La tertúlia

 • "La tertúlia": Es pot resoldre el tema dels menors no acompanyats sense pressupostos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Es pot resoldre el tema dels menors no acompanyats sense pressupostos?

  Els menors no acompanyats (MENAs) i el nou pla de xoc de la Generalitat, i la situació política espanyola i catalana han estat els temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Jaume Fuster Fabra, advocat; Andreu Pujol Mas, historiador; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Jordi Barbeta, periodista, i Pepa Martínez, directora de LaFede.cat.

 • "La tertúlia": El que ha passat entre ERC i el PDeCAT és només la punta de l'iceberg?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El que ha passat entre ERC i el PDeCAT és només la punta de l'iceberg?

  El desconcert de l'estratègia dels partits independentistes i dels partits de l'esquerra espanyola, i la investidura de Pedro Sánchez han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimarts. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": Què prima en l'estratègia de Cs, la provocació constant o les accions planificades?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què prima en l'estratègia de Cs, la provocació constant o les accions planificades?

  Avui, a "La tertúlia" parlem dels pactes postelectorals d'ERC i Junts per Catalunya, de les eleccions a Grècia i de Ciutadans i les seves estratègies, com ara la presència del partit taronja a la Pride a Madrid. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": A qui afavoreix l'estancament i la falta de propostes polítiques per a Catalunya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A qui afavoreix l'estancament i la falta de propostes polítiques per a Catalunya?

  L'estancament i la falta de propostes del govern espanyol cap a Catalunya ha estat un dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Álex Sàlmon, director d'El Mundo de Catalunya; Esther Vera, directora de l'Ara; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Anna Sáez, periodista del Diari Segre, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa. També hem parlat amb Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, sobre l'atac a un alberg on viuen MENAs, i amb Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, sobre la repercussió de la cançó en català de Rosalía.

 • "La tertúlia": Per què es parla menys el català?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què es parla menys el català?

  La llengua i el futur de Catalunya han estat dos dels temes de "La tertúlia" d'aquest dijous. I ens hem fet preguntes com ara: Per què es parla menys el català ara? Si es reforcessin els drets lingüístics en educació, comunicació i les institucions, es parlaria més el català? El futur de Catalunya serà millor que el present? La Catalunya del futur serà més rica, redistributiva, solidària i acollidora que la d'ara? N'hem parlat amb José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Ernest Benach, expresident del Parlament; Gabriela Serra, activista social, i Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC.

 • "La tertúlia": L'intricat procés per renovar els càrrecs europeus deslegitima els noms triats?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'intricat procés per renovar els càrrecs europeus deslegitima els noms triats?

  Reunions a porta tancada, agendes nacionals i personals, equilibris polítics, famílies polítiques que voten diferent... Avui, a "La tertúlia", ens preguntem si el complex procés per renovar els càrrecs europeus deslegitima els noms triats. En parlem amb Carme Colomina, periodista; Sara Gonzàlez, periodista de Política del Nació Digital; Jordi Borràs, fotoperiodista; Jordi Barbeta, periodista, i Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global.

 • La nova legislatura del Parlament Europeu vista per Urtasun, García-Margallo, Riba, Cañas i López
  Escolta àudio

  La nova legislatura del Parlament Europeu vista per Urtasun, García-Margallo, Riba, Cañas i López

  La constitució del Parlament Europeu ha estat l'eix central de la tertúlia amb eurodiputats al Parlament d'Estrasburg. N'hem parlat amb Jordi Cañas, eurodiputat per Cs; José Manuel García-Margallo, eurodiputat pel PP; Javi López, eurodiputat pel PSC; Ernest Urtasun, eurodiputat per En Comú Podem, i Diana Riba, eurodiputada per ERC.

 • "La tertúlia": N'hi ha prou amb les mobilitzacions per mantenir el cas català a l'agenda europea?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": N'hi ha prou amb les mobilitzacions per mantenir el cas català a l'agenda europea?

  Les mobilitzacions mantindran el cas català a l'agenda europea? El Parlament Europeu podrà obviar el conflicte polític que hi ha a Catalunya en la propera legislatura? Aquestes són les preguntes a què han respost els nostres tertulians. Ens han acompanyat Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Jordi Muñoz, professor de ciència política i dret públic de la UAB, i Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional.

 • "La tertúlia": La Unió Europea dona la seva pitjor imatge amb el repartiment d'alts càrrecs?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La Unió Europea dona la seva pitjor imatge amb el repartiment d'alts càrrecs?

  La imatge deteriorada que dona Europa; globalització versus proteccionisme europeu; la necessitat de repensar el model econòmic de les terres del sud de Catalunya arran de l'incendi; com es poden netejar els boscos sense haver de fer un gran dispendi econòmic... Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest matí. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional de la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política de la Universitat de Girona, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": La gestió dels boscos, la visita del rei i la desfilada Pride Barcelona
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La gestió dels boscos, la visita del rei i la desfilada Pride Barcelona

  Aquest divendres, a "La tertúlia", hem parlat de la gestió dels boscos arran de l'incendi de la Ribera d'Ebre, de com s'ha desenvolupat la visita institucional del rei i de la desfilada Pride Barcelona, que se celebrarà aquest dissabte, en un moment en què les agressions homòfobes i transfòbiques s'han multiplicat al carrer. N'hem parlat amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Lola García, directora adjunta de La Vanguardia; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, i Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya.

 • "La tertúlia": Les paraules donades en campanya electoral se les emporta el vent?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les paraules donades en campanya electoral se les emporta el vent?

  El trasllat dels presos, la regulació dels preus del lloguer i el valor real de les paraules en campanya electoral són alguns dels temes que han sortit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb José María Fuster-Fabra, advocat; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses, i Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC.

 • "La tertúlia": Amb la crisi a Ciutadans, perilla el lideratge d'Albert Rivera?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Amb la crisi a Ciutadans, perilla el lideratge d'Albert Rivera?

  Fins on pot arribar la crisi de Ciutadans? Què l'ha provocada? Perilla el lideratge d'Albert Rivera? Aquestes són algunes de les preguntes de "La tertúlia". N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats, i Arturo Puente, periodista d'El Diario.es.

 • "La tertúlia": Setmana de calorada; de trasllat dels presos polítics, també?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Setmana de calorada; de trasllat dels presos polítics, també?

  A "La tertúlia", comencem parlant de l'onada de calor dels pròxims dies. Eloi Cordomí ens en dona detalls i parlem dels efectes d'aquest augment de temperatures amb la cap dels Agents Rurals al Pirineu, Anna Servent, i amb el president de les ADFs, Xavier Jovés. També analitzem l'actualitat política i judicial amb Roger Pi, Andrea Mármol, Roger Heredia i Sílvia Barroso. Les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez i el trasllat dels presos independentistes, que hauria de ser imminent, en els pròxims dies, han estat alguns dels arguments de la tertúlia.

 • "La tertúlia": La UE hauria de poder resoldre conflictes com el del Iemen o Síria?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La UE hauria de poder resoldre conflictes com el del Iemen o Síria?

  La Unió Europea té un projecte en negatiu?; quin és el projecte polític de la UE?, i per què molts europeus tenen aquesta percepció d'absència de justícia i fracàs de la pau en la resolució de conflictes per part de la UE? N'hem parlat amb Agus Morales, periodista, escriptor i director de la revista 5W, que presenta l'edició en català del llibre "No som refugiats"; Álex Sàlmon, director d'El Mundo de Catalunya; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona, i Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País. També hem parlat amb Helena Cardellach, coordinadora de projectes de Metges sense Fronteres al Iemen.

 • "La tertúlia": "D'un judici que ha durat 4 mesos, se'n pot redactar una sentència abans de l'agost?"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": "D'un judici que ha durat 4 mesos, se'n pot redactar una sentència abans de l'agost?"

  Els terminis de la sentència del judici de l'1-O han estat un dels ítems de "La tertúlia" d'aquest dijous. Ens hem preguntat si en cas que la sentència surti abans de les vacances d'agost podrà ser prou reflexionada i amb prou garanties. N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social, i Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC.