Taula d'anàlisi

 • "La tertúlia": Quines diferències hi ha entre mediador, relator i facilitador?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quines diferències hi ha entre mediador, relator i facilitador?

  A "La tertúlia", parlem amb Josep Maria Fuster Fabra, advocat; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats; Andreu Pujol Mas, historiador; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional, i Simona Levi, activista i membre d'Xnet.

 • "La tertúlia": És normal que el Barça contracti una agència de reputació?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És normal que el Barça contracti una agència de reputació?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si és normal que el Barça es gasti diners contractant una agència de reputació. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, directora adjunta del Diario.es; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Iolanda Fresnillo, sociòloga, i Jordi Barbeta, periodista.

 • "La tertúlia": Per minimitzar les pèrdues, no s'hauria pogut fer un Mobile virtual?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per minimitzar les pèrdues, no s'hauria pogut fer un Mobile virtual?

  A "La tertúlia", hem parlat de les conseqüències de la cancel·lació del Mobile i hem analitzat l'entrevista a Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Simona Levi, activista i membre de Xnet, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Hi ha un fenomen d'"uberització" al camp català?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi ha un fenomen d'"uberització" al camp català?

  A "La tertúlia", hem parlat de la crisi al camp i dels problemes recurrents dels pagesos. També hem parlat de la globalització al camp, la falta de relleu generacional al camp català, la pèrdua del valor de la terra i del treball, i de com els grans majoristes ensorren els preus de compra als pagesos. N'hem parlat amb Álex Sàlmon, periodista; Patricia López, periodista d'investigació de Público; Josep Maria Sanuy, subdirector de Grup Segre; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País, i Salvador Cot, director del diari digital El Món.

 • "La tertúlia": "El Delta és perifèria i això es nota"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": "El Delta és perifèria i això es nota"

  En el Dia Mundial de la Ràdio, "El matí de Catalunya Ràdio" el fem des del Poblenou del Delta. A "La tertúlia" ens acompanyen Marcela Otamendi, pagesa i copropietària del restaurant Los Vascos; Montse Castellà, cantautora i portaveu de la plataforma Trens Dignes de l'Ebre; Susanna Cases, periodista i directora del Canal Terres de l'Ebre; Josep Juan Segarra, periodista i doctor en antropologia, membre de Campanya pels Sediments i de la Plataforma per la Carretera de la Vergonya, i Eduard Carmona, poeta i activista cultural. També parlem amb Adam Tomàs, alcalde d'Amposta. Connectem amb Ramon Mas, secretari general del Gremi de Discoteques de Barcelona i president de la Federació d'Associacions d'Oci Nocturn d'Espanya.

 • "La tertúlia": El govern Sánchez farà una amnistia per la porta del darrere?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El govern Sánchez farà una amnistia per la porta del darrere?

  A "La tertúlia", els nostres analistes han valorat la reunió entre els presidents Torra i Sánchez; s'han preguntat si una democràcia "consolidada" pot negar gaire temps el dret a l'autodeterminació, i si el govern Sánchez farà una amnistia per la porta del darrere oblidant el dret a l'autodeterminació. Ens han acompanyat Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Esther Vera, directora de l'Ara, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa. També ens ha acompanyat Magda Gregori, redactora en cap de La Mira i autora del llibre "Pere Aragonès, l'independentisme pragmàtic".

 • "La tertúlia": Si no funciona la taula de diàleg, quin és el pla B?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Si no funciona la taula de diàleg, quin és el pla B?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si el factor humà pot superar les desavinences polítiques i, fins i tot, actituds de menyspreu reiterat; si no funciona la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català, quin és el pla B?; hi haurà full de ruta compartit entre els partits independentistes? Ens han acompanyat Mireia Boya, exdiputada; Carles Campuzano, exdiputat; Javier Pérez Royo, catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament, i Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés.

 • "La tertúlia": De vegades cal tocar fons per tirar endavant?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": De vegades cal tocar fons per tirar endavant?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si hi ha una batalla per la independència o per la presidència de la Generalitat; qui guanyarà les eleccions, qui tingui més diputats o qui sàpiga teixir aliances, i si, de vegades, com és el cas de l'independentisme, cal tocar fons per tirar endavant. Ens han acompanyat José Maria Fuster Fabra, advocat; Xavier Vendrell, empresari; Jordi Barbeta, periodista; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats, i Sara González, periodista de política de Nació Digital.

 • "La tertúlia": El boicot dels socis de Sánchez al rei obre una escletxa política al seu govern?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El boicot dels socis de Sánchez al rei obre una escletxa política al seu govern?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si els actes de boicot al rei obren una escletxa política al govern encapçalat pel PSOE, i si la cinquantena d'escons que hi havia buits ahir en l'obertura de la 14a legislatura visualitza un creixement de l'oposició al rei al Congrés, i també qui seran els caps de llista dels diferents partits a les eleccions catalanes. Ens han acompanyat José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global, i Iolanda Fresnillo, sociòloga.

 • "La tertúlia": Es fusionaran PP i Cs o l'un es menjarà l'altre?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Es fusionaran PP i Cs o l'un es menjarà l'altre?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si PP i Cs es fusionaran o l'un es menjarà l'altre. També hem parlat de resolució del conflicte català: indult, amnistia o voluntat política. Ens han acompanyat Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional.

 • "La tertúlia": la sortida del Regne Unit és un fracàs de la Unió Europea?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": la sortida del Regne Unit és un fracàs de la Unió Europea?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat com serà la relació entre el Regne Unit i Europa, i si la sortida del Regne Unit és un fracàs de la Unió Europea. N'hem parlat amb Patricia López, periodista d'investigació de Público; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona; John Etherington, professor de ciències polítiques i de sociologia de la UAB, i Carles Casajuana, escriptor i exambaixador al Regne Unit. També hem trucat a Magda Campins, cap del servei de medicina preventiva i epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, per parlar del coronavirus.

 • "La tertúlia": Té sentit aprovar els pressupostos o s'hipoteca el futur govern?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Té sentit aprovar els pressupostos o s'hipoteca el futur govern?

  Ens han acompanyat a "La tertúlia" Gabriela Serra, activista social; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, i Jordi Cañas, eurodiputat.

 • "La tertúlia": És defensable l'actitud de Cs a la comissió del 155?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És defensable l'actitud de Cs a la comissió del 155?

  A "La tertúlia", hem parlat de la compareixença d'ahir a la comissió del 155, al Parlament, dels consellers presos del govern de Carles Puigdemont, de si és lícit no participar en una comissió organitzada pel Parlament i de si és justificable l'actitud que va tenir ahir Cs a la comissió del 155 al Parlament. Ens han acompanyat Andreu Pujol Mas, historiador; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats; Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": Els grans acords polítics venen de les desfetes?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els grans acords polítics venen de les desfetes?

  Es pot obrir una nova etapa quan encara hi ha restes de l'etapa anterior? Som en un escenari de campanya electoral? Els grans acords venen de les desfetes? N'hem parlat amb Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital, i Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona.

 • "La tertúlia": Tindrà efectes aquesta sessió de la comissió del 155 en la política catalana?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tindrà efectes aquesta sessió de la comissió del 155 en la política catalana?

  Tindrà efectes aquesta sessió de la comissió del 155 en la política catalana? A "La tertúlia", ens acompanyen Ernest Benach, expresident del Parlament; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País, i Jordi Barbeta, periodista.

Anar al contingut