Taula d'anàlisi

 • "La tertúlia": N'hi ha prou amb les mesures preses per la Conselleria d'Interior en el cas Wubi?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": N'hi ha prou amb les mesures preses per la Conselleria d'Interior en el cas Wubi?

  Per què és tan difícil fiscalitzar alguns col·lectius de treballadors públics? N'hi ha prou amb la resposta i les mesures de la Conselleria d'Interior en el cas Wubi?, Hauria de respondre penalment Felipe González pel cas GAL? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital, i Ástrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València i promotora de Política&Prosa.

 • "La tertúlia": El racisme institucional i social també és present a casa nostra
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El racisme institucional i social també és present a casa nostra

  A banda d'analitzar l'entrevista al ministre Escrivá, els tertulians -Joan B. Culla, Iolanda Fresnillo, Jaume Roures, Albert Carreras i Montserrat Nebrera- comenten l'atac contra un pis habitat per persones migrants a Premià de Mar, i la denúncia de violència policial racista interposada contra els Mossos d'Esquadra per part d'un noi negre al Bages.

 • "La tertúlia": Laura Borràs té mala peça al teler?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Laura Borràs té mala peça al teler?

  Què votaran els diferents partits polítics davant el suplicatori a Laura Borràs? Com afectarà això les relacions entre els partits independentistes? Aquest afer és una "persecució política de la Guàrdia Civil", com diu Laura Borràs? N'hem parlat amb Álex Sàlmon, periodista; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital, i Ricard Lahoz, periodista i director de Fet a Tarragona.

 • "La tertúlia": Nissan, xarxes de suport al límit, ajudes tardanes: tardor en emergència
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Nissan, xarxes de suport al límit, ajudes tardanes: tardor en emergència

  Com seran la tardor i l'hivern amb tanta emergència social? N'hi haurà prou amb les ajudes que es destinen als més vulnerables? Les administracions tenen prou recursos per solucionar la situació existent? Ens han acompanyat a "La tertúlia" Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Eulàlia Lluch, cuidadora de gossos i filla d'Ernest Lluch; José Manuel García-Margallo, eurodiputat i exministre d'Exteriors, i Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés.

 • "La tertúlia": La investigació de les finances de Joan Carles I pot acabar amb escac i mat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La investigació de les finances de Joan Carles I pot acabar amb escac i mat?

  La investigació suïssa de les finances del rei emèrit i la condemna a l'inspector dels Mossos Jordi Arasa són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Manuel Milian Mestre, periodista i assessor d'empreses; Andreu Pujol Mas, historiador, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": Veurem Joan Carles I assegut al banc dels acusats?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Veurem Joan Carles I assegut al banc dels acusats?

  Veurem el rei emèrit Joan Carles I assegut al banc dels acusats? El que es viu ara amb el rei emèrit és la punta d'un iceberg? I quin serà l'impacte final de l'afer del rei? En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Neus Tomàs, directora adjunta del Diario.es; Pilar Eyre, periodista i escriptora, i Ernesto Ekaizer, periodista. Pilar Eyre ha dit: "Això dels comptes suïssos del rei Joan Carles és la punta de l'iceberg."

 • "La tertúlia": Es demanaran responsabilitats polítiques per l'anomenada "policia patriòtica"?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Es demanaran responsabilitats polítiques per l'anomenada "policia patriòtica"?

  Hi haurà responsabilitats polítiques per l'anomenada "policia patriòtica"? És defensable la inviolabilitat del rei en ple segle XXI? N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC, i Simona Levi, activista i membre de Xnet.

 • "La tertúlia": Per què no es resol la situació dels temporers de la fruita d'una vegada per totes?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què no es resol la situació dels temporers de la fruita d'una vegada per totes?

  Falta de regularització, obstacles burocràtics; un tema de raça, de gènere i de classe; diferències de salaris segons qui reculli la fruita; sector estigmatitzat...: per què no es resol el tema dels temporers de la fruita d'una vegada per totes? N'hem parlat amb Albert Sáez, director del Periódico; Josep Maria Sanuy, subdirector de Grup Segre; Tània Safura, periodista i productora cultural, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa.

 • "La tertúlia": La Unió Europea obligarà alguns països europeus a fer retallades?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La Unió Europea obligarà alguns països europeus a fer retallades?

  A "La tertúlia", hem parlat de si la Unió Europea obligarà a fer retallades en alguns països i de si hi ha policia patriòtica a l'estat espanyol. N'hem parlat amb Gabriela Serra, activista social; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Ernest Benach, expresident del Parlament; Jordi Cañas, eurodiputat, i Eulàlia Lluch, cuidadora de gossos.

 • "La tertúlia": Quin és el marge d'actuació de la Generalitat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin és el marge d'actuació de la Generalitat?

  El marge de maniobra que té la Generalitat per gestionar la recuperació després dels estralls provocats per la Covid-19 i l'actuació del ministre Fernando Grande-Marlaska en el cessament del tinent coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos són dos dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Sara González, periodista de política de Nació Digital; Jordi Barbeta, periodista; Xavier Vendrell, empresari, i José Maria Fuster Fabra, advocat.

 • Com es traduiran els ERTOs? Vivim en una bombolla que amaga la situació real?
  Escolta àudio

  Com es traduiran els ERTOs? Vivim en una bombolla que amaga la situació real?

  La tensió als Estats Units provocada per la mort d'un home negre a mans de la policia, i la situació econòmica post-Covid a Catalunya i a Espanya són dos dels temes de "La tertúlia" d'avui. En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València, i Arturo Puente, periodista d'ElDiario.es.

 • "La tertúlia": Trump llança benzina al foc del conflicte racial als Estats Units
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Trump llança benzina al foc del conflicte racial als Estats Units

  Jaume Roures, Joan B. Culla, Montserrat Nebrera i Gemma Ubasart estan d'acord que l'actitud del president dels Estats Units, Donald Trump, en relació amb l'onada de protestes per la mort de l'afroamericà George Floyd, no calma la indignació social sinó més aviat al contrari. Sobretot quan diu que pensa incloure el moviment antifeixista en el grup d'organitzacions terroristes. Culla apunta que "Trump, primer piula i després pensa, en el supòsit que pensi". A la tertúlia d'aquest dilluns també aborden el nombre creixent de querelles contra el govern espanyol, per la gestió de la pandèmia de la Covid-19, i com afecta això el debat polític. Roures creu que distreu sobre els debats necessaris que cal fer, sobre la recuperació econòmica o l'ensenyament.

 • "La tertúlia": Hi torna a haver soroll de sabres a Espanya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi torna a haver soroll de sabres a Espanya?

  Manuel Milián Mestre, Sònia Andolz, Mònica Sabata i Jordi Muñoz tornen a la tertúlia d'"El matí de Catalunya Ràdio" després de mesos de no participar-hi, per la crisi de la Covid-19. Milián Mestre explica que s'ha recuperat del virus després de "tres setmanes molt dures", en què es va veure realment molt just. Tots coincideixen que cal responsabilitat social per superar la pandèmia. Però el periodista i exdiputat del PP avisa que ara vindrà una etapa difícilment superable per a l'executiu de Pedro Sánchez: "L'allau de querelles contra el govern espanyol serà de tal magnitud, que no se'n sortirà, i en un any haurà caigut". A tot això s'hi afegeix el malestar de la Guàrdia Civil pel cessament de Pérez de los Cobos, l'enduriment de l'oposició i la judicialització de la política. "Parlar de cop d'estat ho veig exagerat", diu el professor de ciència política Jordi Muñoz. A Sònia Andolz la preocupen vídeos de militars insultant obertament Sánchez. Soroll de sabres, com en altres èpoques?

 • "La tertúlia": El manteniment de l'estat d'alarma espanta encara més el turisme internacional?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El manteniment de l'estat d'alarma espanta encara més el turisme internacional?

  Els diferents mètodes de recompte de les morts per Covid-19; la transparència de les administracions; el rebrot de coronavirus a Lleida; la destitució de Pérez de los Cobos, i el turisme. En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, directora adjunta del Diario.es, i Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": La llibertat està en risc amb les mesures anti-Covid?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La llibertat està en risc amb les mesures anti-Covid?

  Torna "La tertúlia", tot i que encara no presencial, a "El matí de Catalunya Ràdio". Parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre de Xnet, i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.

Anar al contingut