La paraula i el gest

 • Els polítics han de ser uns xòumans?
  Escolta àudio

  Els polítics han de ser uns xòumans?

  Amb l'Aleix Cuberes, el Jaume Barberà i la Núria Ribó hem analitzat l'afició dels polítics, molt de moda últimament, a passejar-se pels platós de ràdios i televisions fent tot allò que no s'espera, precisament, d'un polític.

 • Els gestos buits i de cara a la galeria, tot recordant Ernest Lluch
  Escolta àudio

  Els gestos buits i de cara a la galeria, tot recordant Ernest Lluch

  Quan fa pocs dies de l'aniversari de la mort d'Ernest Lluch, Aleix Cuberes recorda el polític català per parlar dels gestos buits i de cara a la galeria, com els que ell pensa que han fet aquests dies Carme Chacón i Pedro Sánchez.

 • La paraula i el gest, al voltant dels atacs a París
  Escolta àudio

  La paraula i el gest, al voltant dels atacs a París

  Eva Piquer ha triat la paraula PAU, i hem escoltat l'emocionant discurs de Pau Casals a l'assemblea de les Nacions Unides. Aleix Cuberes ha analitzat la diferència de gestos entre Soraya Sáenz de Santamaría i Manuel Valls a l'hora de tractar el tema de les víctimes dels atemptats terroristes.

 • La paraula: Facebook. El gest: respecte
  Escolta àudio

  La paraula: Facebook. El gest: respecte

  L'Eva Piquer ens parla de Facebook, una xarxa social que diu que li ha canviat la vida. L'Aleix Cuberes ens descobreix un àrbitre de rugbi, el gal·lès Nigel Owens, que destaca per la seva habilitat extraordinària de conciliar, de treure ferro i dramatisme a les jugades.

 • La paraula: carn; el gest: els crits
  Escolta àudio

  La paraula: carn; el gest: els crits

  L'Eva Piquer ens parla de la paraula carn ara que l'OMS alerta dels riscos de menjar-la. I l'Aleix Cuberes relaciona un informe universitari, que diu que els micos que criden més són els que tenen els testicles més petits, amb l'actualitat política i el to amb què es parla en els mítings. Hem rigut molt al final!

 • La paraula, literatura, i el gest, l'enrocament
  Escolta àudio

  La paraula, literatura, i el gest, l'enrocament

  L'escriptora, periodista i editora del portal cultural catorze.cat Eva Piquer parla de la paraula "literatura" mentre escoltem Sau i Els Pets. El consultor de comunicació pública Aleix Cuberes, per la seva part, analitza com hi ha líders polítics que s'han enrocat en les posicions de la vella política i no assumeixen que el món està canviant.

 • L'esperança i l'elegància de parlar bé de l'adversari
  Escolta àudio

  L'esperança i l'elegància de parlar bé de l'adversari

  L'Eva Piquer ens parla de la paraula "Esperança", la més votada al seu Facebook. L'Aleix Cuberes, per la seva part, ens parla de la diferència entre la política nord-americana, on Barack Obama ha lloat un dels seus màxims contrincants, i aquí, on els candidats a la presidència de la Generalitat no han parat de trepitjar-se i acusar-se en tots els debats electorals.

 • La por i el perdó, a "La paraula i el gest"
  Escolta àudio

  La por i el perdó, a "La paraula i el gest"

  L'Eva Piquer ens parla de la por tan present en aquests últims dies de campanya. Però també de la por dels nens, de la por als monstres i de la por de la por, que és la pitjor. L'Aleix Cuberes ens posa sobre la taula l'emotiu perdó que va demanar el primer ministre australià a les famílies aborígens trencades en nom de la civilització.

 • Eleccions i el respecte per la diferència
  Escolta àudio

  Eleccions i el respecte per la diferència

  La paraula, eleccions. El gest, el respecte per la diferència. Eva Piquer ens parla de les eleccions, però de les eleccions que hem de fer a la vida, que també poden ser plebiscitàries o no. L'Aleix Cuberes ens porta el gest d'un senador nord-americà, Bernie Sanders, que s'enfronta a un auditori ple de gent que pensa diferent d'ell, una actitud a la qual els polítics no ens tenen acostumats.

 • El somriure, la rialla... la revolta i la vida!
  Escolta àudio

  El somriure, la rialla... la revolta i la vida!

  Aleix Cuberes destaca com a gest de la setmana el somriure de la gent que va cada any a la celebració de la Diada Nacional. L'Eva Piquer escull la paraula rialla, que és el final feliç del somriure. Ens acompanyen la cantant Mirna Vilasís i el músic Xavi Múrcia, per interpretar "T'he estimat", una cançó inspirada en poemes de Montserrat Abelló.

 • Pau Donés, Jimmy Carter i la vida
  Escolta àudio

  Pau Donés, Jimmy Carter i la vida

  Aleix Cuberes analitza com el cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, i l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter han anunciat recentment que tenen càncer, transmetent un missatge de vida, d'esperança, fins i tot amb tocs d'ironia i d'humor. Eva Piquer parla de la paraula "vida". I escoltem Estrella Morente i Lluís Llach cantant "Vida".