L'arca de Nogué

 • Com es fa el millor cafè?
  Escolta àudio

  Com es fa el millor cafè?

  Quin és el procés de torrat del cafè? De quantes maneres es pot fer? Com s'utilitza a la cuina més enllà de les postres? Ens ho expliquen el Josep Roura, de cafès Roura, l'Anna Costa, dietista, i el Pep Nogué!

 • Mitjana o costella de xai? En parlem amb el Pep Nogué
  Escolta àudio

  Mitjana o costella de xai? En parlem amb el Pep Nogué

  Avui amb el Pep Nogué parlem del xai. Com es cuina? Quines peces es poden aprofitar? Ens ho resolen el Josep Armenteros, xef, i la Mar Punyet, veterinària.

 • Amb quins caves mariden els torrons?
  Escolta àudio

  Amb quins caves mariden els torrons?

  Avui, des de la Fira del Torró i la Xocolata d'Agramunt, el Pep Nogué torna a reivindicar que cal desestacionalitzar el torró. I, per fer-ho, compta amb Margalida Ripoll, directora de Vadevi.cat; Jordi Farrés, pastisser de The Chocolate Factory, i l'Angel Jubete, director de torrons Virginias.

 • Quins són els millors bolets de la temporada?
  Escolta àudio

  Quins són els millors bolets de la temporada?

  Aprofitant que comença la temporada de bolets, parlem amb el Pep Nogué, i els micòlegs Marc Casabosch i Laia Ribas, per veure quins són els millors bolets d'aquest any.

 • Com es cuinen els menuts?
  Escolta àudio

  Com es cuinen els menuts?

  Encara es consumeixen, els menuts? Com els hem de cuinar? En parlem amb Pep Nogué, Francisca Gabaldà, de Menuts Roser de la Boqueria, i Josep Dolcet, veterinari.

 • Com funciona el món del vi?
  Escolta àudio

  Com funciona el món del vi?

  Aprofitant que se celebra la 39a Mostra de Vins i Caves, parlem amb tres joves emprenedors per entendre com funciona el món del vi: Joan Pijoan de Can Virgili, Marta Pedra de Vins de Pedra i La Vinyeta, i Mireia Tetas de Pinord.

 • Com es cuina l'albergínia?
  Escolta àudio

  Com es cuina l'albergínia?

  Quina diferència hi ha entre l'albergínia negra i la blanca? Com les hem de cuinar? Ens ho resol el Pep Nogué des del restaurant L'Horta de Tavertet.

 • Quant de temps s'ha de coure un ou?
  Escolta àudio

  Quant de temps s'ha de coure un ou?

  El Pep Nogué torna a bord de la seva arca per salvar el primer producte de la temporada: els ous. I per entendre millor com cal aprofitar-los i cuinar-los, l'acompanyen la nutricionista Marta Vergés; el xef del restaurant Quinze Ous, Ferran Font, i la corresponsable del Mas Castanyer Olga Barrero.

 • Tast de gelats amb el Pep Nogué
  Escolta àudio

  Tast de gelats amb el Pep Nogué

  Per acabar la temporada, el Pep Nogué s'ha proposat parlar d'un dels aliments estrella de l'estiu: els gelats! I per fer-ho hem convidat dos gelaters, el Massimo Pignata i la Gemma Ramírez, i la nutricionista Marta Vergés.

 • Com ha de ser una bona orxata?
  Escolta àudio

  Com ha de ser una bona orxata?

  Avui el Pep Nogué ha vingut amb ganes de parlar d'una de les begudes més refrescants de l'estiu: l'orxata! I per fer-ho, ha vingut acompanyat del Dídac Mullor, de l'orxateria Sirvent de Barcelona, i de l'Eulàlia Sirvent, de l'orxateria Xixovic de Vic.

 • Els préssecs, amb pell o sense?
  Escolta àudio

  Els préssecs, amb pell o sense?

  Avui amb el Pep Nogué parlem d'una fruita que fa estiu: el préssec! I per fer-ho, comptem amb la presència del Xavier Pellicer, xef del restaurant Xavier Pellicer, i l'Imma Olivella, productora de préssecs d'Ordal i responsable de Les Filos d'Ordal.

 • Fem el vermut des d'Olesa amb el Pep Nogué
  Escolta àudio

  Fem el vermut des d'Olesa amb el Pep Nogué

  Avui viatgem fins a Olesa per presentar el llibre d'"Els homes clàssics" i per fer un bon vermut. I aprofitant l'ocasió, el Pep Nogué ens explica tots els secrets sobre com fer-ne un de bo acompanyat del Josep Sucarrats i l'Esther Bachs, experts vermutaires.

 • Pelem gambes amb el Pep Nogué
  Escolta àudio

  Pelem gambes amb el Pep Nogué

  Aprofitant la Fira de la Gamba de Palamós, el Pep Nogué ens parla sobre un dels crustacis que més gaudim menjant. Ho fa acompanyat del Ramon Boquera, pescador, i el Toni Izquierdo, xef del restaurant Mas dels Arcs de Palamós.

 • Collim cireres amb el Pep Nogué!
  Escolta àudio

  Collim cireres amb el Pep Nogué!

  Aprofitant que és temporada, avui dediquem la secció a les cireres. I per parlar-ne, ens acompanyen la Montse Tugas, productora de cireres, el Gerard Solís, cuiner del restaurat El Racó, i el Pere Prats, majorista.

 • Les penes i glòries de la vida de pagès
  Escolta àudio

  Les penes i glòries de la vida de pagès

  En motiu de la jornada "Benvinguts a Pagès", avui dediquem "L'arca de Nogué" al món de la pagesia. I per fer-ho, ens acompanyen tres dones que s'hi dediquen: la Maria Carme Plana, que és ramadera, la Laura Garcia, que és apicultora, i la Maite Pallarès, que produeix oli d'oliva verge extra.

Anar al contingut