La tertúlia

 • "La tertúlia": Les paraules de Cuixart davant la força dels poders de l'Estat
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les paraules de Cuixart davant la força dels poders de l'Estat

  A "La tertúlia", hem analitazat les paraules de Jordi Cuixart davant la força dels poders de l'Estat. També hem parlat dels pròxims moviments dels partits polítics de cara a les eleccions. Ens han acompanyat Patricia López, periodista d'investigació de Público; Álex Salmon, periodista; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona; Ferran Espada, director adjunt d'El Punt Avui, i Magda Gregori, redactora en cap de La Mira.

 • "La tertúlia" de diputats i diputades joves: És assenyat fer política amb la calculadora a la mà?
  Escolta àudio

  "La tertúlia" de diputats i diputades joves: És assenyat fer política amb la calculadora a la mà?

  A "La tertúlia", ens han acompanyat joves polítics: Jenn Díaz, diputada d'ERC; Maria Sirvent, diputada de la CUP; Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions de Catalunya; Aurora Madaula, diputada de Junts per Catalunya; David Bertran, diputada de Ciutadans; Esther Niubó, diputada del PSC, i Lucas Ferro, diputat d'En Comú Podem.

 • "La tertúlia": Després de les eleccions, serà més probable un govern entre el PSOE-Cs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Després de les eleccions, serà més probable un govern entre el PSOE-Cs?

  Per què hi ha noves eleccions?, tant pesa el factor humà?, les noves eleccions entorpeixen el calendari català?... Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Sara González, periodista de política del Nació Digital; José María Fuster-Fabra, advocat; Xavier Vendrell, empresari; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic a la UAB.

 • "La tertúlia": Les paraules de Valtònyc i la lluita per l'hegemonia dels partits independentistes
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les paraules de Valtònyc i la lluita per l'hegemonia dels partits independentistes

  Les declaracions del raper Valtònyc criticant els partits polítics independentistes, la pirueta d'Albert Rivera i la sentència del Tribunal Suprem han sigut alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": A Catalunya hi ha espai per a un nou partit catalanista no nacionalista?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A Catalunya hi ha espai per a un nou partit catalanista no nacionalista?

  A "La tertúlia", aquest dilluns hem parlat de si el catalanisme pot encabir nous partits polítics. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": S'han de repensar els costos i les expectatives de la independència?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'han de repensar els costos i les expectatives de la independència?

  El no a tot del PSOE a les propostes d'UP per a la investidura de Pedro Sánchez; l'absència de voluntat de Sánchez de gestionar la sentència del procés amb UP al govern, i el fet de recalcular les expectatives i repensar els costos de la independència. Aquests són alguns dels temes que han sortit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Esther Vera, directora del diari Ara; Txell Vilamala, periodista de Política i Societat d'EL 9 NOU d'Osona i el Ripollès; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya, i Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País.

 • "La tertúlia": Qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord entre PSOE-UP?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord entre PSOE-UP?

  Ha tingut Pedro Sánchez en algun moment la voluntat d'arribar a un acord? I qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord? Aquestes són algunes de les preguntes que ens hem fet a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exdiputat; Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC; José Manuel García Margallo, exministre del PP, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": Hi haurà una sentència brutal?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi haurà una sentència brutal?

  Fem tertúlia el dia de la Diada nacional de Catalunya amb el periodista Jordi Barbeta, el professor de ciència política i dret públic Jordi Muñoz, amb la periodista del Nació Digital Sara González, amb l'historiador Andreu Pujol-Mas, i amb Manuel Milian Mestre, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors?

  És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors? A qui representa la Diada? I tenen sentit els advertiments de la Fiscalia? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Jordi Borràs, fotoperiodista; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta, i Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": L'estratègia independentista s'ha de jugar més a fora de Catalunya que a dins?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estratègia independentista s'ha de jugar més a fora de Catalunya que a dins?

  L'anàlisi de les paraules de Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana, en l'entrevista que li ha fet Mònica Terribas, a "El matí de Catalunya Ràdio", i l'estratègia independentista de cara a aquesta tardor han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Jordi Cañas, eurodiputat electe; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Ferran Casas, subdirector de Nació Digital.

 • "La tertúlia": PSOE versus Unides Podem, entre el càlcul tacticista i la falta de confiança
  Escolta àudio

  "La tertúlia": PSOE versus Unides Podem, entre el càlcul tacticista i la falta de confiança

  Les negociacions entre PSOE i Unides Podem, la seguretat a Barcelona i el tsunami democràtic... Aquests han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. En parlem amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Ricard Lahoz, periodista i director de "Fet a Tarragona"; Patricia López, periodista d'investigació de Público, i Álex Sàlmon, periodista.

 • "La tertúlia": La desacceleració econòmica actual és el preàmbul d'una nova crisi?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La desacceleració econòmica actual és el preàmbul d'una nova crisi?

  La desacceleració econòmica actual i la futura crisi econòmica; el problema territorial a Espanya; les conseqüències de la sentència del judici de l'1-O... Aquests han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dijous. N'hem parlat amb José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": Quin és el marge d'acció de Pedro Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin és el marge d'acció de Pedro Sánchez?

  Avui, a la tertúlia, reflexionem sobre la figura de Pedro Sánchez, recuperem l'hemeroteca de quan era cap de l'oposició i ens preguntem quins poden ser els seus pròxims moviments. En parlem amb els nostres tertulians: Alexandre Girbau, advocat i professor de dret processal de la UB; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Andreu Pujol-Mas, historiador; José María Fuster-Fabra, advocat, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals.

 • "La tertúlia": L'independentisme ha començat a canviar el relat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'independentisme ha començat a canviar el relat?

  En la primera tertúlia de la nova temporada, hem parlat de la situació política actual i ens hem fet unes quantes preguntes: Pedro Sánchez farà govern? Com afectarà la sentència del judici del procés? I l'independentisme està canviant el relat? N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, eurodiputat electe; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional de la UIC, i Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universistat de Girona.

 • "La tertúlia": Per què la premsa espanyola no diu res de la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què la premsa espanyola no diu res de la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll?

  L'apagada informativa dels mitjans de comunicació espanyols sobre la relació de l'imam de Ripoll i el CNI i el culebrot de la investidura de Pedro Sánchez han estat dos dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Jesús Rodriguez, periodista de La Directa; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Patricia López, periodista d'investigació de Público; David Jiménez, escriptor, periodista i autor del llibre "El Director".