La tertúlia

 • "La tertúlia": Per què la premsa espanyola no diu res de la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què la premsa espanyola no diu res de la relació entre el CNI i l'imam de Ripoll?

  L'apagada informativa dels mitjans de comunicació espanyols sobre la relació de l'imam de Ripoll i el CNI i el culebrot de la investidura de Pedro Sánchez han estat dos dels temes de "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Jesús Rodriguez, periodista de La Directa; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Patricia López, periodista d'investigació de Público; David Jiménez, escriptor, periodista i autor del llibre "El Director".

 • "La tertúlia": És possible que Pedro Sánchez vulgui anar a eleccions per reforçar la seva majoria?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": És possible que Pedro Sánchez vulgui anar a eleccions per reforçar la seva majoria?

  Aquest dijous ens hem preguntat si la investidura de Pedro Sánchez ja penja d'un fil, i també si és possible que Sánchez vulgui anar a eleccions amb la intenció de reforçar la seva majoria. També hem parlat de què significa la política de pactes. N'hem parlat amb Gabriela Serra, activista social; José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Carles Campuzano, exdiputat; Sílvia Barroso, directora del TOT Barcelona, i Ernest Benach, expresident del Parlament.

 • "La tertúlia": Per què no s'explica la relació real entre el CNI i els terroristes del 17A?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què no s'explica la relació real entre el CNI i els terroristes del 17A?

  Hem parlat de la relació dels serveis secrets i els terroristes del 17A; de l'apagada informativa que hi ha hagut en els mitjans de l'Estat sobre aquest tema; de la situació que ha provocat la violació en grup a una noia de Manresa, i de la investidura (o no) de Pedro Sánchez. N'hem parlat amb Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global; Jordi Barbeta, periodista; Joan Manuel Tresserras, professor de Ciències de la Comunicació de la UAB; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional, i Hugo Alvira, historiador i analista.

 • "La tertúlia": S'ha de reinventar urgentment la Unió Europea?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": S'ha de reinventar urgentment la Unió Europea?

  Immigració, desigualtat social, integració econòmica, el Brexit, pactes privats entre governs, la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras... Aquests són alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimarts. N'hem parlat amb Ramon Tremosa, exeurodiputat independent pel PDeCAT; Josep Maria Terricabras, exeurodiputat per ERC, i Saray Espejo, directora d'Afers Europeus del Centre Instrategies.

 • "La tertúlia": Amb quin model de sexualitat creixen els joves?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Amb quin model de sexualitat creixen els joves?

  A partir de les agressions sexuals que hi ha hagut els últims dies, a "La tertúlia" ens preguntem per què tenen lloc aquests comportaments entre els joves. N'hem parlat amb Jordi Borràs, fotoperiodista; Malcom Otero, editor; Marc Colomer, director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN); Astrid Barrio, professora de cència política a la Universitat de València, i Erika Casajoana, consultora internacional en comunicació.

 • "La tertúlia": Quina sortida té l'independentisme per no convertir-se en una idea retòrica?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Quina sortida té l'independentisme per no convertir-se en una idea retòrica?

  Com se supera la trencadissa independentista? La independència s'està convertint en una idea retòrica? Els partits sobiranistes estan tornant al "peix al cove"? Cap a on va l'independentisme? Aquestes són algunes de les preguntes que han sorgit a "La tertúlia" d'aquest divendres. N'hem parlat amb Salvador Cot, director d'El Món; Milagros Pérez Oliva, periodista d'El País; Álex Sàlmon, director d'El Mundo de Catalunya; Lola García, directora adjunta de La Vanguàrdia, i Xavier Abelló, director de TAC12.

 • "La tertúlia": Els pactes postelectorals mostren que la unitat independentista no està prou soldada?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Els pactes postelectorals mostren que la unitat independentista no està prou soldada?

  A "La tertúlia" hem parlat de si les decisions polítiques tenen gaire pes en l'economia del país, de la tàctica política de Pedro Sánchez, i de la qüestionada unitat de l'independentisme. Ens han acompanyat Joan Puigcercós, expresident d'ERC i exdiputat al Congrés; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Gabriela Serra, activista social, i Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC.

 • "La tertúlia": Es pot resoldre el tema dels menors no acompanyats sense pressupostos?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Es pot resoldre el tema dels menors no acompanyats sense pressupostos?

  Els menors no acompanyats (MENAs) i el nou pla de xoc de la Generalitat, i la situació política espanyola i catalana han estat els temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Jaume Fuster Fabra, advocat; Andreu Pujol Mas, historiador; Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional; Jordi Barbeta, periodista, i Pepa Martínez, directora de LaFede.cat.

 • "La tertúlia": El que ha passat entre ERC i el PDeCAT és només la punta de l'iceberg?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": El que ha passat entre ERC i el PDeCAT és només la punta de l'iceberg?

  El desconcert de l'estratègia dels partits independentistes i dels partits de l'esquerra espanyola, i la investidura de Pedro Sánchez han estat alguns dels temes de "La tertúlia" d'aquest dimarts. N'hem parlat amb José Antich, periodista i director d'El Nacional; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; Neus Tomàs, subdirectora del Diario.es, i Mònica Sabata, consultora de projectes institucionals per a empreses i entitats.

 • "La tertúlia": Què prima en l'estratègia de Cs, la provocació constant o les accions planificades?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Què prima en l'estratègia de Cs, la provocació constant o les accions planificades?

  Avui, a "La tertúlia" parlem dels pactes postelectorals d'ERC i Junts per Catalunya, de les eleccions a Grècia i de Ciutadans i les seves estratègies, com ara la presència del partit taronja a la Pride a Madrid. N'hem parlat amb Joan B. Culla, professor d'història contemporània de la UAB; Montserrat Nebrera, professora de dret constitucional a la UIC; Gemma Ubasart, professora de ciència política a la Universitat de Girona; Manuel Milián Mestre, periodista i assessor d'empreses, i Jordi Borràs, fotoperiodista.

 • "La tertúlia": A qui afavoreix l'estancament i la falta de propostes polítiques per a Catalunya?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": A qui afavoreix l'estancament i la falta de propostes polítiques per a Catalunya?

  L'estancament i la falta de propostes del govern espanyol cap a Catalunya ha estat un dels temes de "La tertúlia" d'avui. N'hem parlat amb Álex Sàlmon, director d'El Mundo de Catalunya; Esther Vera, directora de l'Ara; Albert Sáez, columnista d'El Periódico de Catalunya; Anna Sáez, periodista del Diari Segre, i Jesús Rodríguez, periodista de La Directa. També hem parlat amb Jaume Oliveras, alcalde del Masnou, sobre l'atac a un alberg on viuen MENAs, i amb Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, sobre la repercussió de la cançó en català de Rosalía.

 • "La tertúlia": Per què es parla menys el català?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": Per què es parla menys el català?

  La llengua i el futur de Catalunya han estat dos dels temes de "La tertúlia" d'aquest dijous. I ens hem fet preguntes com ara: Per què es parla menys el català ara? Si es reforcessin els drets lingüístics en educació, comunicació i les institucions, es parlaria més el català? El futur de Catalunya serà millor que el present? La Catalunya del futur serà més rica, redistributiva, solidària i acollidora que la d'ara? N'hem parlat amb José Domingo, advocat i exdiputat del Parlament; Antoni Gelonch, exsecretari general dels departaments d'Ensenyament i Sanitat; Ernest Benach, expresident del Parlament; Gabriela Serra, activista social, i Sara Jaurrieta, professora d'economia de la UAB i exregidora del PSC.

 • "La tertúlia": L'intricat procés per renovar els càrrecs europeus deslegitima els noms triats?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": L'intricat procés per renovar els càrrecs europeus deslegitima els noms triats?

  Reunions a porta tancada, agendes nacionals i personals, equilibris polítics, famílies polítiques que voten diferent... Avui, a "La tertúlia", ens preguntem si el complex procés per renovar els càrrecs europeus deslegitima els noms triats. En parlem amb Carme Colomina, periodista; Sara Gonzàlez, periodista de Política del Nació Digital; Jordi Borràs, fotoperiodista; Jordi Barbeta, periodista, i Alejandro Tercero, sotsdirector de Crónica Global.

 • La nova legislatura del Parlament Europeu vista per Urtasun, García-Margallo, Riba, Cañas i López
  Escolta àudio

  La nova legislatura del Parlament Europeu vista per Urtasun, García-Margallo, Riba, Cañas i López

  La constitució del Parlament Europeu ha estat l'eix central de la tertúlia amb eurodiputats al Parlament d'Estrasburg. N'hem parlat amb Jordi Cañas, eurodiputat per Cs; José Manuel García-Margallo, eurodiputat pel PP; Javi López, eurodiputat pel PSC; Ernest Urtasun, eurodiputat per En Comú Podem, i Diana Riba, eurodiputada per ERC.

 • "La tertúlia": N'hi ha prou amb les mobilitzacions per mantenir el cas català a l'agenda europea?
  Escolta àudio

  "La tertúlia": N'hi ha prou amb les mobilitzacions per mantenir el cas català a l'agenda europea?

  Les mobilitzacions mantindran el cas català a l'agenda europea? El Parlament Europeu podrà obviar el conflicte polític que hi ha a Catalunya en la propera legislatura? Aquestes són les preguntes a què han respost els nostres tertulians. Ens han acompanyat Astrid Barrio, professora de ciència política a la Universitat de València; Ferran Casas, subdirector de Nació Digital; Jordi Muñoz, professor de ciència política i dret públic de la UAB, i Sònia Andolz, politòloga, experta en conflictes i seguretat internacional.