La tertúlia

 • "La tertúlia": S'hauria pogut evitar alguna de les afectacions que ha provocat el temporal Gloria?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'hauria pogut evitar alguna de les afectacions que ha provocat el temporal Gloria?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si s'hauria pogut evitar algun dels efectes del temporal Gloria, i si el model econòmic que tenim comporta riscos col·laterals com els que estem vivint ara. N'hem parlat amb Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Carles Pont, professor de Comunicació de la UPF i autor dels llibres "La comunicació d'emergències" i "Comunicació i crisi"; Maria Climent, escriptora i traductora; Ferran Espada, periodista; Daniel Sempere, enginyer i investigador, i director del Centre de Recerca Aplicada en Hidrometeorologia (CRAHI) de la UPC. Al llarg de "La tertúlia", hem explicat què està passant al territori.

 • "La tertúlia": S'ha instrumentalitzat la figura del major Trapero per part de tothom?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'ha instrumentalitzat la figura del major Trapero per part de tothom?

  Per què es fa el judici a l'antiga cúpula dels Mossos a l'Audiència Nacional? S'ha instrumentalitzat la figura de Trapero per part de tothom? N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Neus Tomàs, directora adjunta del Diario.es; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; i Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional.

 • "La tertúlia": El judici a la cúpula dels Mossos, una oportunitat per desjudicialitzar el conflicte?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El judici a la cúpula dels Mossos, una oportunitat per desjudicialitzar el conflicte?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si el judici a la cúpula dels Mossos pot ser una oportunitat per desjudicialitzar el conflicte, però també hem parlat de la carrera de magistrat i com s'accedeix de jutge a magistrat. N'hem parlat amb Simona Levi, activista i membre Xnet; Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Manuel Milián Mestre, periodista, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": El nomenament de Dolores Delgado, a debat
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El nomenament de Dolores Delgado, a debat

  A "La tertúlia", parlem de què suposa el nomenament de Dolores Delgado com a nova fiscal general de l'Estat, i també hem parlat del discurs de Ciutadans en la política actual i la situació del partit taronja. Ens han acompanyat Patricia López, periodista d'investigació de Público; Sofia Cabanes, periodista i una de les fundadores del diari digital ebrenc Aguaita.cat; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Salvador Cot, director del diari digital El Món, i Álex Sàlmon, periodista.

 • "La tertúlia": Per què costa tant renovar els membres de certs organismes?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què costa tant renovar els membres de certs organismes?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat per què costa tant renovar els membres de certs organismes, i si el Parlament català pot desobeir el Tribunal Suprem si inhabilités el president Quim Torra. N'hem parlat amb Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Julià de Jòdar, escriptor; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, i Ernest Benach, expresident del Parlament.

 • "La tertúlia": El Camp de Tarragona ha de deixar de dependre de la indústria petroquímica?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El Camp de Tarragona ha de deixar de dependre de la indústria petroquímica?

  A "La tertúlia", hem analitzat l'explosió de la petroquímica de Tarragona i les conseqüències que pot tenir. També hem parlat de l'actual moment polític. Ens han acompanyat Sara Gonzàlez, periodista de política del Nació Digital; Xavier Vendrell, empresari; Jaume Fuster Fabra, advocat; José Antich, periodista i director d'El Nacional, i Ricard Lahoz, periodista i director de Fet a Tarragona.

 • "La tertúlia": Donaran suport al suplicatori els eurodiputats socialistes?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Donaran suport al suplicatori els eurodiputats socialistes?

  Donaran suport al suplicatori els eurodiputats socialistes? Aquesta és una de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, directora adjunta d'Eldiario.es; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional, i Jordi Barbeta, periodista.

 • "La tertúlia": Per què tenen tant de poder els alts cossos funcionarials de l'Estat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què tenen tant de poder els alts cossos funcionarials de l'Estat?

  A "La tertúlia", hem parlat dels nous nomenaments de ministres del govern de Pedro Sánchez i també del poder que tenen els alts funcionaris de l'Estat. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre Xnet, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses. També hem parlat amb Cristina Dexeus, presidenta de l'Associació de Fiscals, que ha dit que el nomenament de Dolores Delgado com a nova fiscal general de l'Estat, després d'haver estat ministra, és una manera del govern Sánchez d'influir en la Fiscalia.

 • "La tertúlia": D'Oriol Junqueras a Quim Torra, el Suprem a debat
  Escolta àudio

  "La tertúlia": D'Oriol Junqueras a Quim Torra, el Suprem a debat

  A "La tertúlia" hem parlat de la decisió del Tribunal Suprem (TS) sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) pel que fa a la condició d'eurodiputat d'Oriol Junqueras. També hem comentat què suposaria la possible inhabilitació del president Quim Torra. N'hem parlat amb Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Esther Vera, directora del Diari Ara; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Txell Vilamalla, periodista de política i societat d'El 9 Nou d'Osona i el Ripollès, i Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País.

 • "La tertúlia": La sentència del Tribunal Suprem acabarà sent declarada nul·la?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La sentència del Tribunal Suprem acabarà sent declarada nul·la?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si la sentència del Tribunal Suprem acabarà sent declarada nul·la de ple dret i si la dreta espanyola podrà mantenir aquest discurs polític deslegitimador contra el govern PSOE-UP. N'hem palat amb Julià de Jódar, escriptor; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Carles Campuzano, exdiputat; Ernest Benach, expresident del Parlament, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": Ja es donen les condicions per resoldre el conflicte polític català?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Ja es donen les condicions per resoldre el conflicte polític català?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si ja es donen les condicions per resoldre el conflicte polític a Catalunya i també hem valorat l'entrevista que "El matí de Catalunya Ràdio" ha fet a Pere Aragonès, vicepresident del govern. N'hem parlat amb Jordi Muñoz, politòleg i professor de ciència política de la UB; Jordi Borràs, fotoperiodista; Andreu Pujol Mas, historiador; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": La investidura més ajustada
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La investidura més ajustada

  Quan falta poc perquè comenci la segona sessió del debat d'investidura, fem una taula d'anàlisi per parlar de les circumstàncies en què té lloc la sessió, que seguim amb els nostres tertulians. En parlem amb Xavier Vendrell, empresari; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Ramon Tremosa, professor de la UB i exeurodiputat; Jordi Matas, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Barcelona, i Àlex Salmon, periodista.

 • "La tertúlia": Els polítics trànsfugues enganyen els seus votants?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els polítics trànsfugues enganyen els seus votants?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat si és justificable que els membres dels partits votin al marge del que decideixi la seva formació. N'hem parlat amb Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional, i Miriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta.

 • La tertúlia: no hi ha dubtes sobre la resposta del consell nacional d'ERC
  Escolta àudio

  La tertúlia: no hi ha dubtes sobre la resposta del consell nacional d'ERC

  Repassem a la tertúlia d'"El matí de Catalunya Ràdio" l'actualitat del primer dia laborable i del que pot ser el dia de convocatòria del ple d'investidura del govern espanyol. Com que és dia laborable entra en vigor la zona de baixes emissions! I d'altra banda, avui, 2 de gener, es reuneix el consell nacional d'ERC, que pot donar llum verda a l'acord per a la investidura de Pedro Sánchez. A la tertúlia, amb Gabriela Serra, Ernest Benach, Ramon Tremosa i Javier Pérez Royo, no tenen cap dubte que la resposta d'ERC serà afirmativa.

 • "La tertúlia": Què hauria de contenir la lletra petita del pacte entre el PSOE i ERC?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què hauria de contenir la lletra petita del pacte entre el PSOE i ERC?

  A la tertúlia hem parlat de la immunitat d'Oriol Junqueras i si la sentència del TJUE serà suficient perquè el Tribunal Suprem permeti, com reclamen les defenses i l'Advocacia de l'Estat, que Junqueras exerceixi com a eurodiputat. També hem parlat del contingut de la negociació entre el PSOE i ERC contrastant el "peix al cove" del PNB amb la taula bilateral que exigeixen els republicans, tenint en compte el possible incompliment de les promeses del govern espanyol. Per últim, hem parlat del contingut de les polítiques pactades entre el PSOE i Podem i l'abast que tindran si tira endavant el primer govern de coalició des de la Transició. Hi hem convidat Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Andreu Pujol Mas, historiador; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats, i Arturo Puente, periodista d'Eldiario.es.

Anar al contingut