La Terra és plana

 • Ballant per l'espai amb David Bowie
  Escolta àudio

  Ballant per l'espai amb David Bowie

  El dijous 10 de gener va fer tres anys que va morir el geni musical David Bowie, i a "El suplement" hem volgut homenatjar-lo com millor sabem. Per això hem viatjat amb el Joan Anton Català fins a l'espai de les cançons de Bowie, repassant la seva carrera musical més astronòmica des de "Space Oddity" fins a "Starman".

 • Quina va ser l'estrella que va guiar els Reis Mags?
  Escolta àudio

  Quina va ser l'estrella que va guiar els Reis Mags?

  Aquesta nit, els Reis Mags han arribat a les cases de tots els nens del món per deixar-hi els regals que havien demanat. Però, com van arribar fins a Betlem aquell primer 6 de gener? Diuen que van ser guiats per una estrella... Però quina va ser? El nostre astrònom preferit, el Joan Anton Català, ens ho resol!

 • Com acabarà el món?
  Escolta àudio

  Com acabarà el món?

  Aprofitant que s'acaba l'any 2018, parlem amb Joan Anton Català sobre totes les prediccions sobre la fi del món que hi ha hagut fins ara, i sobre quin futur l'espera, al nostre univers. El món s'acabarà l'any 2019?

 • L'univers dels nens
  Escolta àudio

  L'univers dels nens

  Avui, el Joan Anton Català s'inspira amb els dibuixos de l'espai que ens heu enviat al llarg de la setmana per parlar sobre algunes de les qüestions més interessants de l'univers.

 • Juguem amb les magnituds!
  Escolta àudio

  Juguem amb les magnituds!

  Si el sistema solar fos Barcelona, on quedaria la Terra? Si el naixement de l'univers hagués passat en una setmana, quan haurien mort els dinosaures? Avui, Joan Anton Català ens ajuda a entendre les xifres més impossibles de l'astronomia amb comparacions del nostre dia a dia.

 • Les espectaculars pluges d'estrelles
  Escolta àudio

  Les espectaculars pluges d'estrelles

  Avui el Joan Anton Català ens parla d'un dels esdeveniments més sorprenents del món astronòmic, els Gemínids. O, el que és el mateix, les pluges d'estrelles.

 • Les aurores, les llums màgiques del cel
  Escolta àudio

  Les aurores, les llums màgiques del cel

  Avui amb el Joan Anton Català parlem d'un dels espectacles més impressionants de la natura: les aurores. Què són? Com es formen? Realment són esperits que intenten comunicar-se amb nosaltres? Ho descobrim a "La Terra és plana."

 • Tot va començar amb el "big bang"
  Escolta àudio

  Tot va començar amb el "big bang"

  Avui amb el Joan Anton Català viatgem fins a l'origen de tot, fins a l'explosió que va crear el nostre univers: el "big bang".

 • Star Wars, 2001, Interstellar... I les pífies del cinema de l'espai!
  Escolta àudio

  Star Wars, 2001, Interstellar... I les pífies del cinema de l'espai!

  El Joan Anton Català ha estat a l'alçada del repte que li va proposar la setmana passada Roger Escapa. Quines són les pífies més flagrants de les pel·lícules de l'espai? Hi ha so? Es veurien els làsers? Què passa amb la gravetat? Avui ho resolem en aquesta edició molt cinematogràfica de "La Terra és plana"!

 • Anem a Mercuri!
  Escolta àudio

  Anem a Mercuri!

  Amb el Joan Anton Català, avui descobrim el planeta més proper al Sol: Mercuri. El nostre astrònom de referència ens explicarà per què hi ha una diferència tan radical entre les seves temperatures, i com pot ser que el seu dia duri més que el seu any.

 • Estem sols a l'univers?
  Escolta àudio

  Estem sols a l'univers?

  Què en sabem, de com va sorgir la vida a l'univers? Què es necessita perquè hi hagi vida? Realment estem sols a l'univers? Amb el Joan Anton Català ens plantegem les preguntes més importants sobre el gran tema: la vida.

 • Què passa si un cometa se'ns acosta massa?
  Escolta àudio

  Què passa si un cometa se'ns acosta massa?

  Una pluja de cometes és el mateix que una pluja de meteorits? En què s'assembla un cometa i un gat? El nostre astrònom de referència, Joan Anton Català, ens resol tots els dubtes avui a "La Terra és plana."

 • Bilions de planetes
  Escolta àudio

  Bilions de planetes

  Què és un exoplaneta? El podríem arribar a habitar algun dia? Poden existir més planetes que s'assemblin a la Terra? Avui, el Joan Anton Català ens ho explica tot, a "La Terra és plana."

 • Les supernoves, unes explosions precioses
  Escolta àudio

  Les supernoves, unes explosions precioses

  Avui, amb Joan Anton Català, parlem de la mort de les estrelles. O, dit d'una altra manera, intentem aprendre tots els secrets de les supernoves.

 • Com ens afecta una ona gravitacional?
  Escolta àudio

  Com ens afecta una ona gravitacional?

  Avui Joan Anton Català intenta explicar-nos què són les ones gravitacionals i com funcionen. També comentem alguns dels grans èxits de la NASA, amb motiu del seu 60è aniversari.

Anar al contingut