La tertúlia

 • "La tertúlia": La sentència del Suprem reinterpreta els límits de la pau i l'ordre públic?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La sentència del Suprem reinterpreta els límits de la pau i l'ordre públic?

  La sentència del Tribunal Suprem reinterpreta els límits de la protesta, de la pau i de l'ordre públic? En parlem amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global, i Anaïs Franquesa, advocada penalista i codirectora del Centre Irídia. Parlem amb Carles Mundó, exconseller de Justícia, i Marta Rovira, secretària general d'ERC, des de Ginebra.

 • Els juristes analitzen la sentència del Tribunal Suprem
  Escolta àudio

  Els juristes analitzen la sentència del Tribunal Suprem

  A "La tertúlia de juristes" ens acompanyen Isabel Elbal, advocada penalista; Daniel Amelang, advocat penalista, membre del despatx Red Jurídica i membre de la comissió de dret penal d'ALA; Alexandre Girbau, advocat i professor de dret processal UB, i Josep Lluís Martí Màrmol, professor de Filosofia del Dret a la UPF.

 • "La tertúlia": Quins límits posarà la sentència a la desobediència civil?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quins límits posarà la sentència a la desobediència civil?

  A "La tertúlia", hem parlat dels topalls que posarà la sentència de l'1-O a la desobediència civil i a diferents formes de protesta; també s'ha parlat de com es van construir les unitats d'ordre públic a l'estat espanyol des de la Transició, i de si la sentència podrà construir el relat de l'imaginari de la violència ambiental. N'hem parlat amb Francesc Guillaumet, director de La Mañana; Patricia López, periodista d'investigació de Público; Salvador Cot, director del diari digital El Món; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional. També hem trucat a Amina Hussein, periodista i activista kurda.

 • "La tertúlia": Les paraules de Pedro Garrido poden erosionar les relacions entre cossos policials?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les paraules de Pedro Garrido poden erosionar les relacions entre cossos policials?

  Les paraules del general de la Guàrdia Civil Pedro Garrido tindran repercussions? Com evolucionarà la crisi de l'Equador? I la crisi a Turquia amb el bombardeig del Kurdistan sirià per part d'Erdogan? N'hem parlat amb José Manuel García Margallo, exministre; Javier Pérez Royo, catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Gabriela Serra, activista, i Xavier Vendrell, empresari.

 • "La tertúlia": La por, un recurs útil per als partits
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La por, un recurs útil per als partits

  A "La tertúlia", hem parlat de la por: com els partits l'incrementen, redueixen o mantenen amb finalitats electoralistes. N'hem parlat amb Andreu Pujol Mas, historiador; Jordi Muñoz, professor de ciència política de la UB; José María Fuster Fabra, advocat, i Sara González, periodista de Política del Nació Digital.

 • "La tertúlia": Cs ha perdut la moció de censura tant aritmèticament com políticament?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Cs ha perdut la moció de censura tant aritmèticament com políticament?

  A "La tertúlia", hem parlat del perquè d'una moció de censura que no tenia cap possibilitat; de si la conversa entre Mariano Rajoy i Felipe Gozález marca un futur pacte polític a l'estat espanyol, i hem valorat les paraules de Mireia Vehí, candidata de la CUP al Congrés. N'hem parlat amb Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions de Catalunya; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": Les eleccions del 10N es poden entendre com un abús del sistema?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les eleccions del 10N es poden entendre com un abús del sistema?

  A "La tertúlia", hem parlat de què significa la repetició electoral per a aquest sistema polític i de quin és el motiu real de la presentació de la moció de confiança de Cs contra el president de la Generalitat, Quim Torra. N'hem parlat amb Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Ramon Tremosa, professor d'Economia de la UB i diputat al Parlament Europeu 2009-2019; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Què són els CDRs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què són els CDRs?

  A "La tertúlia", parlem amb Xavier Milian, advocat i periodista, que ens presenta el llibre "El poder del poble. L'organització veïnal dels CDR" (Sembra Llibre). Els CDRs estan formats per antisistemes o són persones que expressen un malestar? Ens acompanyen a "La tertúlia" Esther Vera, directora del Diari Ara; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Ricard Lahoz, periodista i director de "Fet a Tarragona"; Àlex Salmon, periodista, i Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País.

 • "La tertúlia": La sentència marcarà els límits de la protesta al carrer?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La sentència marcarà els límits de la protesta al carrer?

  A "La tertúlia" d'"El matí de Catalunya Ràdio", els tertulians s'han preguntat si la sentència del Tribunal Suprem marcarà a l'estat espanyol els límits a la dissidència. També han debatut com s'expressen les diferents identitats nacionals. N'hem parlat amb Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exdiputat; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC, i Albert Botran, membre del secretariat nacional de la CUP.

 • "La tertúlia": L'estratègia del PSOE a Catalunya perjudica el PSC?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estratègia del PSOE a Catalunya perjudica el PSC?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si l'estratègia del PSOE a Catalunya perjudica el PSC; si un nou 155 pot resoldre alguna cosa a Catalunya; si la paraula "governança" s'entén prou bé... N'hem parlat amb Simona Levi, activista i membre de Xnet; Sara González, periodista de política del Nació Digital; José María Fuster Fabra, advocat; Andreu Pujol Mas, historiador, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": A través de les urnes del 10N, es pot condicionar la política espanyola?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A través de les urnes del 10N, es pot condicionar la política espanyola?

  A "La tertúlia", hem analitzat l'entrevista al president Carles Puigdemont i hem debatut si l'independentisme pot condicionar la política espanyola el 10N a través de les urnes. N'hem parlat amb Imma Lucas, periodista; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Iolanda Fresnillo, membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana pel Deute, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": Com reordenarà les estratègies de campanya el fet que la CUP es presenti al 10N?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com reordenarà les estratègies de campanya el fet que la CUP es presenti al 10N?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat com reordenarà els discursos i les estratègies de campanya el fet que la CUP es presenti a les eleccions del 10N. També hem parlat de les filtracions sobre la interlocutòria de presó dels membres dels CDRs. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Jordi Cañas, eurodiputat, i Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona.

 • "La tertúlia": Hi ha 2 models de justícia?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi ha 2 models de justícia?

  Tenim dos models de justícia?, es pot parlar de terrorisme sense terroristes ni armes?, hi haurà canvis en els caps de llista a les eleccions del 10N a Barcelona?, quins són els fronts oberts de Ciutadans?... Aquestes són algunes de les preguntes que ens hem fet a "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Sofia Cabanes, periodista i fundadora del diari digital ebrenc Aguaita.cat, i Sara González, periodista de política del Nació Digital.

 • "La tertúlia": Sobre la banalització del llenguatge, de la goma-2 als comandos
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Sobre la banalització del llenguatge, de la goma-2 als comandos

  Hem parlat de la banalització i manipulació del llenguatge, de què és el terror, de les detencions d'independentistes... També hem comentat l'aparició de Més País d'Íñigo Errejón en el panorama polític i com pot influir en les pròximes eleccions. N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Gabriela Serra, activista social; Javier Perez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, i Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés.

 • "La tertúlia": I si el sobiranisme supera el 50% en les eleccions del 10N?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": I si el sobiranisme supera el 50% en les eleccions del 10N?

  Les detencions d'independentistes, el relat de la violència, la reacció de les institucions de l'Estat i la resposta de la ciutadania a la sentència del Tribunal Suprem... Aquests han estat algun dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Manuel Milián Mestre, periodista, assessor d'empreses; Jordi Barbeta, periodista; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Xavier Vendrell, empresari, i Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona.