L'arca de Nogué

  • Com es cuina el pop a la gallega?
    Escolta àudio

    Com es cuina el pop a la gallega?

    Aquesta setmana, el Pep Nogué ha triat endur-se el pop a la seva arca. I per explicar-nos com el podem cuinar, ha vingut acompanyat de l'Ever Cubilla, xef del restaurant Rías de Galícia, i la Cristina Caparrós, responsable del projecte La Platjeta.

  • Quants làctics hem de menjar al dia?
    Escolta àudio

    Quants làctics hem de menjar al dia?

    Quina diferència hi ha entre un quefir i un iogurt? Hem de comprar iogurts ensucrats? Com es fa una maionesa amb iogurt? En parlem amb el nostre cuiner de referència, el Pep Nogué, i dues nutricionistes: l'Anna Paré i la Marta Olmos.

  • Les flors es poden menjar?
    Escolta àudio

    Les flors es poden menjar?

    Quines flors es poden menjar? Podem fer una amanida amb roses? En parlem amb la Iolanda Bustos, cuinera experta en botànica, i el Jordi Pinart, gerent d'El Nou Garden.

  • Per què és tan saludable menjar carn de poltre?
    Escolta àudio

    Per què és tan saludable menjar carn de poltre?

    La carn de poltre és una de les carns més saludables del món. Avui, amb el Pep Nogué i el Joan Moret, president de la Federació Cavall Pirinenc Català, intentem entendre què fa que aquesta carn sigui tan bona.

  • Mengem la mona amb Christian Escribà!
    Escolta àudio

    Mengem la mona amb Christian Escribà!

    Encara triomfen els ous de xocolata a les mones? Quines són les novetats d'aquest any? Aprofitant que dilluns és Pasqua, parlem sobre mones amb el Pep Nogué i el Christian Escribà, mestre xocolater de la Pastisseria Escribà.

  • Com podem saber quines són les millors carxofes?
    Escolta àudio

    Com podem saber quines són les millors carxofes?

    Avui amb el Pep Nogué parlem de la carxofa, un dels ingredients més versàtils i que estan més presents en la cuina mediterrània. I per entendre com es cultiva i com podem cuinar-la, parlem amb Marta Pastor, productora de carxofes del Prat, i amb Albert Mendiola, xef del restaurant Marimorena.

  • Pep Nogué, la princesa, i el pèsol
    Escolta àudio

    Pep Nogué, la princesa, i el pèsol

    Avui dediquem "L'arca de Nogué" a l'anomenat "caviar verd", el pèsol. Parlem de les millors maneres de cuinar-lo amb l'Artur Martínez, xef del restaurant Aürt, i el Francesc Pera, pesoler de Sant Andreu de Llavaneres.

  • Maduixa o maduixot?
    Escolta àudio

    Maduixa o maduixot?

    Avui amb el Pep Nogué parlem d'una de les fruites més apreciades: les maduixes. Però, hi ha diferència entre una maduixa i un maduixot? Ens ho expliquen la Núria Gispert i el Pep Marpons.

  • Fesols o mongetes?
    Escolta àudio

    Fesols o mongetes?

    Avui el Pep Nogué ens parla des del restaurant Hostal dels Ossos de la Garrotxa, un dels restaurants que compren més fesols de tot Catalunya. Amb el seu cuiner, el Joan Massegur, i el seu productor, el Joan Orri, parlem de com hem de cuinar els fesols de Santa Pau.

  • Joan Roca ens obre les portes del Celler de Can Roca!
    Escolta àudio

    Joan Roca ens obre les portes del Celler de Can Roca!

    El Joan Roca i la seva mare, la Montserrat Fontané, han publicat un nou llibre: "Cuina mare. Senzilles receptes tradicionals per cuinar a casa." I per celebrar-ho, el Pep Nogué ha tornat al Celler de Can Roca, on va treballar durant 13 anys.

  • Com es fa un bon fumet de peix de roca?
    Escolta àudio

    Com es fa un bon fumet de peix de roca?

    Pep Nogué ha passat pel restaurant Els pescadors, de Llançà, de camí a Tolosa, i des d'allà ens ha explicat quins són els millors peixos de roca, com s'han de cuinar, i com s'han de pescar. I, per ajudar-lo, té al seu costat Lluís Fernández, xef del restaurant, i Jordi Fulcarà, patró major de la confraria de Llançà.

  • Porcs, truges i una mica d'heli
    Escolta àudio

    Porcs, truges i una mica d'heli

    Avui el Pep Nogué ha anat a la Fira del Porc de Riudellots de la Selva per explicar-nos, precisament, com podem cuinar el porc. Però ho ha fet amb una veu una mica diferent de la que té normalment...

  • Olorem espècies amb el Pep Nogué
    Escolta àudio

    Olorem espècies amb el Pep Nogué

    En Pep Nogué, un amant de les olors, ha decidit parlar de les espècies acompanyat d'un xef que les utilitza constantment a la seva cuina: Ivan Surinder, del restaurant Tandoor. Amb els dos cuiners parlem sobre les diferents espècies, estripem guions i intentem posar banda sonora a un dels ingredients protagonistes de la cuina índia.

  • Pep Nogué desploma un ocell de caça
    Escolta àudio

    Pep Nogué desploma un ocell de caça

    Avui Pep Nogué ens parla des del restaurant Ca l'Enric, de la Vall de Vianya, on ha esmorzat acompanyat de Carles Ginés i Jordi Juncà, propietari del restaurant. Amb ells tres parlem sobre els ocells de caça: els diferents tipus, com es cuinen i com es desplomen.

  • Contra tot pronòstic, les clementines no són una varietat de mandarines
    Escolta àudio

    Contra tot pronòstic, les clementines no són una varietat de mandarines

    Avui el Pep Nogué ha vingut acompanyat d'un xef molt present a les xarxes socials: Pablo Albuerne, conegut com el Gipsy Chef. Amb ell hem parlat de mandarines, clementines, i de com ha de ser la cuina.