Les novetats de la setmana

 • Novetat: Bocatto di cardinale
  Escolta àudio

  Novetat: Bocatto di cardinale

  És l'àlbum de debut del contratenor Víctor Jiménez Díaz i l'Ensemble Rigaudon, format per Maike Burgdorf, corda polsada; Àngel Villagrasa, clavicèmbal, i Dimitri Kindynis, violoncel barroc. El disc està integrat per 6 cantates d'Alessandro Scarlatti, Giovanni Battista Bononcini, Antonio Caldara, Antonio Lucio Vivaldi, Georg Friedrich Händel i Benedetto Marcello, amb text del cardenal Pietro Ottoboni Jr. (1670 - 1740). És un disc del segell Columna Música.

 • Novetat: El primer oratori alemany de la passió
  Escolta àudio

  Novetat: El primer oratori alemany de la passió

  Enregistrament de "Der blutige und sterbende Jesus", de Reinhard Keiser, oratori de la passió, amb llibret de Christian Friedrich Hunold, compost el 1705 i revisat el 1729. Intèrprets: Monika Mauch i Anna Kellnhofer, sopranos. Anne Bierwirth, contralt. Mirko Ludwig i Hans Jörg Mammel, tenors. Dominik Wörner, Matthias Lutze i Oliver Luhn, baixos. Cantus Thuringia Capella Thuringia Bernhard Klapprott, direcció És un àlbum del segell CPO.

 • Novetat: Tres primers enregistraments mundials de dobles concerts per a guitarra
  Escolta àudio

  Novetat: Tres primers enregistraments mundials de dobles concerts per a guitarra

  És un àlbum que aplega tres obres de tres compositors actuals de diferents generacions: David del Puerto (1964), Antón García Abril (1933) i Javier López de Guereña (1957), a càrrec de Miguel Trápaga, intèrpret de totes tres, que compta amb la col·laboració d'Ángel Luis Castaño, acordió; Teresa Folgueira, guitarra, i Fernando Arias, vibràfon. A més de l'Oviedo Filarmonia, dirigida per Óliver Díaz. És un enregistrament del segell Naxos.

 • Novetat: Integral de les obres corals del Maurice Duruflé
  Escolta àudio

  Novetat: Integral de les obres corals del Maurice Duruflé

  El compositor i organista francès Maurice Duruflé no va compondre un gran nombre d'obres corals, ni tampoc per a orgue, però hem de dir que són d'una gran bellesa. Obres sovint escrites i reescrites fins que en quedava completament satisfet. A més, Duruflé va ser un compositor que va repensar i va reconfigurar la seva música fins a l'últim moment. Intèrprets: Houston Chamber Choir Robert Simpson, fundador i director artístic Ken Cowan, orgue És un àlbum del segell Signum Classics.

 • Novetat: L'Amsterdam Sinfonietta enregistra un àlbum dedicat a Bartók i Brahms
  Escolta àudio

  Novetat: L'Amsterdam Sinfonietta enregistra un àlbum dedicat a Bartók i Brahms

  Nou àlbum de l'Amsterdam Sinfonietta, una orquestra de corda holandesa formada per 22 músics, amb Candida Thompson, concertino i directora artística. El disc està integrat per dues obres. El Divertiment per a corda, BB 118, de Béla Bartók; i el Quintet de corda n. 2 en Sol, op. 111, de Johannes Brahms.

 • Novetat: Iván Fischer dirigeix la Simfonia n. 7 de Gustav Mahler
  Escolta àudio

  Novetat: Iván Fischer dirigeix la Simfonia n. 7 de Gustav Mahler

  El director hongarès Iván Fischer dirigeix la setena simfonia de Mahler, una de les menys populars i estimades, amb l'esperança que, després de fer un recorregut complet per aquesta obra, que va de la foscor a la llum, això canviï. La interpreta amb l'Orquestra del Festival de Budapest. L'àlbum l'ha editat el segell Channel classics.

 • Novetat: El violinista James Ehnes interpreta tres primers enregistraments mundials
  Escolta àudio

  Novetat: El violinista James Ehnes interpreta tres primers enregistraments mundials

  El violinista canadenc James Ehnes interpreta tres obres dedicades a ell que són primers enregistraments mundials. Dos concerts per a violí de James Newton Howard i Aaron Jay Kernis, i "Stream of Limelight", de Bramwell Tovey. És un àlbum del segell Onyx.

 • Novetat: La soprano alemanya Anna Lucia Richter interpreta un lieder de Schubert
  Escolta àudio

  Novetat: La soprano alemanya Anna Lucia Richter interpreta un lieder de Schubert

  Titulat "Heimweh", és l'àlbum de debut d'aquesta jove soprano alemanya per al segell Pentatone. Un àlbum que interpreta amb el pianista Gerold Huber i la participació del clarinetista Matthias Schorn en l'últim lied.

 • Novetat: Oratori de Telemann dedicat a la consagració de la nova església de Sant Miquel d'Hamburg
  Escolta àudio

  Novetat: Oratori de Telemann dedicat a la consagració de la nova església de Sant Miquel d'Hamburg

  Georg Philipp Telemann tenia 81 anys quan va compondre l'oratori "Komm wieder, Herr, zu der Menge der Tausenden in Israel TVWV 2:12", per a la consagració de la nova església de Sant Miquel d'Hamburg, que havia quedat completament destruïda per un llamp el 1750. Amb text de Joachim Johann Daniel Zimmermann, l'interpreten: Rahel Maas (soprano), Marian Dijkhuizen (mezzosoprano), Julian Podger (tenor), Klaus Mertens (baix), Mauro Borgioni (baix) i la Kölner Akademi, dirigida per Michael Alexander Willens.

 • Novetat: LSO Live celebra el 90è aniversari del director d'orquestra Bernard Haitink
  Escolta àudio

  Novetat: LSO Live celebra el 90è aniversari del director d'orquestra Bernard Haitink

  Pocs artistes tenen una comprensió tan profunda de la música de Beethoven com el cèlebre director neerlandès Bernard Haitink, conegut pel seu domini del gran repertori simfònic. Aquest àlbum se centra en dues obres de Beethoven que l'Orquestra Simfònica de Londres interpreta amb Maria João Pires, pel que fa al Concert per a piano i orquestra n. 2 en Si b, op. 19; i amb el pianista Lars Vogt, el violinista Gordan Nikolitch i el violoncel·lista Tim Hugh, pel que fa al Triple concert per a violí, violoncel, piano i orquestra en Do, op. 56.

 • Novetat: Música sacra de Johann Friedrich Fasch (1688 - 1758)
  Escolta àudio

  Novetat: Música sacra de Johann Friedrich Fasch (1688 - 1758)

  Àlbum dedicat íntegrament a la música sacra de Johann Friedrich Fasch, a càrrec del cor Rheinische Kantorei i l'orquestra barroca Das Kleine Konzert, dues formacions fundades i dirigides per Hermann Max, una de les figures fonamentals de la interpretació amb criteris històrics. És un enregistrament del segell CPO.

 • Novetat: La compositora londinenca Rebecca Dale debuta per al segell Decca
  Escolta àudio

  Novetat: La compositora londinenca Rebecca Dale debuta per al segell Decca

  Rebecca Dale és la primera compositora que firma un contracte amb Decca Classics. El disc es titula "Requiem for my mother", i està integrat per dues obres, un rèquiem a la memòria de la seva mare, "Materna Requiem", però també dedicat a l'amor incondicional dels pares cap als seus fills; i la simfonia coral "When music sounds". Per al "Materna Requiem": Royal Liverpool Philharmonic Orchestra Kantos Chamber Choir Dir.: Clark Rundell Soprano: Louis Alder Tenor: Trystan Nena soprano: Hahhah Dienes-Williams Nen solista: Edward Hyde Orgue: Dave Hinitt Per a la simfonia coral "When music sounds": The Studio Orchestra The Cantus Ensemble Dir.: Jeff Atmajian Soprano: Nazan Fikret

 • Novetat: Primer disc del multipremiat Cosmos Quartet
  Escolta àudio

  Novetat: Primer disc del multipremiat Cosmos Quartet

  Primer disc de Cosmos Quartet, format per Helena Satué i Bernat Prat, violins; Lara Fernández, viola; i Oriol Prat, violoncel. Segons Alfred Brendel, "una formació amb un so i una aproximació personal que mereix cada instant d'atenció". Interpreten: Haydn: Quartet de corda en Mi bemoll, op. 64 n. 6 Brahms: Quartet de corda n. 3 en Mi bemoll, op. 67 Raquel García-Tomás: (...) Così mostraste a lei i vivi ardori miei (primer enregistrament mundial de la versió per a quartet de corda) És un àlbum editat per Seed Music

 • Novetat: L'arpista belga Anneleen Lenaerts interpreta obres per a arpa de Nino Rota
  Escolta àudio

  Novetat: L'arpista belga Anneleen Lenaerts interpreta obres per a arpa de Nino Rota

  L'arpista belga Anneleen Lenaerts dedica el seu nou disc al compositor italià Nino Rota, de qui aquest 2019 es commemora el 40è aniversari de la seva mort. Segons Lenaerts, Nino Rota mereix que se'l reconegui no només per la seva espectacular llista d'obres que va compondre per al cinema com "La dolce vita", "La strada" i "8 1/2", de Fellini; "Il gattopardo", de Visconti; "El padrí", de Coppola, o "Romeo i Julieta", de Zeffirelli, entre d'altres. L'obra principal del disc és el "Concert per a arpa i orquestra" (1947). Una obra que es complementa amb la "Sonata per a flauta i arpa" (1937) i la "Sarabanda i Toccata per a arpa" (1945). I per tancar el disc, cinc arranjaments que Daniel Capelletti ha fet de cinc de les bandes sonores de Nino Rota.

 • Novetat: El violoncel·lista alemany Johannes Moser interpreta Witold Lutoslawski i Henri Dutilleux
  Escolta àudio

  Novetat: El violoncel·lista alemany Johannes Moser interpreta Witold Lutoslawski i Henri Dutilleux

  El violoncel·lista alemany Johannes Moser enregistra dues grans obres mestres de la segona meitat del segle XX que va estrenar el violoncel·lista Mstislav Rostropovich el 1970. Moser les interpreta amb l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Berlín, sota la batuta del director d'orquestra danès Thomas Søndergård. És un àlbum del segell PENTATONE. (Foto: pàgina web de l'artista, http://www.johannes-moser.com/ )