La tertúlia

 • "La tertúlia": Com es pot captar el vot del nou partit dels indecisos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com es pot captar el vot del nou partit dels indecisos?

  Parlem de què fan els partits per captar el vot del nou partit dels indecisos, dels missatges de la campanya electoral, del concepte "votar emocions"... En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Amadou Bocar Sam, mediador i autor del llibre "La perla negra", on aporta una visió inèdita de la comunitat africana a Catalunya.

 • "La tertúlia": Tenen sentit les enquestes preelectorals? Com s'han de llegir?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tenen sentit les enquestes preelectorals? Com s'han de llegir?

  Com s'han de llegir les enquestes preelectorals, les futures aliances postelectorals al Congrés, la decisió europea de Toni Comín... Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Borja Barragué, assessor del gabinet de la ministra de Sanitat i Benestar Social i autor del llibre "Larga vida a la socialdemocràcia" (Planeta de Libros).

 • "La tertúlia": Creix el fenomen de les llistes alternatives als partits tradicionals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Creix el fenomen de les llistes alternatives als partits tradicionals

  Més llistes alternatives per la desconfiança respecte als partits tradicionals, el debat sobre l'eutanàsia i la reorganització de l'espai independentista són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Albert Sáez, periodista d'El Periódico; Salvador Cot, director del diari digital Elmon.cat; Txell Vilamala, periodista d'El 9 Nou; Joan Torró, director de Ràdio Vic, i Miquel Macià, director del diari Nació Digital.

 • "La tertúlia": Maduresa política, votants autònoms i vots que ja no són incondicionals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Maduresa política, votants autònoms i vots que ja no són incondicionals

  Maduresa política, votants autònoms i vots que ja no són incondicionals són algunes de les idees que han sortit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": La crisi del Doctor Music s'hauria resolt igual si hagués passat en un altre lloc?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La crisi del Doctor Music s'hauria resolt igual si hagués passat en un altre lloc?

  La crisi del Doctor Music Festival s'hauria resolt de la mateixa manera si hagués passat en una altra comarca?, té sentit que els partits polítics fitxin personatges coneguts per a les eleccions?, i el món polític espanyol s'està 'italianitzant'? Aquests són tres dels temes que han sorgit a "La tertúlia" d'aquest dimecres. N'hem parlat amb José María Fuster-Fabra, advocat; Jordi Barbeta, periodista; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats. També hem parlat amb Jaume Asens, tinent alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, per parlar de l'acte "La veritat de l'1-O", que es fa avui a Madrid, per reflexionar sobre el relat de la violència policial.

 • "La tertúlia": La independència de Catalunya i el PER andalús
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La independència de Catalunya i el PER andalús

  Els arguments econòmics de Cayo Lara, excoordinador general d'Esquerra Unida, en contra de la independència de Catalunya; la gravetat del cas Villarejo, i la connivència entre poder polític, econòmic i mediàtic són alguns dels temes de la tertúlia d'avui. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Sara González, periodista de política del Nació Digital, i Arturo Puente, periodista d'El Diario.es.

 • "La tertúlia": Sense suport mediàtic, es poden guanyar unes eleccions?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Sense suport mediàtic, es poden guanyar unes eleccions?

  Aquest dilluns, a "La tertúlia", hem parlat de les paraules de Miquel Iceta sobre la independència, unes paraules posteriorment rectificades; i també ens hem preguntat cap a on van les democràcies i els partits, en concret, si sense suport mediàtic es poden guanyar unes eleccions. Ens han acompanyat Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Simona Levi, activista i membre d'Xnet.

 • "La tertúlia": La Junta Electoral Central, prohibint paraules, ha creuat una línia vermella?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La Junta Electoral Central, prohibint paraules, ha creuat una línia vermella?

  Aquest divendres, a "La tertúlia", ens preguntem si la Junta Electoral Central ha creuat una línia vermella prohibint la utilització, per part dels mitjans públics, de paraules com "exili", "presos polítics" i "judici de la repressió". També hem parlat del paper que va fer Josep Borrell, ministre d'Exteriors, en una entrevista a la televisió alemanya i de qui conforma l'electorat de PP i Vox. N'hem parlat amb Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia; Anna Serrano, cap de Política del Punt Avui; Jesús Rodriguez, periodista de La Directa, i Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País.

 • "La tertúlia": Del pànic demoscòpic de Casado i Rivera a la reacció de Borrell
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Del pànic demoscòpic de Casado i Rivera a la reacció de Borrell

  L'entrevista a Santiago Niño Becerra, el pànic demoscòpic de Casado i Rivera i la reacció de Josep Borrell en una entrevista a la televisió alemanya són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": S'està cuinant el pacte Pedro Sánchez-Albert Rivera?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'està cuinant el pacte Pedro Sánchez-Albert Rivera?

  A "La tertúlia", el pacte Sánchez-Rivera, la creixent preocupació del món econòmic, el renaixement del nacionalisme espanyol i el judici del procés al Tribunal Suprem han estat alguns dels temes d'avui. N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Miquel Puig, doctor en Economia; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses, i Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional.

 • "La tertúlia": Quin és el futur de la premsa en paper?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin és el futur de la premsa en paper?

  El futur de la premsa en paper; el creixement dels diaris digitals; té sentit desmentir les "fake news"?; com es combina superficialitat i immediatesa amb rigorositat? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimarts. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es.

 • "La tertúlia": La societat donarà suport als discursos centrals o als populistes el 28A?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La societat donarà suport als discursos centrals o als populistes el 28A?

  A "La tertúlia", els tertulians s'han preguntat què es vota realment a les eleccions generals, i també han parlat de la política dels gestos, de la responsabilitat de polítics i periodistes en el to de la campanya, i de qüestions identitàries. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; i Simona Levi, activista i membre d'Xnet.

 • "La tertúlia": Com pot afectar el contrarelat dels guàrdies civils i la gestió dels llaços grocs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com pot afectar el contrarelat dels guàrdies civils i la gestió dels llaços grocs?

  El contrarelat dels guàrdies civils al Tribunal Suprem en el judici del procés; la gestió dels llaços grocs; la percepció del votant nacionalista espanyol que el govern del PP va ser tou i les ferides de la societat... Aquests són alguns dels temes de "la tertúlia" d'aquest divendres. En parlem amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Enric Hernández, director d'El Periódico de Catalunya; i Anna Serrano, cap de política del Punt Avui. Avui també ens acompanya Jaume Collell, periodista del diari La Vanguardia, que presenta el llibre "Joc d'oficis".

 • "La tertúlia": S'està perdent el respecte a les institucions i a alguns càrrecs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'està perdent el respecte a les institucions i a alguns càrrecs?

  Aquest dijous, a "La tertúlia", hem parlat de si s'està perdent el respecte a les institucions i càrrecs del país; de si la situació actual fa que ens perdem les coses positives que passen a la societat; de cap a on van les nostres democràcies; de les declaracions de Cayetana Álvarez de Toledo, candidata del PP a Barcelona a les eleccions espanyoles; i dels llaços grocs i la Junta Electoral Central. N'hem parlat amb José Manuel García-Margallo, exministre; Antoni Gelonch, ex-secretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Ernest Benach, expresident del Parlament; Laia Bonet, professora de dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra i professora dret de la comunicació la Blanquerna, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": A qui pertany el símbol de la pau? I el del feminisme? I el dels llaços grocs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A qui pertany el símbol de la pau? I el del feminisme? I el dels llaços grocs?

  A "La tertúlia" ens han acompanyat Jordi Barbeta, periodista; Sara González, periodista de Política de Nació Digital; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional, i Manuel Milán Mestre, periodista i assessor d'empreses.