La tertúlia

 • "La tertúlia": Qui i què pot resoldre la carpeta catalana?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Qui i què pot resoldre la carpeta catalana?

  A "La tertúlia"; ens hem preguntat què pot fer moure la política espanyola i resoldre la carpeta catalana. N'hem parlat amb Josep Maria Fuster Fabra, advocat; Jordi Barbeta, periodista; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Sara Gonzàlez, periodista de política del Nació Digital, i Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta

 • "La tertúlia": El futur d'Artadi a la plaça Sant Jaume i les presumptes fugues de vot
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El futur d'Artadi a la plaça Sant Jaume i les presumptes fugues de vot

  A "La tertúlia", parlem del futur polític d'Elsa Artadi i de les fugues de vot en les pròximes eleccions espanyoles... N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Termes, i Ferran Casas, subdirector de Nació Digital.

 • "La tertúlia": Què s'amaga darrere els sondejos electorals i les línies vermelles dels partits
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què s'amaga darrere els sondejos electorals i les línies vermelles dels partits

  Els pactes postelectorals i la cuina de les enquestes electorals són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.

 • "La tertúlia": L'actitud de Marchena, els lapsus del fiscal i... eleccions el 28 d'abril
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'actitud de Marchena, els lapsus del fiscal i... eleccions el 28 d'abril

  L'actitud del jutge Marchena, els lapsus del fiscal Fidel Cadena, les estratègies de la defensa i, al final, la data de les eleccions espanyoles són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Albert Sáez, periodista d'El Periódico; Álex Sàlmon, director del diari El Mundo; Anna Serrano, cap de Política d'El Punt Avui; Esther Vera, directora del diari Ara, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa.

 • "La tertúlia": A qui beneficia la convocatòria d'eleccions anticipades?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A qui beneficia la convocatòria d'eleccions anticipades?

  A "La tertúlia", hem parlat de la nova convocatòria electoral després que els pressupostos de Pedro Sánchez no han tirat endavant. Ens han acompanyat Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC; Antoni Gelonch, ex-secretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Laia Bonet, professora de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra; Ernest Benach, expresident del Parlament, i Isabel Vallet, exdiputada de la CUP.

 • "La tertúlia": La segona jornada del judici, l'honor ferit de Marchena i les eleccions de Sánchez
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La segona jornada del judici, l'honor ferit de Marchena i les eleccions de Sánchez

  La segona jornada del judici als líders independentistes; l'honor ferit de Manuel Marchena, president del Tribunal Suprem; la possible convocatòria d'eleccions espanyoles, i les últimes declaracions de Casado són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimecres. En parlem amb Miquel Puig, doctor en Economia; Jordi Borràs, fotoperiodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Sara González, periodista de política de Nació Digital, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": El judici contra el procés ha començat
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El judici contra el procés ha començat

  A "La tertúlia" d'aquest dimarts, parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global, i Neus Tomas, subdirectora d'ElDiario.es.

 • "La tertúlia": Com es pot destensar la corda de la política?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com es pot destensar la corda de la política?

  L'entrevista al president Quim Torra, la "punxada" de la manifestació de Madrid, la dreta legitimant Vox i la possibilitat que hi hagi un superdiumenge electoral han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona.

 • "La tertúlia": Reaccionarà l'esquerra espanyola a la manifestació de diumenge a Madrid?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Reaccionarà l'esquerra espanyola a la manifestació de diumenge a Madrid?

  Aquest divendres, a "La tertúlia" ens preguntem quins efectes tindrà la manifestació de diumenge a Madrid entre l'electorat de dretes, però sobretot el d'esquerres. També hem parlat de que suposen per a les víctimes i per a la societat els casos d'abusos sexuals que apareixen cada dia. N'hem parlat amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Enric Hernández, director d'El Periódico de Catalunya; Iolanda Fresnillo, membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": La manifestació de diumenge de PP i Cs vol treure el focus del judici de l'1-O?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La manifestació de diumenge de PP i Cs vol treure el focus del judici de l'1-O?

  Els abusos a menors i la por de denunciar-los, el silenci de Pedro Sánchez sobre la figura del relator-mediador, i l'objectiu de la manifestació de diumenge a Madrid, convocada per PP i Ciutadans, han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dijous. N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat de la Generalitat; Laia Bonet, professora de dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social, i José Manuel García Margallo, exministre del govern del PP.

 • "La tertúlia": De l'andanada contra els jutges catalans i el significat de la paraula "relator"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": De l'andanada contra els jutges catalans i el significat de la paraula "relator"

  La crisi oberta entre la fiscalia de l'Audiència Nacional i els jutges catalans, i la proposta sobre un "relator" de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimecres. N'hem parlat amb Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat; Jordi Barbeta, periodista; Sara Gonzalez, periodista de Política del Nació Digital, i Manuel Milián Mestre, periodista, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Té raó Arrimadas quan diu que Torra fa un discurs semblant al de Vox?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Té raó Arrimadas quan diu que Torra fa un discurs semblant al de Vox?

  Arturo Puente, Astrid Barrio i Mònica Sabata analitzen si són comparables textos escrits pel president de la Generalitat, fa anys, amb els postulats contra la immigració de Vox, com ha deixat entendre la cap de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas. Els periodistes José Antich i Ferran Casas també disseccionen l'entrevista que Mònica Terribas ha fet a la líder de Cs a Catalunya: Antich critica que no tingui "la mínima empatia humana amb els presos" independentistes, i Casas diu que, d'afirmacions inexactes, Arrimadas "en fa un niu". Durant la tertúlia, el director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, ha replicat a les declaracions que Arrimadas ha fet sobre ell, i també s'ha entrevistat la portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín.

 • "La tertúlia": El paper de l'ANC, els testimonis (o no) del judici de l'1-O i el futur de Veneçuela
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El paper de l'ANC, els testimonis (o no) del judici de l'1-O i el futur de Veneçuela

  Quin és el paper de l'Assemblea Nacional Catalana, amb quin criteri s'han acceptat o no els testimonis del judici de l'1-O i què passarà amb Veneçuela. Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC, i Simona Levi, activista i membre d'Xnet.

 • "La tertúlia": Del trasllat dels presos independentistes a Madrid al vídeo d'Espanya Global
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Del trasllat dels presos independentistes a Madrid al vídeo d'Espanya Global

  El trasllat dels presos independentistes a Madrid, el vídeo d'Espanya Global que vol contrarestar el relat independentista, les irregularitats de la instrucció del judici de l'1-O... són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Álex Sàlmon, director el diari El Mundo de Catalunya; Anna Serrano, cap de Política d'El Punt Avui; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, i Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País.

 • "La tertúlia": Espereu gaires sorpreses al judici de l'1-O?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Espereu gaires sorpreses al judici de l'1-O?

  A "La tertúlia" d'aquest dijous, els tertulians s'han preguntat si hi haurà gaires sorpreses en el judici de l'1-O o si la sentència ja està escrita. També hem parlat d'una possible investidura telemàtica del president Carles Puigdemont, i de com ha de reaccionar l'independentisme a la sentència del judici. Ens han acompanyat Antoni Gelonch, ex-secretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Laia Bonet, professora de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Isabel Vallet, exdiputada de la CUP; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament, i Ernest Benach, expresident del Parlament.