbum del segell Naxos integrat per dues obres mestres de Manuel de Falla: "El amor brujo", en la versió original de 1915, i "El retablo de Maese Pedro". Intèrprets: Esperanza Fernández, cantaora Alfredo García, baríton Jennifer Zetlan, soprano Jorge Garza, tenor Perspectives Ensemble Sato Moughalian, directora artística Angel Gil-Ordóñez, director

 • Novetat: Música de les 40 hores de la catedral de Girona entre els segles XVII i XVIII
  Escolta àudio

  Novetat: Música de les 40 hores de la catedral de Girona entre els segles XVII i XVIII

  Enregistrament en directe del concert que Música Antiga de Girona va fer el 2 de desembre del 2018 a l'Auditori de La Mercè, a Girona. Sota la direcció de Josep Vila i Casañas, des de l'orgue positiu, interpreten vuit obres que es van recuperar de l'arxiu capitular de la catedral de Girona. Són peces que corresponien a l'hora dels canonges durant la qual s'interpretava música eucarística.

 • Novetat: "Mother", un àlbum centrat en les diferents facetes de la maternitat
  Escolta àudio

  Novetat: "Mother", un àlbum centrat en les diferents facetes de la maternitat

  "Mother" és un àlbum centrat en les diferents facetes de la maternitat, tant en el món occidental, representat per la veu de la soprano Núria Rial, com en el món oriental, representat per la veu de la mezzosoprano Dima Orsho, que també és compositora i autora de l'obra que tanca el disc, "Ishtar - The greater mother". Un àlbum que interpreten amb el conjunt barroc Musica Alta Ripa. És un àlbum del segell Deutsche Harmonia Mundi.

 • L'Orquestra Simfònica de Basilea enregistra "The secret Fauré II"
  Escolta àudio

  L'Orquestra Simfònica de Basilea enregistra "The secret Fauré II"

  Després del gran èxit que va tenir el primer disc, editat el 2018, sota la direcció d'Ivor Bolton, l'Orquestra Simfònica de Basilea ens descobreix aspectes desconeguts de la música de Fauré, ja que en aquest enregistrament s'han aplicat les tècniques de la musicologia moderna basant-se en la nova edició crítica d'aquestes obres publicada per Bärenreiter Verlag. És un àlbum del segell Sony Classical.

 • Novetat: La música de Madrid en temps de Goya
  Escolta àudio

  Novetat: La música de Madrid en temps de Goya

  És l'últim disc del Cuarteto Quiroga que, sota el títol "Heritage. The music of Madrid in the Time of Goya", ens presenta quatre obres de quatre compositors, tres del quals haurien coincidit amb Goya i, fins i tot, haurien aparegut en alguns dels seus quadres: Luigi Boccherini; Gaetano Brunetti i João Pedro de Almeida. I l'últim compositor que hi trobem representat és Manuel Canales. És un àlbum del segell holandès Cobra Records.

 • Novetat: La Sonorosa, fundada i dirigida per Edwin García, homenatja Luis de Briceño
  Escolta àudio

  Novetat: La Sonorosa, fundada i dirigida per Edwin García, homenatja Luis de Briceño

  "¡Vida bona!. Luis de Briceño, sus sones y sus canciones" és un homenatge a Luis de Briceño, als orígens de la guitarra i a tots els 'tañedores' que durant segles han transmès, de generació en generació, l'art d'acompanyar el cant i la dansa. És un disc del segell La mà de Guido, que interpreta l'agrupació La Sonorosa, dirigida pel seu fundador, Edwin García González.

 • Novetat: El "testament simfònic" de Wolfgang Amadeus Mozart
  Escolta àudio

  Novetat: El "testament simfònic" de Wolfgang Amadeus Mozart

  És un doble àlbum dedicat íntegrament a Wolfgang Amadeus Mozart, que interpreta Le Concert des Nations, amb Manfredo Kremer, concertino, sota la direcció de Jordi Savall. L'àlbum està dedicat a les tres últimes simfonies que va compondre Mozart, obres cabdals, tal com comenta Jordi Savall, que va compondre en plena maduresa, el 1788, amb encara no un mes i mig. És un àlbum del segell Alia Vox.

 • Novetat: "Ab urbe condita", cantata per a cor, solistes, dos pianos i percussió, de Ramón Pastor
  Escolta àudio

  Novetat: "Ab urbe condita", cantata per a cor, solistes, dos pianos i percussió, de Ramón Pastor

  Ramón Pastor va compondre "Ab urbe condita", cantata per a cor (amb solistes), dos pianos i percussió, per al Projecte Residències de l'Orfeó Universitari de València, el 2015. Amb text del primer llibre de Titus Livi (Pàdua, 59 aC-17 dC), la interpreten l'Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres, amb Adolf Bueso i el mateix Ramón Pastor, pianos. És un àlbum del segell ARS HARMONICA.

 • Novetat: Bocatto di cardinale
  Escolta àudio

  Novetat: Bocatto di cardinale

  És l'àlbum de debut del contratenor Víctor Jiménez Díaz i l'Ensemble Rigaudon, format per Maike Burgdorf, corda polsada; Àngel Villagrasa, clavicèmbal, i Dimitri Kindynis, violoncel barroc. El disc està integrat per 6 cantates d'Alessandro Scarlatti, Giovanni Battista Bononcini, Antonio Caldara, Antonio Lucio Vivaldi, Georg Friedrich Händel i Benedetto Marcello, amb text del cardenal Pietro Ottoboni Jr. (1670 - 1740). És un disc del segell Columna Música.

 • Novetat: El primer oratori alemany de la passió
  Escolta àudio

  Novetat: El primer oratori alemany de la passió

  Enregistrament de "Der blutige und sterbende Jesus", de Reinhard Keiser, oratori de la passió, amb llibret de Christian Friedrich Hunold, compost el 1705 i revisat el 1729. Intèrprets: Monika Mauch i Anna Kellnhofer, sopranos. Anne Bierwirth, contralt. Mirko Ludwig i Hans Jörg Mammel, tenors. Dominik Wörner, Matthias Lutze i Oliver Luhn, baixos. Cantus Thuringia Capella Thuringia Bernhard Klapprott, direcció És un àlbum del segell CPO.

 • Novetat: Tres primers enregistraments mundials de dobles concerts per a guitarra
  Escolta àudio

  Novetat: Tres primers enregistraments mundials de dobles concerts per a guitarra

  És un àlbum que aplega tres obres de tres compositors actuals de diferents generacions: David del Puerto (1964), Antón García Abril (1933) i Javier López de Guereña (1957), a càrrec de Miguel Trápaga, intèrpret de totes tres, que compta amb la col·laboració d'Ángel Luis Castaño, acordió; Teresa Folgueira, guitarra, i Fernando Arias, vibràfon. A més de l'Oviedo Filarmonia, dirigida per Óliver Díaz. És un enregistrament del segell Naxos.

 • Novetat: Integral de les obres corals del Maurice Duruflé
  Escolta àudio

  Novetat: Integral de les obres corals del Maurice Duruflé

  El compositor i organista francès Maurice Duruflé no va compondre un gran nombre d'obres corals, ni tampoc per a orgue, però hem de dir que són d'una gran bellesa. Obres sovint escrites i reescrites fins que en quedava completament satisfet. A més, Duruflé va ser un compositor que va repensar i va reconfigurar la seva música fins a l'últim moment. Intèrprets: Houston Chamber Choir Robert Simpson, fundador i director artístic Ken Cowan, orgue És un àlbum del segell Signum Classics.

 • Novetat: L'Amsterdam Sinfonietta enregistra un àlbum dedicat a Bartók i Brahms
  Escolta àudio

  Novetat: L'Amsterdam Sinfonietta enregistra un àlbum dedicat a Bartók i Brahms

  Nou àlbum de l'Amsterdam Sinfonietta, una orquestra de corda holandesa formada per 22 músics, amb Candida Thompson, concertino i directora artística. El disc està integrat per dues obres. El Divertiment per a corda, BB 118, de Béla Bartók; i el Quintet de corda n. 2 en Sol, op. 111, de Johannes Brahms.

 • Novetat: Iván Fischer dirigeix la Simfonia n. 7 de Gustav Mahler
  Escolta àudio

  Novetat: Iván Fischer dirigeix la Simfonia n. 7 de Gustav Mahler

  El director hongarès Iván Fischer dirigeix la setena simfonia de Mahler, una de les menys populars i estimades, amb l'esperança que, després de fer un recorregut complet per aquesta obra, que va de la foscor a la llum, això canviï. La interpreta amb l'Orquestra del Festival de Budapest. L'àlbum l'ha editat el segell Channel classics.

 • Novetat: El violinista James Ehnes interpreta tres primers enregistraments mundials
  Escolta àudio

  Novetat: El violinista James Ehnes interpreta tres primers enregistraments mundials

  El violinista canadenc James Ehnes interpreta tres obres dedicades a ell que són primers enregistraments mundials. Dos concerts per a violí de James Newton Howard i Aaron Jay Kernis, i "Stream of Limelight", de Bramwell Tovey. És un àlbum del segell Onyx.