L'arca de Nogué

 • Fem el vermut des d'Olesa amb el Pep Nogué
  Escolta àudio

  Fem el vermut des d'Olesa amb el Pep Nogué

  Avui viatgem fins a Olesa per presentar el llibre d'"Els homes clàssics" i per fer un bon vermut. I aprofitant l'ocasió, el Pep Nogué ens explica tots els secrets sobre com fer-ne un de bo acompanyat del Josep Sucarrats i l'Esther Bachs, experts vermutaires.

 • Pelem gambes amb el Pep Nogué
  Escolta àudio

  Pelem gambes amb el Pep Nogué

  Aprofitant la Fira de la Gamba de Palamós, el Pep Nogué ens parla sobre un dels crustacis que més gaudim menjant. Ho fa acompanyat del Ramon Boquera, pescador, i el Toni Izquierdo, xef del restaurant Mas dels Arcs de Palamós.

 • Collim cireres amb el Pep Nogué!
  Escolta àudio

  Collim cireres amb el Pep Nogué!

  Aprofitant que és temporada, avui dediquem la secció a les cireres. I per parlar-ne, ens acompanyen la Montse Tugas, productora de cireres, el Gerard Solís, cuiner del restaurat El Racó, i el Pere Prats, majorista.

 • Les penes i glòries de la vida de pagès
  Escolta àudio

  Les penes i glòries de la vida de pagès

  En motiu de la jornada "Benvinguts a Pagès", avui dediquem "L'arca de Nogué" al món de la pagesia. I per fer-ho, ens acompanyen tres dones que s'hi dediquen: la Maria Carme Plana, que és ramadera, la Laura Garcia, que és apicultora, i la Maite Pallarès, que produeix oli d'oliva verge extra.

 • Com es cuina el pop a la gallega?
  Escolta àudio

  Com es cuina el pop a la gallega?

  Aquesta setmana, el Pep Nogué ha triat endur-se el pop a la seva arca. I per explicar-nos com el podem cuinar, ha vingut acompanyat de l'Ever Cubilla, xef del restaurant Rías de Galícia, i la Cristina Caparrós, responsable del projecte La Platjeta.

 • Quants làctics hem de menjar al dia?
  Escolta àudio

  Quants làctics hem de menjar al dia?

  Quina diferència hi ha entre un quefir i un iogurt? Hem de comprar iogurts ensucrats? Com es fa una maionesa amb iogurt? En parlem amb el nostre cuiner de referència, el Pep Nogué, i dues nutricionistes: l'Anna Paré i la Marta Olmos.

 • Les flors es poden menjar?
  Escolta àudio

  Les flors es poden menjar?

  Quines flors es poden menjar? Podem fer una amanida amb roses? En parlem amb la Iolanda Bustos, cuinera experta en botànica, i el Jordi Pinart, gerent d'El Nou Garden.

 • Per què és tan saludable menjar carn de poltre?
  Escolta àudio

  Per què és tan saludable menjar carn de poltre?

  La carn de poltre és una de les carns més saludables del món. Avui, amb el Pep Nogué i el Joan Moret, president de la Federació Cavall Pirinenc Català, intentem entendre què fa que aquesta carn sigui tan bona.

 • Mengem la mona amb Christian Escribà!
  Escolta àudio

  Mengem la mona amb Christian Escribà!

  Encara triomfen els ous de xocolata a les mones? Quines són les novetats d'aquest any? Aprofitant que dilluns és Pasqua, parlem sobre mones amb el Pep Nogué i el Christian Escribà, mestre xocolater de la Pastisseria Escribà.

 • Com podem saber quines són les millors carxofes?
  Escolta àudio

  Com podem saber quines són les millors carxofes?

  Avui amb el Pep Nogué parlem de la carxofa, un dels ingredients més versàtils i que estan més presents en la cuina mediterrània. I per entendre com es cultiva i com podem cuinar-la, parlem amb Marta Pastor, productora de carxofes del Prat, i amb Albert Mendiola, xef del restaurant Marimorena.

 • Pep Nogué, la princesa, i el pèsol
  Escolta àudio

  Pep Nogué, la princesa, i el pèsol

  Avui dediquem "L'arca de Nogué" a l'anomenat "caviar verd", el pèsol. Parlem de les millors maneres de cuinar-lo amb l'Artur Martínez, xef del restaurant Aürt, i el Francesc Pera, pesoler de Sant Andreu de Llavaneres.

 • Maduixa o maduixot?
  Escolta àudio

  Maduixa o maduixot?

  Avui amb el Pep Nogué parlem d'una de les fruites més apreciades: les maduixes. Però, hi ha diferència entre una maduixa i un maduixot? Ens ho expliquen la Núria Gispert i el Pep Marpons.

 • Fesols o mongetes?
  Escolta àudio

  Fesols o mongetes?

  Avui el Pep Nogué ens parla des del restaurant Hostal dels Ossos de la Garrotxa, un dels restaurants que compren més fesols de tot Catalunya. Amb el seu cuiner, el Joan Massegur, i el seu productor, el Joan Orri, parlem de com hem de cuinar els fesols de Santa Pau.

 • Joan Roca ens obre les portes del Celler de Can Roca!
  Escolta àudio

  Joan Roca ens obre les portes del Celler de Can Roca!

  El Joan Roca i la seva mare, la Montserrat Fontané, han publicat un nou llibre: "Cuina mare. Senzilles receptes tradicionals per cuinar a casa." I per celebrar-ho, el Pep Nogué ha tornat al Celler de Can Roca, on va treballar durant 13 anys.

 • Com es fa un bon fumet de peix de roca?
  Escolta àudio

  Com es fa un bon fumet de peix de roca?

  Pep Nogué ha passat pel restaurant Els pescadors, de Llançà, de camí a Tolosa, i des d'allà ens ha explicat quins són els millors peixos de roca, com s'han de cuinar, i com s'han de pescar. I, per ajudar-lo, té al seu costat Lluís Fernández, xef del restaurant, i Jordi Fulcarà, patró major de la confraria de Llançà.