La tertúlia

 • "La tertúlia": El cordó contra els independentistes actua a tots nivells?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El cordó contra els independentistes actua a tots nivells?

  A "La tertúlia", ens preguntem si és determinant el que passarà a l'Ajuntament de Barcelona; si són gratis els vots de Valls; si es podrà evitar que el president Puigdemont i l'exconseller de Salut Toni Comín ocupin el seu escó al Parlament Europeu i si el cordó contra els independentistes actua a tots nivells. En parlem amb Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Ernest Benach, expresident del Parlament; Gabriela Serra, activista social; Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, i Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC.

 • "La tertúlia": El problema de l'orientació d'alguns partits, dels comuns a Cs
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El problema de l'orientació d'alguns partits, dels comuns a Cs

  Parlem dels costos que té la presa de decisions; de què significa el concepte 'legitimitat', i dels problemes d'orientació d'alguns partits polítics. En parlem amb Jordi Barbeta, periodista; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Andreu Pujol-Mas, historiador; Sara Gonzàlez, periodista de Política del Nació Digital, i Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València.

 • "La tertúlia": Poden acabar encaixant les peces entre comuns, ERC i el PSC?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Poden acabar encaixant les peces entre comuns, ERC i el PSC?

  A "La tertúlia", hem parlat de com poden quedar els pactes postelectorals i de com afectarà la sentència del Tribunal Suprem aquests pactes. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona.

 • "La tertúlia": Ajuntaments en joc i pactes postelectorals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Ajuntaments en joc i pactes postelectorals

  Aquest dilluns, a "La tertúlia", parlem de pactes postelectorals i de conceptes com "oportunisme" i "sectarisme". En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jordi Cañas, eurodiputat electe.

 • "La tertúlia": Qui serà el pròxim alcalde de Barcelona: Colau o Maragall?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Qui serà el pròxim alcalde de Barcelona: Colau o Maragall?

  Com acabaran les negociacions per a l'alcaldia de Barcelona? Com afectarà els partits que prenguin una decisió o una altra? Ho entendran les bases del partit? Tot es pot justificar? En parlem amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Sara Gonzàlez, periodista de política del Nació Digital; Jordi Barbeta, periodista, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa.

 • "La tertúlia": Els pactes postelectorals només s'entenen com una gran operació a diferents bandes?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els pactes postelectorals només s'entenen com una gran operació a diferents bandes?

  Parlem de les declaracions que Manuel Valls ha fet a "El matí de Catalunya Ràdio", el valor de la resolució del Grup de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides i els pactes postelectorals. Ens acompanyen Gabriela Serra, activista social; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, i José Manuel García Margallo, exministre del PP. També ens acompanya Ramon Tremosa, doctor en Economia i exeurodiputat, que acaba de publicar el llibre "Dues Europes. Èxit econòmic, fracàs polític".

 • "La tertúlia": Els pactes per a l'Ajuntament de Barcelona, més oberts que mai
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els pactes per a l'Ajuntament de Barcelona, més oberts que mai

  Com s'ha de valorar el dictamen del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH)? Com es finança Societat Civil Catalana? Què aporta Pablo Iglesias a Pedro Sánchez? I com acabaran els pactes als ajuntaments? N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PP, i Iolanda Fresnillo, membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana pel Deute.

 • "La tertúlia": Els pactes postelectorals, coherència o només aritmètica?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els pactes postelectorals, coherència o només aritmètica?

  A "La tertúlia", els protagonistes són els pactes postelectorals en diferents ajuntaments, i preguntem als nostres tertulians si hi ha d'haver un punt de coherència en els pactes postelectorals o tot s'hi val. En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Neus Tomàs, periodista d'El Diario.es; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats, i Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": Com interpretem els resultats electorals d'aquest diumenge?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com interpretem els resultats electorals d'aquest diumenge?

  Després de la ressaca electoral d'aquest diumenge, els tertulians analitzen com hem d'interpretar els resultats europeus, autonòmics i municipals. En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre Xnet i Manuel Milian Mestre, periodista, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": L'empoderament dels ciutadans toparà amb les rígides estructures de la Unió Europea?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'empoderament dels ciutadans toparà amb les rígides estructures de la Unió Europea?

  A "La tertúlia", hem parlat de com l'empoderament dels ciutadans pot reaccionar davant les estructures rígides i els lobbies que hi ha a la Unió Europea; de si s'ha trencat definitivament el bipartidisme a les eleccions, i del to de la campanya electoral a l'Ajuntament de Barcelona. N'hem parlat amb Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; David Jiménez, escriptor, periodista i columnista del New York Times; Esther Vera, directora del Diari Ara; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, i Pol Morillas, director del CIDOB.

 • "La tertúlia": Poden canviar el panorama polític les dues eleccions d'aquest diumenge?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Poden canviar el panorama polític les dues eleccions d'aquest diumenge?

  Quan falten menys de 48 hores per al final de la campanya electoral, podran influir d'alguna manera aquestes eleccions en el context polític general? És el tema central de debat d'avui de la tertúlia d'expolítics, amb Sara Jaurrieta, Ernest Benach, Isabel Vallet, Fernando Sánchez Costa i Antoni Gelonch.

 • "La tertúlia": La constitució de les Corts, la realització televisiva i alguns gestos
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La constitució de les Corts, la realització televisiva i alguns gestos

  En parlem amb José Maria Fuster Fabra, Jordi Barbeta, periodista; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta, i Arturo Puente, periodista de El Diario.es.

 • "La tertúlia": Es dona per feta la suspensió dels presos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Es dona per feta la suspensió dels presos?

  Avui, a "La tertúlia", hem viscut en directe la constitució del Congrés i el Senat. Ja es dona per feta la suspensió dels presos? Què passà amb la majoria absoluta? Hi haurà sorpreses a la mesa? Com interpretem les salutacions entre partits? En parlem amb Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona, i Marc Colomer, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

 • "La tertúlia": Repassem les campanyes electorals i la jornada al Congrés i el Senat
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Repassem les campanyes electorals i la jornada al Congrés i el Senat

  Avui és dilluns i a la tertúlia ens acompanyen Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses. Repassem les campanyes electorals i la jornada al Congrés i el Senat, on els presos electes han anat a recollir les seves actes.

 • "La tertúlia": Quines conseqüències tindrà el no de l'independentisme a Iceta?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quines conseqüències tindrà el no de l'independentisme a Iceta?

  Què s'amaga darrere de la a no designació de Miquel Iceta com a president del Senat i quines conseqüències tindrà per ERC i Junts per Catalunya? En parlem amb Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Salvador Cot, director del diari digital El Món, i Jesús Rodriguez, periodista de La Directa.