TOTS ELS ÀUDIOS

 • S'estrena una nova aposta de Netflix per als Oscars, "Historia de un matrimonio"
  Escolta àudio

  S'estrena una nova aposta de Netflix per als Oscars, "Historia de un matrimonio"

  Netfilx té diverses opcions d'Oscar aquest any. Després de l'experiència de "Roma" l'any passat, enguany està estrenant diverses cintes i una de les que sona amb més força per obtenir nominacions, juntament amb "El irlandés", és aquesta "Historia de un matrimonio". Ens la comenta Marc Garriga, juntament amb una altra munió de novetats més o menys interessants, com "Los miserables", "Frozen II", "¿Dónde está mi cuerpo?", "Adiós", "Intemperie", "Ardara" o "La vida invisible de Eurídice Gusmâo". En sèries, destaca "The accident", a Filmin.

 • "El irlandés" s'estrena en sales per poder regnar en els pròxims Oscars
  Escolta àudio

  "El irlandés" s'estrena en sales per poder regnar en els pròxims Oscars

  Aquesta setmana s'estrena el film que reuneix Martin Scorsese, Robert de Niro, Al Pacino i Joe Pesci, novament al voltant de la història de la màfia italoamericana. "El irlandés" és una producció de Netflix que, com va passar fa un any amb "Roma", s'estrena per poder optar a premis. Compartirà cartellera amb una altra superproducció, "Le Mans '66", i també dos films que opten a Goyas i Gaudís: "Madre", de Rodrigo Sorogoyen, i "Liberté", d'Albert Serra. En les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb altres títols com "La casa del terror", "La audición" o "One Piece: Estampida". I en sèries, destaca la producció de la BBC "Los miserables".

 • S'estrena Disney+ i comencen definitivament les "streaming wars"
  Escolta àudio

  S'estrena Disney+ i comencen definitivament les "streaming wars"

  La plataforma de continguts de Disney està disponible a partir d'avui als Estats Units, el Canadà i Holanda i, d'aquí una setmana es podrà veure a Austràlia i Nova Zelanda. La irrupció de Disney Plus sacsejarà el mercat del vídeo en "streaming" i canviarà, segurament per sempre, el panorama audiovisual mundial. Perquè Disney no serà només un competidor temible en aquest entorn, sinó perquè es tracta de la productora cinematogràfica més important del planeta actualment i això comportarà que canviï fins i tot el que entenem per cinema. Ens ho explica Marc Garriga amb l'ajuda de l'experta Elena Neira.

 • L'Alternativa, cinema de mobilització per trencar murs i fronteres
  Escolta àudio

  L'Alternativa, cinema de mobilització per trencar murs i fronteres

  El festival de cinema L'Alternativa arriba avui a la 26a edició defensant, com sempre, la independència creativa de l'autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. Aquest any fixa la mirada més concretament en les mobilitzacions urbanes i la caiguda del mur de Berlín. Marc Garriga ens en dona més detalls.

 • Sitges i Jennifer Lopez es troben a la cartellera
  Escolta àudio

  Sitges i Jennifer Lopez es troben a la cartellera

  Dos films que van triomfar al Festival de Sitges, "El hoyo" i "Ventajas de viajar en tren", coincideixen com a novetats a la cartellera, juntament amb el film que podria catapultar la carrera de Jennifer Lopez com a actriu, "Estafadoras de Wall Street". El nostre especialista, Marc Garriga, ens explica si, per ell, n'hi ha per tant o no. I també analitza altres estrenes com "Petites mentides per estar junts", "Las niñas bien", "The farewell", "El cuadro" o "PJ Harvey. A dog called money". En sèries, "Atrapa a un ladrón" és la novetat més destacada.

 • Els murs i les fronteres, eix temàtic a la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani
  Escolta àudio

  Els murs i les fronteres, eix temàtic a la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani

  Avui comença a la Filmoteca de Catalunya la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, que, aquest any, deixa la cotilla de programar en funció d'un país convidat i ho fa amb títols que exploren la realitat amb un punt comú: els murs i les fronteres. Ens en parla Marc Garriga, que ha entrevistat la seva directora, Txell Bragulat.

 • Arriba AppleTV+ i Filmin incorpora 100 títols de la MGM
  Escolta àudio

  Arriba AppleTV+ i Filmin incorpora 100 títols de la MGM

  La plataforma de televisió d'Apple arriba oficialment avui per competir en el panorama televisiu del contingut en "streaming" a la carta. A més, Filmin també fa un salt endavant amb la incorporació a partir d'avui d'un centenar de films del catàleg de la Metro Goldwyn Mayer. Ens ho explica el nostre especialista Marc Garriga.

 • "Doctor Sueño" i "Terminator: Destino oscuro", dues estrenes desiguals amb arrels en el passat
  Escolta àudio

  "Doctor Sueño" i "Terminator: Destino oscuro", dues estrenes desiguals amb arrels en el passat

  Cap de setmana llarg amb estrenes potents a la cartellera: la seqüela d'"El resplandor"; l'últim capítol de la saga Terminator; un nou film de Ken Loach, "Sorry we missed you"; i la doblement guanyadora a Sant Sebastià, "La trinchera infinita". Juntament amb un nou film del xai Shaun, un nou experiment de Lluís Miñarro, una nova comèdia francesa i una altra d'espanyola completen les novetats. Totes comentades pel nostre especialista, juntament amb les noves sèries, com "Hache", "Somos la ola" i "La materia oscura". Apple TV+ ja és una altra història.

 • "La trinchera infinita", que arriba fins als nostres dies
  Escolta àudio

  "La trinchera infinita", que arriba fins als nostres dies

  En un context polític idoni, que ni els seus directors s'havien arribat a imaginar mai, aquesta setmana s'estrena la pel·lícula "La trinchera infinita". Els seus responsables són José Mari Goenaga, Jon Garaño i Aitor Arregi, els mateixos que estaven darrere de "Loreak" i "Handía", que es va endur deu Goyas fa dos anys. Dos d'ells han visitat els estudis de Catalunya Ràdio i han conversat amb el nostre company Marc Garriga de com la Guerra Civil i el franquisme continuen ben vius en el nostre imaginari.

 • La cartellera acull "Parásitos", la Palma d'Or a Canes
  Escolta àudio

  La cartellera acull "Parásitos", la Palma d'Or a Canes

  "Parásitos", el film de Bong Joon-ho que es va endur la Palma d'Or i que molts crítics apunten com un dels millors de l'any, arriba a la cartellera. L'acompanyen, entre d'altres, "Secretos de estado", "El viatge de la Marta (Staff only)", "La familia Addams" o "El silencio de la ciudad blanca". Les repassem totes amb el nostre especialista, Marc Garriga, i sèries com "Pennyworth", "1994" O "Un espía entre nosotros".

 • El Joker s'apodera de la cartellera
  Escolta àudio

  El Joker s'apodera de la cartellera

  En una cartellera dominada pels superherois, arriba un malvat per prendre'ls el protagonisme. El "Joker" de Todd Phillips i Joaquin Phoenix és l'estrena més esperada de la setmana. Ens la comenta el nostre especialista, Marc Garriga, juntament amb altres novetats, com "Diecisiete", "Amazing Grace", "El crack cero" i altres. En sèries, coincideix l'estrena de "Joker" amb un altre producte DC relacionat amb Batman, la "Batwoman" de Ruby Rose.

 • El Festival de Sant Sebastià inunda la cartellera
  Escolta àudio

  El Festival de Sant Sebastià inunda la cartellera

  Tres cintes que s'han projectat al Festival de Sant Sebastià aterren a les sales de cinema: "Mientras dure la guerra", d'Alejandro Amenábar, la xinesa "Hasta siempre, hijo mío" i l'última de Steven Soderbergh, "The laundromat: dinero sucio". Ens les comenta el nostre especialista, Marc Garriga, i també "Rambo: last blood" o "Basia", un film infantil per a nens des de 3 anys. En sèries, moltes novetats, començant per "El padrino de Harlem", "The politician" i "Catalina la Grande".

 • Belén Funes, directora de "La hija de un ladrón": "És una pel·lícula que surt del fang"
  Escolta àudio

  Belén Funes, directora de "La hija de un ladrón": "És una pel·lícula que surt del fang"

  "La hija de un ladrón" és l'única pel·lícula a competició en secció oficial aquest any al Festival de Sant Sebastià. I, a més, és una òpera prima. El nostre enviat especial ha parlat amb la directora, Belén Funes, i un dels actors destacats del repartiment, Eduard Fernández. A més, també ha entrevistat Juan Solanas, el director de "La ola verde (Que sea ley)", el documental sobre la despenalització de l'avortament a l'Argentina que ha omplert de mocadors verds la seu del festival.

 • Brad Pitt torna a regnar a la cartellera
  Escolta àudio

  Brad Pitt torna a regnar a la cartellera

  L'actor nord-americà estrena "Ad Astra", de James Gray. És la novetat més destacada de la setmana, juntament amb "Downton Abbey" i "One cut of the dead". Repassem aquests títols i d'altres, com "Ghostland", "Blinded by the light" o "Barcelona 1714", amb el nostre especialista, Marc Garriga. En l'apartat de sèries destaquen "Criminal", "Brassic" i "Stumptown".

 • Mariano Barroso: "Les sèries et donen una llibertat que no et dona el cinema"
  Escolta àudio

  Mariano Barroso: "Les sèries et donen una llibertat que no et dona el cinema"

  El president de l'Acadèmia de Cinema espanyola, Mariano Barroso, estrena aquesta setmana a Netflix la sèrie "Criminal". N'ha parlat amb el nostre company Marc Garriga, que ha aprofitat per preguntar-li sobre si les sèries podran algun dia rebre premis Goya, sobre la candidata espanyola als Oscars, "Dolor y gloria", i... sobre Ansu Fati.