La tertúlia

 • "La tertúlia": La crisi sanitària que posa a prova tothom
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La crisi sanitària que posa a prova tothom

  A "La tertúlia", ens preguntem si el govern espanyol ha donat una resposta a la crisi sanitària a curt termini i si, després de la crisi, cal canviar el sistema productiu actual. En parlem amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Andreu Pujol Mas, historiador; Jordi Muñoz, politòleg i professor de ciència política de la UB; Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": Com cal combinar el bé comú, les necessitats individuals i les incerteses?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com cal combinar el bé comú, les necessitats individuals i les incerteses?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat com cal combinar la responsabilitat individual, el bé comú i les incerteses existents. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Carles Pont, professor de comunicació de la UPF (per Skype), i Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC (per telèfon). També truquem al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, perquè valori les aglomeracions que hi ha hagut al metro de Barcelona aquest matí.

 • "La tertúlia": Hi pot haver un confinament a tot el territori català?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi pot haver un confinament a tot el territori català?

  A "La tertúlia", hem parlat de les conseqüències del coronavirus; de com s'ha de donar la informació sobre la pandèmia a la ciutadania; de qui és millor que doni aquesta informació (polítics o tècnics?), i de si és possible que el confinament s'ampliï. N'hem parlat amb Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa, i Carles Pont, professor de Comunicació de la UPF.

 • "La tertúlia": Quins sectors s'han vist més afectats pel coronavirus?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quins sectors s'han vist més afectats pel coronavirus?

  N'hem parlat amb Martí Sarrate, president d'ACAVE (Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades); Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya; Àngel Hermosilla, director de l'àrea institucional de PIMEC i economista, i Isabel Vidal, presidenta d'ADETCA (Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya).

 • "La tertúlia": El paper dels mitjans de comunicació en el coronavirus
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El paper dels mitjans de comunicació en el coronavirus

  A "La tertúlia", ens han acompanyat Jaume Fuster Fabra, advocat; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Xavier Vendrell, empresari; Jordi Barbeta, periodista, i Elisenda Rovira, periodista, actualment editora de l'Observatori Mèdia.cat i cocoordinadora de l'Anuari dels Silencis Mediàtics.

 • "La tertúlia": L'assetjament sexual a les institucions públiques
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'assetjament sexual a les institucions públiques

  A "La tertúlia", hem parlat de les afectacions econòmiques del coronavirus i de la dimissió d'Alfred Bosch, conseller d'Acció Exterior, per un suposat cas d'assetjament a la conselleria que dirigeix. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Neus Tomàs, directora adjunta del Diario.es; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats, i Jaume Puig, director generals de GVC-Gaesco Gestió.

 • "La tertúlia": Quin impacte psicològic pot tenir el coronavirus?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin impacte psicològic pot tenir el coronavirus?

  A "La tertúlia", ens acompanyen Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Manuel Milian Mestre, periodista i assessor d'empreses; Simona Levi, activista i membre d'Xnet, i Antoni Bassas, periodista que acaba de publicar el llibre "La nació en portada: El debat de Catalunya i Espanya a la premsa".

 • "La tertúlia": El feminisme, en permanent procés de construcció
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El feminisme, en permanent procés de construcció

  A "La tertúlia", parlem de Cristina Genebat, actriu, traductora i autora del llibre "Som iguals. O no?"; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Natza Ferré, escriptora i autora del llibre "Que no t'expliquin contes" (amb il·lustracions de Gala Pont); Sofia Cabanes, periodista i una de les fundadores del diari digital ebrenc Aguaita.cat, i Sara González, periodista de política del Nació Digital.

 • "La tertúlia": La prioritat de la UE no hauria de ser preservar la vida humana?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La prioritat de la UE no hauria de ser preservar la vida humana?

  A "La tertúlia", hem parlat de la crisi de refugiats a Grècia, de com fer front als masclismes, de les 'donacions' del rei Joan Carles a Corina i de per què a l'estat espanyol no es van controlar els moviments de la monarquia. N'hem parlat amb Eulàlia Lluch, cuidadora de gossos i filla d'Ernest Lluch; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Eulàlia Reguant, exdiputada, activista i matemàtica; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, i José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament.

 • "La tertúlia": La violència contra les dones, una malaltia social
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La violència contra les dones, una malaltia social

  A "La tertúlia", hem parlat de les actituds masclistes i de les diferents maneres d'expressar la violència contra les dones. També hem parlat de l'assetjament que van fer a la diputada Laura Borràs al voltant del Congrés de Diputats per part de policies espanyols que s'estaven manifestant. N'hem parlat amb Andreu Pujol-Mas, historiador; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats; Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Jordi Borràs, fotoperiodista i autor del llibre "La força de la gent", que presenta avui, i Joan Cañete, subdirector d'El Periódico, excorresponsal a Jerusalem i Washington, i autor del llibre "Muros, bosques, tumbas. Un periodista en Jerusalén".

 • "La tertúlia": L'enveja i la supèrbia dificulten el procés independentista?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'enveja i la supèrbia dificulten el procés independentista?

  A "La tertúlia", parlem de conceptes com l'enveja i la supèrbia, i de com afecten la política tant catalana com espanyola. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Iolanda Fresnillo, sociòloga; Jordi Graupera, filòsof que acaba de publicar el llibre "La supèrbia", i Marina Porras, escriptora i llibretera, que acaba de publicar el llibre "L'enveja", a Fragmenta. També hem parlat amb l'advocat Sebastià Auger, director jurídic de Dret i Compromís, Associació Europea de Consumidors, sobre la sentència del TJUE, que diu que les hipoteques amb IRPH poden ser abusives. Sebastià Auger, advocat, ha dit: "S'obriran ara milers de procediments judicials, crec que no hi haurà pactes i les entitats financeres lluitaran cas per cas." També parlem amb Gonzalo Boye, que valora la decisió de la justícia europea sobre l'euroordre del raper Valtònyc. Boye ha dit: "Les trampes, a Europa, només condueixen a aquest tipus de fracassos."

 • "La tertúlia": Les claus de l'acte del Consell per la República a Perpinyà
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les claus de l'acte del Consell per la República a Perpinyà

  Parlem de l'acte del Consell per la República a Perpinyà i de l'entrevista que "El matí de Catalunya Ràdio" ha fet a l'eurodiputat i expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Com pot afectar el cas Betancor la credibilitat i el futur de Ciutadans?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com pot afectar el cas Betancor la credibilitat i el futur de Ciutadans?

  A "La tertúlia", hem parlat del cas Betancor i de com pot afectar Ciutadans i la seva credibilitat. El cas Andrés Betancor esmicola l'etiqueta de partit reformista de Ciutadans? Hem trucat a Josep Maria Aguirre, professor de Dret Administratiu de la Universitat de Girona. Ens han acompanyat a "La tertúlia" Roger Palà, periodista que acaba de publicar el llibre "Catalunya: un moment crític"; Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Patricia López, periodista d'investigació de Público, i Ricard Lahoz, periodista i director de Fet a Tarragona.

 • "La tertúlia": Aquesta taula servirà per aprofundir en l'autonomisme o per portar el referèndum?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Aquesta taula servirà per aprofundir en l'autonomisme o per portar el referèndum?

  A "La tertúlia", ens hem preguntat per què servirà la taula de diàleg: per aprofundir en l'autonomisme augmentant les competències o per portar el dret a l'autodeterminació. També hem parlat de la situació de Ciutadans. Ens han acompanyat Carles Campuzano, exdiputat; Ernest Benach, expresident del Parlament; Gabriela Serra, activista social; Eulàlia Lluch, cuidadora de gossos i filla d'Ernest Lluch, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia" d'experts en coronavirus: La diferència entre "estar en alerta" i "tenir una alarma"
  Escolta àudio

  "La tertúlia" d'experts en coronavirus: La diferència entre "estar en alerta" i "tenir una alarma"

  A "La tertúlia", hem parlat de com s'han de gestionar les incerteses mèdiques sobre el coronavirus, com es pot destriar la gran quantitat d'informació mèdica que ens arriba; quin ha de ser el paper dels mitjans de comunicació... N'hem parlat amb Oriol Mitjà, metge investigador de malalties infeccioses i salut global; Júlia de Miguel, directora de l'Àmbit de Salut de la Creu Roja a Catalunya; Jaume Sellarés, metge de família i vicepresident de Col·legi Metges de Barcelona; Ramon Cunillera, membre de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Gestió Sanitària, i Marina Geli, metgessa internista i exconsellera de Salut.

Anar al contingut