La tertúlia

 • "La tertúlia": La política ha de ser només màrqueting?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La política ha de ser només màrqueting?

  L'estratègia i el màrqueting dins la política, els orígens de Ciutadans, els debats electorals i les seves audiències, el pacte que vol el 'deep state' espayol... N'hem parlat amb Jordi Barbeta, periodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació Ibn Batuta; José María Fuster-Fabra, advocat, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB.

 • "La tertúlia": Llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir

  Parlem de llibres, però també de dones, feminisme, revolucions i de com es pot construir la ficció des del punt de vista de les dones. Són llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir. En parlem amb David Fernàndez, periodista, i Lyona, il·lustradora, que presenten el llibre "La revolta de Santa Jordina" (Editorial Ara Llibres); Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, que publica els llibres "100 dones. 100 inspiracions creatives" i "Luter: buscant la veritat, va canviar la història" (Editorial Viena); Enric Marín, professor de comunicació de la UAB, que presenta el llibre, coescrit amb Joan Manel Tresserras, "Obertura republicana. Catalunya, després del nacionalisme" (Edicions 62); Milena Busquets, que presenta el llibre "Homes elegants" (Amsterdam Editorial), i Aina Torres, que presenta el llibre "Dones rebels. Històries contra el silenci" (Sembra Llibres).

 • Portada Terribas: "Dones fartes de tanta guerra, parlarem de vida. Amb llibres i roses, la revolta"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Dones fartes de tanta guerra, parlarem de vida. Amb llibres i roses, la revolta"

  A "La portada", Mònica Terribas parla de Sant Jordi. Després de llegir un fragment de "La revolta de Santa Jordina", de David Fernàndez i amb il·lustracions de Lyona (Amsterdam, 2019), Terribas diu: "Avui, dones fartes (i homes farts) de tanta guerra, parlarem de vida". Així sona "La portada" de Mònica Terribas.

 • "La tertúlia": Les festes de Coripe irrompen en plena campanya electoral
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les festes de Coripe irrompen en plena campanya electoral

  Els tertulians debaten sobre els límits que hi ha al voltant dels símbols i les idees. En aquest cas, arran de la polèmica al voltant de la festa tradicional de Coripe, un poble de Sevilla. La celebració consisteix en el linxament d'un ninot, que aquest any representava la figura de l'expresident Carles Puigdemont.

 • "La tertúlia": El referèndum serà un element de negociació per investir president?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El referèndum serà un element de negociació per investir president?

  Analitzem la roda de premsa del president d'ERC i candidat a les eleccions generals, Oriol Junqueras, des de la presó de Soto del Real, amb Andreu Barnils, Ferran Casas, Isabel García Pagan i Gemma Ubasart.

 • "La tertúlia": Què vol dir que l'eix troncal de la campanya sigui Catalunya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què vol dir que l'eix troncal de la campanya sigui Catalunya?

  Què vol dir que l'eix troncal de la campanya sigui Catalunya? Podia la Junta Electoral Central intervenir en una televisió privada? L'entrevista electoral de Meritxell Batet i les provocacions de Vox, Ciutadans i PP i els rèdits electorals que en treuen. Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest matí. N'hem parlat amb Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, i Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB.

 • "La tertúlia": La decisió de la Junta Electoral deixa en fals Pedro Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La decisió de la Junta Electoral deixa en fals Pedro Sánchez?

  Les decisions de la Junta Electoral deixen en fals Pedro Sánchez?; el paper de la televisió pública; la polarització en la campanya electoral afavorirà els partits o els perjudicarà...? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui.. N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB, i Lola García, directora adjunta de La Vanguardia.

 • "La tertúlia": L'estil i les maneres d'aquesta campanya electoral generen desafecció política?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estil i les maneres d'aquesta campanya electoral generen desafecció política?

  A "La tertúlia", ens han acompanyat Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats; Arturo Puente, periodista d'eldiario.es, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Les xarxes, un actor polític més?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les xarxes, un actor polític més?

  Quin paper tenen les xarxes i la premsa en la política actual? Són un actor polític? La campanya electoral s'ha convertit en un espectacle? En parlem amb Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans, i Antoni Gelonch, ex-secretari general dels Departaments d'Ensenyament i Sanitat.

 • "La tertúlia": Tret de sortida de la campanya electoral
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tret de sortida de la campanya electoral

  L'independentisme perdrà força al Congrés? Com influirà que els presos no puguin participar a la campanya? Viurem més incidents com el d'Álvarez de Toledo a la UAB? Són fiables les enquestes? En parlem amb Albert Sàez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Álex Sàlmon, director el diari El Mundo de Catalunya; Anna Serrano, cap de política del Punt Avui; Esther Vera, directora del Diari Ara i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa en el primer dia de campanya electoral.

 • "La tertúlia": Expressions prohibides en política com ara "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Expressions prohibides en política com ara "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!"

  L'agressivitat de la campanya electoral i les expressions prohibides en política i democràcia: "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!" N'hem parlat a "La tertúlia" amb José Manuel García-Margallo, exministre del govern del PP; Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exportaveu del Partit Demòcrata al Congrés que acaba de publicar el llibre "Reimaginem la independència"; Gabriela Serra, activista social, i Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB.

 • "La tertúlia": Quins escenaris dibuixa l'enquesta del CIS? Marca una tendència fiable?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quins escenaris dibuixa l'enquesta del CIS? Marca una tendència fiable?

  Els diferents escenaris que dibuixa l'enquesta del CIS, un 40% d'indecisos, la interlocutòria del jutjat número 13... Són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimecres. N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Andreu Pujol Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació Ibn Battuta; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses, i Jordi Muñoz, doctor en Ciències Polítiques i Socials.

 • "La tertúlia": Com es pot captar el vot del nou partit dels indecisos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com es pot captar el vot del nou partit dels indecisos?

  Parlem de què fan els partits per captar el vot del nou partit dels indecisos, dels missatges de la campanya electoral, del concepte "votar emocions"... En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Amadou Bocar Sam, mediador i autor del llibre "La perla negra", on aporta una visió inèdita de la comunitat africana a Catalunya.

 • "La tertúlia": Tenen sentit les enquestes preelectorals? Com s'han de llegir?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tenen sentit les enquestes preelectorals? Com s'han de llegir?

  Com s'han de llegir les enquestes preelectorals, les futures aliances postelectorals al Congrés, la decisió europea de Toni Comín... Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Borja Barragué, assessor del gabinet de la ministra de Sanitat i Benestar Social i autor del llibre "Larga vida a la socialdemocràcia" (Planeta de Libros).

 • "La tertúlia": Creix el fenomen de les llistes alternatives als partits tradicionals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Creix el fenomen de les llistes alternatives als partits tradicionals

  Més llistes alternatives per la desconfiança respecte als partits tradicionals, el debat sobre l'eutanàsia i la reorganització de l'espai independentista són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Albert Sáez, periodista d'El Periódico; Salvador Cot, director del diari digital Elmon.cat; Txell Vilamala, periodista d'El 9 Nou; Joan Torró, director de Ràdio Vic, i Miquel Macià, director del diari Nació Digital.