La tertúlia

 • "La tertúlia": Del pànic demoscòpic de Casado i Rivera a la reacció de Borrell
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Del pànic demoscòpic de Casado i Rivera a la reacció de Borrell

  L'entrevista a Santiago Niño Becerra, el pànic demoscòpic de Casado i Rivera i la reacció de Josep Borrell en una entrevista a la televisió alemanya són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": S'està cuinant el pacte Pedro Sánchez-Albert Rivera?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'està cuinant el pacte Pedro Sánchez-Albert Rivera?

  A "La tertúlia", el pacte Sánchez-Rivera, la creixent preocupació del món econòmic, el renaixement del nacionalisme espanyol i el judici del procés al Tribunal Suprem han estat alguns dels temes d'avui. N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Miquel Puig, doctor en Economia; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses, i Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional.

 • "La tertúlia": Quin és el futur de la premsa en paper?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin és el futur de la premsa en paper?

  El futur de la premsa en paper; el creixement dels diaris digitals; té sentit desmentir les "fake news"?; com es combina superficialitat i immediatesa amb rigorositat? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimarts. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es.

 • "La tertúlia": La societat donarà suport als discursos centrals o als populistes el 28A?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La societat donarà suport als discursos centrals o als populistes el 28A?

  A "La tertúlia", els tertulians s'han preguntat què es vota realment a les eleccions generals, i també han parlat de la política dels gestos, de la responsabilitat de polítics i periodistes en el to de la campanya, i de qüestions identitàries. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; i Simona Levi, activista i membre d'Xnet.

 • "La tertúlia": Com pot afectar el contrarelat dels guàrdies civils i la gestió dels llaços grocs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com pot afectar el contrarelat dels guàrdies civils i la gestió dels llaços grocs?

  El contrarelat dels guàrdies civils al Tribunal Suprem en el judici del procés; la gestió dels llaços grocs; la percepció del votant nacionalista espanyol que el govern del PP va ser tou i les ferides de la societat... Aquests són alguns dels temes de "la tertúlia" d'aquest divendres. En parlem amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Enric Hernández, director d'El Periódico de Catalunya; i Anna Serrano, cap de política del Punt Avui. Avui també ens acompanya Jaume Collell, periodista del diari La Vanguardia, que presenta el llibre "Joc d'oficis".

 • "La tertúlia": S'està perdent el respecte a les institucions i a alguns càrrecs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'està perdent el respecte a les institucions i a alguns càrrecs?

  Aquest dijous, a "La tertúlia", hem parlat de si s'està perdent el respecte a les institucions i càrrecs del país; de si la situació actual fa que ens perdem les coses positives que passen a la societat; de cap a on van les nostres democràcies; de les declaracions de Cayetana Álvarez de Toledo, candidata del PP a Barcelona a les eleccions espanyoles; i dels llaços grocs i la Junta Electoral Central. N'hem parlat amb José Manuel García-Margallo, exministre; Antoni Gelonch, ex-secretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Ernest Benach, expresident del Parlament; Laia Bonet, professora de dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra i professora dret de la comunicació la Blanquerna, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": A qui pertany el símbol de la pau? I el del feminisme? I el dels llaços grocs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A qui pertany el símbol de la pau? I el del feminisme? I el dels llaços grocs?

  A "La tertúlia" ens han acompanyat Jordi Barbeta, periodista; Sara González, periodista de Política de Nació Digital; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional, i Manuel Milán Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": "Sortir del govern s'ha convertit en un valor refugi"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": "Sortir del govern s'ha convertit en un valor refugi"

  Tertúlia avui a "El matí de Catalunya Ràdio" amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Termes, i Arturo Puente, periodista d'Eldiario.es, en què, entre d'altres, han especulat sobre el nou govern de Quim Torra després que les conselleres Artadi i Borràs deixin el govern per anar a les llistes de Junts per Catalunya (JxCat) a l'Ajuntament de Barcelona i al Congrés dels Diputats. També s'ha analitzat els escenaris que s'obren amb el període electoral que està a punt de començar.

 • "La tertúlia": Serveixen per a alguna cosa les primàries als partits?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Serveixen per a alguna cosa les primàries als partits?

  A "La tertúlia", hem parlat de què signifiquen les primàries als partits, de si es tenen en compte les trajectòries, el pes i la capacitat de gestió dels candidats; com es valoren els nous "'paracaigudistes' de la política... N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona, i Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC.

 • Portada Terribas: "Si surt el sí, Espanya perdria la posició a la UE, el PIB i la força de l'Estat"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Si surt el sí, Espanya perdria la posició a la UE, el PIB i la força de l'Estat"

  A "La portada", Mònica Terribas recorda les declaracions de Pedro Sánchez dient "mentre hi hagi un govern del PSOE, Catalunya no serà independent", i llavors diu: "Si sortís el sí, Espanya perdria la seva posició a la UE, el seu PIB i la seva força com a Estat." I hi afegeix: "Per a l'Estat, tot és més assumible que la pèrdua de poder."

 • "La tertúlia": Marchena ha trencat la imatge d'imparcialitat del tribunal?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Marchena ha trencat la imatge d'imparcialitat del tribunal?

  Aquest divendres, a "La tertúlia", parlem de les declaracions del major Josep Lluís Trapero; de com influirà en la campanya electoral el judici del procés al Tribunal Suprem; del no-paper de Vox, i de les últimes decisions de Marchena. N'hem parlat amb Albert Sáez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Àlex Sálmon, director del diari El Mundo de Catalunya; Anna Serrano, cap de política d'El Punt Avui; Esther Vera, directora del diari Ara, i Jesús Rodriguez, periodista de La Directa.

 • "La tertúlia": Les controvertides declaracions de Tajani, i el PP i el vídeo de "Barri Sèsam"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les controvertides declaracions de Tajani, i el PP i el vídeo de "Barri Sèsam"

  Aquest dijous, a "La tertúlia", hem comentat les declaracions d'Antonio Tajani, president del Parlament Europeu; l'anunci del PP fent servir les imatges de "Barri Sèsam", i la decisió de Poble Lliure. N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Ernest Benach, expresident del Parlament; Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": A qui i què representava la Unió Democràtica de Duran i Lleida?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A qui i què representava la Unió Democràtica de Duran i Lleida?

  Aquest dimecres, a "La tertúlia", a partir de l'entrevista que "El matí de Catalunya Ràdio" ha fet a Josep Antoni Duran i Lleida, hem parlat d'Unió Democràtica de Catalunya (què representava, a qui representava i on són els seus votants?); també de si el president Carles Puigdemont podria tornar a Catalunya amb l'acta d'eurodiputat, i de les prioritats que té la Unió Europea. N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació Ibn Batuta, i Miquel Puig, doctor en Economia.

 • "La tertúlia": Són efectives les primàries als partits?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Són efectives les primàries als partits?

  Aquest dimarts, a "La tertúlia" ens hem preguntat si són efectives les primàries als partits, si les reunions de la Junta Electoral Central perjudiquen la situació dels presos polítics i si Carles Puigdemont podria tornar a Catalunya si obté l'acta d'eurodiputat, tal com diu ell. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": Cal una limitació dels mandats polítics?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Cal una limitació dels mandats polítics?

  A "La tertúlia", a partir dels canvis de lideratges al PDeCAT i de les set legislatures de Carles Campuzano al Congrés dels Diputats, ens hem preguntat si és bo limitar els mandats polítics. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jaume Roures, soci gestor de Mediapro.