La tertúlia

 • "La tertúlia": Qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord entre PSOE-UP?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord entre PSOE-UP?

  Ha tingut Pedro Sánchez en algun moment la voluntat d'arribar a un acord? I qui guanyarà el relat en cas que no hi hagi acord? Aquestes són algunes de les preguntes que ens hem fet a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exdiputat; Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB i exregidora del PSC; José Manuel García Margallo, exministre del PP, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": Hi haurà una sentència brutal?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Hi haurà una sentència brutal?

  Fem tertúlia el dia de la Diada nacional de Catalunya amb el periodista Jordi Barbeta, el professor de ciència política i dret públic Jordi Muñoz, amb la periodista del Nació Digital Sara González, amb l'historiador Andreu Pujol-Mas, i amb Manuel Milian Mestre, assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors?

  És prou contundent la resposta de Montserrat als abusos a menors? A qui representa la Diada? I tenen sentit els advertiments de la Fiscalia? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Arturo Puente, periodista d'El Diario.es; Jordi Borràs, fotoperiodista; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació IBN Batuta, i Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global.

 • "La tertúlia": L'estratègia independentista s'ha de jugar més a fora de Catalunya que a dins?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estratègia independentista s'ha de jugar més a fora de Catalunya que a dins?

  L'anàlisi de les paraules de Marta Rovira, secretària general d'Esquerra Republicana, en l'entrevista que li ha fet Mònica Terribas, a "El matí de Catalunya Ràdio", i l'estratègia independentista de cara a aquesta tardor han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Jordi Cañas, eurodiputat electe; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Ferran Casas, subdirector de Nació Digital.

 • "La tertúlia": PSOE versus Unides Podem, entre el càlcul tacticista i la falta de confiança
  Escolta àudio

  "La tertúlia": PSOE versus Unides Podem, entre el càlcul tacticista i la falta de confiança

  Les negociacions entre PSOE i Unides Podem, la seguretat a Barcelona i el tsunami democràtic... Aquests han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. En parlem amb Salvador Cot, director del diari digital El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País; Ricard Lahoz, periodista i director de "Fet a Tarragona"; Patricia López, periodista d'investigació de Público, i Álex Sàlmon, periodista.

 • "La tertúlia": La desacceleració econòmica actual és el preàmbul d'una nova crisi?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La desacceleració econòmica actual és el preàmbul d'una nova crisi?

  La desacceleració econòmica actual i la futura crisi econòmica; el problema territorial a Espanya; les conseqüències de la sentència del judici de l'1-O... Aquests han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dijous. N'hem parlat amb José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC, i Gabriela Serra, activista social.

 • "La tertúlia": Quin és el marge d'acció de Pedro Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quin és el marge d'acció de Pedro Sánchez?

  Avui, a la tertúlia, reflexionem sobre la figura de Pedro Sánchez, recuperem l'hemeroteca de quan era cap de l'oposició i ens preguntem quins poden ser els seus pròxims moviments. En parlem amb els nostres tertulians: Alexandre Girbau, advocat i professor de dret processal de la UB; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Andreu Pujol-Mas, historiador; José María Fuster-Fabra, advocat, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals.

 • "La tertúlia": L'independentisme ha començat a canviar el relat?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'independentisme ha començat a canviar el relat?

  En la primera tertúlia de la nova temporada, hem parlat de la situació política actual i ens hem fet unes quantes preguntes: Pedro Sánchez farà govern? Com afectarà la sentència del judici del procés? I l'independentisme està canviant el relat? N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jordi Cañas, eurodiputat electe; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional de la UIC, i Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universistat de Girona.

 • "La tertúlia": Per què la premsa espanyola no diu res de la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què la premsa espanyola no diu res de la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll?

  L'apagada informativa dels mitjans de comunicació espanyols sobre la relació de l'imam de Ripoll i el CNI i el culebrot de la investidura de Pedro Sánchez han estat dos dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Jesús Rodriguez, periodista de La Directa; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Patricia López, periodista d'investigació de Público; David Jiménez, escriptor, periodista i autor del llibre "El Director".

 • "La tertúlia": És possible que Pedro Sánchez vulgui anar a eleccions per reforçar la seva majoria?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És possible que Pedro Sánchez vulgui anar a eleccions per reforçar la seva majoria?

  Aquest dijous ens hem preguntat si la investidura de Pedro Sánchez ja penja d'un fil, i també si és possible que Sánchez vulgui anar a eleccions amb la intenció de reforçar la seva majoria. També hem parlat de què significa la política de pactes. N'hem parlat amb Gabriela Serra, activista social; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Carles Campuzano, exdiputat; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona, i Ernest Benach, expresident del Parlament.

 • "La tertúlia": Per què no s'explica la relació real entre el CNI i els terroristes del 17A?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què no s'explica la relació real entre el CNI i els terroristes del 17A?

  Hem parlat de la relació dels serveis secrets i els terroristes del 17A; de l'apagada informativa que hi ha hagut en els mitjans de l'Estat sobre aquest tema; de la situació que ha provocat la violació en grup a una noia de Manresa, i de la investidura (o no) de Pedro Sánchez. N'hem parlat amb Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Jordi Barbeta, periodista; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional, i Hugo Alvira, historiador i analista.

 • "La tertúlia": S'ha de reinventar urgentment la Unió Europea?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'ha de reinventar urgentment la Unió Europea?

  Immigració, desigualtat social, integració econòmica, el Brexit, pactes privats entre governs, la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras... Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimarts. N'hem parlat amb Ramon Tremosa, exeurodiputat independent pel PDeCAT; Josep Maria Terricabras, exeurodiputat per ERC, i Saray Espejo, directora d'Afers Europeus del Centre Instrategies.

 • "La tertúlia": Amb quin model de sexualitat creixen els joves?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Amb quin model de sexualitat creixen els joves?

  A partir de les agressions sexuals que hi ha hagut els últims dies, a "La tertúlia" ens preguntem per què tenen lloc aquests comportaments entre els joves. N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Malcom Otero, editor; Marc Colomer, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN); Astrid Barrio, professora de cència política a la Universitat de València, i Erika Casajoana, consultora internacional en comunicació.

 • "La tertúlia": Quina sortida té l'independentisme per no convertir-se en una idea retòrica?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quina sortida té l'independentisme per no convertir-se en una idea retòrica?

  Com se supera la trencadissa independentista? La independència s'està convertint en una idea retòrica? Els partits sobiranistes estan tornant al "peix al cove"? Cap a on va l'independentisme? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Salvador Cot, director d'El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Álex Sàlmon, director d'El Mundo de Catalunya; Lola García, directora adjunta de La Vanguàrdia, i Xavier Abelló, director de TAC12.

 • "La tertúlia": Els pactes postelectorals mostren que la unitat independentista no està prou soldada?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els pactes postelectorals mostren que la unitat independentista no està prou soldada?

  A "La tertúlia" hem parlat de si les decisions polítiques tenen gaire pes en l'economia del país, de la tàctica política de Pedro Sánchez, i de la qüestionada unitat de l'independentisme. Ens han acompanyat Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Gabriela Serra, activista social, i Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC.

Anar al contingut