TOTS ELS ÀUDIOS
-
Concerts privats: Yacine Belahcene versiona "Atini Boussa" i "Abdel Kader"
Avui en Yacine Belahcene i en Yannis han versionat la cançó popular "Abdel Kader" i ens han presentat el tema "Atini Boussa", que forma part del segon disc de Yacine & The Oriental Groove: "L'estima venç la salvatgia" (2014).
-
Mourn
Mourn és un dels grups més joves del panorama musical actual. Està format per quatre joves del Maresme: la Jazz i la Carla, que són les líders del grup, la Leia, germana de la Jazz, i l'Antonio. I avui ens han presentat una de les cançons del disc que publicaran el proper 30 de setembre.
-
Til Stegmann: "El procés sobiranista és imparable"
El catedràtic de filologia romànica Til Stegmann, activista alemany en favor del català, acaba de publicar un llibre de memòries titulat "Ambaixador de Catalunya a Alemanya". Stegmann, Creu de Sant Jordi i Premi Ramon Llull, creu que el procés sobiranista és imparable i que no pot anar enrere. Pel que fa les declaracions d'Angela Merkel ahir donant suport a les paraules de Rajoy sobre la consulta, Stegmann confia que un cop s'hagi fet el referendum, l'opinió de Merkel canviï.
-
35 cops de falç: l'òpera a Barcelona
L'arxiduc Carles va introduir l'òpera italiana a Barcelona, a partir d'una representació que va tenir lloc després del seu casament a Santa Maria del Mar. A partir d'aleshores, Barcelona esdevindrà una sucursal de l'òpera italiana, mentre a la cort de Madrid estava prohibida i triomfava la sarsuela.
-
Josep González (PIMEC): "Si un empresari té feina per dos, no han de tenir por a contractar-los"
La patronal de la petita i mitjana empresa denuncia que mentre les administracions han fet els deures, el sector privat continua incomplint la llei i pagant-los tard les factures. Ho ha constatat a "El Matí de Catalunya Ràdio" el president de la PIMEC, Josep González. També ha reclamat al govern espanyol que posi en marxa al més aviat possible un règim sancionador per aquestes empreses. El president de la PIMEC també reconeix que tot i que les expectatives econòmiques han millorat, hi ha empresaris que encara els costa contractar, i per això els ha fet aquesta crida. Pel que fa a la consulta, González ha advertit del desencís que hi pot haver entre la societat catalana si finalment no es fa, tot i que també s'ha mostrat partidari de no desobeir el Constitucional.
-
-
Cinc misteris no resolts
Hi ha preguntes que no tenen resposta i són moltes. Incògnites tan estranyes que potser no seriem capaços d'acceptar la resposta certa. Cinc coses molt estranyes que no ens podem explicar...
-
Discursos per a la història: Subcomandante Marcos
Subcomandante Marcos, El Zócalo, Mèxic DF, 1 de maig de 2006. La gira que el líder zapatista fa arreu del país per explicar el seu projecte polític arriba finalment a la capital mexicana.
-
-
-
-
-
Concerts privats: Halldor Mar versiona "El setè cel" i "Noia de porcellana"
Halldor Mar ha versionat a l'anglès dos temes de la Nova Cançó: "El setè cel" de Jaume Sisa" i la "Noia de porcellana" de Pau Riba.
-
Eduard Vinyamata: "Contra qui aniria l'exèrcit espanyol si el fan entrar per la Diagonal?"
Portem molts mesos parlant pràcticament cada dia als mitjans de comunicació sobre el procés sobiranista, la consulta del 9-N, els estira i arronsa entre els governs d'Espanya i Catalunya, però poques vegades ens aturem a pensar com hauria de ser, com voldríem que fos, una eventual Catalunya independent. Com ens agradaria que estigués estructurat aquest Estat? Quines relacions de poder i quins mecanismes de control haurien de tenir les principals institucions per fer-lo el més democràtic possible? Una Catalunya independent hauria de tenir exèrcit, encara que fos amb funcions estrictament defensives? Quin tipus d'exèrcit, integrat per quin tipus de professionals? Bé, afortunadament hi ha gent que hi pensa en aquestes coses i té propostes bastant interessants, com és el cas del professor Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau i la Solidaritat de la Universitat Oberta de Catalunya amb qui xerrem en aquesta entrevista.
-
MicroCatalunya: Biure, Alt Empordà
Dos anys després de l'incendi de l'Empordà, els voltants del poble de Biure van recuperant el verd. Comença a créixer el sotabosc, tot i que s'observa un paisatge silenciós i trist encara. El que també podem trobar a la zona són molts búnquers que recorden que el poble és ben a prop de la frontera amb França i que aquí la guerra i la història són ben presents. Parlem amb Jenar Fèlix, editor de Brau edicions i enamorat de Biure, el seu terme i la seva gent.