La tertúlia

 • "La tertúlia": Tot s'hi val a les campanyes electorals? On són els límits?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tot s'hi val a les campanyes electorals? On són els límits?

  Els límits en les campanyes electorals, els pactes posteriors, l'ètica en les decisions polítiques que afecten tercers... N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània a la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre d'Xnet, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Tenen prou competències els ajuntaments per afrontar certes polítiques?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tenen prou competències els ajuntaments per afrontar certes polítiques?

  A la campanya de les municipals hi haurà el mateix discurs que a les generals o s'hi exposaran elements nous?, tenen prou competències els ajuntaments per poder afrontar certes polítiques? Hi ha certs lobbies a la ciutat de Barcelona que no toleren plantejar algunes polítiques municipals? La Junta Electoral Central representa un pedaç de la Transició? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Allbert Sáez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País.

 • "La tertúlia": Per què Pedro Sánchez vol que Miquel Iceta presideixi el Senat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què Pedro Sánchez vol que Miquel Iceta presideixi el Senat?

  Aquest dijous, a "La tertúlia", parlem del Senat. Té sentit avui en dia? Què significa que Pedro Sánchez vulgui que Miquel Iceta el presideixi? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit A més, hem parlat de les eleccions a la Cambra de Comerç amb Mònica Roca, portaveu d'Eines de País, candidatura guanyadora. Ens han acompanyat Ernest Benach, expresident del Parlament; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": En què consisteix el lideratge polític? Tàctica? Visió de futur?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": En què consisteix el lideratge polític? Tàctica? Visió de futur?

  Els lideratges polítics; les reunions a La Moncloa; l'entrevista que hem fet a Jaume Asens, cap de llista d'En Comú Podem al Congrés... Ens han acompanyat Jordi Barbeta, periodista; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Joan Manuel Tresserras, professor de ciències de la comunicació de la UAB; Sara González, periodista de política de Nació Digital, i Jordi Amat, escriptor i filòleg.

 • "La tertúlia": Hi ha un problema greu amb el que significa la llibertat d'expressió?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi ha un problema greu amb el que significa la llibertat d'expressió?

  Aquest dilluns, a "La tertúlia", hem parlat de la decisió de la Junta Electoral Central, de la llibertat d'expressió i del que significa, i de l'estratègia del PSOE de voler governar sol. N'hem parlat amb Simona Levi, activista i membre de Xnet; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro, i Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València.

 • "La tertúlia": Tot s'hi val per cridar l'atenció? Què hi ha al darrere dels anuncis?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tot s'hi val per cridar l'atenció? Què hi ha al darrere dels anuncis?

  Hi ha anuncis que no entenen el moment social en què vivim? O simplement els anunciants volen cridar l'atenció del consumidor al preu que sigui? Un anunci del Dia de la Mare d'El Corte Inglés, ha generat una gran polèmica. En parlem amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguàrdia; Salvador Cot, director del diari digital Elmon.cat; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País, i Enric Hernández, director d'El Periódico de Catalunya. També hem parlat de les properes eleccions de l'Ajuntament de Barcelona i de pactes postelectorals.

 • "La tertúlia": Cap a on aniran els pactes postelectorals? Hi haurà sorpreses?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Cap a on aniran els pactes postelectorals? Hi haurà sorpreses?

  En el dia en record de les víctimes de l'Holocaust, a "La tertúlia", s'ha parlat dels diferents pactes postelectorals i de les diferents estratègies dels partits de cara a les eleccions municipals. En parlem amb Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social; Antoni Gelonch, ex-secretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, i Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC.

 • "La tertúlia": Quin valor s'ha de donar a les enquestes electorals?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin valor s'ha de donar a les enquestes electorals?

  Les enquestes electorals són fotografies amb marge d'error? És correcte parlar de la cultura de l'abús o de com forçar les costures del dret? Cs fagocitarà el PP? I com es poden valorar les decisions de la Junta Electoral Central? Aquestes són quatre de les preguntes que han sorgit a la "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB.

 • "La tertúlia": La patacada del PP, el 'sorpasso' d'Esquerra a JxCat i els pactes postelectorals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La patacada del PP, el 'sorpasso' d'Esquerra a JxCat i els pactes postelectorals

  Aquest dilluns, a "La tertúlia", hem parlat dels resultats electorals del 28-A: amb qui pactarà el PSOE?, les forces econòmiques imposaran a Albert Rivera pactar amb Pedro Sánchez? Té les hores comptades el PP? I el "sorpasso" d'Esquerra a JxCat. En definitiva, hem parlat del poder dels vots. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": És eficaç el discurs contra els mitjans de comunicació públics?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És eficaç el discurs contra els mitjans de comunicació públics?

  La incògnita dels resultats electorals, el vot ocult, la fidelitat als partits, les crítiques als mitjans de comunicació..., aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Àlex Salmon, director el diari El Mundo de Catalunya; Albert Sáez, periodista d'El Periódico de Catalunya, i Lola García, directora adjunta de La Vanguardia.

 • "La tertúlia": De què no es va parlar al debat del 28A?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": De què no es va parlar al debat del 28A?

  Els diferents estils a l'hora d'encarar el debat del 28A de TV3 i Catalunya Ràdio; els arguments exposats; les discussions constants i els temes absents... N'hem parlat amb Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Gabriela Serra, activista social; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament, i Ernest Benach, expresident del Parlament.

 • "La tertúlia": La política ha de ser només màrqueting?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La política ha de ser només màrqueting?

  L'estratègia i el màrqueting dins la política, els orígens de Ciutadans, els debats electorals i les seves audiències, el pacte que vol el 'deep state' espayol... N'hem parlat amb Jordi Barbeta, periodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació Ibn Batuta; José María Fuster-Fabra, advocat, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB.

 • "La tertúlia": Llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir

  Parlem de llibres, però també de dones, feminisme, revolucions i de com es pot construir la ficció des del punt de vista de les dones. Són llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir. En parlem amb David Fernàndez, periodista, i Lyona, il·lustradora, que presenten el llibre "La revolta de Santa Jordina" (Editorial Ara Llibres); Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, que publica els llibres "100 dones. 100 inspiracions creatives" i "Luter: buscant la veritat, va canviar la història" (Editorial Viena); Enric Marín, professor de comunicació de la UAB, que presenta el llibre, coescrit amb Joan Manel Tresserras, "Obertura republicana. Catalunya, després del nacionalisme" (Edicions 62); Milena Busquets, que presenta el llibre "Homes elegants" (Amsterdam Editorial), i Aina Torres, que presenta el llibre "Dones rebels. Històries contra el silenci" (Sembra Llibres).

 • Portada Terribas: "Dones fartes de tanta guerra, parlarem de vida. Amb llibres i roses, la revolta"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Dones fartes de tanta guerra, parlarem de vida. Amb llibres i roses, la revolta"

  A "La portada", Mònica Terribas parla de Sant Jordi. Després de llegir un fragment de "La revolta de Santa Jordina", de David Fernàndez i amb il·lustracions de Lyona (Amsterdam, 2019), Terribas diu: "Avui, dones fartes (i homes farts) de tanta guerra, parlarem de vida". Així sona "La portada" de Mònica Terribas.

 • "La tertúlia": Les festes de Coripe irrompen en plena campanya electoral
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les festes de Coripe irrompen en plena campanya electoral

  Els tertulians debaten sobre els límits que hi ha al voltant dels símbols i les idees. En aquest cas, arran de la polèmica al voltant de la festa tradicional de Coripe, un poble de Sevilla. La celebració consisteix en el linxament d'un ninot, que aquest any representava la figura de l'expresident Carles Puigdemont.