Actualitat

 • La torradora d'Àlex Hinojo i Google Home en català
  Escolta àudio

  La torradora d'Àlex Hinojo i Google Home en català

  El "30 minuts" sobre l'estat del català a internet, "Llenguaferits", ha aixecat polseguera a les xarxes després de les declaracions del fundador de Drets Digitals i viquipedista, Àlex Hinojo. Entre altres coses va dir que volia poder parlar en català amb la torradora referint-se a tots els assistents virtuals i aparells domèstics. Però quan ho podrem fer? Nosaltres li hem preguntat sobre el Google Home a Fuencisla Clemares, directora general de Google Espanya i Portugal.

 • Qui hi ha darrere del vídeo viral del pagès afectat pel foc?
  Escolta àudio

  Qui hi ha darrere del vídeo viral del pagès afectat pel foc?

  Mariola Dinarès parla amb Pau i Laia Ciuraneta. Són germans, i ella va gravar un vídeo on ell, que és pagès, reflexiona sobre la consideració que la societat té de la seva feina, arran dels efectes de l'incendi a la Ribera d'Ebre. El vídeo, publicat al compte de Twitter de la Laia, s'ha fet viral i ha tingut milers de reproduccions.

 • Posem música al tuit viral sobre Malú i Ciutadans
  Escolta àudio

  Posem música al tuit viral sobre Malú i Ciutadans

  Convertim en un mix musical el tuit que va fer la periodista i tuitaire Lucía Taboada, que va resumir les últimes 24 hores d'Albert Rivera amb títols de cançons de Malú.

 • El planeta es col·lapsarà el 2050. Realitat o alarmisme?
  Escolta àudio

  El planeta es col·lapsarà el 2050. Realitat o alarmisme?

  Hem parlat amb Victòria Reyes, investigadora ICTA-UAB i autora de l'informe IPBES, que assegura l'impacte de l'acció humana està provocant l'extinció a molt curt termini d'1 milió d'espècies. I amb ella també hem parlat de l'estudi d'un prestigiós Think Tank australià, que s'ha fet viral, perquè és encara més catastròfic. Segons diuen, el canvi climàtic és irreversible i, si no es prenen mesures dràstiques, el 2050 haurem destruït tot el que la humanitat necessita per seguir vivint.

 • Arriba el 5G, com ho notarem?
  Escolta àudio

  Arriba el 5G, com ho notarem?

  Vodafone vol provocar un huracà aquest dissabte en algunes de les ciutats de l'estat espanyol. Comença a desplegar la tecnologia 5G. En parlem amb Albert Buxadé, director territorial de Vodafone a Catalunya.

 • Saül Gordillo: "Hem fitxat el Puyal dels castells, Carles Cortés"
  Escolta àudio

  Saül Gordillo: "Hem fitxat el Puyal dels castells, Carles Cortés"

  Catalunya Ràdio aposta pel món casteller i farà retransmissions de les principals diades castelleres. Començaran el 24 de juny, amb la diada castellera de Valls, i aniran a càrrec Carles Cortés, reconegut periodista especialista en castells, que coordinarà i dirigirà les transmissions envoltat d'un equip integrat pels millors experts, com Albert Mercadé, Josep Almirall, David Prats, Coia Ballesté i Oriol Rodríguez.

 • Què els pot passar als que han compartit el vídeo sexual de la treballadora d'Iveco?
  Escolta àudio

  Què els pot passar als que han compartit el vídeo sexual de la treballadora d'Iveco?

  L'exparella de la treballadora d'Iveco que es va suïcidar arran de la difusió d'un vídeo seu amb contingut sexual ha quedat en llibertat sense càrrecs. Ahir es va presentar a la caserna de la Guàrdia Civil de Mejorada del Campo, a Madrid, i després de declarar davant la Policia Nacional, que és qui investiga el cas, el van deixar en llibertat. L'advocat expert en noves tecnologies i propietat intel·lectual Víctor Roselló ens ha explicat que probablement s'haurà de personar en el seu moment quan hi hagi un judici, per respondre de possibles responsabilitats.

 • L'ús de Facebook i YouTube s'està disparant durant el mes del ramadà
  Escolta àudio

  L'ús de Facebook i YouTube s'està disparant durant el mes del ramadà

  Segons dades que han facilitat les mateixes plataformes, al llarg d'aquest període religiós, la població passa prop de 58 milions d'hores més a Facebook, un 5% més de l'habitual. Així mateix, Google indica que durant el ramadà els drames televisius i les telenovel·les experimenten un augment del 151% en la seva audiència a YouTube. També augmenta el consum de vídeos de contingut religiós. N'hem parlat amb la "youtuber" Ramia Chaoui.

 • "Dolors", la primera sèrie de televisió al teatre
  Escolta àudio

  "Dolors", la primera sèrie de televisió al teatre

  Es fa al Teatre Lliure i no només imita el format televisiu (sis capítols de 45 minuts), sinó també el llenguatge. N'hem parlat amb Meritxell Yanes, actriu i ideòloga de l'obra.

 • Naveler, l'aplicació que ajuda els polítics a les xarxes
  Escolta àudio

  Naveler, l'aplicació que ajuda els polítics a les xarxes

  Naveler és la primera aplicació de "big data" especialitzada en política que transforma les dades en informació. Monitoritza, a temps real, tot l'univers digital per detectar les mencions i converses associades a una persona, marca o concepte. I n'hem parlat amb Joan Roselló, consultor polític i membre de l'equip directiu de Naveler.

 • Els 10 anys de la festa dels Pallapupas i la campanya #LOLchallenge
  Escolta àudio

  Els 10 anys de la festa dels Pallapupas i la campanya #LOLchallenge

  Riure és molt important, al "Popap" hi estem molt a favor. Entrevistem Yolanda Portero, de l'ONG Pallapupas, que omple de riures els hospitals, per animar els nens i nenes que hi estan ingressats. Aquest 2019, la gran festa solidària per captar fons de Pallapupas, "Un dia de nassos", fa 10 anys, i se celebra de manera especial.

 • Tecnologies per fitxar a la feina
  Escolta àudio

  Tecnologies per fitxar a la feina

  Avui que ja és obligatori fitxar a la feina, moltes empreses s'han adonat que necessitaven un sistema que gestionés l'entrada i sortida dels seus treballadors, i nosaltres n'hem parlat amb Toni Valle, gerent d'una empresa catalana que s'hi dedica, Micrològic.

 • Rosa i blanc o gris i verd. Tu com les veus? Expliquem el perquè!
  Escolta àudio

  Rosa i blanc o gris i verd. Tu com les veus? Expliquem el perquè!

  És el viral del moment. Segur que us ha arribat els últims dies. La foto d'una vamba que uns veuen rosa i blanca i d'altres, verda i grisa. N'hem parlat amb els oients i el director de fotografia i assessor d'imatge Pol Turrents, que ens ha explicat el perquè d'aquesta diferència.

 • Ets ciclista i has perdut una Polaroid al Pla de Querol?
  Escolta àudio

  Ets ciclista i has perdut una Polaroid al Pla de Querol?

  Germà Bustamante, periodista i professional de xarxes socials, es va trobar una càmera similar a aquesta dissabte al matí al massís del Garraf i ha fet una crida a Facebook per trobar el seu propietari.

 • El "Tot gira", el "Generació digital" i el "Popap" units pel Play Gira
  Escolta àudio

  El "Tot gira", el "Generació digital" i el "Popap" units pel Play Gira

  El director del "Tot gira", David Clupés, ens ve a presentar la 5a edició del Play Gira. En aquesta ocasió, la competició tornarà a ser jugant al FIFA i el premi són 1.000 euros en FIFA points. Si voleu participar-hi, escolteu l'entrevista.