Còmics, amb Dani Ausente

 • Digue'ns què li agrada al teu tiet, i et direm quin còmic li pots regalar
  Escolta àudio

  Digue'ns què li agrada al teu tiet, i et direm quin còmic li pots regalar

  Aquí a "Els experts" sempre hem compadit la gent que no llegeix còmics, pobres! Per això, avui en Dani Ausente ens porta uns quants títols (sobretot novetats) perquè regaleu als vostres familiars que tenen aficions menys admirables com, per exemple, sortir en bicicleta.

 • Com continuen les aventures d'El Buscón en còmic seguint els preceptes de Quevedo
  Escolta àudio

  Com continuen les aventures d'El Buscón en còmic seguint els preceptes de Quevedo

  Dani Ausente ha parlat amb els autors del còmic "El Buscón en las Indias", una continuació de "La vida de El Buscón" de Quevedo, aquí editat per Norma. El firmen el guionista francès Alain Ayroles i el dibuixant granadí Juanjo Guarnido. El Buscón en las Indias" és un dels best-sellers del 2019 a França: més de 70.000 exemplars venuts de setembre a novembre.

 • De Cthulhu a Hulk: Els millors monstres dels còmics
  Escolta àudio

  De Cthulhu a Hulk: Els millors monstres dels còmics

  "Los mitos de Cthulhu" és un recull de les adaptacions de contes de Lovecraft que va fer l'argentí Alberto Breccia i que ara ha recuperat Astiberri. Dani Ausente ens parla també de dos còmics amb format tradicional amb grapa: "El inmortal Hulk" d'Al Ewing i John Bennett, l'etapa actual de Hulk; i la nova etapa de "Venom" escrita per Donny Cates.

 • Guia d'entrada a l'univers Osamu Tezuka
  Escolta àudio

  Guia d'entrada a l'univers Osamu Tezuka

  Coincidint amb el festival Manga Bcn, el Museu Nacional d'Art de Catalunya inaugura l'exposició més gran que ha arribat al nostre país sobre l'obra d'Osamu Tezuka, considerat al seu país com el "déu del manga". Malgrat ser molt conegut per obres com "Astroboy" i "Simba", el nostre expert Dani Ausente ens insta a començar pels seus títols adults publicats als anys setanta com "El libro de los insectos humanos", "Ayako", "MW", "Buda" o el seu preferit "El árbol que da sombra".

 • 'Eroguro': Sexe grotesc sense sentit i altres subgèneres del manga extrem
  Escolta àudio

  'Eroguro': Sexe grotesc sense sentit i altres subgèneres del manga extrem

  Dani Ausente ens ha preparat un còctel de manga amb quatre ingredients: surrealisme salvatge, terror, costumisme noctàmbul i "yokais" (els monstres tradicionals japonesos). Són: "Dance! Kremlin Palace", de Shintaro Kago (ECC); "Gyo", de Junji Ito (ECC), i "La cantina de medianoche" de Yaro Abe (Astiberri).

 • "Estados Divididos de Histeria", el còmic que ha indignat més progressistes que conservadors als EUA
  Escolta àudio

  "Estados Divididos de Histeria", el còmic que ha indignat més progressistes que conservadors als EUA

  Howard Chaykin, autor de còmics americà bregat en mil polèmiques, ha publicat "Estados Dividios de Histeria" (Dolmen), amb aquesta portada d'una persona vestida amb un burka estampat amb la bandera americana. El més peculiar del cas, segons ens explica el nostre expert Dani Ausente, és que volent indignar els fans més incondicionals de Donald Trump, ha aixecat més polseguera en el sector més progressista de la societat. Massa correcció política? Escolteu l'anàlisi d'en Dani, que també ens porta "Mis héroes siempre han sido yonquis" d'Ed Brubaker i Sean Philips (Panini).

 • "The Boys": El còmic, la sèrie i la vida de l'autor més punk, Garth Ennis
  Escolta àudio

  "The Boys": El còmic, la sèrie i la vida de l'autor més punk, Garth Ennis

  Amb Dani Ausente parlem del guionista Garth Ennis arran de l'estrena aquest estiu a Amazon Prime de la primera temporada de l'adaptació del còmic "The Boys", escrit per ell i dibuixat per Darick Robertson. També comentem títols clàssic d'Ennis com ara "Preacher" i de la seva etapa a "Punisher".

 • El nou còmic femení impulsa els gèneres de sempre (Underground, terror, fantàstic)
  Escolta àudio

  El nou còmic femení impulsa els gèneres de sempre (Underground, terror, fantàstic)

  Dani Ausente ens porta exemples de l'empenta femenina al còmic: "Carne de Cañón", el debut de la terrassenca Aroha Travé editat a La Cúpula; "Ocultos", de Laura Pérez, editat per Astiberri; "El Cantar de Aglaé", de la francesa Anne Simon, editat per La Cúpula; i "Parentesco", adaptació al còmic d'una de les novel·les més conegudes d'Octavia E. Butler, realitzada per Damian Duffy i John Jennings i que aquí ha publicat l'editorial Oberón.

 • Entendre la guerra al Iemen i els conflictes laborals al Japó: Viatges en còmic
  Escolta àudio

  Entendre la guerra al Iemen i els conflictes laborals al Japó: Viatges en còmic

  Sabíeu que el primer cop que els Estats Units van bombardejar un país àrab encara estàvem a la dècada del 1780? Ho podeu aprendre a "Los mejores enemigos", la sèrie de còmics que relaciona directament fets històrics amb la situació actual al Pròxim Orient. És el primer dels còmics que ens analitza Dani Ausente. Avui, un viatge crític pel món.

 • Tres còmics atípics que reinventen velles fórmules típiques
  Escolta àudio

  Tres còmics atípics que reinventen velles fórmules típiques

  Dani Ausente ens porta tres còmics de tres autors que s'inspiren en una fórmula típica, fins i tot vella o passada de moda, i que hi juguen per portar-la al seu terreny: "Se abre el telón" de Manel Fontdevila, editat per Caramba; "La vida y usted" de Paco Alcázar, també editat per Caramba i "Maldita casa encantada" d'Àrtur Laperta, editat per Sapristi.

 • Més inquietant que Charles Burns i més ben dibuixat que Moebius
  Escolta àudio

  Més inquietant que Charles Burns i més ben dibuixat que Moebius

  Així podríem definir dues de les novetats en còmics que ens porta avui Dani Ausente, que l'han deixat meravellat. Són: "Angola Janga", del brasiler Marcelo D'Salete, editat per Flow Press; "Hip Hop Family Tree", d'Ed Piskor, també editat per Flow Press, i "The Shaolin Cowboy", de Geof Darrow, editat per Norma.

 • Encara es poden explicar moltes històries de la Guerra Civil!
  Escolta àudio

  Encara es poden explicar moltes històries de la Guerra Civil!

  Dani Ausente ens porta "Nuevas Hazañas Bélicas", el volum editat per Norma que reuneix la totalitat d'una sèrie de relats escrits per Hernán Migoya i dibuixats per vint-i-tres autors destacats on trobem noms com Albert Monteys, Cels Piñol, Natacha Bustos, Juanjo Sáez, Kim o Miguel Ángel Martín entre d'altres. I també parlem de "Sola", dibuixat pel sabadellenc Ricard Efa amb guió de Denis Lapière i editat per Norma, que explica la història verídica de l'àvia de la parella de Ricard Efa, que quan era petita va passar setmanes sola quan les tropes franquistes van travessar l'Ebre.

 • Dos còmics amb playlist incorporada: "Solid State" i "Pop ¡No me quito esa canción de la cabeza!"
  Escolta àudio

  Dos còmics amb playlist incorporada: "Solid State" i "Pop ¡No me quito esa canción de la cabeza!"

  Albert Monteys ha il·lustrat el còmic inspirat en l'àlbum "Solid State", de Jonathan Coulton (Editorial Gigamesh), una veritable història de ciència-ficció; i Luis Bustos acaba de publicar "Pop ¡No me quito esa canción de la cabeza!", un llibre humorístic però que també funciona com una enciclopèdia del pop (Caramba! Ediciones). Escolteu les paraules dels dos artistes recollides pel nostre especialista, el gran Dani Ausente.

 • Novetats en còmics: Vincent Perriot és el nou Moebius
  Escolta àudio

  Novetats en còmics: Vincent Perriot és el nou Moebius

  Segons el nostre especialista Dani Ausente, hi ha àlbums francesos que tenen un aspecte de vell. No és el cas de "Negalyod", de Vincent Perriot (Norma Editorial), que demostra ser el digne hereu de Jean Giraud "Moebius" en aquesta història postapocalíptica. En Dani ens tria 3 novetats del passat festival Còmic Barcelona que es completen amb "El club de las chicas malas", de Ryan Heshka (Autsaider) i la reedició de "Peter Hipnos" de Josep Maria Beà (Trilita).

 • Daniel Clowes visita Barcelona per primer cop! Guia del Còmic BCN 2019
  Escolta àudio

  Daniel Clowes visita Barcelona per primer cop! Guia del Còmic BCN 2019

  Dani Ausente ens presenta una guia de supervivència del "Còmic Barcelona", que arriba a la 37 edició. El saló es podrà visitar al lloc habitual, a la Fira de Barcelona a Montjuïc, el cap de setmana que ve, de divendres 5 a diumenge 7 d'abril. Entre els convidats especials destaca Daniel Clowes, un dels autors més importants del còmic alternatiu nord-americà i autor de novel·les gràfiques com ara "Wilson", "El rayo mortal", "Ice Heaven", "Como guante forjado en seda" o "Paciencia", la més recent.

Anar al contingut