TOTS ELS ÀUDIOS

 • Eth maitin d'Aran - 01/12/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 01/12/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Finalize era sason de caça der isard e preocupe era sua poblacion
  Escolta àudio

  Finalize era sason de caça der isard e preocupe era sua poblacion

  Aué en collòqui auem parlat dera sason de caça e pesca ena Val d'Aran. Ua activitat damb fòrça tradicion que s'a d'organizar e planificar per part des caçaires e dera administracion. An participat en programa Frances Bruna, conselhèr de Territòri i Miei Ambient; Gerard Viló, tecnic de miei ambient deth Conselh Generau d'Aran; David Cotela, vicepresident dera Societat de Caça e Pesca dera Val d'Aran, e Andres España, president dera societat deth Naut Aran. Avui en el col·loqui hem parlat de la temporada de caça i pesca a la Vall d'Aran. Una activitat amb molta tradició que s'ha d'organitzar i planificar per part de les caçadors i de l'administració. Han participat al programa Frances Bruna, conseller de Territori i Medi Ambient; Gerard Viló, tècnic de medi ambient del Conselh Generau d'Aran; David Cotela, vicepresident de la Societat de Caça i Pesca de la Vall d'Aran, i Andrés España, president de la societat del Naut Aran.

 • Eth maitin d'Aran - 30/11/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 30/11/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès.

 • Eth mot horaviat deth 30/11 ath 06/12 de 2020
  Escolta àudio

  Eth mot horaviat deth 30/11 ath 06/12 de 2020

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses, per corrèu electronic o per WhatsApp. El joc de les paraules d'"Eth maitin d'Aran". Cada setmana una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WhatsApp.

 • 4Pautes signe un convèni de collaboracion damb er Ajuntament de Vielha entà suenhar es gats feraus
  Escolta àudio

  4Pautes signe un convèni de collaboracion damb er Ajuntament de Vielha entà suenhar es gats feraus

  Aué, en collòqui auem parlat dera associacion d'animaus 4 pautes, ua entitat pionèra en suenh des animaus de companhia, qu'a renauit eth sòn conveni de collaboracion damb er ajuntament de Vielha tà garantir era proteccion e eth benèster animau. N'auem sabut mès detalhs tamb Judit Felis, presidenta de 4 pautes, Sara Cabañas, secretaria dera associacion, Carmen Perailes, tresaurera dera associacion e Judith Nogueras, antiga presidenta. Avui, al col·loqui hem parlat de l'associació d'animals 4 pautes, una entitat pionera en la cura dels animals de companyia, que ha renovat el seu conveni de col·laboració amb l'ajuntament de Vielha per garantir la protecció i el benestar animal. N'hem sabut més detalls amb Judit Felis, presidenta de 4 pautes; Sara Cabañas, secretària de l'associació; Carmen Perailes, tresorera, i Judith Nogueras, antiga presidenta.

 • Eth maitin d'Aran - 27/11/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 27/11/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Eth pòble de Bossòst impulsarà ua plataforma online entà vener productes locaus
  Escolta àudio

  Eth pòble de Bossòst impulsarà ua plataforma online entà vener productes locaus

  Aué, en collòqui auem parlat sus eth pòble de Bossòst laguens des collòquis que hèm sus es diferents pòbles e municipis dera Val d'Aran entà conéisher d'apròp quini son es ahèrs mès importanti enes localitats deth nòste país. N'auem parlat tamb Amador Marquès, baile de Bossòst, e Sisco Rodríguez, còsso de Convergéncia Aranesa. Avui, al col·loqui hem parlat sobre el poble de Bossòst dintre dels col·loquis que fem sobre els diferents pobles i municipis de la Vall d'Aran per conèixer de prop quins són els afers més importants a les localitats del nostre pais. N'hem parlat amb Amador Marquès, alcalde de Bossòst, i Sisco Rodríguez, regidor de Convergència Aranesa.

 • Eth maitin d'Aran - 26/11/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 26/11/2020

  Aué, en programa auem parlat tamb Astrid Fina, medalhista paralimpica qu'a anonciat era sua retirada des espòrts de nhèu, concretament deth snowboard. Fina, que a estat fòrça ans entrenant ena Val d'Aran, a estreat aguestes setmanes eth documentau que pòrte eth sòn nom e que explique era sua istòria de superacion. Tanben auem coneishut es impressions de Marc Galver e Albert Mallol. Avui, al programa hem parlat amb Astrid Fina, medallista paralímpica que ha anunciat la seva retirada dels esports de neu, concretament de l'snowboard. Fina, que ha estat molts anys entrenant-se a la Vall d'Aran, ha estrenat aquestes setmanes el documental que porta el seu nom i que explica la seva historia de superació. També hem conegut les impressions de Marc Galver i Albert Mallol.

 • Astrid Fina: "Eth surf de nhèu m'a ajudat a superar quinsevolh rèpte"
  Escolta àudio

  Astrid Fina: "Eth surf de nhèu m'a ajudat a superar quinsevolh rèpte"

  Aué, en collòqui auem parlat tamb Astrid Fina, medalhista paralimpica qu'a anonciat era sua retirada des espòrts de nhèu, concretament deth snowboard. Fina, que a estat fòrça ans entrenant ena Val d'Aran, a estreat aguestes setmanes eth documentau que pòrte eth sòn nom e que explique era sua istòria de superacion. Tanben auem coneishut es impressions de Marc Galver e Albert Mallol. Avui, al col·loqui hem parlat amb Astrid Fina, medallista paralímpica que ha anunciat la seva retirada dels esports de neu, concretament de l'snowboard. Fina, que ha estat molts anys entrenant-se a la Vall d'Aran, ha estrenat aquestes setmanes el documental que porta el seu nom i que explica la seva historia de superació. També hem conegut les impressions de Marc Galver i Albert Mallol.

 • Eth maitin d'Aran - 25/11/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 25/11/2020

  Aué, en programa auem parlat tamb empresaris deth sector dera ostalaria ena Val d'Aran que deman se manifesten en Vielha en contra deth plan de desescalada e restriccions de mobilitat. Tanben auem mantengut ua convèrsa damb Baqueira ta saber coma les afecten aguestes decisions. N'auem coneishut mès detalhs tamb Javi Uberia, director comerciau de Baqueira, Rafa Hinojosa, director deth VilaGaròs, Lucas Casas, proprietari d'un nau restaurant en Arties, Pau Bravo, dera botiga Monitor, Jose Antonio Rufaste, Restaurant Rufus, Carmen Jaquet, apartaments Camin Reiau e Alex España, restaurant Ticolet. Avui, al programa hem parlat amb empresaris del sector de l'hostaleria a la Vall d'Aran que demà es manifesten a Vielha en contra del pla de desescalada i restriccions de mobilitat. També hem mantingut una conversa amb Baqueira per saber com les afecten aquestes decisions. N'hem conegut més detalls amb Javi Uberia, director comercial de Baqueira, Rafa Hinojosa, director del VilaGaròs.....

 • Eth sector dera ostalaria aranesa e Baqueria, preocupadi peth plan de desescalada
  Escolta àudio

  Eth sector dera ostalaria aranesa e Baqueria, preocupadi peth plan de desescalada

  Aué, en collòqui auem parlat tamb empresaris deth sector dera ostalaria ena Val d'Aran que deman se manifesten en Vielha en contra deth plan de desescalada e restriccions de mobilitat. Tanben auem mantengut ua convèrsa damb Baqueira ta saber coma les afecten aguestes decisions. N'auem coneishut mès detalhs tamb Javi Uberia, director comerciau de Baqueira, Rafa Hinojosa, director deth VilaGaròs, Lucas Casas, proprietari d'un nau restaurant en Arties, Pau Bravo, dera botiga Monitor, Jose Antonio Rufaste, Restaurant Rufus, Carmen Jaquet, apartaments Camin Reiau e Alex España, restaurant Ticolet. Avui, al col·loqui hem parlat amb empresaris del sector de l'hostaleria a la Vall d'Aran que demà es manifesten a Vielha en contra del pla de desescalada i restriccions de mobilitat. També hem mantingut una conversa amb Baqueira per saber com les afecten aquestes decisions. N'hem conegut més detalls amb Javi Uberia, director comercial de Baqueira, Rafa Hinojosa, director del VilaGaròs.......

 • Eth maitin d'Aran - 24/11/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 24/11/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Maria Vergés: "Cau baishar eth ritme de contagi tà poder recéber toristes eth 21 de deseme"
  Escolta àudio

  Maria Vergés: "Cau baishar eth ritme de contagi tà poder recéber toristes eth 21 de deseme"

  Entrevista damb era naua sindica, Maria Vergés, entà conéisher quines seran es linhes clau deth govèrn pendent çò que demore de legislatura e tanben d'auti ahèrs actuaus dera Val d'Aran, coma era afectacion dera pandèmia aguesta tardor. Ua charrada seguida d'un collòqui damb Imma Maymus, d'Aran Amassa, e Cristi Ensenyat, d'Unitat d'Aran. Entrevista amb la nova síndica, Maria Vergés, per saber quines seran les línies clau del govern durant el que queda de legislatura i també altres afers actuals de la Vall d'Aran, com l'afectació de la pandèmia aquesta tardor. Una xerrada seguida d'una tertúlia amb Imma Maymus, d'Aran Amassa, i Cristi Ensenyat, d'Unitat d'Aran.

 • Eth maitin d'Aran - 23/11/2020
  Escolta àudio

  Eth maitin d'Aran - 23/11/2020

  L'actualitat de la Vall d'Aran en aranès

 • Eth Mot Horaviat deth 23 ath 29 de Noveme de 2020
  Escolta àudio

  Eth Mot Horaviat deth 23 ath 29 de Noveme de 2020

  Eth jòc des paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana ua naua paraula perduda. Es responses per corrèu electronic o per WathsApp. El joc de les paraules de "Eth maitin d'Aran". Cada setmana, una nova paraula perduda. Les respostes, per correu electrònic o per WathsApp.

Anar al contingut