La tertúlia

 • "La tertúlia": Quin valor s'ha de donar a les enquestes electorals?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin valor s'ha de donar a les enquestes electorals?

  Les enquestes electorals són fotografies amb marge d'error? És correcte parlar de la cultura de l'abús o de com forçar les costures del dret? Cs fagocitarà el PP? I com es poden valorar les decisions de la Junta Electoral Central? Aquestes són quatre de les preguntes que han sorgit a la "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB.

 • "La tertúlia": La patacada del PP, el 'sorpasso' d'Esquerra a JxCat i els pactes postelectorals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La patacada del PP, el 'sorpasso' d'Esquerra a JxCat i els pactes postelectorals

  Aquest dilluns, a "La tertúlia", hem parlat dels resultats electorals del 28-A: amb qui pactarà el PSOE?, les forces econòmiques imposaran a Albert Rivera pactar amb Pedro Sánchez? Té les hores comptades el PP? I el "sorpasso" d'Esquerra a JxCat. En definitiva, hem parlat del poder dels vots. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": És eficaç el discurs contra els mitjans de comunicació públics?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És eficaç el discurs contra els mitjans de comunicació públics?

  La incògnita dels resultats electorals, el vot ocult, la fidelitat als partits, les crítiques als mitjans de comunicació..., aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Àlex Salmon, director el diari El Mundo de Catalunya; Albert Sáez, periodista d'El Periódico de Catalunya, i Lola García, directora adjunta de La Vanguardia.

 • "La tertúlia": De què no es va parlar al debat del 28A?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": De què no es va parlar al debat del 28A?

  Els diferents estils a l'hora d'encarar el debat del 28A de TV3 i Catalunya Ràdio; els arguments exposats; les discussions constants i els temes absents... N'hem parlat amb Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Gabriela Serra, activista social; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament, i Ernest Benach, expresident del Parlament.

 • "La tertúlia": La política ha de ser només màrqueting?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La política ha de ser només màrqueting?

  L'estratègia i el màrqueting dins la política, els orígens de Ciutadans, els debats electorals i les seves audiències, el pacte que vol el 'deep state' espayol... N'hem parlat amb Jordi Barbeta, periodista; Andreu Pujol-Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació Ibn Batuta; José María Fuster-Fabra, advocat, i Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB.

 • "La tertúlia": Llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir

  Parlem de llibres, però també de dones, feminisme, revolucions i de com es pot construir la ficció des del punt de vista de les dones. Són llibres que dibuixen la realitat que voldríem tenir. En parlem amb David Fernàndez, periodista, i Lyona, il·lustradora, que presenten el llibre "La revolta de Santa Jordina" (Editorial Ara Llibres); Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, que publica els llibres "100 dones. 100 inspiracions creatives" i "Luter: buscant la veritat, va canviar la història" (Editorial Viena); Enric Marín, professor de comunicació de la UAB, que presenta el llibre, coescrit amb Joan Manel Tresserras, "Obertura republicana. Catalunya, després del nacionalisme" (Edicions 62); Milena Busquets, que presenta el llibre "Homes elegants" (Amsterdam Editorial), i Aina Torres, que presenta el llibre "Dones rebels. Històries contra el silenci" (Sembra Llibres).

 • Portada Terribas: "Dones fartes de tanta guerra, parlarem de vida. Amb llibres i roses, la revolta"
  Escolta àudio

  Portada Terribas: "Dones fartes de tanta guerra, parlarem de vida. Amb llibres i roses, la revolta"

  A "La portada", Mònica Terribas parla de Sant Jordi. Després de llegir un fragment de "La revolta de Santa Jordina", de David Fernàndez i amb il·lustracions de Lyona (Amsterdam, 2019), Terribas diu: "Avui, dones fartes (i homes farts) de tanta guerra, parlarem de vida". Així sona "La portada" de Mònica Terribas.

 • "La tertúlia": Les festes de Coripe irrompen en plena campanya electoral
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les festes de Coripe irrompen en plena campanya electoral

  Els tertulians debaten sobre els límits que hi ha al voltant dels símbols i les idees. En aquest cas, arran de la polèmica al voltant de la festa tradicional de Coripe, un poble de Sevilla. La celebració consisteix en el linxament d'un ninot, que aquest any representava la figura de l'expresident Carles Puigdemont.

 • "La tertúlia": El referèndum serà un element de negociació per investir president?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El referèndum serà un element de negociació per investir president?

  Analitzem la roda de premsa del president d'ERC i candidat a les eleccions generals, Oriol Junqueras, des de la presó de Soto del Real, amb Andreu Barnils, Ferran Casas, Isabel García Pagan i Gemma Ubasart.

 • "La tertúlia": Què vol dir que l'eix troncal de la campanya sigui Catalunya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què vol dir que l'eix troncal de la campanya sigui Catalunya?

  Què vol dir que l'eix troncal de la campanya sigui Catalunya? Podia la Junta Electoral Central intervenir en una televisió privada? L'entrevista electoral de Meritxell Batet i les provocacions de Vox, Ciutadans i PP i els rèdits electorals que en treuen. Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest matí. N'hem parlat amb Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla, i Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB.

 • "La tertúlia": La decisió de la Junta Electoral deixa en fals Pedro Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La decisió de la Junta Electoral deixa en fals Pedro Sánchez?

  Les decisions de la Junta Electoral deixen en fals Pedro Sánchez?; el paper de la televisió pública; la polarització en la campanya electoral afavorirà els partits o els perjudicarà...? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui.. N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB, i Lola García, directora adjunta de La Vanguardia.

 • "La tertúlia": L'estil i les maneres d'aquesta campanya electoral generen desafecció política?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estil i les maneres d'aquesta campanya electoral generen desafecció política?

  A "La tertúlia", ens han acompanyat Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats; Arturo Puente, periodista d'eldiario.es, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Les xarxes, un actor polític més?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les xarxes, un actor polític més?

  Quin paper tenen les xarxes i la premsa en la política actual? Són un actor polític? La campanya electoral s'ha convertit en un espectacle? En parlem amb Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans, i Antoni Gelonch, ex-secretari general dels Departaments d'Ensenyament i Sanitat.

 • "La tertúlia": Tret de sortida de la campanya electoral
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tret de sortida de la campanya electoral

  L'independentisme perdrà força al Congrés? Com influirà que els presos no puguin participar a la campanya? Viurem més incidents com el d'Álvarez de Toledo a la UAB? Són fiables les enquestes? En parlem amb Albert Sàez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Álex Sàlmon, director el diari El Mundo de Catalunya; Anna Serrano, cap de política del Punt Avui; Esther Vera, directora del Diari Ara i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa en el primer dia de campanya electoral.

 • "La tertúlia": Expressions prohibides en política com ara "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Expressions prohibides en política com ara "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!"

  L'agressivitat de la campanya electoral i les expressions prohibides en política i democràcia: "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!" N'hem parlat a "La tertúlia" amb José Manuel García-Margallo, exministre del govern del PP; Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exportaveu del Partit Demòcrata al Congrés que acaba de publicar el llibre "Reimaginem la independència"; Gabriela Serra, activista social, i Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB.

Anar al contingut