El divan

 • Eudald Carbonell: "Els valors no serveixen per res. S'ha de tenir consciència crítica."
  Escolta àudio

  Eudald Carbonell: "Els valors no serveixen per res. S'ha de tenir consciència crítica."

  L'arqueòleg Eudald Carbonell s'estira al Divan de Sílvia Cóppulo per presentar-nos el seu nou llibre "Ens farem humans?", i reflexiona sobre el futur de la humanitat. Carbonell, que sempre ha defensat els valors de l'internacionalisme, confessa que s'ha tornat independentista i augura un procés irreversible i imparable.

 • Queco Novell: "Tinc ganes que passin coses, que les vies trontollin una mica"
  Escolta àudio

  Queco Novell: "Tinc ganes que passin coses, que les vies trontollin una mica"

  Periodista, humorista, actor, Queco Novell s'estira al Divan de Sílvia Cóppulo i fa un repàs de la seva vida i de la seva carrera professional. Recorda la seva joventut al barri de Gràcia de Barcelona, quan era un jove "gens agosarat", el seu pas per la facultat, fugaç per un rampell, els programes de televisió, l'aventura teatral... i fa una mirada esperançada al futur.

 • José Bono: "En el tema de la desafecció tots hem estat pecadors"
  Escolta àudio

  José Bono: "En el tema de la desafecció tots hem estat pecadors"

  José Bono, ex-ministre de defensa i ex-president del Congrés dels Diputats, s'estira al divan de Sílvia Cóppulo i repassa alguns dels moments viscuts quan va ser Ministre de Defensa, que recull el llibre que ha publicat recentment, "Diario de un ministro. De la tragedia del 11-M al desafío independentista catalán". Confessa que l'Estatut de Catalunya va ser la causa que plegués del govern de Zapatero, i reconeix que, en el tema de la desafecció, tothom hi té alguna culpa, ell inclòs. A nivell personal es confessa agraït amb la vida, convençut que són més les coses que ens uneixen que les que ens separen, i es mostra com un avi encantat amb els seus néts.

 • Eduard Màrquez: "L'única manera de fer bé les coses és des del rigor"
  Escolta àudio

  Eduard Màrquez: "L'única manera de fer bé les coses és des del rigor"

  L'Eduard Màrquez és un escriptor que se sent a gust al al límit entre la realitat i la ficció. A la butxaca, la típica llibreta d'escriptor i, al cap, una societat que el desconcerta. Avui, s'ha estirat al Divan del Suplement.

 • Benedetta Tagliabue:""És més fàcil morir si vius una vida plena"
  Escolta àudio

  Benedetta Tagliabue:""És més fàcil morir si vius una vida plena"

  L'arquitecta Bendetta Tagliabue ens descobreix els orígens de la seva família de Milà. El seu avi treballava en la distribució del carbó i després amb el del petroli. Ens explica com el seu marit, Enric Miralles, mort d'un càncer el 2000, segueix sent present a la seva vida, a la seva casa, a la seva feina. Diu que a través del budisme ha aconseguit entendre una mica més la vida i que li ha permès viure la vida amb més intensitat. Assegura que és una dona caòtica, viatgera i mare. I avui la descobrim una mica més.

 • Maruja Torres: "Estic contenta d'estar jubilada en aquesta època sinistra per al periodisme"
  Escolta àudio

  Maruja Torres: "Estic contenta d'estar jubilada en aquesta època sinistra per al periodisme"

  La periodista i escriptora Maruja Torres s'estira al divan de Sílvia Cóppulo per repassar la seva vida, que ha explicat al seu últim llibre "Diez veces siete" (Ed. Planeta). Recorda la seva infantesa al barri del Raval, els pares, els anys de joventut i els amics estimats que ja no hi són, com Terenci i Anna Maria Moix, o Manolo Vázquez Montalbán, i analitza amb la seva sinceritat habitual la situació del periodisme avui dia. Es considera una dona amb sort, tot i pertànyer a una generació que va conèixer el sadisme des de molts àmbits, i es mostra convençuda que la cultura, el coneixement i l'amistat la van salvar del que hauria pogut ser.

 • Jaume Figueras: "Si pogués fer de mèdium, ressuscitaria Katharine Hepburn per entrevistar-la"
  Escolta àudio

  Jaume Figueras: "Si pogués fer de mèdium, ressuscitaria Katharine Hepburn per entrevistar-la"

  El cronista de cinema Jaume Figueras s'estira al divan per repassar una vida sencera dedicada al setè art. I també per descobrir-nos alguns dels seus records més íntims: la infància feliç a la lleteria Canigó dels seus pares, al barri de Sant Antoni de Barcelona; els inicis en el món del cinema; l'enginy per esquivar la censura; el consultori de Mr. Belvedere; la sensibilitat per la música; l'amor, excitant i destructiu a la vegada, i els amics -els que encara hi són i els que ja han marxat.

 • Josep M. Mainat: "Veïns i amics. El problema no és amb els espanyols, sinó amb l'estat"
  Escolta àudio

  Josep M. Mainat: "Veïns i amics. El problema no és amb els espanyols, sinó amb l'estat"

  El productor audiovisual i exmembre de La Trinca, Josep M. Mainat, ens explica com ha passat de simpatitzar amb el socialisme i creure en el federalisme a pensar que les actuals sentències dels tribunals, en el fons, estan marcant el camí a seguir. Lamenta que els socialistes no siguin a la foto dels partidaris del dret de decidir i sí a la dels que hi estan en contra, i que algunes lletres de La Trinca siguin vigents, molts anys després. Estirat al Divan, ens parla de la seva croada contra l'envelliment, de programes mítics del passat, del present i el futur professional, dels fills i la parella, i evoca el pare i la mare, amb els records familiars d'infantesa.

 • "Àngel Casas: "Als 14 anys era absolutament independentista, més que ara."
  Escolta àudio

  "Àngel Casas: "Als 14 anys era absolutament independentista, més que ara."

  El periodista Àngel Casas s'acaba de jubilar després de 47 anys de carrera. S'estira al divan de Sílvia Cóppulo per recordar la seva infantesa i joventut al barri de Sants de Barcelona i la seva prolífica carrera professional a la premsa, la ràdio i la televisió.

 • Joan Margarit: "No he estat mai sense poesia. Si me la traguessin, la correria a buscar"
  Escolta àudio

  Joan Margarit: "No he estat mai sense poesia. Si me la traguessin, la correria a buscar"

  El poeta Joan Margarit s'estira al Divan de "El Suplement" i posa veu als poemes que ens ensenyen "Des d'on tornar a estimar" (Editorial Proa, 2015). Quan llegim la seva poesia, podem fer les paus amb la vida. I ens parla de l'amor i la mort, dels records, d'aquesta Barcelona tant generosa i alhora tant dura, i de la importància de la poesia per sobreviure a la intempèrie moral. Aquest és el vídeo d'una entrevista amb un home humil, honest i generós. En definitiva, són les paraules d'un home savi.

 • Santi Vidal: "Em veig com a magistrat del futur Tribunal Suprem de la república"
  Escolta àudio

  Santi Vidal: "Em veig com a magistrat del futur Tribunal Suprem de la república"

  El jutge Santiago Vidal s'estira al divan d'"El suplement" i reflexiona sobre la seva situació professional. Conscient que es pot trobar fora de la carrera judicial en uns dies, diu que si això passés estaríem tornant a les depuracions de càrrecs públics per motius ideològics. No vol pensar què farà mentre això no passi, però reconeix que l'han temptejat des de diversos àmbits i que se sentiria còmode amb qualsevol partit que defensi la independència de Catalunya; el seu somni, però, seria arribar a magistrat del futur Tribunal Suprem de la república. Però també ens mostra la seva cara més íntima, parla dels pares, la parella, dels fills i de la néta, dels records d'infantesa, ens explica que va patir un tumor cerebral fa cinc anys... I ens fa una revelació sorprenent: li hauria agradat ser Bruce Springsteen!

 • El Suplement: Especial Ovidi Montllor
  Escolta àudio

  El Suplement: Especial Ovidi Montllor

  En el vintè aniversari de la mort de l'Ovidi Montllor, tornem a sentir l'entrevista que Sílvia Cóppulo li va fer l'any 1994 poc temps abans de morir. El seu amic Toti Soler, amb qui va compartir 26 anys de carrera musical, l'actor Joan Massotkleiner, i l'escriptora Isabel Clara Simó, nascuda a Alcoi, com ell, el recorden amb emoció.

 • L'última entrevista d'Ovidi Montllor a Catalunya Ràdio
  Escolta àudio

  L'última entrevista d'Ovidi Montllor a Catalunya Ràdio

  Ovidi Montllor, poques setmanes abans de morir el 1995, fa balanç de la seva vida i es confessa a Sílvia Cóppulo. Les il·lusions de quan era petit, ser actor per damunt de tot, haver estat comunista fill d'anarquistes, creure en els polítics, Déu, la fidelitat a la parella, el Pais València, els Països Catalans, Europa, estar en pau i buscar la felicitat.

 • Àngels Gonyalons: "He treballat molt per ser feliç"
  Escolta àudio

  Àngels Gonyalons: "He treballat molt per ser feliç"

  L'actriu Àngels Gonyalons s'estira al Divan de Sílvia Cóppulo per repassar la seva carrera teatral. En un moment de plenitud personal i professional, la Gonyalons ens explica com ha aconseguit arribar a ser una persona feliç.

 • Sebastià Serrano, lingüista; Imma Monsó, escriptora i Mireia Aixalà, actriu
  Escolta àudio

  Sebastià Serrano, lingüista; Imma Monsó, escriptora i Mireia Aixalà, actriu

  "El Suplement" viatja fins a les Borges Blanques (Les Garrigues) en motiu de la Fira de l'Oli. Sílvia Cóppulo, conversarà amb lleidatans il·lustres: Sebastià Serrano, catedràtic emèrit de Lingüística de la UB; Imma Monsó, escriptora ("Un home de paraula" i "La dona veloç") i la Mireia Aixalà (actriu)