MeteoAmbient J. L. Gallego

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + Meteotemps 272 – Esborrany d'una forta llei ambiental a les Balears
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + Meteotemps 272 – Esborrany d'una forta llei ambiental a les Balears

  El Govern de les Illes Balears vol reduir el cost d'eliminar i de netejar les càpsules de cafè, tovalloletes humides, vaixelles de plàstic o bastonets d'orella. És una quantitat de residus molt gran i tot d'un sol ús. No és una qüestió de prohibir, sinó que sigui compostable. Ens expliquen aquest esborrany de llei Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de les Illes Balears, i Sebastià Sansó, director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus.

  Pregunta: quina mesura ha proposat el Govern de les Illes Balears per resoldre el problema de les tovalloletes humides?
  Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, un de gingebre, un de pol·len, gelea i pròpolis i agredolç de castanyer i 2 pots de mel de 125 g, un de castanyer i altre de nous, gentilesa de Torrons i Mels Alemany.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El Govern de les Illes Balears vol reduir el cost d'eliminar i de netejar les càpsules de cafè, tovalloletes humides, vaixelles de plàstic o bastonets d'orella. És una quantitat de residus molt gran i tot d'un sol ús. No és una qüestió de prohibir, sinó que sigui compostable. Ens expliquen aquest esborrany de llei Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de les Illes Balears, i Sebastià Sansó, director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus. Pregunta: quina mesura ha proposat el Govern de les Illes Balears per resoldre el problema de les tovalloletes humides? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, un de gingebre, un de pol·len, gelea i pròpolis i agredolç de castanyer i 2 pots de mel de 125 g, un de castanyer i altre de nous, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 271 – La Xina obliga al món a reciclar
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 271 – La Xina obliga al món a reciclar

  Des de l'1 de gener Xina prohibeix a les empreses recicladores del país la importació d'escombraries. Les fàbriques estan obligades a gestionar els residus que generen. José Luis Gallego ens explica la importància i paper de la Xina en el món.

  Pregunta: quin país acaba de prohibir la importació de residus pel seu reciclatge
  Premi: Un llapis de memòria en forma de micro i una llibreta de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Des de l'1 de gener Xina prohibeix a les empreses recicladores del país la importació d'escombraries. Les fàbriques estan obligades a gestionar els residus que generen. José Luis Gallego ens explica la importància i paper de la Xina en el món. Pregunta: quin país acaba de prohibir la importació de residus pel seu reciclatge Premi: Un llapis de memòria en forma de micro i una llibreta de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 270 – Panells solars flotants
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 270 – Panells solars flotants

  L'Índia fa un pas més en la sostenibilitat del país i del planeta. Com produir electricitat a partir de l'energia solar ocupa molta superfície si es vol produir en massa. José Luis Gallego ens en dona els detalls.

  Pregunta: Quina es la darrera revolució de l'energia solar a l'Índia?
  Premi: Un forfet per a dues persones per esquiar a Baqueira un dia.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'Índia fa un pas més en la sostenibilitat del país i del planeta. Com produir electricitat a partir de l'energia solar ocupa molta superfície si es vol produir en massa. José Luis Gallego ens en dona els detalls. Pregunta: Quina es la darrera revolució de l'energia solar a l'Índia? Premi: Un forfet per a dues persones per esquiar a Baqueira un dia. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 269 – Els 10 propòsits de l'any que pots fer pel medi ambient
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 269 – Els 10 propòsits de l'any que pots fer pel medi ambient

  Jose Luís Gallego ens proposa un decàleg de compromisos pel medi ambient en aquest nou any que fa unes poques setmana que hem començat. T'hi apuntes?

  Pregunta: Com es diu el sistema de lloguer de cotxes per hores i usos concrets?
  Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Jose Luís Gallego ens proposa un decàleg de compromisos pel medi ambient en aquest nou any que fa unes poques setmana que hem començat. T'hi apuntes? Pregunta: Com es diu el sistema de lloguer de cotxes per hores i usos concrets? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 268 – L'any 2017, un reguitzell de rècords de calor
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 268 – L'any 2017, un reguitzell de rècords de calor

  Les dades de temperatura global del 2017 el situen com el tercer any més càlid des que es tenen registres fiables, ara fa 135 anys. El problema no és la dada d'un any, sinó la tendència de temperatures a l'alça. José Luis Gallego posa el termòmetre al planeta.

  Pregunta: Quin lloc ha passat a ocupar el 2017 entre els anys més càlids de la història?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Les dades de temperatura global del 2017 el situen com el tercer any més càlid des que es tenen registres fiables, ara fa 135 anys. El problema no és la dada d'un any, sinó la tendència de temperatures a l'alça. José Luis Gallego posa el termòmetre al planeta. Pregunta: Quin lloc ha passat a ocupar el 2017 entre els anys més càlids de la història? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 267 – El vàter no és una paperera
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 267 – El vàter no és una paperera

  Ens fèiem creus de les coses que es llencen al vàter. Les tovalloletes humides són el gran perill i produeixen un gran sobrecost eliiminar-les. Jose Luís Gallego ens ofereix xifres i ens presenta la campanya contra l'abocament de tovalloletes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

  Pregunta: Les tovalloletes pel WC poden anar al water?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Ens fèiem creus de les coses que es llencen al vàter. Les tovalloletes humides són el gran perill i produeixen un gran sobrecost eliiminar-les. Jose Luís Gallego ens ofereix xifres i ens presenta la campanya contra l'abocament de tovalloletes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Pregunta: Les tovalloletes pel WC poden anar al water? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 266 – Fem un repàs del reciclatge
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 266 – Fem un repàs del reciclatge

  Durant aquestes festes, el volum i la varietat de residus domèstics es multipliquen a casa. És per això que José Luis Gallego en fa un repàs per veure on hem de llençar cada cosa, per exemple: el paper d'alumini, les safates de porexpan, etc.

  Pregunta: A quin contenidor van les safates de porexpan o d'alumini del menjar preparat?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Durant aquestes festes, el volum i la varietat de residus domèstics es multipliquen a casa. És per això que José Luis Gallego en fa un repàs per veure on hem de llençar cada cosa, per exemple: el paper d'alumini, les safates de porexpan, etc. Pregunta: A quin contenidor van les safates de porexpan o d'alumini del menjar preparat? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 265 – No regalem animals, de cap tipus
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 265 – No regalem animals, de cap tipus

  Tot i les campanyes de conscienciació que es fan cada any, cada d'any a Catalunya encara s'abandonen milers d'animals i bona part d'aquest problema es genera amb els regal de Nadal. José Luis Gallego ens consciencia de la responsabilitat de tenir un animal a casa, del que significa i de les espècies que no cal tenir en cap cas.

  Pregunta: Quan decidim tenir un gos, què és millor: comprar-lo o adoptar-lo? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer.

  >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Tot i les campanyes de conscienciació que es fan cada any, cada d'any a Catalunya encara s'abandonen milers d'animals i bona part d'aquest problema es genera amb els regal de Nadal. José Luis Gallego ens consciencia de la responsabilitat de tenir un animal a casa, del que significa i de les espècies que no cal tenir en cap cas. Pregunta: Quan decidim tenir un gos, què és millor: comprar-lo o adoptar-lo? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 264 – El repte de l'agricultura sostenible
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 264 – El repte de l'agricultura sostenible

  El sector agrícola genera més del 70% del consum d'aigua al món i el regadiu al planeta s'ha multiplicat per sis en els últims 50 anys. José Luis Gallego posa xifres i ens dona les línies de futur a treballar si volem un món millor.

  Pregunta: quantes tones d'aigua calen per obtenir una tona de blat?
  Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  El sector agrícola genera més del 70% del consum d'aigua al món i el regadiu al planeta s'ha multiplicat per sis en els últims 50 anys. José Luis Gallego posa xifres i ens dona les línies de futur a treballar si volem un món millor. Pregunta: quantes tones d'aigua calen per obtenir una tona de blat? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 263 – No tallis el grèvol
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 263 – No tallis el grèvol

  La tradició de fer servir unes branquetes de boix grèvol per al parament nadalenc de la llar pot semblar un fet del tot innocent, i ho és. Però, ens podem imaginar el que passaria si totes les llars del país fessin el mateix? José Luis Gallego ens parla de les característiques d'aquest arbust i la picaresca que hi ha darrere de la comercialització.

  Pregunta: Per què està prohibit tallar grèvol al bosc per fer centres de taula al Nadal?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  La tradició de fer servir unes branquetes de boix grèvol per al parament nadalenc de la llar pot semblar un fet del tot innocent, i ho és. Però, ens podem imaginar el que passaria si totes les llars del país fessin el mateix? José Luis Gallego ens parla de les característiques d'aquest arbust i la picaresca que hi ha darrere de la comercialització. Pregunta: Per què està prohibit tallar grèvol al bosc per fer centres de taula al Nadal? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 262 – Roba fast Food
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 262 – Roba fast Food

  Segons un interessant treball publicat a "La Vanguardia", la recollida selectiva del residus tèxtils a Catalunya s'ha incrementat prop d'un 30% en el darrer any, fins arribar a les 8.000 tones. José Luís Gallego ens dona dades sobre empreses i el paper de la inserció social de la roba.

  Pregunta: Com es diu la campanya que agrupa les entitats socials de recollida de roba?
  Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Segons un interessant treball publicat a "La Vanguardia", la recollida selectiva del residus tèxtils a Catalunya s'ha incrementat prop d'un 30% en el darrer any, fins arribar a les 8.000 tones. José Luís Gallego ens dona dades sobre empreses i el paper de la inserció social de la roba. Pregunta: Com es diu la campanya que agrupa les entitats socials de recollida de roba? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 261 – Funerals ecològics
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 261 – Funerals ecològics

  L'ecologia també arriba al món dels funerals. José Luis Gallego ens ofereix unes quantes dades de la incineració, dels perills dels taüts i ens presenta els ecofunerals.

  Pregunta: A quina distància de la costa es poden llençar les cendres del difunt?
  Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer.

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  L'ecologia també arriba al món dels funerals. José Luis Gallego ens ofereix unes quantes dades de la incineració, dels perills dels taüts i ens presenta els ecofunerals. Pregunta: A quina distància de la costa es poden llençar les cendres del difunt? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 260 – El Besos, un riu i una llera transformada
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 260 – El Besos, un riu i una llera transformada

  Qui recorda com era fa uns quants anys el Besòs? De ser claveguera a zona de passeig i esbarjo. José Luís Gallego i Juan Carlos Ruiz, director tècnic de Sanejament d'Aigües de Barcelona, ens expliquen aquesta transformació i els projectes de futur.

  Pregunta: A la Conca del Besòs, la neteja de les seves aigües, pot permetre la vida de llúdrigues i peixos?
  Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Qui recorda com era fa uns quants anys el Besòs? De ser claveguera a zona de passeig i esbarjo. José Luís Gallego i Juan Carlos Ruiz, director tècnic de Sanejament d'Aigües de Barcelona, ens expliquen aquesta transformació i els projectes de futur. Pregunta: A la Conca del Besòs, la neteja de les seves aigües, pot permetre la vida de llúdrigues i peixos? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 259 – Expoelectric a Barcelona
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 259 – Expoelectric a Barcelona

  Aquest cap de setmana Barcelona acull una de les fires de vehicles elèctrics més importants del país. Parlem del camí de la mobilitat elèctrica i les novetats de la fira amb Ramon Caus, director d'Expoelectric.

  Pregunta: Quantes edicions s'han fet d'Expoelectric, sense comptar la d'aquest any?
  Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Aquest cap de setmana Barcelona acull una de les fires de vehicles elèctrics més importants del país. Parlem del camí de la mobilitat elèctrica i les novetats de la fira amb Ramon Caus, director d'Expoelectric. Pregunta: Quantes edicions s'han fet d'Expoelectric, sense comptar la d'aquest any? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 258 – Nou documental de l'Al Gore: Una veritat molt incòmoda
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 258 – Nou documental de l'Al Gore: Una veritat molt incòmoda

  Cada cop hi ha mes veus alçades que anuncien el canvi climàtic i els seus efectes. Al Gore n'és un dels més destacats. José Luis Gallego ens presenta el darrer documental d'Al Gore sobre l'escalfament global al planeta i els desastres naturals amb què ja el podem relacionar d'una manera directa.

  Pregunta: Quin és el títol del segon documental de l'Al Gore sobre el canvi climàtic?
  Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer

  >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  Cada cop hi ha mes veus alçades que anuncien el canvi climàtic i els seus efectes. Al Gore n'és un dels més destacats. José Luis Gallego ens presenta el darrer documental d'Al Gore sobre l'escalfament global al planeta i els desastres naturals amb què ja el podem relacionar d'una manera directa. Pregunta: Quin és el títol del segon documental de l'Al Gore sobre el canvi climàtic? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

Anar al contingut