La tertúlia

 • "La tertúlia": Té prou força l'independentisme per plantejar una alternativa si fa caure Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Té prou força l'independentisme per plantejar una alternativa si fa caure Sánchez?

  A "La tertúlia" d'aquest divendres s'ha parlat de la força de l'independentisme i de per què l'extrema dreta espanyola ha crescut. També s'ha valorat el paper dels partits d'esquerra i el concepte de postveritat. A "La tertúlia", hi han participat Milagros Pérez Oliva, periodista del diari "El País"; Tània Adam, periodista cultural; Salvador Cot, director del diari digital El Món; Sara Gonzalez, periodista de política del Nació Digital, i Albert Calatrava, periodista de Catalunya Ràdio a Madrid.

 • "La tertúlia": Quines conseqüències pot tenir en el futur l'acord entre PP, Cs i Vox?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quines conseqüències pot tenir en el futur l'acord entre PP, Cs i Vox?

  Avui, a "La tertúlia" s'ha parlat de l'acord entre PP, Cs i Vox i de les conseqüències que pot tenir en futures eleccions. També els tertulians han comentat que el jutjat número 22 de Barcelona ha sobresegut les querelles presentades contra els Mossos per espionatge a polítics constitucionalistes. En parlem amb Ernest Benach, expresident del Parlament; Dolors Camats, directora de la Cooperativa d'Habitatge; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Laia Bonet, professora de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra, i José Manuel García-Margallo, exministre del PP.

 • "La tertúlia": La proposta que resolgui la crisi a Catalunya ha de sortir de Catalunya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La proposta que resolgui la crisi a Catalunya ha de sortir de Catalunya?

  Quins suports podria acabar tenint Sánchez per als pressupostos? Avui se n'ha parlat a la tertúlia amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; Arturo Puente, periodista d'Eldiario.es; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Termes, i Albert Elfa, periodista, codirector del programa "Sense ficció" que emet aquesta nit TV3 sota el títol "Llibertats empresonades".

 • "La tertúlia": L'anonimat a Twitter, en el punt de mira
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'anonimat a Twitter, en el punt de mira

  En parlem amb Joan B.Culla, Jordi Cañas, Simona Levi, Montserrat Nebrera i Jaume Roures.

 • "La tertúlia": La inseguretat, primera preocupació dels barcelonins a l'últim baròmetre municipal
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La inseguretat, primera preocupació dels barcelonins a l'últim baròmetre municipal

  En parlem amb Albert Sáez, columnista d'"El Periódico de Catalunya"; Jesús Rodríguez, periodista de La Directa; Jordi Barbeta, periodista, i Tania Adam, periodista cultural. La inseguretat augmenta en 15 punts, i des de l'estiu passa a ser el principal problema per a un de cada cinc ciutadans. La dada recull el rebuig que generen els narcopisos i la delinqüència.

 • "La tertúlia": PP i Cs reiteren la lluita contra la violència masclista davant la pressió de Vox
  Escolta àudio

  "La tertúlia": PP i Cs reiteren la lluita contra la violència masclista davant la pressió de Vox

  En parlem amb Laia Bonet, professora de Dret Administratiu Universitat Pompeu Fabra i professora de Dret de la Comunicació la Blanquerna; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés, i Fernando Sánchez Costa, exdiputat del PPC.

 • "La tertúlia": S'està legitimitzant l'extrema dreta?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'està legitimitzant l'extrema dreta?

  En parlem amb Andreu Pujol-Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Mònica Sabata, directora executiva de la Càtedra Josep Terme.

 • "La tertúlia": La "revolta" del discurs de Torra pot suposar l'inici d'una provocació?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La "revolta" del discurs de Torra pot suposar l'inici d'una provocació?

  En parlem amb Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • La mirada compromesa del fotoperiodista: la realitat, a través d'una càmera
  Escolta àudio

  La mirada compromesa del fotoperiodista: la realitat, a través d'una càmera

  Avui, a la tertúlia, hem convidat quatre companys, que estan a cavall entre el fotoperiodisme i la fotografia documental. Una mena de "trànsit" que s'ha fet especialment evident en les trajectòries de Sandra Balsells, de Sergi Càmara i de Lurdes Basolí. Ricard Garcia Vilanova continua exercint més com a fotoperiodista, especialitzat en conflictes bèl·lics. Tots quatre exposen la seva obra a la mostra "Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos", instal·lada fins al 10 de febrer al Palau Robert. Una exposició homenatge aquest col·lectiu de professionals que expliquen la realitat a través de la càmera.

 • "La tertúlia": Vox entrarà a la mesa del Parlament andalús
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Vox entrarà a la mesa del Parlament andalús

  Ha estat el tema estrella de la tertúlia d'avui a "El matí de Catalunya Ràdio": El PP i Ciutadans han arribat a un principi d'acord de govern que inclou un pacte per a la mesa del Parlament andalús amb un seient per a Vox. Han analitzat la notícia Joan Puigcercós, Antoni Gelonch, Laia Bonet i José Domingo.

 • "La tertúlia": De Maquiavel i fogueres de les vanitats
  Escolta àudio

  "La tertúlia": De Maquiavel i fogueres de les vanitats

  Arrenquem la tertúlia d'avui parlant de "Massa foc", el nou assaig de Vicenç Villatoro. L'escriptor i periodista ha compartit tertúlia avui a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Joan B. Culla, Jaume Roures, Gemma Ubasart i Jordi Cañas.

 • "La tertúlia": Quins haurien de ser els termes de la reunió entre Torra i Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quins haurien de ser els termes de la reunió entre Torra i Sánchez?

  En parlem amb Isabel Vallet (exdiputada de la CUP), Antoni Gelonch (exsecretari d'Ensenyament i Sanitat), Laia Bonet (professora de dret administratiu UPF), Javier Perez Royo (catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de Sevilla), Joan Puigcercós (expresident d'ERC) i Jose Manuel García Margallo (exministre).

 • "La tertúlia": Invertim prou en coneixement?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Invertim prou en coneixement?

  L'Institut d'Estudis Catalans, l'IEC, va incorporant periòdicament nous membres. Són persones amb prou mèrits acadèmics o professionals per formar part d'aquesta institució del pensament i el coneixement. Són ciutadans que destaquen per la seva aportació a la nostra societat, des d'àmbits diversos, i amb alguns d'ells avui tindrem l'honor d'analitzar algunes de les qüestions que més ens amoïnen. En aquest cas, dones i homes de ciència. En parlem amb Joaquim Bruna (doctor en matemàtiques), Francesc Xavier Turón (biòleg), Nora Ventosa (enginyera química), Antoni Trilla (cap de servei de medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona), Lluís Torner (fundador i director de l'ICFO) i J. A. Muñoz De la Fuente (catedràtic de geologia estructural de la UB).

 • "La tertúlia": Catalunya està en un escenari d'un nou 155?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Catalunya està en un escenari d'un nou 155?

  En parlem amb els col·laboradors i col·laboradores Joan Martínez Vergel, periodista que acaba de presentar el llibre "155: tot allò que no te n'han explicat"; José Antich, director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Sònia Andolz, politòloga i experta en conflictes i seguretat internacional, i Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": Del 21-D en poden sortir conseqüències polítiques?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Del 21-D en poden sortir conseqüències polítiques?

  En parlem amb els col·laboradors i col·laboradores Jordi Cañas (exdiputat de Ciutadans), Montserrat Nebrera (professora de dret constitucional), Gemma Ubasart (professora de ciència política) i Joan B. Culla (professor d'història contemporània). Avui també ens acompanya Antoni Batista, que acaba de publicar el llibre "Clandestins", i Lluis Arcarazo, guionista i realitzador del documental "Causa especial 20907/2017", que fa una dissecció del sistema judicial i s'estrenarà a TV3 aquest dimarts.