La tertúlia

 • "La tertúlia": Cal una limitació dels mandats polítics?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Cal una limitació dels mandats polítics?

  A "La tertúlia", a partir dels canvis de lideratges al PDeCAT i de les set legislatures de Carles Campuzano al Congrés dels Diputats, ens hem preguntat si és bo limitar els mandats polítics. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.

 • Dones transformadores, dones que canvien el món
  Escolta àudio

  Dones transformadores, dones que canvien el món

  Aquest nou 8 de març hem volgut conversar amb cinc dones que cada dia, a través de la seva feina, contribueixen a la igualtat, a la visibilització i a la "normalització" de la dona en tots els àmbits de la vida laboral i social. Són l'advocada experta en temes de gènere Laia Serra; l'editora Maria Bohigas; la directora de Brians 1, Gemma Torres, i la professora d'investigació ICREA a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya Núria Montserrat.

 • "La tertúlia": Quines són les principals arbitrarietats i incoherències del judici del procés?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quines són les principals arbitrarietats i incoherències del judici del procés?

  A "La tertúlia", parlem de les principals arbitrarietats i incoherències del judici del procés, i també del que són o no preguntes impertinents. N'hem parlat amb Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social; Laia Bonet, professora de Dret Administratiu de la Universitat Pompeu Fabra, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": En el judici del procés, es pot mantenir l'acusació de rebel·lió si no hi ha armes?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": En el judici del procés, es pot mantenir l'acusació de rebel·lió si no hi ha armes?

  Parlant del judici de l'1-O, els tertulians han parlat de si es pot mantenir l'acusació de rebel·lió si no hi ha armes, si s'està testificant al servei d'una sentència condemnatòria prefixada i si hi ha descripcions que s'acosten al surrealisme verbal. En parlem amb José María Fuster-Fabra, advocat; Jordi Barbeta, periodista; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB, i Sara González, periodista de Política del Nació Digital.

 • "La tertúlia": Les polèmiques declaracions de Juanma Moreno i les reivindicacions de la vaga del 8M
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les polèmiques declaracions de Juanma Moreno i les reivindicacions de la vaga del 8M

  Les polèmiques declaracions de Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, sobre les persones d'origen andalús que viuen a Catalunya, i la vaga feminista de divendres vinent han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional de la UIC; Simona Levi, activista i membre d'Xnet, i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.

 • Portada Terribas: "La tecnologia ha deixat les persones més soles, el jo i la màquina"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "La tecnologia ha deixat les persones més soles, el jo i la màquina"

  A "La portada", Mònica Terribas, a partir d'unes declaracions de Gerard Piqué, parla de què significa respectar l'opinió, pensar diferent i acceptar-ho o no. I també reflexiona sobre com les noves tecnologies han substituït "moltes hores de converses compartides que ens permetien ponderar el que diem i el que expressem abans de llançar-ho als núvols virtuals".

 • "La tertúlia": Vulnera el dret a la defensa que no es puguin exhibir vídeos al judici del procés?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Vulnera el dret a la defensa que no es puguin exhibir vídeos al judici del procés?

  La no-exhibició de vídeos a partir d'ara al Tribunal Suprem i la vulneració del dret de les defenses; l'interrogatori de Vox als policies en el judici del procés, i el canvi d'opinió de Rivera davant el fitxatge de Corbacho per Ciutadans són alguns dels ítems de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Àlex Salmon, director del diari El Mundo de Catalunya; Albert Sáez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Jesús Rodriguez, periodista de La Directa; Anna Serrano, cap de política d'El Punt Avui, i Sònia Andolz, politòloga i experta en conflictes i seguretat internacional.

 • "La tertúlia": Com valoreu el paper dels advocats de les defenses en el judici del procés?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com valoreu el paper dels advocats de les defenses en el judici del procés?

  Aquest dijous, hem parlat del paper dels advocats de les defenses en el judici del procés i també de les decisions del jutge Marchena; dels nous lideratges que poden sorgir arran del judici, i dels costos que pot comportar l'actitud d'Antonio Baños i Eulàlia Reguant. N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Ernest Benach, expresident del Parlament, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": Hi ha desinterès a Madrid pel judici del procés?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi ha desinterès a Madrid pel judici del procés?

  Aquest dimecres, a "La tertúlia", hem parlat de com es percep el judici del procés a la premsa madrilenya; de si s'enfortiran els lideratges de l'independentisme amb aquest judici, i si s'esperen proves sorpresa per part dels fiscals. N'hem parlat amb Miquel Puig, doctor en Economia; Jordi Borràs, fotoperiodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Manuel Milian Mestre, periodista, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Què pesen més les sigles dels partits o els noms dels candidats?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què pesen més les sigles dels partits o els noms dels candidats?

  Aquest dimarts, a "La tertúlia" els nostres tertulians han plantejat diverses preguntes: Què pesen més les marques electorals o els noms dels candidats? Què volen anar a fer a Madrid els partits catalans? I en el judici del procés, els fiscals esperen l'arribada dels testimonis per demostrar la rebel·lió? N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB.

 • "La tertúlia": Què fa que el judici contra Sandro Rosell sigui insòlit?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què fa que el judici contra Sandro Rosell sigui insòlit?

  A "La tertúlia" d'aquest dilluns, hem parlat de judicis: del de Sandro Rosell, que comença avui, i del judici del procés, que demà inicia la seva tercera setmana. També hem parlat del nou partit d'Elisenda Alamany, de pactes polítics i de com la premsa espanyola tracta el judici del procés. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre d'Xnet, i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.

 • "La tertúlia": Una causa judicial amb molt pocs fets i un vídeo amb el "Passi-ho bé" de La Trinca
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Una causa judicial amb molt pocs fets i un vídeo amb el "Passi-ho bé" de La Trinca

  A "La tertúlia" d'aquest divendres, s'ha parlat del judici del procés com una causa amb molt pocs fets, s'ha comentat la declaració de l'exconseller Santi Vila i s'ha fet una valoració de la vaga d'ahir. N'hem parlat amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Albert Sáez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Iolanda Fresnillo, membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana pel Deute, i Elisenda Rovira, cocoordinadora de l'Anuari Mediacat.

 • "La tertúlia": Qui i què pot resoldre la carpeta catalana?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Qui i què pot resoldre la carpeta catalana?

  A "La tertúlia"; ens hem preguntat què pot fer moure la política espanyola i resoldre la carpeta catalana. N'hem parlat amb Josep Maria Fuster Fabra, advocat; Jordi Barbeta, periodista; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Sara Gonzàlez, periodista de política del Nació Digital, i Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta

 • "La tertúlia": El futur d'Artadi a la plaça Sant Jaume i les presumptes fugues de vot
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El futur d'Artadi a la plaça Sant Jaume i les presumptes fugues de vot

  A "La tertúlia", parlem del futur polític d'Elsa Artadi i de les fugues de vot en les pròximes eleccions espanyoles... N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Termes, i Ferran Casas, subdirector de Nació Digital.

 • "La tertúlia": Què s'amaga darrere els sondejos electorals i les línies vermelles dels partits
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què s'amaga darrere els sondejos electorals i les línies vermelles dels partits

  Els pactes postelectorals i la cuina de les enquestes electorals són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.