L'entrevista del "Revolució 4.0"

 • Jaume Roures: "A Mediapro estem preparant un documental sobre jutges europeus i espanyols"
  Escolta àudio

  Jaume Roures: "A Mediapro estem preparant un documental sobre jutges europeus i espanyols"

  Comencem la tercera temporada de Revolució 4.0 entrevistant Jaume Roures, fundador i director general de la productora Mediapro. Xantal Llavina parla amb ell per analitzar el seu èxit empresarial, el panorama mediàtic actual i el futur de la comunicació a nivell global. I també ens avança en primícia dues novetats molt importants en què està treballant Mediapro. La primera, un documental sobre la feina dels jutges europeus i espanyols, i que té previst emetre abans que comencin els judicis als polítics empresonats. I la segona, ens confirma que Mediapro produirà l'any que ve una nova pel·lícula amb el director Woody Allen, que es rodarà a Barcelona. En l'actualitat Mediapro té més de 6.000 treballadors repartits en les seus que té l'empresa per 35 països i 4 continents, tot i que, segons ens diu Roures, el "nucli dur" està format per unes 200 persones de la seva total confiança. Tenacitat i treball diu que són els seus valors professionals.

 • Jordi Puigneró: "Si hi ha un altre referèndum es podrà votar electrònicament"
  Escolta àudio

  Jordi Puigneró: "Si hi ha un altre referèndum es podrà votar electrònicament"

  En l'últim programa de la temporada, fem balanç TIC i Xantal Llavina entrevista el nou conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Per primera vegada, la digitalització dona nom a una conselleria i per tant es converteix en un element clau de l'estratègia política del govern. Afirma que si ara no aprofitem la revolució digital, no pujarem al tren del progrés i ens ofereix una dada: al gener, els llocs de treball TIC ja van superar la indústria de l'automòbil. Ens parla també de l'aposta de Catalunya pel món empresarial i diu que la fuga d'empreses no ha estat de casa nostra a l'exterior, sinó al contrari. Explica també que la seva conselleria oferirà fins a 30.000 places de treball i que en el futur, els treballadors públics hauran d'acreditar un cert nivell de competència digital.

 • Bassas: "Els governs es preocupen per les 'fake news' quan, de vegades, ells en són els emissors"
  Escolta àudio

  Bassas: "Els governs es preocupen per les 'fake news' quan, de vegades, ells en són els emissors"

  Xantal Llavina entrevista el periodista i emprenedor Antoni Bassas. Repassem la biografia d'aquest comunicador, que durant catorze anys va conduir "El matí de Catalunya Ràdio", i analitzem el present i el futur del periodisme, la convivència entre mitjans públics i privats i el paper de les xarxes socials. També parlem sobre la manipulació als mitjans de comunicació, sorgida arran de la situació política catalana dels darrers mesos. En aquest sentit, afirma que quan veus un govern mentint tal com ho ha fet no s'entén que parlin de "fake news". Respecte als fets de l'octubre, assegura que han fet més mal les mentides que els cops i que a Felip VI li preguntaria què el va portar a pensar el discurs del 3 d'octubre. En el terreny personal, diu que se sent molt complet amb el que fa ara, que és refractari als despatxos i que presentar un telenotícies li agradaria molt. I, per acabar, elogia Joaquim Maria Puyal, a qui considera un mestre i un gran referent de la comunicació a Catalunya.

 • Ramon Gener: "Ara parlo d'òpera i art per televisió en 72 països de tot el món"
  Escolta àudio

  Ramon Gener: "Ara parlo d'òpera i art per televisió en 72 països de tot el món"

  Xantal Llavina entrevista l'emprenedor i comunicador de televisió Ramon Gener, l'ànima d'exitosos programes com "This is art" i "Òpera en texans", on ens encomana la seva passió per la música, l'art i la cultura. Assegura que donaria mitja vida per cantar però que el seu do no és aquest, tot i que diu que la recerca més maca de la vida és buscar-lo. Confessa que li agrada i escolta tot tipus de música, que l'òpera és una de les seves debilitats i que gràcies al programa en parla en tres idiomes diferents i en 72 països. Ens explica també com veu el futur de la televisió. Diu que és capaç de plorar davant una obra d'art i que "Els gira-sols" són el seu mirall. També confessa que no li agrada gaire la paraula "cultura", però que tot ho és: des de Van Gogh fins a Belén Esteban. Si el fan triar, prefereix parlar de coneixement o de cultivar, i ens diu que només hi ha una cosa millor que la música: la gent.

 • Jordi Cruz: "Soc tossut, tenaç i inconformista, i per mi l'èxit és ser feliç per dins"
  Escolta àudio

  Jordi Cruz: "Soc tossut, tenaç i inconformista, i per mi l'èxit és ser feliç per dins"

  "Revolució 4.0" surt de l'estudi per entrevistar Jordi Cruz a la cuina del restaurant Abac de Barcelona. Amb tres estrelles Michelin i una popularitat i presència mediàtica imparables, ha aconseguit fer realitat el somni que perseguia des dels catorze anys. A punt d'obrir un nou establiment que es dirà Atempo a Sant Julià de Ramis, ens explica com s'enfronta, dia a dia, a un ritme de treball vertiginós que combina cuina i televisió. Afirma que fer "Masterchef" no li ha tret un sol segon de fer el que més li agrada: crear a la cuina. Assegura que la clau de l'èxit és la passió, la tenacitat i voler passar-ho bé. Que no hi ha res millor que un plat porti el teu nom. Ens parla de tot sense embuts: feina, èxit professional i política catalana. Diu que no entén, com molta gent, que hi hagi polítics catalans a la presó i que cal diàleg. A Torra i a Sánchez els donaria de menú, irònicament, pa i aigua perquè parlin fins que trobin aquest diàleg.

 • Sílvia Bel: "M'agradaria que no haguéssim de renunciar a la nostra llibertat"
  Escolta àudio

  Sílvia Bel: "M'agradaria que no haguéssim de renunciar a la nostra llibertat"

  Xantal Llavina entrevista Sílvia Bel, una de les actrius catalanes actuals més destacades, que acumula èxits teatrals i televisius. Parlem de la seva vida professional, que ja suma més de 20 anys de carrera, però també coneixem una dona a qui no fa por dir el que pensa, tot i que reconeix que de vegades hauria de callar més. Afirma que estar segur d'un mateix aporta coses bones, però tenir dubtes també. Destaca que una de les seves qualitats és ser molt perfeccionista i que professionalment és just al lloc on volia ser. Ens explica que li agrada assajar el seu personatge Marta de la sèrie "Com si fos ahir" de TV3 mentre passeja per Collserola i que, quan no té feina, agafa la furgoneta i marxa a la muntanya. Diu que estem en un moment polític estrany i que no li agradaria haver de renunciar a la nostra llibertat.

 • Ventura Barba i Miqui Puig: L'èxit del Sónar ha estat portar 25 anys imaginant el futur
  Escolta àudio

  Ventura Barba i Miqui Puig: L'èxit del Sónar ha estat portar 25 anys imaginant el futur

  Programa especial des del Sónar, el Festival de Música Avançada que aquest any ha celebrat la 25a edició. Entrevistem Ventura Barba, director executiu del festival, i el músic i locutor Miqui Puig. Analitzem els motius pels quals aquest congrés de creativitat i tecnologia agafa cada vegada més rellevància. Parlem de com s'ha imaginat el futur des de cinc grans àrees: l'exploració espacial, la música, les experiències audiovisuals, internet i la intel·ligència artificial. Els dos convidats coincideixen que calen perfils creadors en la tecnologia, perquè ells són el primer esglaó de la innovació. També parlem de la paraula clau del festival: exploració. Ens expliquen que la millor manera de comunicar-se amb possible vida extraterrestre és la música i que per això, n'han enviat al espai, amb l'esperança que d'aquí a un temps els extraterrestres la rebin i decideixin visitar-nos. Els càlculs que fan situen aquest fet d'aquí a 25 anys, coincidint amb el 50è aniversari del festival.

 • "Catalunya és el millor lloc per emprendre", segons Acció, Barcelona Activa i Emprèn
  Escolta àudio

  "Catalunya és el millor lloc per emprendre", segons Acció, Barcelona Activa i Emprèn

  Posem sobre la taula el paper de l'administració pública a l'hora de donar suport als emprenedors. Xantal Llavina modera un debat a tres bandes amb Joan Romero, conseller delegat d'Acció, l'agència de la Generalitat que dona suport a la competitivitat de l'empresa catalana, Montse Basora, directora d'Emprenedoria de Barcelona Activa, i Pere Condom, director del programa Catalunya Emprèn de la Generalitat. Com ajuda l'administració pública els emprenedors? Quin assessorament ofereix? Milers d'empreses ja se n'han beneficiat, però encara hi ha molts emprenedors i autònoms que no saben que els organismes públics ofereixen molts serveis. Des de Catalunya Emprèn, amb un ampli programa d'activitats, es destaca el gran talent humà i la bona salut de la nostra emprenedoria. Els tres convidats coincideixen que ara mateix Catalunya és el millor lloc per emprendre i Barcelona es dispara a Europa en la creació de "start-ups".

 • Niño Becerra: "D'aquí cinc mesos Catalunya tindrà un pla d'independència econòmica"
  Escolta àudio

  Niño Becerra: "D'aquí cinc mesos Catalunya tindrà un pla d'independència econòmica"

  L'economista Santiago Niño Becerra visita el "Revolució 4.0" per parlar amb Xantal Llavina de la situació econòmica present de Catalunya i, sobretot, futura. Les dades confirmen el creixement de l'economia catalana, que Niño Becerra no dubta a afirmar que és millor que el d'Espanya i Europa. Assegura que el futur econòmic espanyol és molt lleig i que aquí el nivell és més elevat. Sense defugir cap pregunta i reafirmant-se en la predicció que ens va fer a l'octubre, Niño Becerra creu que d'aquí cinc mesos a Catalunya hi haurà una mena de pla Ibarretxe, pas anterior a la independència econòmica com a solució. Assegura que d'aquí dos o tres anys la renda bàsica estarà en marxa a tot Europa i que les pensions espanyoles no se salvaran amb la "taxa Google", amb la taxa de les tecnològiques, i que caldrà que els ciutadans treballin molts més anys.

 • Jaume Cabré: "A Espanya es creuen una realitat manipulada"
  Escolta àudio

  Jaume Cabré: "A Espanya es creuen una realitat manipulada"

  Xantal Llavina es desplaça fins a la casa de Jaume Cabré a Matadepera. Un dels grans de la literatura catalana ens parla de la seva trajectòria, de com viu "jugant-s'hi la vida" i del procés de creació literària, i també ens avança els seus projectes futurs. Coneixem íntimament un emprenedor de la literatura, per a molts un ferm candidat al Premi Nobel, guardó que ens confessa que li faria il·lusió. Ens explica com és el seu procés lent d'escriptura, per ell una necessitat vital, i com es desmaia quan acaba una novel·la. Diu que el seu principal valor és la tossuderia i "posar la banya" sempre. A l'hora de parlar de l'actualitat comenta que el 155 està creant una realitat paral·lela i manipulada.

 • Xavier Bosch: "Vivim la tirania del clic i podem tendir a l'estupidesa de la societat"
  Escolta àudio

  Xavier Bosch: "Vivim la tirania del clic i podem tendir a l'estupidesa de la societat"

  Entrevista al periodista i escriptor Xavier Bosch per parlar sobre el futur dels mitjans de comunicació. La manipulació, les "fake news", l'entorn digital i com serà el periodisme del segle XXI. Bosch, que abans de dedicar-se a escriure ficció va dirigir programes de ràdio, televisió i també va ser director del diari "Avui", ara afirma que "l'arròs mediàtic se li ha covat" i que seguirà amb les novel·les, on pot explicar sovint allò que no es pot dir en el periodisme. Assegura que és un "tastaolletes", que el periodisme serà digital o no serà, que el mòbil fa que portem les notícies a la butxaca, el que provoca la tirania del clic, i que la manipulació informativa es podria acabar si tots els mitjans de comunicació tinguessin mosques "colloneres" internes com ara està passant a RTVE amb la darrera campanya de denúncia. A més, ens avança, atenció! alguns dels trets de la seva pròxima novel·la: Un arquitecte, una novel·la d'emocions i sentiments que espera publicar el 2019.

 • Guillem Sans-Xavi Cazorla: Els secrets de l'èxit de l'APM, l'espai d'humor més veterà
  Escolta àudio

  Guillem Sans-Xavi Cazorla: Els secrets de l'èxit de l'APM, l'espai d'humor més veterà

  Xavi Cazorla i Guillem Sans, els directors, respectivament, de les versions radiofònica i televisiva del programa "Alguna Pregunta Més", conegut popularment com l'APM, ens visiten per parlar de l'èxit d'aquest programa, que ha viscut diferents evolucions, nascut a Catalunya Ràdio l'any 1995 i a TV3, el 2004. Xantal Llavina parla amb ells de com s'ha aconseguit continuar sent un referent de programa d'humor i d'entreteniment, i ser el programa amb més seguidors en xarxes socials de la CCMA. Parlem, amb ells, dels inicis amb Antoni Bassas, Xavier Bosch, Carles Capdevila i Manel Fuentes. Afirmen que darrerament s'autocensuren, que pensen que quan reben pals és perquè ho estan fent bé i que és bo fer crítiques a totes bandes. Per ells manipular en clau d'humor com fan no és un insult i confessen que, moltes vegades, és la mateixa gent -fins i tot famosos- que els escriuen correus per explicar-los on han ficat la pota....tot, per poder sortir al programa!

 • Valentí Sanjuan: Emprenedor i ironman que triomfa a YouTube
  Escolta àudio

  Valentí Sanjuan: Emprenedor i ironman que triomfa a YouTube

  Xantal Llavina entrevista l'emprenedor i "youtuber" Valentí Sanjuan, un home que va saber donar un tomb a la seva vida després que tot se li girés en contra. Al 2013, Sanjuan va veure com en pocs mesos se li desmuntava la vida personal i professional per diverses causes. Aquella circumstància el va dur a fer un canvi radical que el van fer emprendre un camí totalment diferent del que havia portat fins ara. Avui els seus vídeos a YouTube tenen milers de visualitzacions i s'ha convertit en un esportista amb marca pròpia, expert en proves d'ultraresistència física, com la cursa Ironman. Emprenedor, empresari, conferenciant amb milers de seguidors, atleta d'elit i sempre positiu. Sanjuan ve a "Revolució 4.0" com a exemple que qui vol, sempre pot.

 • Martí Gironell-Gaspar Hernàndez: Els seus llibres a la llista dels més venuts per Sant Jordi
  Escolta àudio

  Martí Gironell-Gaspar Hernàndez: Els seus llibres a la llista dels més venuts per Sant Jordi

  Martí Gironell i Gaspar Hernández venen a "Revolució 4.0" poques hores abans de començar la maratoniana diada de Sant Jordi. Tots dos seran segur entre els escriptors més venuts i, de fet, tant l'un com l'altre, encapçalen ja les llistes de vendes prèvies. Gironell amb "La força d'un destí", Premi Ramon Llull 2018, es troba al número 1 en vendes de ficció en català: narra la vida del emprenedor Jean Leon. I Gaspar Hernàndez de "L'ofici de viure" de Catalunya Ràdio, amb la novel·la "La dona que no sabia plorar": la història d'una sexòloga desacomplexada que reprimeix les seves emocions. Ja es troba al número 3 dels més venuts. En l'hora prèvia del dia més important de l'any per a un escriptor descobrim la trajectòria i la manera de treballar d'aquests emprenedors que van decidir fer un gir professional a la seva vida per dedicar-se a la seva passió. Tots dos coincideixen que per enfrontar-se al paper i tirar endavant el projecte d'escriure un llibre, s'ha de creure sempre en un mateix.

 • Sor Lucía Caram, Òscar Camps: "Estan retallant drets fonamentals a Catalunya i a Europa"
  Escolta àudio

  Sor Lucía Caram, Òscar Camps: "Estan retallant drets fonamentals a Catalunya i a Europa"

  Aquesta setmana el "Revolució 4.0" se centra en l'emprenedoria social. Xantal Llavina entrevista dos emprenedors socials: Sor Lucía Caram i el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps. Amb Caram, parlem de com es difonen els missatges sobre injustícies a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació i com la tecnologia és clau per fer conèixer les denúncies socials a tot el món. I Camps, des de Brussel·les, ens explica que el seu vaixell continua retingut a Itàlia. Tots dos coincideixen que s'estan retallant els drets fonamentals a Catalunya i a Europa, i que les llibertats socials estan greument amenaçades. Denuncien que no interessa humanitzar la humanitat i que cal que ens aixequm del sofà per donar suport als que ho necessiten. Camps, des de Brussel·les, ens explica que dilluns mateix volen tenir un altre vaixell per seguir rescatant gent. Tots dos coincideixen que cal fer una revolució humanitària al món i implicar més consciències en tots els sentits.