La tertúlia

 • "La tertúlia": I si el sobiranisme supera el 50% en les eleccions del 10N?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": I si el sobiranisme supera el 50% en les eleccions del 10N?

  Les detencions d'independentistes, el relat de la violència, la reacció de les institucions de l'Estat i la resposta de la ciutadania a la sentència del Tribunal Suprem... Aquests han estat algun dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Manuel Milián Mestre, periodista, assessor d'empreses; Jordi Barbeta, periodista; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Xavier Vendrell, empresari, i Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona.

 • "La tertúlia": Quin paper han de tenir els mitjans en les operacions policials i judicials?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin paper han de tenir els mitjans en les operacions policials i judicials?

  A "La tertúlia", hem parlat del paper dels mitjans de comunicació davant les operacions judicials i policials. Com s'han de tractar les notícies? N'hem parlat amb Pepa Martínez, directora de LaFede.cat; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Jordi Borràs, fotoperiodista, i Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global. També ens ha acompanyat Tomás Alcoverro, corresponsal a l'Orient Mitjà de La Vanguardia. Coincidint amb el fet que Beirut és la ciutat convidada a les festes de la Mercè, Alcoverro ens presenta el llibre "Un barceloní a Beirut".

 • "La tertúlia": És casual aquesta operació policial contra l'independentisme abans de la sentència?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És casual aquesta operació policial contra l'independentisme abans de la sentència?

  A "La tertúlia", hem parlat de la nova operació de la Guàrdia Civil contra l'independentisme que té lloc al Vallès. És una maniobra desproporcionada pel nombre de dispositius que hi treballen? També hem parlat de l'aparició d'Íñigo Errejón a les eleccions del 10N.

 • "La tertúlia": Les paraules de Cuixart davant la força dels poders de l'Estat
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les paraules de Cuixart davant la força dels poders de l'Estat

  A "La tertúlia", hem analitazat les paraules de Jordi Cuixart davant la força dels poders de l'Estat. També hem parlat dels pròxims moviments dels partits polítics de cara a les eleccions. Ens han acompanyat Patricia López, periodista d'investigació de Público; Álex Salmon, periodista; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona; Ferran Espada, director adjunt d'El Punt Avui, i Magda Gregori, redactora en cap de La Mira.

 • "La tertúlia" de diputats i diputades joves: És assenyat fer política amb la calculadora a la mà?
  Escolta àudio

  "La tertúlia" de diputats i diputades joves: És assenyat fer política amb la calculadora a la mà?

  A "La tertúlia", ens han acompanyat joves polítics: Jenn Díaz, diputada d'ERC; Maria Sirvent, diputada de la CUP; Irene Pardo, presidenta de Noves Generacions de Catalunya; Aurora Madaula, diputada de Junts per Catalunya; David Bertran, diputada de Ciutadans; Esther Niubó, diputada del PSC, i Lucas Ferro, diputat d'En Comú Podem.

 • "La tertúlia": Després de les eleccions, serà més probable un govern entre el PSOE-Cs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Després de les eleccions, serà més probable un govern entre el PSOE-Cs?

  Per què hi ha noves eleccions?, tant pesa el factor humà?, les noves eleccions entorpeixen el calendari català?... Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Sara González, periodista de política del Nació Digital; José María Fuster-Fabra, advocat; Xavier Vendrell, empresari; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic a la UAB.

 • "La tertúlia": Les paraules de Valtònyc i la lluita per l'hegemonia dels partits independentistes
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les paraules de Valtònyc i la lluita per l'hegemonia dels partits independentistes

  Les declaracions del raper Valtònyc criticant els partits polítics independentistes, la pirueta d'Albert Rivera i la sentència del Tribunal Suprem han sigut alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": A Catalunya hi ha espai per a un nou partit catalanista no nacionalista?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A Catalunya hi ha espai per a un nou partit catalanista no nacionalista?

  A "La tertúlia", aquest dilluns hem parlat de si el catalanisme pot encabir nous partits polítics. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": S'han de repensar els costos i les expectatives de la independència?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'han de repensar els costos i les expectatives de la independència?

  El no a tot del PSOE a les propostes d'UP per a la investidura de Pedro Sánchez; l'absència de voluntat de Sánchez de gestionar la sentència del procés amb UP al govern, i el fet de recalcular les expectatives i repensar els costos de la independència. Aquests són alguns dels temes que han sortit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Esther Vera, directora del diari Ara; Txell Vilamala, periodista de Política i Societat d'EL 9 NOU d'Osona i el Ripollès; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya, i Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País.

 • "La tertúlia": Qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord entre PSOE-UP?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord entre PSOE-UP?

  Ha tingut Pedro Sánchez en algun moment la voluntat d'arribar a un acord? I qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord? Aquestes són algunes de les preguntes que ens hem fet a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exdiputat; Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC; José Manuel García Margallo, exministre del PP, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": Hi haurà una sentència brutal?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi haurà una sentència brutal?

  Fem tertúlia el dia de la Diada nacional de Catalunya amb el periodista Jordi Barbeta, el professor de ciència política i dret públic Jordi Muñoz, amb la periodista del Nació Digital Sara González, amb l'historiador Andreu Pujol-Mas, i amb Manuel Milian Mestre, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors?

  És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors? A qui representa la Diada? I tenen sentit els advertiments de la Fiscalia? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Jordi Borràs, fotoperiodista; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta, i Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": L'estratègia independentista s'ha de jugar més a fora de Catalunya que a dins?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estratègia independentista s'ha de jugar més a fora de Catalunya que a dins?

  L'anàlisi de les paraules de Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana, en l'entrevista que li ha fet Mònica Terribas, a "El matí de Catalunya Ràdio", i l'estratègia independentista de cara a aquesta tardor han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Jordi Cañas, eurodiputat electe; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Ferran Casas, subdirector de Nació Digital.

 • "La tertúlia": PSOE versus Unides Podem, entre el càlcul tacticista i la falta de confiança
  Escolta àudio

  "La tertúlia": PSOE versus Unides Podem, entre el càlcul tacticista i la falta de confiança

  Les negociacions entre PSOE i Unides Podem, la seguretat a Barcelona i el tsunami democràtic... Aquests han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. En parlem amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Ricard Lahoz, periodista i director de "Fet a Tarragona"; Patricia López, periodista d'investigació de Público, i Álex Sàlmon, periodista.

 • "La tertúlia": La desacceleració econòmica actual és el preàmbul d'una nova crisi?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La desacceleració econòmica actual és el preàmbul d'una nova crisi?

  La desacceleració econòmica actual i la futura crisi econòmica; el problema territorial a Espanya; les conseqüències de la sentència del judici de l'1-O... Aquests han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dijous. N'hem parlat amb José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC, i Gabriela Serra, activista social.