La tertúlia

 • "La tertúlia": Per què el bloc independentista no fa un grup unitari al Congrés?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què el bloc independentista no fa un grup unitari al Congrés?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat per què el bloc independentista no fa un grup unitari al Congrés. N'hem parlat amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Sofia Cabanes, periodista i una de les fundadores del diari digital ebrenc Aguaita.cat, i Álex Sàlmon, periodista. També entrevistem Toni Comín, exconseller de la Generalitat, ja que la justícia belga l'ha deixat en llibertat juntament amb Lluís Puig mentre estudia l'euroordre de detenció reactivada pel jutge Llarena.

 • "La tertúlia": Hi ha polítics que estan vivint el pànic demoscòpic?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi ha polítics que estan vivint el pànic demoscòpic?

  A "La tertúlia", s'ha parlat de què significa el concepte "pànic demoscòpic" i si hi ha polítics que només es mouen al compàs de les enquestes. També han valorat les declaracions dels detinguts el 23-S dins de l'operació Judes i se n'han qüestionat la validesa jurídica. Les euroordres europees també han estat motiu de debat. N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social, i José Manuel García Margallo, exministre.

 • "La tertúlia": Els debats determinaran les tendències de vot per al 10N?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els debats determinaran les tendències de vot per al 10N?

  A "La tertúlia", hem parlat del debat per a les eleccions del 10N emès per TV3 i Catalunya Ràdio, i ens hem preguntat si els debats poden consolidar o canviar les tendències de vot? N'hem parlat amb Sara González, periodista de política de Nació Digital; José María Fuster Fabra, advocat; Xavier Vendrell, empresari; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats, i Jordi Muñoz, politòleg i professor de ciència política de la UB.

 • "La tertúlia": Felip VI hauria de reflexionar sobre el seu rol com a cap d'estat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Felip VI hauria de reflexionar sobre el seu rol com a cap d'estat?

  A "La tertúlia" parlem d'alguns dels missatges dels candidats en el debat televisiu d'ahir per a les eleccions generals del 10N. També ens hem qüestionat quin hauria de ser el paper de Felip VI en el conflicte català i si té marge d'actuació. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Neus Tomàs, subdirectora d'Eldiario.es; Sílvia Barroso, directora de Tot Barcelona, i Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": Quin és el valor real de les enquestes electorals?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin és el valor real de les enquestes electorals?

  Quina actitud hauria de tenir Felip VI amb els qui protesten? L'independentisme pot estar creixent després de la sentència? Quin és el motiu de la possible davallada electoral de Ciutadans? I quin és el valor real de les enquestes electorals? N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona, i Manuel Milian Mestre, periodista, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Quin paper tindrà Catalunya en el resultat del 10-N?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin paper tindrà Catalunya en el resultat del 10-N?

  En el primer dia de la campanya electoral del 10-N, fem una tertúlia política amb la periodista andalusa Lucrecia Hevia, el periodista basc Jonathan Martínez, el periodista gallec Gonzo, la periodista catalana Laura Pinyol i la consultora política Erika Casajoana.

 • "La tertúlia": Quin recorregut té l'autoanomenada Assemblea de Càrrecs Electes?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin recorregut té l'autoanomenada Assemblea de Càrrecs Electes?

  A "La tertúlia", parlem dels discursos electorals i de com variaran (o no) després del 10-N. També analitzem el significat de l'Assemblea de Càrrecs Electes. N'hem parlat amb Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC; Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exdiputat del PDeCAT; Gabriela Serra, activista social, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": Torna el bipartidisme a la política?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Torna el bipartidisme a la política?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si torna el bipartidisme, i com hi pot influir la crisi catalana i la crisi econòmica. També hem analitzat algun dels missatges dels partits d'ultradreta. N'hem parlat amb Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses; Simona Levi, activista i membre d'Xnet; Andreu Pujol Mas, historiador; Jordi Barbeta, periodista, i Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta.

 • "La tertúlia": S'està posant en qüestió el pacifisme i la no-violència?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'està posant en qüestió el pacifisme i la no-violència?

  A "La tertúlia", hem parlat de si s'està posant en qüestió el pacifisme i la no-violència, de si les coses serien diferents si el conseller Buch fos destituït, i si, per definició, les vagues han de 'molestar'. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, director d'El Nacional; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global, i Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es.

 • "La tertúlia": Cal reformular el model d'ordre públic?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Cal reformular el model d'ordre públic?

  A "La tertúlia", parlem del concepte de neutralitat de la cosa pública i de si cal reformular el model d'ordre públic. També parlem del posicionament de Bel Oliver, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), i Borja Latorre, portaveu del Sindicat d'Estudiants. Ens acompanyen Jordi Cañas, eurodiputat; Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona.

 • "La tertúlia": Per què fa més por que mai parlar del que s'ha de parlar?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què fa més por que mai parlar del que s'ha de parlar?

  L'Estat hauria hagut d'imposar una estètica i una ètica al funeral del dictador Franco? Per què fa més por que mai parlar del que s'ha de parlar? Les reaccions i decisions de l'Estat animaran els independentistes a anar a votar? Aquestes són tres de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. En parlem amb Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Jordi Borràs, fotoperiodista; Txell Vilamalla, periodista de Política i Societat d'El 9 Nou d'Osona i el Ripollès; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya, i Esther Vera, directora del diari Ara.

 • "La tertúlia": Detencions, amenaces, sumaris filtrats...: Fets aïllats o estratègia planificada?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Detencions, amenaces, sumaris filtrats...: Fets aïllats o estratègia planificada?

  A "La tertúlia" hem parlat de l'exhumació de Franco i de si hem de normalitzar certes accions que estan passant (detencions, violència, repressió, sumaris filtrats...). N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": El Parlament podrà superar les restriccions del Tribunal Constitucional?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El Parlament podrà superar les restriccions del Tribunal Constitucional?

  A "La tertúlia", parlem de si el Parlament podrà driblar les restriccions i impediments del Tribunal Constitucional. També reflexionem sobre el paper dels mitjans a l'hora de cobrir certes notícies. N'hem parlat amb Jordi Muñoz, professor de ciència política de la UB; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Xavier Vendrell, empresari; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": Traurà alguna conclusió Sánchez de les protestes d'ahir a Barcelona?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Traurà alguna conclusió Sánchez de les protestes d'ahir a Barcelona?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat quina conclusió traurà Pedro Sánchez de les protestes que va viure ahir en la seva visita llampec a Barcelona; quins són els costos per a ell de despenjar (o no) el telèfon, i per què la dreta política i mediàtica criminalitza cada vegada més negociar amb Catalunya. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Arturo Puente, periodista de El Diario.es; Najat El Hachmi, escriptora que presenta el seu assaig "Sempre han parlat per nosaltres" d'Edicions 62, i Irene Pardo, presidenta de Noves de Generacions de Catalunya. També hem trucat a Montse Venturós (CUP) perquè ens expliqui les conclusions de la reunió que van fer ahir a Barcelona per "estar a l'altura del carrer davant la buidor del Parlament".

 • "La tertúlia": L'estat espanyol s'està plantejant l'estat d'excepció?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estat espanyol s'està plantejant l'estat d'excepció?

  A "La tertúlia", han sorgit preguntes com ara: Per quin motiu Pedro Sánchez no despenja el telèfon al president Quim Torra? Com s'entenen conceptes com 'imposició' i 'derrota' en el lèxic polític actual? L'estat espanyol s'està plantejant l'estat d'excepció? N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona, i Manuel Milian Mestre, periodista i assessor d'empreses.

Anar al contingut