Meteotaula

  • Torrons i Mels Alemany. Cinc generacions de mel i torró
    Escolta àudio

    Torrons i Mels Alemany. Cinc generacions de mel i torró

    A la localitat d'Os de Balaguer (la Noguera), sota l'esguard del Montsec i del seu cel excepcional, Torrons i Mel Alemany ha bastit un univers del dolç. Des de fa cinc generacions, la família Alemany hi elabora torrons artesanals i selecciona la mel dels millors apicultors. N'entrevistem el propietari, Ferran Alemany.

    Pregunta: Torrons i Mels Alemany és una empresa amb seu només al Montsec o també a Barcelona?
    Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    A la localitat d'Os de Balaguer (la Noguera), sota l'esguard del Montsec i del seu cel excepcional, Torrons i Mel Alemany ha bastit un univers del dolç. Des de fa cinc generacions, la família Alemany hi elabora torrons artesanals i selecciona la mel dels millors apicultors. N'entrevistem el propietari, Ferran Alemany. Pregunta: Torrons i Mels Alemany és una empresa amb seu només al Montsec o també a Barcelona? Premi: Lot de Torrons i Mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. Conté: torrons, mels, xocolates, vinagre, sabó de mel i una bossa de roba. Un bon tast de l'univers del dolç natural d'Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • L'Atelier Dagà Clos, cuina de Llagostera amb producte de proximitat
    Escolta àudio

    L'Atelier Dagà Clos, cuina de Llagostera amb producte de proximitat

    Ens entaulem al restaurant L'Atelier Dagà Clos per gaudir del menjar que ens dona la terra del seu entorn cuinat de manera tradicional i aplicant-hi els nous coneixements i tècniques. Lluís Dagà, cuiner i copropietari, ens obre les portes del seu establiment i ens en presenta la carta.

    Pregunta: Lluís Dagà va estar, entre d'altres, en un prestigiós restaurant de l'Empordà amb nom de carretera. Quin?
    Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango; iogurt grec; crema catalana, i quefir vegetal.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    Ens entaulem al restaurant L'Atelier Dagà Clos per gaudir del menjar que ens dona la terra del seu entorn cuinat de manera tradicional i aplicant-hi els nous coneixements i tècniques. Lluís Dagà, cuiner i copropietari, ens obre les portes del seu establiment i ens en presenta la carta. Pregunta: Lluís Dagà va estar, entre d'altres, en un prestigiós restaurant de l'Empordà amb nom de carretera. Quin? Premi: Lot de productes Pastoret amb iogurts ecològics de nabius, plàtan, coco i mango; iogurt grec; crema catalana, i quefir vegetal. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Celler Marco Abella, el celler més ben puntuat de Catalunya, segons el concurs Decanter
    Escolta àudio

    Celler Marco Abella, el celler més ben puntuat de Catalunya, segons el concurs Decanter

    El celler Marco Abella, elaborador de vins de la DOQ Priorat, establert a Porrera, continua acumulant guardons i premis. Un celler que, a través dels seus vins, expressa la seva autenticitat i l'essència d'aquest trosset del Priorat, i ho fa amb un respecte total a la terra i al medi ambient. Olívia Bayés i David Marco, propietaris del celler Marco Abella, ens ensenyen la seva excel·lència.

    Pregunta: El celler Marco Abella se situa a la DO Tarragona o a la DOQ Priorat?
    Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    El celler Marco Abella, elaborador de vins de la DOQ Priorat, establert a Porrera, continua acumulant guardons i premis. Un celler que, a través dels seus vins, expressa la seva autenticitat i l'essència d'aquest trosset del Priorat, i ho fa amb un respecte total a la terra i al medi ambient. Olívia Bayés i David Marco, propietaris del celler Marco Abella, ens ensenyen la seva excel·lència. Pregunta: El celler Marco Abella se situa a la DO Tarragona o a la DOQ Priorat? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Les cabres d'en Peyu estrenen botiga online
    Escolta àudio

    Les cabres d'en Peyu estrenen botiga online

    El projecte d'en Peyu de tenir un corral i fer formatge no és pas nou: arrenca l'any 2000 per reivindicar el paper del sector primari. Un projecte cuinat a foc lent i totalment circular on fan, ells mateixos, els seus productes formatgers. I tot tendint a les zero emissions. Entrevistem en Peyu, que ens explicarà la història i el projecte.

    Pregunta: Quin és el nom comercial del mató de Les Cabres d'en Peyu?
    Premi: Lot de cinc paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé cinc paquets de 250 grams de cafè en gra o cinc paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    El projecte d'en Peyu de tenir un corral i fer formatge no és pas nou: arrenca l'any 2000 per reivindicar el paper del sector primari. Un projecte cuinat a foc lent i totalment circular on fan, ells mateixos, els seus productes formatgers. I tot tendint a les zero emissions. Entrevistem en Peyu, que ens explicarà la història i el projecte. Pregunta: Quin és el nom comercial del mató de Les Cabres d'en Peyu? Premi: Lot de cinc paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé cinc paquets de 250 grams de cafè en gra o cinc paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El conreu de la nou a la vall del Cinca amb la finca La Noguera
    Escolta àudio

    El conreu de la nou a la vall del Cinca amb la finca La Noguera

    Què en saps, de les nous? On es conreen? Com és el fruit de la noguera? A la Franja, a tocar del Segrià, dins la vall del Cinca, hi trobem una zona on es conrea la nou, és la finca La Noguera. Del correu de la nou, de les seves propietats i de fer-ho de manera sostenible en parlem amb Marc Ferrán Clarasó, gerent o CEO de la finca La Noguera.

    Pregunta: Les nogueres joves, un cop es planten, triguen pocs anys o molts anys a donar fruits?
    Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    Què en saps, de les nous? On es conreen? Com és el fruit de la noguera? A la Franja, a tocar del Segrià, dins la vall del Cinca, hi trobem una zona on es conrea la nou, és la finca La Noguera. Del correu de la nou, de les seves propietats i de fer-ho de manera sostenible en parlem amb Marc Ferrán Clarasó, gerent o CEO de la finca La Noguera. Pregunta: Les nogueres joves, un cop es planten, triguen pocs anys o molts anys a donar fruits? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Vi Ennuvolat del Celler Grau i Grau
    Escolta àudio

    Vi Ennuvolat del Celler Grau i Grau

    Ens desplacem a un raconet de Catalunya, a cavall del Bages i l'Anoia, al poble de Castellfollit del Boix. Visitem el Celler Grau i Grau de la mà de Jordi Casanovas, enòleg del celler, que ens parlarà del vi Ennuvolat 2020, de les tres DOs a les quals pertanyen i de les seves singularitats.

    Pregunta: Grau i Grau té vins de 3 DOs. Quines?
    Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    Ens desplacem a un raconet de Catalunya, a cavall del Bages i l'Anoia, al poble de Castellfollit del Boix. Visitem el Celler Grau i Grau de la mà de Jordi Casanovas, enòleg del celler, que ens parlarà del vi Ennuvolat 2020, de les tres DOs a les quals pertanyen i de les seves singularitats. Pregunta: Grau i Grau té vins de 3 DOs. Quines? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Coffee-Center, una empresa gironina de tes i infusions amb segell de qualitat
    Escolta àudio

    Coffee-Center, una empresa gironina de tes i infusions amb segell de qualitat

    A Catalunya tenim una empresa de tes, cafès i infusions que treballa amb una qualitat eco. Del que fan, de la seva filosofia mediambiental, de la qualitat dels productes, ens en parla Salvador Corominas, responsable de producte d'R+D de Coffee-Center.

    Pregunta: Coffee-Center prima en origen els productes eco o els d'agricultura convencional?
    Premi: Una ampolla de cava UBAC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    A Catalunya tenim una empresa de tes, cafès i infusions que treballa amb una qualitat eco. Del que fan, de la seva filosofia mediambiental, de la qualitat dels productes, ens en parla Salvador Corominas, responsable de producte d'R+D de Coffee-Center. Pregunta: Coffee-Center prima en origen els productes eco o els d'agricultura convencional? Premi: Una ampolla de cava UBAC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Restaurant Casa Amàlia: sostenibilitat, proximitat i cuina de temporada
    Escolta àudio

    Restaurant Casa Amàlia: sostenibilitat, proximitat i cuina de temporada

    Us presentem un restaurant a Barcelona portat per uns apassionats i amants de la gastronomia que ho treballen tot fins a l'últim detall: Casa Amàlia. La carta, basada en platets i plats, uneix el millor del producte de proximitat i l'excel·lència en l'elaboració. Jordi Castán, copropietari del restaurant, ens en dona més detalls i ens explica el valor del projecte i els plats més singulars.

    Pregunta: El restaurant Amàlia es troba a tocar d'un mercat, quin?
    Premi: Una ampolla de vi XIC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    Us presentem un restaurant a Barcelona portat per uns apassionats i amants de la gastronomia que ho treballen tot fins a l'últim detall: Casa Amàlia. La carta, basada en platets i plats, uneix el millor del producte de proximitat i l'excel·lència en l'elaboració. Jordi Castán, copropietari del restaurant, ens en dona més detalls i ens explica el valor del projecte i els plats més singulars. Pregunta: El restaurant Amàlia es troba a tocar d'un mercat, quin? Premi: Una ampolla de vi XIC, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Ètim la Pausa 2021, 4 medalles Vinari Gran Or
    Escolta àudio

    Ètim la Pausa 2021, 4 medalles Vinari Gran Or

    La Cooperativa de Falset Marçà ha elaborat un vi ideal per a aperitius o per a plats lleugers que ha estat guardonat i premia. Es tracta de l'Ètim la Pausa 2021. Xerrem amb Marta Ferré, enòloga de la Cooperativa de Falset Marçà, que ens explicarà les particularitats d'aquest vi tan singular.

    Pregunta: Quines dues varietats componen el vi Ètim la Pausa 2021?
    Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    La Cooperativa de Falset Marçà ha elaborat un vi ideal per a aperitius o per a plats lleugers que ha estat guardonat i premia. Es tracta de l'Ètim la Pausa 2021. Xerrem amb Marta Ferré, enòloga de la Cooperativa de Falset Marçà, que ens explicarà les particularitats d'aquest vi tan singular. Pregunta: Quines dues varietats componen el vi Ètim la Pausa 2021? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 g de cafè en gra o 5 paquets de 250 g de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Oli Priordei, premiat internacionalment per la seva qualitat
    Escolta àudio

    Oli Priordei, premiat internacionalment per la seva qualitat

    Els olis Priordei estan reconeguts internacionalment entre els millors del món i estan inclosos en les guies més prestigioses. Una empresa que és un gran exemple del que és arrelament a la terra, sostenibilitat i innovació. Entrevistem Jordi Ciuraneta, president de Priordei, que ens explica el camí fet per assolir l'actual excel·lència i reconeixement.

    Pregunta: En el premi internacional celebrat a Nova York, en quina posició va quedar Priordei?
    Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra collita primerenca, de 500 ml, gentilesa de Priordei
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

    Els olis Priordei estan reconeguts internacionalment entre els millors del món i estan inclosos en les guies més prestigioses. Una empresa que és un gran exemple del que és arrelament a la terra, sostenibilitat i innovació. Entrevistem Jordi Ciuraneta, president de Priordei, que ens explica el camí fet per assolir l'actual excel·lència i reconeixement. Pregunta: En el premi internacional celebrat a Nova York, en quina posició va quedar Priordei? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra collita primerenca, de 500 ml, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • Bar restaurant El Casal de Benissanet, la cuina local de sempre
    Escolta àudio

    Bar restaurant El Casal de Benissanet, la cuina local de sempre

    Anem fins a les terres de l'Ebre per entaular-nos en un restaurant senzill que conserva la tradició del menjar de sempre d'aquestes terres vora l'Ebre. Els plats i la seva cuina ens els descriu Antoni Ayet, copropietari del bar restaurant El Casal de Benissanet.

    Pregunta: El menú de 14 euros i el de 22 el cap de setmana del bar restaurant El Casal inclou primer i segon, o primer, segon i tercer?
    Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

    Anem fins a les terres de l'Ebre per entaular-nos en un restaurant senzill que conserva la tradició del menjar de sempre d'aquestes terres vora l'Ebre. Els plats i la seva cuina ens els descriu Antoni Ayet, copropietari del bar restaurant El Casal de Benissanet. Pregunta: El menú de 14 euros i el de 22 el cap de setmana del bar restaurant El Casal inclou primer i segon, o primer, segon i tercer? Premi: Lot de 5 paquets de càpsules de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. O bé 5 paquets de 250 grams de cafè en gra o 5 paquets de 250 grams de cafè molt, a triar pel guanyador. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • El Tres Naus brut 2019, millor escumós a Catalunya, segons els Premis Vinari 2022
    Escolta àudio

    El Tres Naus brut 2019, millor escumós a Catalunya, segons els Premis Vinari 2022

    Aquí teniu un vi escumós premiat amb el Vinari Gran Or: el Tres Naus Brut 2019, elaborat pel Celler Domenys. Ciriac Carbó, director tècnic del celler, ens explica les particularitats que té aquest cava i ens mostra el seu treball al celler.

    Pregunta: A quin celler modernista s'elabora l'escumós Tres Naus?
    Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques, Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

    Aquí teniu un vi escumós premiat amb el Vinari Gran Or: el Tres Naus Brut 2019, elaborat pel Celler Domenys. Ciriac Carbó, director tècnic del celler, ens explica les particularitats que té aquest cava i ens mostra el seu treball al celler. Pregunta: A quin celler modernista s'elabora l'escumós Tres Naus? Premi: Estoig Premium de 3x50 g de mels clàssiques, Sabó de mel, fet per les monges clarisses de Balaguer. Rajola de xocolata. Capsa de bombons de mel. Mel amb suc de llimona i vitamina C de 250 g. Ametlles garapinyades amb mel de 120 g. Pack de 3 varietats de torró de 30 g. Vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • El Cabrida 2020, el millor vi català del 2022 del celler de Capçanes
    Escolta àudio

    El Cabrida 2020, el millor vi català del 2022 del celler de Capçanes

    Descobrim el Cabrida 2020, el millor vi català del 2022, amb Vanessa Díaz, sommelier i delegada comercial del celler de Capçanes. Ens farà sentir les qualitats i particularitats d'aquest vi nascut de vinyes velles al sòl calcari del Montsant.

    Pregunta: Els vins premiats són de vinyes joves o velles?
    Premi: Una nit d'habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar les dates amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants.
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

    Descobrim el Cabrida 2020, el millor vi català del 2022, amb Vanessa Díaz, sommelier i delegada comercial del celler de Capçanes. Ens farà sentir les qualitats i particularitats d'aquest vi nascut de vinyes velles al sòl calcari del Montsant. Pregunta: Els vins premiats són de vinyes joves o velles? Premi: Una nit d'habitació doble + esmorzar a l'Hotel Costa Brava per gaudir-ne en temporada baixa i concretar les dates amb l'hotel, gentilesa d'Aromar Hotels & Restaurants. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • La Creu 2018, el millor vi blanc de "La Guia de Vins de Catalunya"
    Escolta àudio

    La Creu 2018, el millor vi blanc de "La Guia de Vins de Catalunya"

    La Creu 2018, del Celler Cooperatiu d'Espolla, ha estat premiat com el millor vi blanc de Catalunya i millor vi de carinyena blanc. L'enòleg Pau Albó ens explica què fa que aquest vi sigui tan singular i les característiques de les vinyes.
    Pregunta: El tap del Vi de Postal La Creu Blanc 2018 és de plàstic ecològic, de suro de l'Albera, de suro de les Gavarres o de suro de Càceres?
    Premi: Estoig prèmium de 3x50 g de mels clàssiques; sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer; rajola de xocolata dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres; caixa de bombons de mel; mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g; ametlles garapinyades amb mel de 120 g; pack de 3 varietats de torró de 30 g; vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    La Creu 2018, del Celler Cooperatiu d'Espolla, ha estat premiat com el millor vi blanc de Catalunya i millor vi de carinyena blanc. L'enòleg Pau Albó ens explica què fa que aquest vi sigui tan singular i les característiques de les vinyes. Pregunta: El tap del Vi de Postal La Creu Blanc 2018 és de plàstic ecològic, de suro de l'Albera, de suro de les Gavarres o de suro de Càceres? Premi: Estoig prèmium de 3x50 g de mels clàssiques; sabó de mel fet per les monges clarisses de Balaguer; rajola de xocolata dibuixada pels nostres CET, que treballen dia a dia per a nosaltres; caixa de bombons de mel; mel amb suc de llimona i vit. C de 250 g; ametlles garapinyades amb mel de 120 g; pack de 3 varietats de torró de 30 g; vinagre ecològic de poma amb mel de lavanda. Gentilesa de Torrons i Mel Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Cafè Restaurant La Revolta de Terrassa
    Escolta àudio

    Cafè Restaurant La Revolta de Terrassa

    Ens entaulem en un restaurant que prioritza el ritme de menjar, la digestió i la qualitat dels aliments més que no pas servir plats per omplir la panxa. Entrevistem Vanessa Andreu, propietària d'aquest establiment.

    Pregunta: A La Revolta hi trobarem taula informal o taula de 21 botons?
    Premi: Una ampolla de cava rosat, gentilesa d'Agustí Torelló Mata
    >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

    Ens entaulem en un restaurant que prioritza el ritme de menjar, la digestió i la qualitat dels aliments més que no pas servir plats per omplir la panxa. Entrevistem Vanessa Andreu, propietària d'aquest establiment. Pregunta: A La Revolta hi trobarem taula informal o taula de 21 botons? Premi: Una ampolla de cava rosat, gentilesa d'Agustí Torelló Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut