La tertúlia

 • "La tertúlia": Els pactes per a l'Ajuntament de Barcelona, més oberts que mai
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els pactes per a l'Ajuntament de Barcelona, més oberts que mai

  Com s'ha de valorar el dictamen del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH)? Com es finança Societat Civil Catalana? Què aporta Pablo Iglesias a Pedro Sánchez? I com acabaran els pactes als ajuntaments? N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PP, i Iolanda Fresnillo, membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana pel Deute.

 • "La tertúlia": Els pactes postelectorals, coherència o només aritmètica?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els pactes postelectorals, coherència o només aritmètica?

  A "La tertúlia", els protagonistes són els pactes postelectorals en diferents ajuntaments, i preguntem als nostres tertulians si hi ha d'haver un punt de coherència en els pactes postelectorals o tot s'hi val. En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Neus Tomàs, periodista d'El Diario.es; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats, i Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": Com interpretem els resultats electorals d'aquest diumenge?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com interpretem els resultats electorals d'aquest diumenge?

  Després de la ressaca electoral d'aquest diumenge, els tertulians analitzen com hem d'interpretar els resultats europeus, autonòmics i municipals. En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre Xnet i Manuel Milian Mestre, periodista, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": L'empoderament dels ciutadans toparà amb les rígides estructures de la Unió Europea?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'empoderament dels ciutadans toparà amb les rígides estructures de la Unió Europea?

  A "La tertúlia", hem parlat de com l'empoderament dels ciutadans pot reaccionar davant les estructures rígides i els lobbies que hi ha a la Unió Europea; de si s'ha trencat definitivament el bipartidisme a les eleccions, i del to de la campanya electoral a l'Ajuntament de Barcelona. N'hem parlat amb Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; David Jiménez, escriptor, periodista i columnista del New York Times; Esther Vera, directora del Diari Ara; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, i Pol Morillas, director del CIDOB.

 • "La tertúlia": Poden canviar el panorama polític les dues eleccions d'aquest diumenge?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Poden canviar el panorama polític les dues eleccions d'aquest diumenge?

  Quan falten menys de 48 hores per al final de la campanya electoral, podran influir d'alguna manera aquestes eleccions en el context polític general? És el tema central de debat d'avui de la tertúlia d'expolítics, amb Sara Jaurrieta, Ernest Benach, Isabel Vallet, Fernando Sánchez Costa i Antoni Gelonch.

 • "La tertúlia": La constitució de les Corts, la realització televisiva i alguns gestos
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La constitució de les Corts, la realització televisiva i alguns gestos

  En parlem amb José Maria Fuster Fabra, Jordi Barbeta, periodista; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta, i Arturo Puente, periodista de El Diario.es.

 • "La tertúlia": Es dona per feta la suspensió dels presos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Es dona per feta la suspensió dels presos?

  Avui, a "La tertúlia", hem viscut en directe la constitució del Congrés i el Senat. Ja es dona per feta la suspensió dels presos? Què passà amb la majoria absoluta? Hi haurà sorpreses a la mesa? Com interpretem les salutacions entre partits? En parlem amb Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona, i Marc Colomer, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

 • "La tertúlia": Repassem les campanyes electorals i la jornada al Congrés i el Senat
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Repassem les campanyes electorals i la jornada al Congrés i el Senat

  Avui és dilluns i a la tertúlia ens acompanyen Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses. Repassem les campanyes electorals i la jornada al Congrés i el Senat, on els presos electes han anat a recollir les seves actes.

 • "La tertúlia": Quines conseqüències tindrà el no de l'independentisme a Iceta?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quines conseqüències tindrà el no de l'independentisme a Iceta?

  Què s'amaga darrere de la a no designació de Miquel Iceta com a president del Senat i quines conseqüències tindrà per ERC i Junts per Catalunya? En parlem amb Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Salvador Cot, director del diari digital El Món, i Jesús Rodriguez, periodista de La Directa.

 • "La tertúlia": El TC pot corregir la decisió que ha près el Parlament amb Iceta?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El TC pot corregir la decisió que ha près el Parlament amb Iceta?

  Parlem d'actualitat amb Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Antoni Gelonch, ex-secretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": Les maneres del jutge Marchena: entre la sobreactuació i l'esbroncada
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les maneres del jutge Marchena: entre la sobreactuació i l'esbroncada

  Sobreactuacions i esbroncades, falta de professionalitat, judici parcial, rigor procedimental, abús de poder... Com definiríeu el judici del procés i l'actuació del jutge Manuel Marchena? En parlem amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UAB; Sònia Moll, filòloga i escriptora; Sara González, periodista de Política del Nació Digital, i Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": És acceptable que aquesta setmana només hi hagi dos dies hàbils de judici?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És acceptable que aquesta setmana només hi hagi dos dies hàbils de judici?

  A "La tertúlia", s'ha parlat de la vulneració dels drets dels polítics independentistes presos quant a participació a la campanya electoral; del paper del govern espanyol en aquesta situació, i de si és normal que aquesta setmana només hi hagi dos dies hàbils de judici quan hi ha gent tancada a la presó. N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona, i Ferran Casas, subdirector de Nació Digital.

 • "La tertúlia": Tot s'hi val a les campanyes electorals? On són els límits?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tot s'hi val a les campanyes electorals? On són els límits?

  Els límits en les campanyes electorals, els pactes posteriors, l'ètica en les decisions polítiques que afecten tercers... N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània a la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre d'Xnet, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Tenen prou competències els ajuntaments per afrontar certes polítiques?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tenen prou competències els ajuntaments per afrontar certes polítiques?

  A la campanya de les municipals hi haurà el mateix discurs que a les generals o s'hi exposaran elements nous?, tenen prou competències els ajuntaments per poder afrontar certes polítiques? Hi ha certs lobbies a la ciutat de Barcelona que no toleren plantejar algunes polítiques municipals? La Junta Electoral Central representa un pedaç de la Transició? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Allbert Sáez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País.

 • "La tertúlia": Per què Pedro Sánchez vol que Miquel Iceta presideixi el Senat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què Pedro Sánchez vol que Miquel Iceta presideixi el Senat?

  Aquest dijous, a "La tertúlia", parlem del Senat. Té sentit avui en dia? Què significa que Pedro Sánchez vulgui que Miquel Iceta el presideixi? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit A més, hem parlat de les eleccions a la Cambra de Comerç amb Mònica Roca, portaveu d'Eines de País, candidatura guanyadora. Ens han acompanyat Ernest Benach, expresident del Parlament; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament, i Gabriela Serra, activista social.