La tertúlia

 • "La tertúlia": La decisió de la Junta Electoral deixa en fals Pedro Sánchez?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La decisió de la Junta Electoral deixa en fals Pedro Sánchez?

  Les decisions de la Junta Electoral deixen en fals Pedro Sánchez?; el paper de la televisió pública; la polarització en la campanya electoral afavorirà els partits o els perjudicarà...? Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui.. N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Sara González, periodista de política del Nació Digital; Jordi Muñoz, professor de Ciència Política i Dret Públic de la UB, i Lola García, directora adjunta de La Vanguardia.

 • "La tertúlia": L'estil i les maneres d'aquesta campanya electoral generen desafecció política?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'estil i les maneres d'aquesta campanya electoral generen desafecció política?

  A "La tertúlia", ens han acompanyat Alejandro Tercero, subdirector de Crónica Global; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats; Arturo Puente, periodista d'eldiario.es, i Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses.

 • "La tertúlia": Les xarxes, un actor polític més?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Les xarxes, un actor polític més?

  Quin paper tenen les xarxes i la premsa en la política actual? Són un actor polític? La campanya electoral s'ha convertit en un espectacle? En parlem amb Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de Ciència Política a la Universitat de Girona; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans, i Antoni Gelonch, ex-secretari general dels Departaments d'Ensenyament i Sanitat.

 • "La tertúlia": Tret de sortida de la campanya electoral
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tret de sortida de la campanya electoral

  L'independentisme perdrà força al Congrés? Com influirà que els presos no puguin participar a la campanya? Viurem més incidents com el d'Álvarez de Toledo a la UAB? Són fiables les enquestes? En parlem amb Albert Sàez, periodista d'El Periódico de Catalunya; Álex Sàlmon, director el diari El Mundo de Catalunya; Anna Serrano, cap de política del Punt Avui; Esther Vera, directora del Diari Ara i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa en el primer dia de campanya electoral.

 • "La tertúlia": Expressions prohibides en política com ara "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!"
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Expressions prohibides en política com ara "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!"

  L'agressivitat de la campanya electoral i les expressions prohibides en política i democràcia: "Mai es pot dir mai" i "Ja ho tenim!" N'hem parlat a "La tertúlia" amb José Manuel García-Margallo, exministre del govern del PP; Ernest Benach, expresident del Parlament; Carles Campuzano, exportaveu del Partit Demòcrata al Congrés que acaba de publicar el llibre "Reimaginem la independència"; Gabriela Serra, activista social, i Sara Jaurrieta, professora d'Economia de la UAB.

 • "La tertúlia": Quins escenaris dibuixa l'enquesta del CIS? Marca una tendència fiable?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quins escenaris dibuixa l'enquesta del CIS? Marca una tendència fiable?

  Els diferents escenaris que dibuixa l'enquesta del CIS, un 40% d'indecisos, la interlocutòria del jutjat número 13... Són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimecres. N'hem parlat amb Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Andreu Pujol Mas, historiador; Míriam Hatibi, analista de dades i portaveu de la Fundació Ibn Battuta; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses, i Jordi Muñoz, doctor en Ciències Polítiques i Socials.

 • "La tertúlia": Com es pot captar el vot del nou partit dels indecisos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Com es pot captar el vot del nou partit dels indecisos?

  Parlem de què fan els partits per captar el vot del nou partit dels indecisos, dels missatges de la campanya electoral, del concepte "votar emocions"... En parlem amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Pepa Martínez, directora de LaFede.cat, i Amadou Bocar Sam, mediador i autor del llibre "La perla negra", on aporta una visió inèdita de la comunitat africana a Catalunya.

 • "La tertúlia": Tenen sentit les enquestes preelectorals? Com s'han de llegir?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Tenen sentit les enquestes preelectorals? Com s'han de llegir?

  Com s'han de llegir les enquestes preelectorals, les futures aliances postelectorals al Congrés, la decisió europea de Toni Comín... Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dilluns. En parlem amb Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Borja Barragué, assessor del gabinet de la ministra de Sanitat i Benestar Social i autor del llibre "Larga vida a la socialdemocràcia" (Planeta de Libros).

 • "La tertúlia": Creix el fenomen de les llistes alternatives als partits tradicionals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Creix el fenomen de les llistes alternatives als partits tradicionals

  Més llistes alternatives per la desconfiança respecte als partits tradicionals, el debat sobre l'eutanàsia i la reorganització de l'espai independentista són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Albert Sáez, periodista d'El Periódico; Salvador Cot, director del diari digital Elmon.cat; Txell Vilamala, periodista d'El 9 Nou; Joan Torró, director de Ràdio Vic, i Miquel Macià, director del diari Nació Digital.

 • "La tertúlia": Maduresa política, votants autònoms i vots que ja no són incondicionals
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Maduresa política, votants autònoms i vots que ja no són incondicionals

  Maduresa política, votants autònoms i vots que ja no són incondicionals són algunes de les idees que han sortit a "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Gabriela Serra, activista social; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB, i Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla.

 • "La tertúlia": La crisi del Doctor Music s'hauria resolt igual si hagués passat en un altre lloc?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La crisi del Doctor Music s'hauria resolt igual si hagués passat en un altre lloc?

  La crisi del Doctor Music Festival s'hauria resolt de la mateixa manera si hagués passat en una altra comarca?, té sentit que els partits polítics fitxin personatges coneguts per a les eleccions?, i el món polític espanyol s'està 'italianitzant'? Aquests són tres dels temes que han sorgit a "La tertúlia" d'aquest dimecres. N'hem parlat amb José María Fuster-Fabra, advocat; Jordi Barbeta, periodista; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats. També hem parlat amb Jaume Asens, tinent alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, per parlar de l'acte "La veritat de l'1-O", que es fa avui a Madrid, per reflexionar sobre el relat de la violència policial.

 • "La tertúlia": La independència de Catalunya i el PER andalús
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La independència de Catalunya i el PER andalús

  Els arguments econòmics de Cayo Lara, excoordinador general d'Esquerra Unida, en contra de la independència de Catalunya; la gravetat del cas Villarejo, i la connivència entre poder polític, econòmic i mediàtic són alguns dels temes de la tertúlia d'avui. N'hem parlat amb Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Sara González, periodista de política del Nació Digital, i Arturo Puente, periodista d'El Diario.es.

 • "La tertúlia": Sense suport mediàtic, es poden guanyar unes eleccions?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Sense suport mediàtic, es poden guanyar unes eleccions?

  Aquest dilluns, a "La tertúlia", hem parlat de les paraules de Miquel Iceta sobre la independència, unes paraules posteriorment rectificades; i també ens hem preguntat cap a on van les democràcies i els partits, en concret, si sense suport mediàtic es poden guanyar unes eleccions. Ens han acompanyat Joan B. Culla, professor d'Història Contemporània de la UAB; Jaume Roures, soci gestor de Mediapro; Jordi Cañas, exdiputat de Ciutadans; Montserrat Nebrera, professora de Dret Constitucional a la UIC, i Simona Levi, activista i membre d'Xnet.

 • "La tertúlia": La Junta Electoral Central, prohibint paraules, ha creuat una línia vermella?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": La Junta Electoral Central, prohibint paraules, ha creuat una línia vermella?

  Aquest divendres, a "La tertúlia", ens preguntem si la Junta Electoral Central ha creuat una línia vermella prohibint la utilització, per part dels mitjans públics, de paraules com "exili", "presos polítics" i "judici de la repressió". També hem parlat del paper que va fer Josep Borrell, ministre d'Exteriors, en una entrevista a la televisió alemanya i de qui conforma l'electorat de PP i Vox. N'hem parlat amb Lola Garcia, directora adjunta de La Vanguardia; Anna Serrano, cap de Política del Punt Avui; Jesús Rodriguez, periodista de La Directa, i Milagros Pérez Oliva, periodista del diari El País.

 • "La tertúlia": Del pànic demoscòpic de Casado i Rivera a la reacció de Borrell
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Del pànic demoscòpic de Casado i Rivera a la reacció de Borrell

  L'entrevista a Santiago Niño Becerra, el pànic demoscòpic de Casado i Rivera i la reacció de Josep Borrell en una entrevista a la televisió alemanya són alguns dels temes de "La tertúlia" d'avui. José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Javier Pérez Royo, catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla; Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés, i Gabriela Serra, activista social.