La tertúlia

 • "La tertúlia": Del projecte de Valls al conflicte del taxi, passant per la convenció del PP
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Del projecte de Valls al conflicte del taxi, passant per la convenció del PP

  Analitzem l'entrevista a Manuel Valls, parlem del conflicte del taxi i dels VTCs i de com es recol·loca el PP en la seva convenció del cap de setmana. A "La tertúlia" d'aquest dilluns, ens acompanyen Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Simona Levi, activista i membre d'Xnet.

 • "La tertúlia": Ha arribat el trencament definitiu entre Iglesias i Errejón?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Ha arribat el trencament definitiu entre Iglesias i Errejón?

  El pols entre Errejón i Iglesias; les explicacions contradictòries sobre les detencions a independentistes d'aquesta setmana, i el debat intern dels Comuns i l'estratègia d'Ada Colau són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. També hem presentat el llibre "Dones que surten del paper" (ed. Fonoll), de Francesc Canosa. A la tertúlia ens han acompanyat Francesc Canosa, escriptor i director del magazín "La mira"; Álex Sàlmon, director del diari "El Mundo de Catalunya"; Anna Serrano, cap de Política d'"El Punt Avui"; Sara González, periodista de la secció de Política de Nació Digital, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa.

 • "La tertúlia": Què hi ha al darrere de les detencions d'ahir a Girona?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què hi ha al darrere de les detencions d'ahir a Girona?

  Aquest dijous a "La tertúlia" s'ha parlat de què hi ha al darrere de les detencions d'ahir a Girona, dels enfocaments de les defenses en el judici de l'1-O i dels múltiples episodis de violència masclista. N'hem parlat amb Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Laia Bonet, professora de dret administratiu a la Universitat Pompeu Fabra; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés, i August Gil Matamala, advocat.

 • "La tertúlia": L'independentisme ha de buscar nous lideratges, com diu Cuixart des de Lledoners?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'independentisme ha de buscar nous lideratges, com diu Cuixart des de Lledoners?

  Buscar nous lideratges a Catalunya, tal com ha respost Jordi Cuixart en l'entrevista que li ha fet "El matí de Catalunya Ràdio"; Theresa May i el fracàs del Brexit; les detencions dels alcaldes de Verges i Celrà, i el suport dels independentistes als pressupostos són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimecres. N'hem parlat amb Miquel Puig, doctor en Economia; Andreu Pujol Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Manuel Milian Mestre, periodista, assessor d'empreses, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": Es pot posar límit de temps al judici de l'1-O al Suprem?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Es pot posar límit de temps al judici de l'1-O al Suprem?

  El límit de temps del judici de l'1-O al Suprem i com seran les defenses són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimarts. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Esther Giménez Salinas, catedràtica de dret penal.

 • "La tertúlia": Com ha de ser la defensa del procés, jurídica o política?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com ha de ser la defensa del procés, jurídica o política?

  La defensa del procés ha de ser política o jurídica? Aquest ha estat un dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. N'hem parlat amb Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB.

 • "La tertúlia": Té prou força l'independentisme per plantejar una alternativa si fa caure Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Té prou força l'independentisme per plantejar una alternativa si fa caure Sánchez?

  A "La tertúlia" d'aquest divendres s'ha parlat de la força de l'independentisme i de per què l'extrema dreta espanyola ha crescut. També s'ha valorat el paper dels partits d'esquerra i el concepte de postveritat. A "La tertúlia", hi han participat Milagros Pérez Oliva, periodista del diari "El País"; Tània Adam, periodista cultural; Salvador Cot, director del diari digital El Món; Sara Gonzalez, periodista de política del Nació Digital, i Albert Calatrava, periodista de Catalunya Ràdio a Madrid.

 • "La tertúlia": Quines conseqüències pot tenir en el futur l'acord entre PP, Cs i Vox?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quines conseqüències pot tenir en el futur l'acord entre PP, Cs i Vox?

  Avui, a "La tertúlia" s'ha parlat de l'acord entre PP, Cs i Vox i de les conseqüències que pot tenir en futures eleccions. També els tertulians han comentat que el jutjat número 22 de Barcelona ha sobresegut les querelles presentades contra els Mossos per espionatge a polítics constitucionalistes. En parlem amb Ernest Benach, expresident del Parlament; Dolors Camats, directora de la Cooperativa d'Habitatge; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Laia Bonet, professora de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra, i José Manuel García-Margallo, exministre del PP.

 • "La tertúlia": La proposta que resolgui la crisi a Catalunya ha de sortir de Catalunya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La proposta que resolgui la crisi a Catalunya ha de sortir de Catalunya?

  Quins suports podria acabar tenint Sánchez per als pressupostos? Avui se n'ha parlat a la tertúlia amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; Arturo Puente, periodista d'Eldiario.es; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Termes, i Albert Elfa, periodista, codirector del programa "Sense ficció" que emet aquesta nit TV3 sota el títol "Llibertats empresonades".

 • "La tertúlia": L'anonimat a Twitter, en el punt de mira
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'anonimat a Twitter, en el punt de mira

  En parlem amb Joan B.Culla, Jordi Cañas, Simona Levi, Montserrat Nebrera i Jaume Roures.

 • "La tertúlia": La inseguretat, primera preocupació dels barcelonins a l'últim baròmetre municipal
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La inseguretat, primera preocupació dels barcelonins a l'últim baròmetre municipal

  En parlem amb Albert Sáez, columnista d'"El Periódico de Catalunya"; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Jordi Barbeta, periodista, i Tania Adam, periodista cultural. La inseguretat augmenta en 15 punts, i des de l'estiu passa a ser el principal problema per a un de cada cinc ciutadans. La dada recull el rebuig que generen els narcopisos i la delinqüència.

 • "La tertúlia": PP i Cs reiteren la lluita contra la violència masclista davant la pressió de Vox
  Escolta àudio

  "La tertúlia": PP i Cs reiteren la lluita contra la violència masclista davant la pressió de Vox

  En parlem amb Laia Bonet, professora de Dret Administratiu Universitat Pompeu Fabra i professora de Dret de la Comunicació la Blanquerna; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés, i Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC.

 • "La tertúlia": S'està legitimitzant l'extrema dreta?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'està legitimitzant l'extrema dreta?

  En parlem amb Andreu Pujol-Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Terme.

 • "La tertúlia": La "revolta" del discurs de Torra pot suposar l'inici d'una provocació?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La "revolta" del discurs de Torra pot suposar l'inici d'una provocació?

  En parlem amb Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • La mirada compromesa del fotoperiodista: la realitat, a través d'una càmera
  Escolta àudio

  La mirada compromesa del fotoperiodista: la realitat, a través d'una càmera

  Avui, a la tertúlia, hem convidat quatre companys, que estan a cavall entre el fotoperiodisme i la fotografia documental. Una mena de "trànsit" que s'ha fet especialment evident en les trajectòries de Sandra Balsells, de Sergi Càmara i de Lurdes Basolí. Ricard Garcia Vilanova continua exercint més com a fotoperiodista, especialitzat en conflictes bèl·lics. Tots quatre exposen la seva obra a la mostra "Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos", instal·lada fins al 10 de febrer al Palau Robert. Una exposició homenatge aquest col·lectiu de professionals que expliquen la realitat a través de la càmera.