La tertúlia

 • "La tertúlia": "D'un judici que ha durat 4 mesos, se'n pot redactar una sentència abans de l'agost?"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": "D'un judici que ha durat 4 mesos, se'n pot redactar una sentència abans de l'agost?"

  Els terminis de la sentència del judici de l'1-O han estat un dels ítems de "La tertúlia" d'aquest dijous. Ens hem preguntat si en cas que la sentència surti abans de les vacances d'agost podrà ser prou reflexionada i amb prou garanties. N'hem parlat amb Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social, i Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC.

 • "La tertúlia": De la crisi del periodisme a la crisi (o pactes?) del municipalisme
  Escolta àudio

  "La tertúlia": De la crisi del periodisme a la crisi (o pactes?) del municipalisme

  La tertúlia d'avui reprèn el fil de l'entrevista al periodista Ramon Besa: la crisi dels mitjans i els problemes de l'ofici. I del periodisme i els periodistes, a la situació política, sobretot la que s'ha generat a Barcelona amb els últims moviments de Ciutadans, que ha acollit Celestino Corbacho després de desmarcar-se de Valls. Entrevistem dins de la tertúlia Celestino Corbacho i tot seguit en parlem amb Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Miriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Andreu Pujol, historiador i escriptor; Jordi Barbeta, periodista, i Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB.

 • "La tertúlia": Colau podrà tirar endavant "politiques valentes"?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Colau podrà tirar endavant "politiques valentes"?

  Hi ha massa personalismes a l'Ajuntament de Barcelona? Era previsible el trencament entre Ciutadans i Valls? I Colau podrà tirar endavant les "polítiques valentes"? Aquestes són algunes de les preguntes que ens hem fet aquest matí a "La tertúlia". Ens han acompanyat Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; José Antich, periodista i director d'El Nacional; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València.

 • "La tertúlia": Els vots de la ciutadania han de marcar la governança dels ajuntaments?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els vots de la ciutadania han de marcar la governança dels ajuntaments?

  A "La tertúlia" d'avui, parlem de si els vots de la ciutadania serveixen, realment, per governar els ajuntaments. Quin pes han de tenir? O no tenen una influència real en el futur dels consistoris? N'hem parlat amb Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Simona Levi, activista i membre de Xnet, i Manuel Milián Mestre, periodista, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Sobre incoherències polítiques, promeses trencades i principis oblidats
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Sobre incoherències polítiques, promeses trencades i principis oblidats

  Aquest divendres, a "La tertúlia", hem parlat de pactes postelectorals a Barcelona, i també a Catalunya i Espanya. Tot es pot pactar? Cal no trencar les promeses electorals? O tot és possible per aconseguir una alcaldia? Aquestes són algunes de les preguntes que ens hem fet avui. En parlem amb David Jiménez, escriptor, periodista i autor del llibre "El director"; Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Xavier Vidal-Folch, periodista del diari El País (des de Madrid), i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa.

 • "La tertúlia": S'equivocarà l'independentisme si situa en el seu horitzó un referèndum acordat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'equivocarà l'independentisme si situa en el seu horitzó un referèndum acordat?

  Aquest dijous, a "La tertúlia", ens preguntem si amb un govern progressista a l'Estat hi haurà diàleg; si hi pot haver un gir en les últimes hores a l'Ajuntament de Barcelona i si s'equivocarà el moviment independentista si situa en el seu horitzó acordar un referèndum amb l'Estat. N'hem parlat amb Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Isabel Vallet, exdiputada de la CUP; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": Hi haurà sentència abans de finals de juliol?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi haurà sentència abans de finals de juliol?

  Aquest dimecres, a "La tertúlia", hem parlat del final del judici de l'1-O i de quan pot sortir la sentència. En parlem amb Josep Maria Fuster Fabra, advocat; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Andreu Pujol Mas, historiador; Jordi Barbeta, periodista, i Sara González, periodista de política del Nació Digital.

 • "La tertúlia": Com acabarà la partida a l'Ajuntament de Barcelona?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com acabarà la partida a l'Ajuntament de Barcelona?

  ERC sortirà beneficiada, a llarg termini, de la decisió de Colau? Quin grau hi ha de pacte i quin d'escenificació? Com acabarà la partida a l'Ajuntament de Barcelona? N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es, i Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona

 • "La tertúlia": Què hi ha darrere de la decisió d'Ada Colau?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què hi ha darrere de la decisió d'Ada Colau?

  Què s'amaga darrere de la decisió d'Ada Colau? És una política dissenyada per fer el salt a la política estatal? Com acabaran les creixents divergències entre Ciutadans i Valls? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'avui. En parlem amb José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona, i Simona Levi, activista i membre de Xnet.

 • "La tertúlia": Hi ha diferències entre la vella i la nova política?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi ha diferències entre la vella i la nova política?

  A "La tertúlia", hem parlat dels canvis a la cúpula dels Mossos; de les declaracions de Vladímir Putin sobre Catalunya; de les futures aspiracions polítiques de Manuel Valls, i de com la decisió d'Ada Colau pot qüestionar les diferències entre nova i vella política. N'hem parlat amb Álex Sàlmon, director d'El Mundo de Catalunya; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es; Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia, i Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País.

 • "La tertúlia": El cordó contra els independentistes actua a tots nivells?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El cordó contra els independentistes actua a tots nivells?

  A "La tertúlia", ens preguntem si és determinant el que passarà a l'Ajuntament de Barcelona; si són gratis els vots de Valls; si es podrà evitar que el president Puigdemont i l'exconseller de Salut Toni Comín ocupin el seu escó al Parlament Europeu i si el cordó contra els independentistes actua a tots nivells. En parlem amb Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Ernest Benach, expresident del Parlament; Gabriela Serra, activista social; Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat, i Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC.

 • "La tertúlia": El problema de l'orientació d'alguns partits, dels comuns a Cs
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El problema de l'orientació d'alguns partits, dels comuns a Cs

  Parlem dels costos que té la presa de decisions; de què significa el concepte 'legitimitat', i dels problemes d'orientació d'alguns partits polítics. En parlem amb Jordi Barbeta, periodista; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Andreu Pujol-Mas, historiador; Sara Gonzàlez, periodista de Política del Nació Digital, i Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València.

 • "La tertúlia": Poden acabar encaixant les peces entre comuns, ERC i el PSC?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Poden acabar encaixant les peces entre comuns, ERC i el PSC?

  A "La tertúlia", hem parlat de com poden quedar els pactes postelectorals i de com afectarà la sentència del Tribunal Suprem aquests pactes. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona.

 • "La tertúlia": Ajuntaments en joc i pactes postelectorals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Ajuntaments en joc i pactes postelectorals

  Aquest dilluns, a "La tertúlia", parlem de pactes postelectorals i de conceptes com "oportunisme" i "sectarisme". En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Jordi Cañas, eurodiputat electe.

 • "La tertúlia": Qui serà el pròxim alcalde de Barcelona: Colau o Maragall?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Qui serà el pròxim alcalde de Barcelona: Colau o Maragall?

  Com acabaran les negociacions per a l'alcaldia de Barcelona? Com afectarà els partits que prenguin una decisió o una altra? Ho entendran les bases del partit? Tot es pot justificar? En parlem amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Sara Gonzàlez, periodista de política del Nació Digital; Jordi Barbeta, periodista, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa.

Anar al contingut